Wpisy 4 012 973 – 4 013 072
26 listopada 2020 03:34 → 26 listopada 2020 10:09, 100 wpisów
Jeśli dalej nie będziecie nic robić to to was czeka
Warszawa, dnia 20 października 2020 r. Poz. 1845 OBWIESZCZENIE MARSZAŁKA SEJMU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ z dnia 8 października 2020 r.w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi
Art. 36. 1. Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarno-epidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji obowiązkowej hospitalizacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków.
8. Przymusowe podanie leku jest doraźnym lub przewidzianym w planie postępowania leczniczego wprowadzeniem leków do organizmu osoby – bez jej zgody
Warszawa, dnia 20 października 2020 r. Poz. 1845 OBWIESZCZENIE MARSZAŁKA SEJMU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ z dnia 8 października 2020 r.w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi
Art. 36. 1. Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarno-epidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji obowiązkowej hospitalizacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków.
8. Przymusowe podanie leku jest doraźnym lub przewidzianym w planie postępowania leczniczego wprowadzeniem leków do organizmu osoby – bez jej zgody
Całość artykułu 36:
Art. 36.
1. Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarno-epidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji obowiązkowej hospitalizacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków.
O zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego decyduje lekarz lub felczer, który określa rodzaj zastosowanego środka przymusu bezpośredniego oraz osobiście nadzoruje jego wykonanie przez osoby wykonujące zawody medyczne.
Każdy przypadek zastosowania środka przymusu bezpośredniego odnotowuje się w dokumentacji medycznej.
Lekarz lub felczer może zwrócić się do Policji, Straży Granicznej lub Żandarmerii Wojskowej o pomoc w zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego. Udzielenie pomocy następuje pod warunkiem wyposażenia funkcjonariuszy lub żołnierzy w środki chroniące przed chorobami zakaźnymi przez tego lekarza lub felczera.
Art. 36.
1. Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarno-epidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji obowiązkowej hospitalizacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków.
O zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego decyduje lekarz lub felczer, który określa rodzaj zastosowanego środka przymusu bezpośredniego oraz osobiście nadzoruje jego wykonanie przez osoby wykonujące zawody medyczne.
Każdy przypadek zastosowania środka przymusu bezpośredniego odnotowuje się w dokumentacji medycznej.
Lekarz lub felczer może zwrócić się do Policji, Straży Granicznej lub Żandarmerii Wojskowej o pomoc w zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego. Udzielenie pomocy następuje pod warunkiem wyposażenia funkcjonariuszy lub żołnierzy w środki chroniące przed chorobami zakaźnymi przez tego lekarza lub felczera.
CDN.
Przed zastosowaniem środka przymusu bezpośredniego uprzedza się o tym osobę, wobec której środek przymusu bezpośredniego ma być zastosowany, i fakt ten odnotowuje się w dokumentacji medycznej. Przy wyborze środka przymusu bezpośredniego należy wybierać środek możliwie dla tej osoby najmniej uciążliwy, a przy stosowaniu środka przymusu bezpośredniego należy zachować szczególną ostrożność i dbałość o dobro tej osoby.
Przymus bezpośredni polegający na unieruchomieniu może być stosowany nie dłużej niż 4 godziny. W razie potrzeby stosowanie tego przymusu może być przedłużone na następne okresy 6-godzinne, przy czym nie dłużej niż
24 godziny łącznie.
Przytrzymywanie jest doraźnym, krótkotrwałym unieruchomieniem osoby z użyciem siły fizycznej.
Unieruchomienie jest dłużej trwającym obezwładnieniem osoby z użyciem pasów, uchwytów, prześcieradeł lub kaftana bezpieczeństwa.
Przymusowe podanie leku jest doraźnym lub przewidzianym w planie postępowania leczniczego wprowadzeniem leków do organizmu osoby – bez jej zgody.
Art. 17. 1. Osoby, określone na podstawie ust. 10 pkt 2, są obowiązane do poddawania się szczepieniom ochronnym przeciw chorobom zakaźnym określonym na podstawie ust. 10 pkt 1, zwanym dalej „obowiązkowymi szczepieniami ochronnymi”.
Przed zastosowaniem środka przymusu bezpośredniego uprzedza się o tym osobę, wobec której środek przymusu bezpośredniego ma być zastosowany, i fakt ten odnotowuje się w dokumentacji medycznej. Przy wyborze środka przymusu bezpośredniego należy wybierać środek możliwie dla tej osoby najmniej uciążliwy, a przy stosowaniu środka przymusu bezpośredniego należy zachować szczególną ostrożność i dbałość o dobro tej osoby.
Przymus bezpośredni polegający na unieruchomieniu może być stosowany nie dłużej niż 4 godziny. W razie potrzeby stosowanie tego przymusu może być przedłużone na następne okresy 6-godzinne, przy czym nie dłużej niż
24 godziny łącznie.
Przytrzymywanie jest doraźnym, krótkotrwałym unieruchomieniem osoby z użyciem siły fizycznej.
Unieruchomienie jest dłużej trwającym obezwładnieniem osoby z użyciem pasów, uchwytów, prześcieradeł lub kaftana bezpieczeństwa.
Przymusowe podanie leku jest doraźnym lub przewidzianym w planie postępowania leczniczego wprowadzeniem leków do organizmu osoby – bez jej zgody.
Art. 17. 1. Osoby, określone na podstawie ust. 10 pkt 2, są obowiązane do poddawania się szczepieniom ochronnym przeciw chorobom zakaźnym określonym na podstawie ust. 10 pkt 1, zwanym dalej „obowiązkowymi szczepieniami ochronnymi”.
To co robi rząd PIS-u to jest bandytyzm w czystej postaci,aż dziwne,że Polacy są tak bezwolni i poddają się takiemu reżimowi
Witam pobudka kawa cyferki i do pracy
Wstawać witam {{hej}
Wczoraj same 2/5 z mini Gosia za system w mini i trzy trafne fajnie super
https://konkret24.tvn24.pl/polska,108/pod-przykrywka-zamieszania-z-aborcja-zatwierdzili-przymusowe-szczepienia-nie-to-przepis-z-2009-roku,1035511.html
z czekistowskim pozdrowieniem
Witajcie wszyscy
trzeba zapytać wicepremierów, najmądrzejszych przecież, wszystko wiedzących najlepiej ze wszystkich ludzi, tzw.:
"wszystkowiedźmy"
"wszystkowiedźmy"
-coś taki przybity?
-a z czego się cieszyć?dziś mi jeden taki kasę zabrał i jeszcze zęba straciłem.
-dresiarz?
-nie DENTYSTA.
-a z czego się cieszyć?dziś mi jeden taki kasę zabrał i jeszcze zęba straciłem.
-dresiarz?
-nie DENTYSTA.
wczoraj w tv podano, że najbardziej ucierpieli i ucierpią ci, co głosowali w wyborach wiadomo na kogo
czyli górale i rolnicy
czyli górale i rolnicy
Przychodzi pedał do apteki:
- Dzień dobry, jest wazelina?
- Tak, proszę została ostatnia tubka.
- Uff, normalnie dupę mi pani uratowała.
- Dzień dobry, jest wazelina?
- Tak, proszę została ostatnia tubka.
- Uff, normalnie dupę mi pani uratowała.
Pszczoła użądliła rolnika w przyrodzenie. Cierpiał okrutnie, więc żona
zawiozła go do lekarza.
- Panie doktorze, proszę mu ból odjąć, ale fason zostawić...
zawiozła go do lekarza.
- Panie doktorze, proszę mu ból odjąć, ale fason zostawić...
- Dlaczego lekarze mają białe fartuchy, a nie czarne?
- Na białym, krew wygląda cieplej i jakby radośniej.
- Na białym, krew wygląda cieplej i jakby radośniej.
czesi zaprosili rosjan na dni morza
rosjanie przyjechali i mówią ; dziękujemy za zaproszenie, ale wy przecież morza nie macie
na to czesi - ale wy też obchodzicie DNI KULTURY, a..........
rosjanie przyjechali i mówią ; dziękujemy za zaproszenie, ale wy przecież morza nie macie
na to czesi - ale wy też obchodzicie DNI KULTURY, a..........
Przed chwilą padło 2 x 350,00 zł w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły
Z tych powinno wpaść kilka:
1,2,3,4,8,10,21,23,30,34,35,36,37,39,44,45,49,50,51,71
1,2,3,4,8,10,21,23,30,34,35,36,37,39,44,45,49,50,51,71
Zenon Plech - Wikipedia [*]
Zaq.
Dla zainteresowanych.
W sobotę wpiszę Test na NIE do Loterii Lotto de.
Lotto de - 45 000 000 euro.
1 zakład - 1,2 euro.
EJ tylko... 10 000 000 euro.
W sobotę wpiszę Test na NIE do Loterii Lotto de.
Lotto de - 45 000 000 euro.
1 zakład - 1,2 euro.
EJ tylko... 10 000 000 euro.
Do gabinetu psychiatry wchodzi mężczyzna z żoną, skarżąc się na jej apatie.
Lekarz porozmawiał z pacjentką, potem ją objął, pogłaskał i kilka razy pocałował.
Wreszcie zwraca się do obecnego przy tej scenie męża:
- "Oto zabiegi, które są potrzebne pańskiej żonie. Powinny być stosowane przynajmniej co drugi dzień. No, powiedzmy we wtorki, czwartki i soboty."
- "Dobrze, we wtorki i czwartki mogę żonę do pana przyprowadzać, ale sobota wykluczona - gram z kolegami w karty!"
Lekarz porozmawiał z pacjentką, potem ją objął, pogłaskał i kilka razy pocałował.
Wreszcie zwraca się do obecnego przy tej scenie męża:
- "Oto zabiegi, które są potrzebne pańskiej żonie. Powinny być stosowane przynajmniej co drugi dzień. No, powiedzmy we wtorki, czwartki i soboty."
- "Dobrze, we wtorki i czwartki mogę żonę do pana przyprowadzać, ale sobota wykluczona - gram z kolegami w karty!"
Koleś cierpiał na bezsenność. Poszedł, więc do lekarza, jak mu doradził kolega.
Spotykają się po paru dniach:
- Hej, i co Ci zalecił lekarz?
- Walnąć sobie pięćdziesiątkę przed snem.
- I co, pomaga?
- Pewnie, wczoraj kładłem się osiem razy.
Spotykają się po paru dniach:
- Hej, i co Ci zalecił lekarz?
- Walnąć sobie pięćdziesiątkę przed snem.
- I co, pomaga?
- Pewnie, wczoraj kładłem się osiem razy.

Seba daje dobry przykład i dorzuca się do finansowania TSa , daję stawkę x10
4 012 080. waldus 2020-11-25 (10:17)
Błyskotka
5,9,59,37,21
Wczoraj podawany zestaw
2/5 i trzy oboki
Błyskotka
5,9,59,37,21
Wczoraj podawany zestaw
2/5 i trzy oboki
W odpowiedzi do Sony, że - "mam tak samo" z TS - 2:1, i do Bogdana - tropiciela spisku ?
W miejscowości Leszno padła wygrana 284 951,40 zł w grze Mini Lotto
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
To ja jeszcze muszę z 3,5 lata wyrobić
I dodatek za wysługę lat
I dodatek za wysługę lat
Wojtek zdradź te mini
Witajcie
U mnie - 6 teraz
Kropeczko
Wojtuś nie mów ze znów miałeś trójkę' ? To już jest spisek jakis
Wszędzie szron
Isla
On je z rękawa wyciaga
Córka mi wzięła drapaczkę do szyb w aucie, a ja wczoraj pazorkami szron z auta zdzierałem
Maradona jest wielki... Lewy może się jeszcze glugo uczyć... Zobaczcie ze ojczysty kraj był dla Niego duma a u nas? Czy wygrywają czy przegrywają... Nawet ich to nie rusza... Ważne że gotowi do gry tam gdzie kasa leci
Wczoraj trzy razy 2/5 dziś sobie system na 7 ile to kosztuje ?
Co dziś na obiad? Macie
V mnie pomidorowa plus naleśniki z serem
Kurczak surówka pyry kompot a ja wodę no kompotu nie pije od długiego czasu
B 31,50
Możesz puscic na 2 los i ci styknie
Może barszcz cz. Dawno nie bylo