Wpisy 4 177 922 – 4 178 021
21 maja 2021 21:12 → 21 maja 2021 21:54, 100 wpisów
@4 177 920Angierski: zależy w jakiej firmie
@4 177 924: widzałem widełki dla testera 15-18 tys a programista frontendu 8-10 tys w tej samiej firmie
pracować w Allegro a pracować w Allegro to róznica nic to nie mówi
no wiem, ale chyba takich wielkich roznic by nie bylo bo rynek pracy sam sie wypelnia, ci drozsi odpadaja a tanszy biora po mniejszych stawkach
zatrudniają ponad 2000 osób ... większość to informatycy/programiści
Pasko moze go wogole nie znaja bo on ze wschodu Polski a allegro jest w poznaniu
no ale jak jednemu daja 4 drugiemu 16? to musi byc duzy poziom
wiesz jak to jest... zależy jak ich ciśnie, dają ile kto zawoła jak im zależy
no to dlugo tam nie popracuje bo on placi teraz kredyty za ten dom
@4 177 930Pasko: byłem niedawno tak dla zgrywy na rozmowie o pracy w polskiej rozwijającej się firmie i zaoferowali mi 4500 brutto więcej nie mogę dać to nie wiem czy się śmiać czy płakać a lista oczekiwań co do technologi i nie wiadomo co jeszcze nie miała końca
cięzko mi to zrozumieć bo ja jako programista zarabiam stosunkowo mało
polskie firmy zamiast dobrze opłacić pracownika bo za tym idzie jakość to szukają aby taniej
no dokladnie, teraz licza sie umiejetnosci i male koszty pracy
byle adminiastator sieci ma 6 tys brutto i to nie jest ciężka praca w porównaniu do programisty czy testera
im mniej Ci zależy tym zwykle łatwiej wiadomo, najgorzej jak komuś zależy, bo faktycznie musi mieć pracę, ma jakieś zobowiązania, nie czuje się pewnie na rynku, itd.
jak Tobie mało zależy, a wiesz że potencjalnemu pracodawcy bardzo to jest wiadomo zawsze najlepsza pozycja do negocjacji duży stawek
@4 177 941Pasko: dokladnie, jak dorzucasz jeszcze inne rzeczy to tym gorzej pracowac pod presja jeszcze im wiecej zarabiasz to musisz byc dokladny itp
mi wystarczy, nie rzucam sie na kase, bo tyle co zarabiam jak jestem sam to mi spokojniie wystarczy
zreszta malo placa w tym miescie wszystkim i to taka srednia
zreszta malo placa w tym miescie wszystkim i to taka srednia
Angierski są na facebooku dobre grupy dla programistów gdzie cały czas są konkretne ogłoszenia o pracę
ale to dziwne ze jak mialem rozmowy o prace
to zawsze niskie stawki dawali chyba nie trafilem na taka oferte
to zawsze niskie stawki dawali chyba nie trafilem na taka oferte
W gierce SIÓDEMKI padła przed chwilą wygrana 600 zł przy stawce 2 zł. Szczegóły
@4 177 951Angierski: a na jakich portalach oglądasz ogłoszenia dla IT ?
qrcze ja sie chyba kiedys przyjme do takiej firmy i sprawdze czy tak placa
raz pojechalem do warszawy i mi oferowali 3 tys netto w jakiejs pipidowce i jeszcze potem sie nie zgodzili
raz pojechalem do warszawy i mi oferowali 3 tys netto w jakiejs pipidowce i jeszcze potem sie nie zgodzili
Po co pracować.. Skoro trza umrzeć i wszystko zostawić...
Lepiej zrec pić i grać...
Wolnym być.. Oz kur#$& mac
Lepiej zrec pić i grać...
Wolnym być.. Oz kur#$& mac
@4 177 957Angierski: https://justjoin.it/ patrzyłeś ?
na facebooku są lepsze oferty i zawsze masz stawkę podaną ... są grupy, gdzie ogłoszenia muszą się zaczynać od 30 000
@4 177 963Pasko: python rośnie w siłę
trzeba byc super wyjatkowym - nie wezma nikogo z normalnymi kompetencjami
na facebooku zobacz sobie grupę liczącą ponad 24000 osób pod nazwą:
"Praca dla programistów i programistek powyżej 20000zł, 30000zł i 40000zł"
Grupa dla programistów i programistek, a także rekruterów i rekruterek służąca wymianie ofert pracy.
Kilka zasad:
1️⃣ Ogłoszenia bez podanych widełek lub z dolnymi widełkami poniżej 20000zł (netto b2b lub brutto UoP) nie będą akceptowane.
2️⃣ Ogłoszenia stałej pracy poza granicami Polski będą akceptowane pod warunkiem odpowiednio wyższej płacy, pokrycia kosztów dojazdu i życia, albo analogicznych rozwiązań.
3️⃣ Ogłoszenie musi zawierać przynajmniej widełki, lokalizację (miasto lub „zdalnie”) i technologie.
"Praca dla programistów i programistek powyżej 20000zł, 30000zł i 40000zł"
Grupa dla programistów i programistek, a także rekruterów i rekruterek służąca wymianie ofert pracy.
Kilka zasad:
1️⃣ Ogłoszenia bez podanych widełek lub z dolnymi widełkami poniżej 20000zł (netto b2b lub brutto UoP) nie będą akceptowane.
2️⃣ Ogłoszenia stałej pracy poza granicami Polski będą akceptowane pod warunkiem odpowiednio wyższej płacy, pokrycia kosztów dojazdu i życia, albo analogicznych rozwiązań.
3️⃣ Ogłoszenie musi zawierać przynajmniej widełki, lokalizację (miasto lub „zdalnie”) i technologie.
@4 177 967Angierski: no chyba żartujesz jak kiedyś poznasz taką osobę co tyle zarabia... to gwarantuję Ci tydzień z nią popracujesz i zobaczysz, że programista jak każdy inny
ale to nie jest realne na polskie warunki
to jest sciema poprostu - nikt nie zarabia tyle co tam pisza
to jest po to zeby zwabic ludzi
to jest sciema poprostu - nikt nie zarabia tyle co tam pisza
to jest po to zeby zwabic ludzi
ja nie wierzę w takie coś... a nawet powiem więcej. Często junior po studiach robi dużo lepszą robotę niż senior z 10-15 letnim stażem.... rozleniwiony dinozaur, któremu się już nie chce, a młody ma zapał
dokladnie progamista jak kazdy inny i zarabia x razy tyle to jakies oszustwo
wszedzie firmy zwalniaja takich i przyjmuja mlody narybek po studiach i oni sie ucza, bo kazda firma idzie oby jak najtaniej bylo
wszedzie firmy zwalniaja takich i przyjmuja mlody narybek po studiach i oni sie ucza, bo kazda firma idzie oby jak najtaniej bylo
dokladnie i o to chodzi jak zarabiasz wiecej niz dyrektor to autmatycznie jestes bez pracy
@4 177 970Angierski: no nie wiem jak na to patrzysz... ale czasami dają takie stawki, że robią człowieka niewolnikiem... bo by odpoczął a tu stawki na godzinę baaaardzo wysokie
absolutnie nie... dzisiaj szefowie małych firm zarabiają często dużo mniej niż programiści których zatrudniają ... nie mają wyjścia
wszedzie sie ciezko pracuje a jak sie nie pracuje to zwalniaja, pierwszej lepszej osobie bez poznania kompetencji na miekko nie dadza tyle musi sie wykazac
mogą sami stać się programistami... a jak nie potrafią no to rynek jest jaki jest ... cieszą się że za 15 znaleźli seniora
i tak zarabiają bo klient końcowy płaci... po 300 na godzinę nawet
Pasko nie prawda dokonca, zakladaja w miastach w ktorych jest niska stawka jak w Kielcach np. filie i tam zatrudniaja na malych umowach
pracowałem dla firmy z USA gdzie klient końcowy płaci 160 dolarów na godzinę ...
@4 177 976Pasko: szefowie małych firm mogli by zarabiać i dawać programistą dużo więcej , problem w tym , że nie inwestuje się w handlowców bo jak nie sprzedajesz oprogramowania to nie zarabiasz nie rozwijasz się i tylko stali klienci
szacują projekt na 10 000 godzin i klient płaci 1,6 miliona dolarów i jazda
wszystko to logika pieniadza, czlowiek sie nie liczy a umiejetnosc i szybkosc w pracy i dokladnosc..
moze to byc student, dorosly itp, jak dobrze pracuje to moze liczyc na awans
ale sama umiejetnosc jezyka nie jest kryterium ze dostanie taka kase na start
moze to byc student, dorosly itp, jak dobrze pracuje to moze liczyc na awans
ale sama umiejetnosc jezyka nie jest kryterium ze dostanie taka kase na start
@4 177 984Angierski: jak stawiasz komuś sklep internetowy i widzisz ile zarabia teraz wchodząc w online.... jakie obroty dzienne wykręca .... to jakby wiesz, że nie zbiednieje jak Ci dużo płaci, a tak naprawdę to Twoja duża zasługa tego sukcesu i bez Ciebie by mu mógł zaraz biznes nawet zatrzymać się w pewnym sensie
a nie lepiej pracować na własny rachunek , napisać aplikację webową i czerpać z tego zyski ?
a na Twoje miejsce zanim kogoś znajdzie kompetentnego kto się wdroży... więc można się ustawić na pewno.
Zaraz... losowanie.
@4 177 986Pasko: bledne myslenie
@4 177 987biednystudent: można pewnie. Teraz moda na robienie kursów online i pisanie książek
hi all
4 177 987. biednystudent 2021-05-21 (21:45)
a nie lepiej pracować na własny rachunek , napisać aplikację webową i czerpać z tego zyski ?
Tak tylko trzeba trafić w multi i działać
4 177 987. biednystudent 2021-05-21 (21:45)
Tak tylko trzeba trafić w multi i działać
@4 177 993Angierski: jaka konkurencja?
i
konkurencja - firmy mniejsze i tansze
wszedzie jest konkurencja nawet w zakladzie
lepszy wypiera gorszego
wlasciwie nie placa nikomu duzo, jedynie jak jest potrzeba doraznie cos zrobic
zwykle to sa software hause i robia na zlecenie a najwiecej zarabiaja menadzerzy
wszedzie jest konkurencja nawet w zakladzie
lepszy wypiera gorszego
wlasciwie nie placa nikomu duzo, jedynie jak jest potrzeba doraznie cos zrobic
zwykle to sa software hause i robia na zlecenie a najwiecej zarabiaja menadzerzy
@4 177 9941405259_40: nawet nie zdajesz sobie sprawy na jakiej tandetnej aplikacji znajomy zarabia , że to się w głowie nie mieści
@4 177 993Angierski: wielu mogłoby spokojnie przejść do innej firmy ze skokiem 2-3 razy pensji, ale się boją zmiany... przede wszystkim no bo może tam więcej wymagają, nie dam sobie rady, a za tyle pieniędzy to muszę być najlepszy
i wygrana w multi multi nie jest potrzebna
no i w ten sposób właśnie trudno znaleźć pracownika.... każdy ma posadkę z której względnie jest zadowolony
@4 177 999Pasko: gdzieniegdzie ludzie dobrze zarabiaja, ale bez drogiego projektu to zadna firma sie nie utrzyma zatrudniajac np. 20 programistow
Losowanie na żywo
to tylko pogratulować sukcesów ... ale może być to krótkotwałe jeżeli nie zainwestuje w rozwój
a inna firma po prostu potrzebuje na gwałt człowieka bo dostała mega duży budżet na projekt i trzeba go robić a nie ma kim
a tu nikogo nie można wyciągnąć, wszyscy nieufni... 2 razy więcej kasy to wyczuwają podstęp
@4 178 007Pasko: to tak jak budowa drogi w polsce wygrywa firma co ma tylko kierowników a do wszystkiego bierze podwykonawców
ja pracowalem w korporacji i wiem ze to bida i szukanie oszczednosci
Dopisano wyniki Multi Multi
01, 06, 07, 08, 16, 17, 19, 21, 27, 31, 39, 42, 43, 46, 49, 50, 65, 70, 71, 77
Plusem jest liczba: 49
01, 06, 07, 08, 16, 17, 19, 21, 27, 31, 39, 42, 43, 46, 49, 50, 65, 70, 71, 77
Plusem jest liczba: 49
Analiza stałych zestawów liczbowych Multi Multi
Przeanalizowano 13051 zestawów od 1725 graczyŁączna wygrana przy grze bez opcji "Plus": 24 956 zł
Łączna wygrana przy grze z opcją "Plus": 33 522 zł
TOP 5 zestawów Multi Multi:
- lukasz85 - koszt gry: 30,00 zł, wygrana: 10 078 zł = 335,93 x koszt gry
- ARCIO - koszt gry: 12,50 zł, wygrana: 952 zł = 76,16 x koszt gry
- kasik - koszt gry: 2,50 zł, wygrana: 140 zł = 56,00 x koszt gry
- reniarenia - koszt gry: 32,50 zł, wygrana: 804 zł = 24,74 x koszt gry
- archi12 - koszt gry: 50,00 zł, wygrana: 920 zł = 18,40 x koszt gry
Dopisano wyniki Mini Lotto - 01,04,05,37,38
Dopisano wyniki Super Szansy
Wylosowany numer to: 3686695
Wylosowany numer to: 3686695