Wpisy 3 922 231 – 3 922 330
2 sierpnia 2020 18:09 → 2 sierpnia 2020 20:11, 100 wpisów
arczibalik rząd oferuje najniższą krajową a pracodawca może dać więcej
Dlaczego ? Polska jest nowoczesnym krajem.Caly świat nam zazdrości .
Ja zarabiam prawi 7000 zł na rękę.Zona 2800 i jeszcze 1500 z 500 plus .
Krasnalek
Dziadkowie i rodzice na emeryturach , jeszcze dorabiają .3500 emerytury i 2600 z pracy ,na jedną osobę .
Każda gra to taki sam los jak kaskada ,tylko w kaskadę nie może być dwóch głównych wygranych .Wygrane są planowane .
ja całe życie zarabiałam najniższą bo się bałam że sobie nie poradzę gdzieś indziej
ale jak miarka sie przebrała to zmieniłam branżę i jestem bardzo zadowolona z pracy i poborów
ale jak miarka sie przebrała to zmieniłam branżę i jestem bardzo zadowolona z pracy i poborów
do polski chca wrócić tylko ci co juz sie tam podorabiali co maja ful kasy i co juz niemoga tam pracować, oraz osoby strsze,
krasnalek witaj tak to prawda pracodawca moze dac wiecej, ale ja jeszcze np. takiego pracodawcy niespotkałem który by chciał dac pracownikowi wiecej niż np ta najnizsza krajowapracodawcy na oogól zawsze stasraja sie dac ta najnizsza , chyba z pracownik juz dlugo uniego pracuje to podnosza cos tam minimalnie, zeby pracownik od niego nie odszedł z pracy , i trzeba zawsze pamietac ze pracownik jest tylko p pracownikiem, i do poki jest zdowy to trzeba go wykorzystac na maxa dopóki nie padnie, a jak padnie to wymienic go na mlodszego zdrowszego, bo tu nielicza sie ludzie tylko liuczy sie biznes fuirmy i słupki sprzedarzowe produktó produkowanych w firmach, człowiek to jest taki tylko mały trybik w maszynie,zepsuje sie to wymienia sie go na inny, tu jest wszystko tak zrobione aby biznes sie krecił, niewazne jak ale aby były zyski, a pracownicy to tylko niewolnicy za tzw. miske ryzu
krasnalek witaj tak to prawda pracodawca moze dac wiecej, ale ja jeszcze np. takiego pracodawcy niespotkałem który by chciał dac pracownikowi wiecej niż np ta najnizsza krajowapracodawcy na oogól zawsze stasraja sie dac ta najnizsza , chyba z pracownik juz dlugo uniego pracuje to podnosza cos tam minimalnie, zeby pracownik od niego nie odszedł z pracy , i trzeba zawsze pamietac ze pracownik jest tylko p pracownikiem, i do poki jest zdowy to trzeba go wykorzystac na maxa dopóki nie padnie, a jak padnie to wymienic go na mlodszego zdrowszego, bo tu nielicza sie ludzie tylko liuczy sie biznes fuirmy i słupki sprzedarzowe produktó produkowanych w firmach, człowiek to jest taki tylko mały trybik w maszynie,zepsuje sie to wymienia sie go na inny, tu jest wszystko tak zrobione aby biznes sie krecił, niewazne jak ale aby były zyski, a pracownicy to tylko niewolnicy za tzw. miske ryzu
Wczoraj zarejestrowałem 11 kodów loteriady .Każdy z nich rozpoczynał się od 477.Czy Wy też tak mieliście ? Dzisiaj kolejne 5, od 977, ale to każdy od 977..
Popatrz jakaialem przerwę od 2013 r.Dzisiaj pierwszy raz od trzech lat wszedłem na czat , i już takie powitanie .
arczibalik tu się nie zgodzę z TOBĄ
na własnym przykładzie
teraz zarabiam ponad 3 tysie na rękę z premią
jak robię dodatkowo soboty lub niedziele to mam płacone razy 2
i to nie jest obowiązkowe
L4 idę jak jestem chora bo nie można u nas w firmie być choremu i jeszcze nikt nie wyleciał a są tacy co chodzą co miesiąc (nie mają premii )
na własnym przykładzie
teraz zarabiam ponad 3 tysie na rękę z premią
jak robię dodatkowo soboty lub niedziele to mam płacone razy 2
i to nie jest obowiązkowe
L4 idę jak jestem chora bo nie można u nas w firmie być choremu i jeszcze nikt nie wyleciał a są tacy co chodzą co miesiąc (nie mają premii )
3 922 241. model89 2020-08-02 (18:13) Toruń
Dziadkowie i rodzice na emeryturach , jeszcze dorabiają .3500 emerytury i 2600 z pracy ,na jedną osobę .
gdzie tak jest? bo um nie tak niewma, co prawda emeryci co niektórzy dorabiaja sobie to prawda, ale nie az takie pieniadze, zreszta pytanie ilu emerytów ma takie wysokie emerytury i gdzie im placa takie dodatkowe pieniadze, moze to sa osoby w sektorze i branzy biurowej, byli policjanci,żołnierze ksiegowi i inni , to tak, bo w osoby pracujace w przemysle produkcyjnym napewno niemaja takich wynagrodzeń miesiecznych,za prace czy tez i emertur, to tylko ci maja co nigdy sie nieskaklali uczciwa i mordercza praca na produkcji ,
gdzie tak jest? bo um nie tak niewma, co prawda emeryci co niektórzy dorabiaja sobie to prawda, ale nie az takie pieniadze, zreszta pytanie ilu emerytów ma takie wysokie emerytury i gdzie im placa takie dodatkowe pieniadze, moze to sa osoby w sektorze i branzy biurowej, byli policjanci,żołnierze ksiegowi i inni , to tak, bo w osoby pracujace w przemysle produkcyjnym napewno niemaja takich wynagrodzeń miesiecznych,za prace czy tez i emertur, to tylko ci maja co nigdy sie nieskaklali uczciwa i mordercza praca na produkcji ,
skorcz2020 typował(a) za 10 zł w Keno na losowanie nr 924525 i trafił(a) 1250 zł
ja całe zycie na produkcji 28 lat na żelazku a teraz branża spożywcza
3 922 248. krasnalek 2020-08-02 (18:21) Białystok
ok mozesz i sie niezgodzoić zemmna ja to szanuje, tez, ale pi to coo piszesz to tez i moze i byc prawda , z tym sie tez zgodze ja wiem ze sa i tez takie stanowiska ze mozesz i zarobic te 3tys z premia , ale jesli bedziesz codziennie w pracy bez dnia chorobowego , to sie tez i zgodze, bo umnie w bylym zakladzie tez tak bylo gdzie pracowałem ostatnio, jesli i była premia, co do nad godzin to nigdy tego niebyło bo był system 4 brygadowy z 1 dniem tylko wolnym w tygodniu, ale zarobki niebyły 3 tys tylko 2,5tys, a potem był kryzys nagle i w koprporacji zarobki spadły na produkcji do 1500zł na reke,ale to bylo w roku 2012 kiedy jeszcze pracowałem tam,poznie juz niewiem bo tam niepracowałem, ze wzgledów zdrowotnych zostałem zwolniony, ale moji koledzy i kolezanki nadal tam pracuja i mowia ze wcale nie jest tak wesoło jak sie mowi w TV, wiadomo ze sa tez i takie zaklady ze ludzie tak moze i tak maja teraz w obecnym roku, ze takie stawki zarabiaja,ale z tego co wiem to iewszedzie jest tak wesolo , i niekazdy tak ma
ok mozesz i sie niezgodzoić zemmna ja to szanuje, tez, ale pi to coo piszesz to tez i moze i byc prawda , z tym sie tez zgodze ja wiem ze sa i tez takie stanowiska ze mozesz i zarobic te 3tys z premia , ale jesli bedziesz codziennie w pracy bez dnia chorobowego , to sie tez i zgodze, bo umnie w bylym zakladzie tez tak bylo gdzie pracowałem ostatnio, jesli i była premia, co do nad godzin to nigdy tego niebyło bo był system 4 brygadowy z 1 dniem tylko wolnym w tygodniu, ale zarobki niebyły 3 tys tylko 2,5tys, a potem był kryzys nagle i w koprporacji zarobki spadły na produkcji do 1500zł na reke,ale to bylo w roku 2012 kiedy jeszcze pracowałem tam,poznie juz niewiem bo tam niepracowałem, ze wzgledów zdrowotnych zostałem zwolniony, ale moji koledzy i kolezanki nadal tam pracuja i mowia ze wcale nie jest tak wesoło jak sie mowi w TV, wiadomo ze sa tez i takie zaklady ze ludzie tak moze i tak maja teraz w obecnym roku, ze takie stawki zarabiaja,ale z tego co wiem to iewszedzie jest tak wesolo , i niekazdy tak ma
to zalezy jeszcze w jakiej i branzy tez pracujesz, i jakim sektorze, bo sa takie tez i stanowiska pracy ze ludzie zarabiaja i 12tys miesiecznie, nie mowie ze nie, moim zdaniem kazdy emeryt i rencista powinien miec 4 tys emerytury miesiecznie na rteke. do tego powinien byc zwolniony z podatku tak jak teraz i nie powinien nigdzie dorabiać, az do poki bedzie zył, czego rzad czegos takiego niewprowadzi, emeryci maja niskie emerytury, dlatego tez i dorabiaja sobie co niekrtórzy , rzad chce tutaj sciagnąć mlodych zeby tu pracowali,ustalili im ze do 26 roku niebeda placic podatku i tym ich chca tu sciagnac, tych co przyjma w sektorze turystycznym w wieku 20 lat to oni z tego skorzystaja ale jeasli np, ktos nie pracuje np, w sektorze turystycznym np,i ma wiecej niz 26 lat to niestety musui zapierniczac i jemu sie podatek tez zabiera jak wszystkim nam innym, ci zas co pracuja w inych sektorachi maja jeszcze jakies dodatkowe ulgi to zarabiaja i wiecej też, temat płac w sektorze publicznym tj temat rzeka
moj syn pracuje w usługach po 10-12 godz w takim systemie bo ma sporo wolnego wcale się nie przemęczy i ma więcej ode mnie płacąc podatek bo ma więcej niż 26 lat
a tera zmykam na chwilkę bo idę zdać kuponik na promocję bo w multi nie grywam nawet nie wiedziałam że jest promocja
Trzeba coś puścić na wieczorne ale brak pomysłu
3 922 248. krasnalek w mojej byłej firmie gdzie pracowałem ostatnio był system 4 brygadowy z 1 dniem wolym w tygodniu , ruch ciagły, sobota i niedziela był traktowany jako normalny dzień pracy, niebylo czegos takiego jak praca na wekend za dodatkowe wynagrodzenie jak np setki, no chyba ze przyszłaś do pracy w tym dniu który wypadał ci akurat wolny, to wtedy tak placili setki, a po jakims czasie zmieniono to za dodatkowy dzien wolny .ktorego nigdy niebyło , w zakladzie oczywisciebył urlop, pracowniczy, ale przewazne był usatawiany pod tzw.L4. jak zachorowałas to zaklad dawał ci pod zwolnienie L4 URLOP Twój,zebys niemiała dnia straconego w pracy i zebys dostała roczna premie, tak robia na strefach w firmach i korporacjach róznych, ludzi sie wykorzystuje na maxa jeskli sie np, niezgodzisz na takiecos w pracy to po kilku dniach poprostu wylatujesz jesli tylko dopadnie cie jakas ciezsza choroba, nikt sie w takim zakladzie nieliczy z toba jako pracownikiem, bo na Twoje miejsce jest 30 osób do przyjecia, ale to sa takie zeczy w takich wlasnie firmach na strefach gdzie nierespektuje sie praw pracowniczych jak w polskich firmach, tam wszystko wyglada inaczej, wiec niema co porównywać do rodzimych krajowych zaakładów z wieloletnia tradycja z firmami zagranicznymi ktore potwierały sie na strefach i tam prosperuja niczym obozy
w kazdym sektorze publicznym i w danej branzy pracują za rożne pieniadze, a w tych zakladach zachodnich i wschodnich pracuje sie za grosze a, duzo zarabiaja tylko ci co siedza na stołkach wyżej, lub ci w rzadzie, oni tam zarabiaja kokosy dlatego sie tak na te stołki pchaja, a my zas wszyscy tu w polsce jestesmy tyklko tania siła robocza , kase zarabiaja tam u góry , nie tu na dole gdzie jest tzw, szara strefa robocza, ile osób pracujacych w róznych firmach ma wszelkie ulgi, np. na komunikacje miejska, inne jeszcze jak maja pracujacy w rzadzie?
a ja mam teraz uczciwie płacone
mam socjal i wszystko na legalu
jestem zadowolona i już tam pracuję 3 latka
mam socjal i wszystko na legalu
jestem zadowolona i już tam pracuję 3 latka
3 922 263. Gosia__77 spokojnie juz nie bede wam pisał, to byla tylko odpowiedz dla krasnalka,jak to mowia ludzie którzy wyjechali za granice do pracy za chlebem i tam zyhja ze Polska to chory kraj którym rzadza nieudacznicy, którzy zarabiaja krocie a spoleczenstwu daja ochłapy ,i oni niechca tutaj zyc wola byc poza grranicami kraju, tam gdzie mozna cos zaroibić i zyc godniej niz we własnym kraju, oni niechca tu przyjezdzać i tu pracowac za głodowe stawki ponizej 5tys zł
3 922 269. magda nie tu chodzi ze niechca pracowac za mniej niz 5tys,zł i wszystko co jest ponizej 5tys, na reke uwazaja za głodowe stawki bo tam maja w przeliczeniu na polskie pieniadze po 5 anawt i 8 tyszł miesiecznie
tu też jest dużo Ukraińców ale u mnie w firmie nie ma żadnego
Magda jak np tutaj pracujesz cały miesiac i ztak jak krasnalek z premia zarobisz te 3 tys zł to oni to uwazaja za zbyt małe pensje i wprost głodowe, bo oni tam maja wieksze pensje za taka sama prace jak np, krasnalek tu w polsce w moim zakladzie gdzie ostatnio pracowałem tez był socjal, i nawet byla 13 raz do roku ale wtedy to obowiazywało jak w roku nie mialas ani 1 dnia chorobowego, a ze firma byla miedynarodowa, i tez nie przestrzegała prawa polskiego do końca i system pracowniczy wygladał inaczej jak w innych zakladach na strefie , to juz inna sprawa, odrazu powiem firma meksykańsko- amerykańska branza farmaceutyczno -spozywcza, tutaj teraz tez ,prawdopodobnie pracuja i ukraincy ale tez inne narody a polaków jest coireaz juz mniej, zatrudnianych, ja jak tam pracowałem kiedys to pracowali zemna murzyni, chinczycy, anglicy. itd teraz jak kolega mi opowiadał to juz jest wiekszosc załogi juz z innych państw, pracuja nawet wyznawcy allacha
w białym padło kilka firm jak PIS zaczął rządzić bo skończyły się znajomości w PIP
bo wylecieli emeryci a zastąpili ich młodzi a taki musi się wykazać
bo wylecieli emeryci a zastąpili ich młodzi a taki musi się wykazać
Krasnalek a jaka to branża jak można wiedzieć ?
a ich pensje sa zróznicowane nie tak wysookie jak były kiedys, , co prawda niby z firma nie przyjmuje nikogo spoza zakladu z tz ulicy ale nasówa sie pytanie z skad sa ci z innych państw w polsce w zakladach? wiadomo towar idzie tez do róznych państw wiec zatrudnia sie i ludzi z tych państw a najlepiej tania sile robocza za wschodu i afryki
Byłam puściłam cztery zakłady za dwie i pół godziny się okaże ile wpadło ?
Magda żebyś potem nie płakała oraz masz szansę puścić chociaż jeden zakład
Pachną mi jakieś kwiaty na balkonie ale to od sąsiadów pewnie
dlatego nap;isałem ze emeryci w polsce wszyscy powini miec godziwe emerytury zeby mogli sobie na starość na wszystko pozwolić np. na kupienie dobrych leków, czy czegos do zjedzenia, niepowinni placić podatków i niepowini nigdzie juz wiecej pracowac, w te miejsca pracy powini byc zatrudniani młodzi ludzie własnie którzy kiedys tez beda emerytami,i tez beda musieli jakos żyć, rzad idzie zła droga , nie ta co powuinien, ulgami roznymi chca przyciagnac młodych polaków z zagranicy niestety modzierz nie jest glupia i tyu nie wróci no chyba ze tylko po żeczy
Gocha, ale mi odbiło .Raz dziennie przez 5 minut można palić głupa , tylko nie przekraczać limitu
dobra ale teraz juz koniec o pracy , zarobkach i innych takich zeczach teraz przejdzmy do liczb,i gier liczbowych, to kto dzisiaj wygrywa w multika te 5/5 czy 10/10 w multiku i kktoo lapie te 5/5 w mini lotku?
model89 bym się cieszyła z tego co mam a nie tyle wysyłać kuponów i potem kiszka
3 922 291. model89
ja tez dzisiaj nic niegram w realu,a od jutra moe tylko jakiś mini lotek ,co by za duzo nie stracic a coś moze i zyskać jesli sie uda cos i ustrzelić dawno nietrafuiłem nic w mini lotku, moze jutro sie uda
krasnalek dziś wygrasz bo zrobiłaś od multika przerwe a ,że promocja będziesz miała podwójne sczęście
Była tam jednostka wojskowa .Czyste, ładne , wesołe miasto. Kilku wspaniałych kolegów, bardzo uzdolnionych muzycznie.
dobra 4 w multi zagrane jak nie wygram niczego to pier.dziele to juz mi sie nie chce w to grac
Sąsiadka urodziła dwóch chłopców bliźniaków .Wiecie jakie im nadała imiona ?