Wpisy 3 854 415 – 3 854 514
24 maja 2020 15:36 → 24 maja 2020 17:01, 100 wpisów
musisz wydalać to co wdychasz nie możesz tego zatykać wie o tym sam Minister Zdrowia i nei chodzi w masce
obłuda i tyle ten sam Minister mówił że nie wie po co ludzie chodzą w maskach i w największym czasie pandemii nie było obowiązku noszenia później wprowadzili u mnie w mieście cyrki robią że osoba zarażona koronowirusem a nie mówią że przywlekła to zagranicy
żeby to miało chronić to nie taka szmatka co nic nie chroni tak na prawdę tylko musiał być byc z filtrami a szkoda pisać sprawdzali posłuszeństwo ludu społecznego czy się przestraszy wiadomo policja 500 zł a ja wkroczy sanepid to i 30 tyś
3 854 399. tomi77 to dlatego tak jest bo ludzie juz niewytrzymuja w tych maseczkach poprostu dusza sie, wiem too tez sam po sobie, choc chodze w maseczce, ostatnio czytałem gdzies w necie ze pan szumowski, podawał ze w rejonach gdzie niebedzie narastał koronowirus beda maseczki zniesione i niby to juz ma nastapić z dniem 1 czerwca, i moze ludzie tez to czytali i juz olewaja noszenie tez i tych maseczek, ale to maja wprowadzić niby w tych rejonach gdzie ten koronowirus nie bedzie znbierał wiekszego żniwa, ja jako astmatyk nie powinienem prawdopodobnie nosić maseczki a nosze , ale sie w tym dusze tez, a takich ludzi jest wiecej z ta choroba, ale kazdy chce byc fer i , ostatnio byłem w biedrze na zakupach i była młoda dziewczyna ze swoim synkiem, i i gdy chłopiec kołomnie przechodził nagle powiedział do mamy ze mu jest bardzo duszno, wtedy mama jego przestała nagle robić zakupy, poszła na kase ja za nia, i dowiedziałem sie ze dzieciak jest astmatykiem, podobnie jak i ja, powiedziałem sciagnij maseczke , jego mama byla w szoku chyba i powiedziała abytego nierobił, ja tez sciagnełem maseczke poniewaz ekspedientka potwierdziła ze slyszała tez to ze osoby które maja choroby górnych i dolnych dróg oddechowych nie musza nosić maseczek, ekspedientka zapytała czego ja tez ciagłem maseczke powiedziałem jej bo ja mam to samo co ten chłopiec, cjłopczyk sciagnoł maseczke ui sie domnie tez i w tedy uśmiechnoł ale widac było ze chyba i troszke lepiej mu było po zdieciu tej maseczki,
Byłem w sklepie kupiłem sobie nowe oczy..bo tymi nic niewidze wygranych w Lotto

jak zachorujesz to cię odeślą do rozporządzenia że nie musiałeś nosić dobra ziółka
Zakończyli by już ten cyrk z tym wirusem niech powiedzą o co naprawdę się rozchodzi
Nie powiedzą bo sami tego nie zrobili jedynie się przyłączyli do tego cyrku
i co to dało dalej wirus jest do pracy się chodzi po co to było zamykać osłabiać gospodarkę mogli wyłączyć starsze osoby by siedziały w domu i dzieci a gospodarkę zostawić w spokoju sami to zrobili a teraz niby pomoc nie wiedzieli co zrobić gdzie ręce wsadzić wyszedł kogle mogel
3 854 415. Mulag dlamnie te maseczki to jest wielka ściema, oczywiscie sa moze one wymagane ale w szpoitalach zakażnych powinny być wymagane tam gdzie leza osoby chore tam gdzie jest żrudło ogniskowe, , tam powinny byc wymagane tylko a nie na ulicy czy w sklepach, , na ulicy ludzie najczesciej jak ide to widze nosza maseczki na pod nosem, lub na brodzie a widziałem tez ze i na czole, a nie tam gdzie powinini, po ulicy chodza tez i policjanci niewidze aby chodzili w maseczkach, ale jak nie bedziesz miał maseczlki to kara 500zł bedzie , ale co ich to niedotyczy tylko spoleczeństwo, zobaczcie co sie zaś dzieje w cyrku na wiejskiej, ile osób tam i kto przestrzega tez tego zarzadzenia, noszenia maseczek, mozna na palcach policzyć kto nosi maseczke a kto nie,tak samo jak tam sobie olewaja to , to takj samo ludzie olewaja to na ulicy, rzad zakupił za 5mln, maseczek z chin okazuje ze ssa bez atestu, i niemozna ich nosić, a dlaczego niby, teraz tez potwierały sie biznesy ludzie szyja maseczki i sprzedaja i biznes sie kreci, a kasa wpływa do budzetu w róznej postaci, duzo pracodawców tez pozwalniało swoich pracowników poto tylko aby dostac tzw.odszkodowanie z tzw tarczy stworzonej przez rzad na czas pademi, bo rzad obiecał pieniadze tym co ucierpia w ramach tego wirusa, i pracodawcy wola zwolnic pracowników aby tyklko po ta kasiore siegnąć i sie na nia załapać i tyle w tym temacie
Nawet rząd nie zapewnił tych maseczek ludziom wprowadził nakaz a ty se kup ktoś powie to parę zł a jęczysz jak by to było miliony ale tu chodzi o zasady wprowadzasz dajesz w Czechach wprowadzili jak u nas nie było wszędzie były dla ludzi maseczki na klatkach schodowych a u nas nic jeszcze ludzie szyli w czynnie społecznym lub trochę na swoje pracy chcieli zarobić bo swój czas poświęcili
jesli chodzi o szczepienia przeciwko koronowirusowi to proponuje aby sie wszyscy tam w cyrku zaszczepili i pokazali jak ta szczepionka wpływa na ich zdrowie, bo ja sie niedam zaszczepić i niebede w siebie pakował jakiś kultór bakterji i zarazy, która jest w kazdej szczepionce, nich oni to najpierw wyprEURbója na sobie, niech pokaza jacy sa odwazni, moze jak sie zaszczepia sami to beda moze zdrowsi i przestana głupoty wymyślać
3 854 446. Marian303 witaj
pokażą przed kamerami szczy kawki z napisem korona wirus lub kodi 19
a w środku woda a pelikany będą łykać jak to się zaszczepili
a w środku woda a pelikany będą łykać jak to się zaszczepili
to nie ma sensu bo mówią naukowcy i lekarze że wirus się modyfikuje jak grypa i zaszczepienie pomoże na tego typowego koda 19 ale nie modyfikacja i tak to nic nie da
jak jest wirus już trwa od marca w Polsce a szczepionki nie ma o dziwo nie padamy jak muchy a akurat za klika miechów co będzie jajo robią nas w balona jak coś
przecierz wiadomo jest ze w kazdej szczepionce jaka tylko jest to jest w niej szczep danej choroby, i ze jak ja wezmiesz to pożniej to odchorujesz jesli przezyjesz wogóle po takiej szczepionce, jaka gwarancje mi dajje tak szczepionka ze akurat pniej nie zachoruje i nieodejde z tego świata niemam żadnej gwarancji ze ta szczepionka mi pomoze, wiec nie biore tego wogóle
To bedą szczepionki z czipami żeby wiedzieli co robią ludzie ...jak zyją ,na co chorują czym się odżywiają do jakich lekarzy najczęściej chodzą itd
będziemy padać jak rachunków nie zapłacimy i do gara nic nie wsadzimy
Pozamykali ludzi w domach zakaz wchodzenia do lasu... Od tej chwili zaczęli majstrować przy nadajnikach które znajdują się na leśnej polanie. Widziałem to na własne oczy bo maszt mam ok. kilometra od domu
co to wybory mają być 28 czerwca
KOŁOBRZEG WALCZY Z ANTENAMI 5G I WI-FI
nie głosuje na nikogo niech ten system padnie nie głosuje bo nie podoba mi się to co jest w Polsce muszę tu żyć ale nie muszę uczestniczyć w tym cyrku
Potem problemy z zasięgiem były 3 tygodnie. dzwonię do Orange a pani mówi że mają awarię która może potrwać do 8 lipca
Mulag-ciekawe czy jeszcze jest te 100ton złota co sprowadzili z Angli
Marian a jaki masz telefon?-samsung?
poczło 5mln, na maseczki z budzetu państwa a wiec teraz trzeba sie odkuć, chinczycy wprowadzili na cały świat koronowirusa, , zablokowano im teraz tutaj eksport do nas, oni tez i duzo tam stracili na gospodarce, przeszlo to tez do włoch, gdzie tez zaczeła tam sie dziać masakra, wkoncu doszło do naszego kraju , gdtyby rzad nasz tutaj niesciagał rzadowymi samolotami naszych rodaków juz zakazonych, to by tez i w polsce było mniej zakazonych, jak pamietam na poczatku wybuchu tej pademi było zakazonych tylko 67 osób w całym kraju a teraz jest juz ponad 1000osób skad nagle sie tyle osób zaraziło pytanie? co całowali sie z tymi 67 osobami zakazonymi, chyba nie co?
Polska miała dużo czasu by się przygotować ale nie wiedzieli jak sie przygotować i co robić zamknęli nas bo długo myśleli tak to jest jak ktoś wolno myśli
Nie będą obowiązkowe te szczepienia na wirusowe choroby niema szczepionek
kupię se latający dywan wszędzie czają się mikroby wirusa latający dywan będzie omijał ludzi
skoro ktoś się zaszczepi to już nie zachoruje niech się nie troszczy tak bardzo tymi którzy nie chcą ich wybór
3 854 458. multijune177 tak gdzies tez otym czytałem ze ten koronovirus ma powiazanie z tym 5G że ten virus covid -19 kumuluje sie z tzw promieniowaniem 5G i to powoduje wzrost niby rozprzestrzeniana sie tegej pademi, ale ile w tym prawdy to niewiem bo nieprowadze badań w tym kierunku, i pisze tylko to co słyszałem, ale niewiem czy to tez nie sa jakies fałszywe domniemywania i wprowadezanie spolecznosci w obłed
Arczi a żadna kasjerka w sklepie nie miała wirusa żaden sklep nie został zamknięty z tego powodu toż to cud prawdziwy
kurcze jakbym wiedzial to bym puscil pelny na 8 liczb mialbym 5/6 x 3 i wiecej wygranych
za 84 złmialbym 22 000
za 84 złmialbym 22 000
chyba że tak zrobią że niby nie zmuszą a tak zrobią że zmuszą bo do pracy nie pójdziesz a to nie pojedziesz gdzieś to dla mnie jedno i to samo przymus
i sam pójdziesz się zaszczepić bo bez pracy nie przeżyjesz a rząd powie nikogo nie zmuszaliśmy ludzie sami idą jak muchy do gów..
3 854 474. Marian303 nie nie z tego co pamiatam to odkad ta pademia u nas wystappila, to np , biedronka jest otwarta 24/24h,i to przez cały czas , godziny pracy zostały im wydłuzone pracy, , inne sklepy zamykano jak np galerie i inne a tam pracuja na okretke niema wolnych sobot niedziel, i biznes kresci sie na okretke,oni tam juz niedaja rady,zw tej pracy , mowia ile mozna robic wiec mówie do kolezanki w sklepie nie nazekaj duzo kasiory zarobisz a ona mowi tak juz to widze jak zarobie, a kiedy odpoczynek pyta mnie, no tak oni zapierdzielaja na okretke, kiedys widzialem jak tam byłem zde niektore ekspedientki chodziły i ppo sklepie i pryskakly na te lodowki tymi środkami dyzenfekcyjnymi te lodówki zamrazarki z tpowarem i w rekawiczkach co jakiś czas myli to , ludzie chodzili w maseczkach i rekawczkach , teraz tego juz niewidze, ze by obsługa sklepu to robila, moze robia to po zakonczeniu pracy, która sie nigdy niekończy albo jak niema ludzi w sklepie tego niewiem, bo niesiedze cała noc w biedrze, ale tak było
ja się nie dam zaszczepić były szczepionki dla dziewcząt na niby raka szyjki macicy swojej córki nie zaszczepilam i o dziwo dobrze zrobilam
3 854 462. Andreas3864 2020-05-24 (16:15)
Marian a jaki masz telefon?-samsung? Andreas tak ,a wiesz może coś na ten temat?
Marian a jaki masz telefon?-samsung? Andreas tak ,a wiesz może coś na ten temat?
jak zrobią tak ze zakład pracy każe się zaszczepić jak nie stwarzasz zagrożenia dla ludzi pracowników zakładu powiesz nie to cię zwolnią i tak inny zakład nie wpuszczą do galerii itp możesz powiedzieć nie ale zginiesz bez pracy jedzenia i takim fajnym pomysłem bez przymusu wszyscy i tak się zaszczepią tak się to robi
a powiedzcie mi jak to jest z tymi wyborami teraz 28 czerwaca , dale jest przymus tego głosowania i ze jak nie pojde to dostane kare 5000zł czy 300tys zł lub 3 lat wiezienia czy nie, bol według terminu i słowa,, wybory to chyba te słowo jasno okresla ze to jest mój wybór a nie zmuszanie mnie doo tego abym szedł i na kogoś glosował, a jesli ja niechce np, bo niewidze gondego kandydata mojego, na jakies tam stanowisko to co to jesli nie pojde to co wsadza mnie za to do paki, pytam bo juz sie z tym wszystkim pogubiłem
21 wiek mamy musi by pełna kontrola ludzi chyba że się uda nam jeszcze od tego uciec w sensie odroczyć ale to już nei fantazja tak będzie
3 854 487. Mulag mi to niegrozi z tym coo piszesz z tym zwolnieniem, bo najpierw czekam aby mnie najpierw przyjeli aby pozniej mogli mnie zwolnić
nie zagłosowanie to też wybór prawo wstrzymanie się od głosu wyboru w sejmie też są głosowania za , przeciw i co wstrzymanie się od głosu
3 854 485. Gosia__77 i tak trzymać
Arczi pomoc z MOPS też nie udziela pomocy jak się nie zaszczepisz
Inwigilacja na całego jeszcze gotówkowe wycofają co jest w planach także przyszłość czeka nas świetlana
nie udzielą pomocy przed lekarskiej jak nie zaszczepiony jak widzicie nie ma przymusu nie musisz się szczepisz ale ale co przepaść bez pracy bez leczenia bez wszystkiego
traktują nas jak nierozwiniętych umysłowo ludzi jak dzieci pr5zykład przymus trzymania pieniędzy w Banku a jak będzie bez pieniędzy obrót będziesz się stawiał protestował wy czyszczą konto i z czego będziesz żyć na razie na miech i szybko głowa w dół i będziesz potulny następnym razem jak baranek
system bankowy to zagłada dla ludzi niech se banki będą ale władze jaką mają przerosła wszystko nie zdawałem sobie sprawę
3 854 478. Mulag nie korzystam z MOPS bo gdy tam nieraz coś pode zglosoić to oni i takk to olewaja z góry juz od kilku lat, maja poj.. przepisy, i nie pomagaja tym ludziom którym nalezy sie pomoc tylko alkoholikom, nie jestes alkoholikiem nie masz co liczyć na ich pomoc jak dlamnie moga taka instytucje rozwiazać w trybie natychmiastowym, bo to niejest nikomu do niczego potrzebne tak samo jak PUPY gdzoie powinni mi oferować oferty pracy a tu empti od 7 lat nic nie proponuja tylko mnie pytaja czy gdzies nie podjełem sam zatrudnienia, normalnie śmiech na sali, np, teraz jest ta pademia koronovirusa jakiś czas juz nie,kaza wszystkim zostać w domu nie wychodzić na dwór jeli niemusisz zakjłady zatrzymuja ludzi nie przyjmuja nigdzie ludzi zwalniaja, tez oi co niekturzy, a tu dostaje telefon czy niepodjełem gdzies pracy normalnie śmiech na sali gdzie mogłem podjać jak jeszcxze nprzed pademia szukałem i nic nie znalazłem to gdzie niby teraz miałbym to zrobić, a teraz jeszcze jak bezrobocie wzrosło , czy to jest normalne bo dlamnie raczej nie, teraz jesli sie skonczy ta pademia niedługo, to dopiero bedzie krach w gospodarce i bedzie jeszcze gorzej niz było dotad
Arczi nie zapominaj że jesteś wyjątkowym człowiekiem petentem dla nich
to teraz możesz być spokojny że ci nie będą teraz zawracać głowy pracą
znajomi również nic ci co mają firmy to muszą mieć rachunek to wiadomo
Pasko jak ktoś ma być aktywny jeśli cały czas mimo próśb ba nawet przez ciebie ten nicek bym upominy dawałeś kartki a ta osoba dalej prowokuje a potem żal że jest atakowana prowokowana i się broni nie każdy ta osobe toleruje chce mieć co kolwiek wspólnego czy tez piszac z kims tlumaczyc coś co jest oczywiśte logiczne bo ja nie mam zamiaru z ta osoba pisac tlumaczyc reagować na dziecine pytania prowokacyjne bawiunikać się w gre w dziecine pytania wyrosłem dawno z okresu dziecinady ludzie uciekaja gdy ta osoba się zjawi ba nie udzielaja się a i mi się nie chce byc aktywnym gdy ze strony tej osóbki 4 letniej są zaczepki agresywne i prowokacje nie wiem o co chodzi z ta osoba ze od lat prowokuje bez konsekwencji
3 854 496. Mulag to prawda co piszesz z tym bankiem, no ja niremam konta w banku na szczescie i telefonu komórkowego i pracy tez niemam, cofam sie pomału do epoki kamienia łupanego jak było kiedyś,uwazam ze jesli jak juz miec jakas kase to trzymac ja przy sobie zeby w kazdej chwili mieć jak i po nia siegnąć a nie dawac zarabiać złodziejskim bankom
Cóż trza mniej być aktywnym bo i po co szkoda zdrowia inni poszli też ta droga lub sa nie zbyt często no to do...
zgrywus jem kolację

Jajko na twardo z majonezem i musztardą francuską kawałek pomidora

Jajko na twardo z majonezem i musztardą francuską kawałek pomidora
tego nie rozumiem po co mi łącznik pośrednik jak jakiś rodzic który trzyma synka lub córeczki pieniążki by nei wydał na coś głupiego lub nie zgubił to jest chore Rząd zmusił miliony zwykłych pracowników najemnych do trzymania pieniędzy w banku by banki jeszcze z tych naszych opłat na nas zarabiały dla tego nie głosuje nigdy takich ludzi nie będę głosował
3ba być aktywnym admin zmusza do ciężkiej i wytężonej pracy na chat pielenie zielonego kwietnika koszenie siana w życiu jest ważne dużo ruchu ...a czy może ktoś widział druha ?
Czesc Wszystkim