Wpisy 3 891 364 – 3 891 463
27 czerwca 2020 10:55 → 27 czerwca 2020 12:31, 100 wpisów
magda-
Zbigniew tylko omijaj wrażliwe miejsca,nie myj niektórych miejsc mydłem fa...bo będziesz miał wysypkę.
Magda mam trochę ryżu i makaronu od marzec tego roku to przyjedź do mnie
A twoja pietruszka w tamtym roku
Próbuje sprzedać te 80 kg ryżu NIK nie chce kupić a liczba zakażeń rośnie
90
96 dokładnie
Zapasy na Armagedon
zbigniewg-jakie to piwo kuflowe?
Taka nazwa piwa,albo VIP z Biedry
Znacie kogoś kto miał kowid 19 ja znam jednego co miał przeszedł totalnie mu nic nie było nie licząc to ze jego choroba to kwaranntanna
Nieodwracaj kota ogonem jakiej marki masz to piwo
Na jesień obostrzezenia wrócą więc idzie do lasu na plażę itp
Co to za siki Weroniki
Szampan
3 891 357. dotam a nie pomyslałes ze to omoze byc czyjaś dzialalnosc gospodarecza firma w rozbudowie np, która nie jest jeszcze tak rozpowszechniona na rymku i wykuonuje usługi wyłacznie na zlecenie, co do tych 8 tys, dla pracownika jakiegos wykwalifikowanego to wcale nie jest tak a jeszcze duzo, pracujac w warszawie tam sa o wiele wieksze zarobki niz na zapewne na ślasku, i na dolnym ślasku , zauwaz ze wszyscy warszawiacy sie tym szczyca ze sa blisko koryta, unas na dolnym slasku w duzej korporacji w firmach na strefie kierownik zmiany, zarabiał w 2011 roku 7tys na reke, i zawsze mowił ze ma mało, a zwykly pracownik na hali pracował za 1800zł i jaka jest roznica, a jeżli sebastian zatrudniał kilka osob np, i im placił za wykonanie danego zlecenia powiedzmy te 8tys,extra a robili to tez od rana do wieczora i tak kilka dni to wszystko moze sie zgadzać,moze placił im mniej gdy pracowali normalnie po 8 godzin, mogli sie tez dogadac miedzy soba ze beda pracowac np po 12 godzin i za wieksza stawke, i miesiecznie moze i im wychodziło te 8 tys zł kto tam go wie,to pracodawca reguluje sobie stawki wynagrodzeń, a nie klijent , który zleca dane zlecenie,wiec niewiem co to sie smiac z tego ze ktos np, zarabia miesiecznie te 8 tys zł, niektórzy nmaja jeszcze wiecej niz te 8 tys zł na miesiac a w stolicy tym bardziej dla mnie to nie jest dziwne wcale, jesli zas chodzi o to co nieraz sebastian pisał ze idzie na hulajnoge, to co to dziwnego jesli na elektrycznych hulajnogacj jezdza juz starsze osoby, w mojej małej miescinie jest kobitka która pma pod 80 juz i wszedzie jedzi na hulajnodze i co to takiego dziwnego jest wiec sebastian tez moze jedzic na hulajnodze a nie tylko wozić dupe autem, ,
391
Arczi ,fajnie ta babcia 80-letnia na tej hulajnodze musi wyglądać.
arczi-słaba argumentacja,-Teraz Seba poświęci się jeżdzie na hulajnodze bez reszty
Magda chyba nie wypuszcza tego bajkopisarz sebka
Magda swinsct nie pije
Poker to w Netto,zbigniewg -łyka Vipy z Biedry
Nie pije byle czego stać mię na to
-pijcie do woli
Teoretycznie już nie jade mógłbym coś chlapnacale najpierw Rosół z kury
Magda zagraj jutro o 14stej moimi od marca tego roku 3/3 w niedziele o 14stej co chwila dziś zagrałem ale chyba będzie 3/0
3 891 395. magda witaj tak fajnie i wyglada niektuzi robia tez oczy gdy ja widza ale ona sobie z dtego nic nierobi, poprostu jeszcze czuje sie na silach i jezdzi, mojego kuzyna syn którey mieszka w emiratach niemieckich tez tu matce swojej kupił taka hulajnoge na 65 urodziny i bymnie uwoierzył gdyb nie widział jak jego martka jezdi na tej hulajnodze, mlody wysłałmi filmik z zakupu tej hulajnogi i uzytkowania jej przez jego mame, i zapytał czy chciałbym tez cos takiego iec odrazu mu odpisałem ze niewidze sie na takiej hulajnodze i wole roweri swoje wlasne nogi,a hulajnoga niestety ale kojarzy mi sie zawsze z dzieckiem,niestetyon tego zabardzo niezrozumiał poniewaz niemcy nieznaja sie na zartach, oni niewiedza co to jest zart,i wszystko odbieraja jak by to bylo konieczne coś tak ich nauczył hitler za zycia jeszcze,mozna bylo powiedziec tam zawsza e panował nastrój pogrzebowy
Jutro rano podam 3/3 Na jutro 14sta
Już się oka robią...
Ale mam zasadę nie jem żadnego miesa z zupy czy rosoluścina mnie
Ale mam zasadę nie jem żadnego miesa z zupy czy rosoluścina mnie

Magda gdzie idziesz
391
wiecie co jak tak nieraz tu czytam o tych waszych tu szczesliwych kolekturach to mi dsie smiac chce, jak ktos piszeze ze jezdzi po pollsce i i wysyła kupony w róznych kolekturach,iliczy nato ze ta kolektura jest np szczesliwa bo tam kilka razy juz padła jakas głowna wygrana,przecierz wygrana niezalezy od kolektóry tylkood kuponu i od liczb jakie dana osoba skresli, mozesz mieszkac w zapadłej gdzies dziuze io nieznanej nazwie i tam tez mozesz trafić głowna wygrana, ale jesli skreslisz te szczesliwe numery które wygraja na loterji, ja zawsze powtarzam jesli ma sie do ciebie szczescie to wygrasz tam gdzie mieszkasz a nie gdzies w polsce gdzie jest az taka wielka trafialnosc, ktos tu dzisiaj tez pisał ze beda 70 tki niestety nie bedzieich no chyba ze tylko 2, zadnego ciagu liczb sie niezapowiada, tez, bedzie rozsypka liczb,
arczi , Ty nie tłumacz jak dziecku !!!. Ja to wszystko ogarniam i znam firmy prywatne , zarobki , ZuSy i często różnie opłacane. Firmy budowlane również , szwagier całe życie pracował i były różne zarobki i nieopłacone w różnych okresach , zusy przez pracodawców, tak że nie tłumacz Nam jak dzieciom. Spoko jest jak jest , byle do przodu , a ty wykładasz Nam jak dzieciom, tu raczej sami dorośli i z nie jednego pieca chleb jedli.
Przed chwilą padło 1 x 8/8 (10 000 zł) w grze Keno. Zobacz szczegóły
arczi -ile masz lat,bo seba miał koło 18tu
Witam Wszystkich
Pewniak 41 to 14
41 60 69 3/3 z pewniaka
Nie gram multi bo mam e.p e.p z cht i 4 razy mini
Do mini system 6 na sucho 14 15 25 29 32 42
Po za tym mini
2 24 25 31 32 36
10 11 15 17 36
3 11 13 32 38
15 25 29 32 42
8 12 17 19 24
Pewniak 41 to 14
41 60 69 3/3 z pewniaka
Nie gram multi bo mam e.p e.p z cht i 4 razy mini
Do mini system 6 na sucho 14 15 25 29 32 42
Po za tym mini
2 24 25 31 32 36
10 11 15 17 36
3 11 13 32 38
15 25 29 32 42
8 12 17 19 24
Nie będę wracał do twojego kolegi, ale dam inny przykład , z dość dawna . Miałem w pewnym okresie czasu ,pracę w sklepie meblowym . Masz pracodawcę i np. dwóch pracowników. Masz koszty , czyli wynagrodzenia , opłaty itp rzeczy . Marża na meble powiedzmy 20% to jest dość sporo. To policz Sobie jaki musisz mieć obrót , by zarobić na czysto 10000pln czyli 50000, a to niejest takie proste do osiągnięcia, oczywiście kwoty są tu teoretyczne, czyli sprzedaż na tych warunkach w niewielkim sklepie w Cieszynie musisz mieć dziennie na 2 tyś. pln i to osiągniesz podstawowy cel
Gosia-
dotam a powiedz mi ile moze zarabiac pracownik budowlany który urzadza od podstaw np, dom czy mieszkanie w programie nasz nowy dom,? zobacz oni tam maja 5dni a nieraz i tylko 3 dni na odnowienie albo i nawet na zbudowanie wszystkiegood nowa, moze sebatian ma taka tez firme i dlatego tyle im placi, niby te 8tys zł za miesiac, on nie napisał ze on im to placi na tydzień, tylko na miesiac, a to jest róznica, jesli ma czesto jakies wieksze zleceniea to moze i tak miec, dlaczego ni e , no wyobraz sobie ze kupiles mieszkanie gdzies i jest one bardzo zniszczone musisz je wyremontowac na zicher w przeciagu tygodnia czasu, gora miesiaca czasu, wtedy tez zatrudniasz jakas firme która takie usługi wykonuje, i oim to zleczasz z tym ze dogadujesz sie z nimi, na jakas tam kwote, ioni to roboia przyjezdza taki np, sebastian robi wycene pyta co chcesz miec w tym mieszkaniu i sie dogadujecie, i on np, zatrudnia u siebie powiedzmy 15 osób tzw specjalistów ktorzy potrafia zrobić wszystko i zczniczegoś cos, i oni przejmuja twoje mieszkanie i raz zestaraja sie zrobić to dobrze i solidnie i wjkrótszym czasie niz sie umawialiscie, wtedy taki sebastian np. moze im oznajmic ze jezeli zrobia to szybciej i dobrze to bedzie jakas podwyzka, i oni to wykonuja tez, i nawet za wieksze pieniadze niz tylko te 8 tyszł mysleze w warszawie to co drga osoba w prywatnej firmie moze zarabiac te 8tys zł zobacz w takim sejmie nic nic nie robia a ile kasy zarabiaja?miesiecznie jakie diety maja poselskie i jeszcze inne przywileje
8tys na 15 osób niezle,telenowela ,zaraz będzie najaktywniejszy na MP
zauwazcie ze rzad pakuje głownie kase w wawrszawem bardziej niz w cała polske, to tam powstaja rózne duze aglomeracjew i firmy finansowe to tam sie pompuje kase nie tu w srodku polski, gdzies,
3 891 436. Gosia__77 czego sie złoscisz ,nie nie pisze zadnych telenoweel
Laboraty
8000 to netto czy brutto , razy powiedzmy 15osób /szok/ tj 120 000 no ładnie
8tys.na 15osób-8000:15=
533zł na łebka
Jak jutro nic nie trafię w parę na 14 to raczej nie będę dalej grać Multi nawet swoje
Mam swoją tabelę zupełnie inną sam stworzyłem coś pomaga ale czas pokaże
3 891 432. dotam ja nietwierdze ze takk niejest jak piszesz , ja to rozumiem ale co ma np sklep meblowy tutaj wspolnego i jego obroty dzienne do firmy sebastiana, przecierz wiadomo jest ze takkie sklepy nie maja zbytniego zysku i po jakims czasie zostana i zlikwidowane, bo popyt na ich usługi nie jest juz taki wielki, ja tu nie bronie sebastiana akurat ze np napisał ze jego pracownicy zarabiaja te 8tys zł mogł to tez zawyzyc, lub jesli jego pracownicy tak solidnie tez i pracuja to moga tez i tak zarabiac miesiecznie pomijajac juz i zus i inne tam przychody ,ja tam tego niewiem, jak to tam jest, ja sie tym nie zajmuja ,
to tylko przykład arczi ogranij się , chodzi o jakąś tam kalkulację , mam znajomych budowlańców i nie jest tak różowo jak piszesz i nie kłuj mnie tą Warszawą
Gosia- w TS wszystkie chwyty dozwolone,z komputerem niemamy szns,przypadek,fart-jedynie na to można liczyć
szwagier , jego ostatnia praca nie wiem może koło 7tyś zarbił , może i trochę więcej ,nie dociekam nigdy takich spraw , ale był zadowolony. Dostał w pracy udaru mózgu , no leczenie i potem staranie o rentę i się okazało że taświetna praca , ale w ZUS , duże luki w składkach , no i potem dopiero właściciel jakoś tam regulował.
Jeszcze na koniec jestem pewny że Szwagier zarabiał dużo więcej , niż inni pracownicy.
3 891 445. Andreas3864 mi niechodzi tutaj ze on moze zatrudniac 15 i placi im miesiecznie z pyli tych 8 tys złi jak tu wyliczyłes ze na lepka zarabiaja 533zł, mi chodzilo ze on z klijentem dogaduje sie ile ta inwestycja bedzie go kosztowała, a to ile on da swoim pracownikom to juz jest jego wylaczna sprawa, nie moja czy Twoja, moze sebastian tu troche i przesadził z takimi zarobkami, ja tego niewiem , amoze placi im extra za wykonyewana robote, i moze tez i razem z nimi pracuje czego nie kazdy biznesmen siedzi za biurkiem tylko i marzy gdzie by tu wyjechać i odpoczac sobie i mozei chce by dobrze prosperowała, znam takich pracodawców którzy niewywyrzaszaja sie nad pracownikami, tylko wraz znimi tez zapierniczaja, bo chca aby ta dana firma dobrze preosperowała , teraz duzo jest takich tez dzialalnosci gdzie pracodawca praxcuje wraz ze swojimi pracownikami, alre to jest rzadkosc tez i nieraz moim zdaniem pracodawca powinien byc blizej kazdego pracownika a nie ze jestem pracodawca to jestem kims a pracownik , jest tylko niewolnikiem umnie w zakladzie atak jest czesto niestety
wyniki są po 10 minutachwysyłanie kończy się 10 minut przed losowaniemresztę dopowiedźcie sobie sami czy możemy wygrać
arczi-zajmij sie sobą a nie rób za adwokata,od rana do wieczora na MP,potem hulajnoga nie rób siary,seba ma około 18 lat,nawet admin go wyczuł,że ściemniacz i bajkopisarz,To tyle i az tyle w tym temacie.
3 891 453. dotam 2020-06-27 (12:14)
to tylko przykład arczi ogranij się , chodzi o jakąś tam kalkulację , mam znajomych budowlańców i nie jest tak różowo jak piszesz i nie kłuj mnie tą Warszawą
dotam sa rózni pracodawcy i rozni przedsiebiorcy w całej polsce, ja wiem ze nie wszyscy maja tak kolorowo tez, zaówaz tez ze firmy które zatrudniaja do 20 pracowników maja tez wszelkie tam ulgi, tez
dotam sa rózni pracodawcy i rozni przedsiebiorcy w całej polsce, ja wiem ze nie wszyscy maja tak kolorowo tez, zaówaz tez ze firmy które zatrudniaja do 20 pracowników maja tez wszelkie tam ulgi, tez