Wpisy 38 427 – 38 526
16 stycznia 2009 15:05 → 17 stycznia 2009 18:21, 100 wpisów
OPCIU gdzie jesteś ? Ty masz zawsze dobre pomysły na takie france !!! Baaaaardzo proszę .
A czy zamiast z pokazuję się y a zamiast y pokazuje się z?
Zamiast ; pokazuje się ł
Zamiast [ pokazuje się ż
Zamiast ; pokazuje się ł
Zamiast [ pokazuje się ż
Hosiu,Słoneczko moje,chciałem tropikalny klimacik stworzyć w naszej balii.Skąd mogłem wiedzieć ,że to "morowe powietrze"?
Wiesz przecież,że ja w świecie nie bywały,boś Ty dla mnie światem całym.
Wiesz przecież,że ja w świecie nie bywały,boś Ty dla mnie światem całym.
To jest to problem z językiem.
Może się tak zdarzyć, że tutaj jest inny a tam jest inny. Koniecznie trzeba zmienić język. Znajdź klawiaturkę w tym pasku. Jeśli masz strzałeczkę w lewą stronę to ona się może ukrywać pod tą strzałeczką.
Może się tak zdarzyć, że tutaj jest inny a tam jest inny. Koniecznie trzeba zmienić język. Znajdź klawiaturkę w tym pasku. Jeśli masz strzałeczkę w lewą stronę to ona się może ukrywać pod tą strzałeczką.
Teraz masz zaznaczony POLSKI ale jak włączysz GG to znowu pojawi się POLSKI 214
A przecież prosiłem hosiu,żebyś lapatopa nie zabierała.Zamiast rączkami sztuczne fale w balii rączkami robić ,to Ty na gg wolałaś popychać.
A teraz masz rebus.
A teraz masz rebus.
Wnerwia mnie to jak LOTTO ściemnia że prawie zawsze największe pule zgarnia ktoś kto zagrał na chybił.Zachęcają tym sposobem" nie myśl nie czuj maszyna zrobi to za ciebie"OBŁUDA!!!!!!!!
Hosiu poradziłaś sobie bo jeśli nie to powiem dokładniej jak to zrobić.
sorki nie było mnie moment . Już jest OK Bardzo Ci TOTO dziękuję.A jak to się stało ? Przecież niczego nie zmieniałam w ustawieniach
Jeszcze raz dziękuję TOTO. Nie sądziłam, że może być różne ustawienie języka dla komputera i na gg.
38400. szlag mnie trafia,ja mam 4 kupony na chybil w tej kolekturze 1 min.pozniej to jest radocha co......
anvill 2009-01-16 (13:09)
Anvill Przypomnij sobie kto przed Tobą stał i.......już go masz ;)
anvill 2009-01-16 (13:09)
Anvill Przypomnij sobie kto przed Tobą stał i.......już go masz ;)
nie no znowu jeden wygral :( jeden bo chcieli pokazac ze sa hojni i to na chyil-tafil paranoja i po co mu az 17 mln?? teraz bedzie szpanowal po kaliszu ehh ze jest kims lepszym...
Ale to faktycznie może człowieka szlag trafić - jedna brakująca minuta do szczęścia
jednak warto być punktualnym...minuta spóźnienia i ..17 baniek w plecy :D jak to mówili starożytni górale :D czas to pieniądz
Kto ma pecha i nieszczęść kupe złamie palec wycierając d..pę.
Pechowcowi to i w drewnianym kościele cegła na łeb spadnie.
Minuta niby mało, ale czasem ma znaczenie być albo nie być...
O życiu człowieka decydują chwile, które są ulotne jak motyle.....
Pechowcowi to i w drewnianym kościele cegła na łeb spadnie.
Minuta niby mało, ale czasem ma znaczenie być albo nie być...
O życiu człowieka decydują chwile, które są ulotne jak motyle.....
Ja wczoraj 4 w dl,swoje nic a na ch/t dało,dwa zaklady puscilem i w obydwu 38-byłoby 5 kola ale dobre i 190pl
Co do problemów z klawiaturą, to chodzi tu o skrót CTRL+SHIFT - obydwa po lewej stronie klawiatury. Gdy się je naciśnie jednocześnie, to klawiatura się przełączy w tryb y/z => z/y, itd. Aby ją odczarować należy ponownie nacisnąć CTRL+SHIFT :) Pozdrawiam
wiem, że napisze coś nie popularnego, ale wg mnie to powinni podnieść opłatę za EL. Teraz za dużo ludzi wygrywa w niego i to odstrasza od grania. Jakby podnieśli cenę to będzie mniej ludzi grać i rzadziej będą wygrywać. Teraz jest kilka wygranych co losowanie .
TOTO: Nie rozumiem. Przecież w EX nie ma kumulacji. Mniej ludzi = mniejsze wygrane i to wszystko. Pozdrawiam
Arczi 292,
<
Ci, którzy umieją zaplanowac czas, jaki jest im dany,mogą spodziewać się zdobycia fortuny i bogactw.
Tak to wygląda Mój drogi a nie jacyś tam Górale.
Pozdrawiam
<
Tak to wygląda Mój drogi a nie jacyś tam Górale.
Pozdrawiam
witam wszystkich,widzę że pojawił się Grom,Gromie wszystkiego dobrego w Nowym Roku,dzisiaj zapodaję tradycyjnie 7 z maszynki
[7]20,24,34,47,62,70,78
[7]moja 11,21,51,55,63,77,80
[6]maszynka 6,24,40,62,67,72
[5]9,21,29,33,68
[7]20,24,34,47,62,70,78
[7]moja 11,21,51,55,63,77,80
[6]maszynka 6,24,40,62,67,72
[5]9,21,29,33,68
Grom
ze ja też nie pomyślałem że tu o kosmitów chodzi ... dla mnie było jasne ... nie mam czasu ...ciągle zabiegany..zapracowany jestem to nie mam pieniedzy .. ale żeby w kosmos... eeee to nie na moją głowę
ze ja też nie pomyślałem że tu o kosmitów chodzi ... dla mnie było jasne ... nie mam czasu ...ciągle zabiegany..zapracowany jestem to nie mam pieniedzy .. ale żeby w kosmos... eeee to nie na moją głowę
Witam Cię bella34,
Dziękuję bardzo.
Slędzę Twoje poczynania,no cóż tylko pogratulować.
Widzisz a mówią ,że nie można wygrywać./
Widzę,że my wiemy jak to robić , jeszcze raz gratuluję.
Arczi292.
Wiem,że może to śmieszne dla Ciebie, ale zapewniam Cię ,że nie chodzi tu o żadnych Kosmitów.
Pocztyałbyś poważne ksiżki, to byś zrozumiał,
bez urazy.
Pozdrawiam Was.
Dziękuję bardzo.
Slędzę Twoje poczynania,no cóż tylko pogratulować.
Widzisz a mówią ,że nie można wygrywać./
Widzę,że my wiemy jak to robić , jeszcze raz gratuluję.
Arczi292.
Wiem,że może to śmieszne dla Ciebie, ale zapewniam Cię ,że nie chodzi tu o żadnych Kosmitów.
Pocztyałbyś poważne ksiżki, to byś zrozumiał,
bez urazy.
Pozdrawiam Was.
Grom
nie uraziłeś mnie :)
poprostu tak jakoś mnie naszło na głupie żarty......
a znaczenie tego powiedzenia doskonale rozumię
pozdrawiam :)
nie uraziłeś mnie :)
poprostu tak jakoś mnie naszło na głupie żarty......
a znaczenie tego powiedzenia doskonale rozumię
pozdrawiam :)
Arczi 292,
Sam przytoczyłes bardzo istotną sprawę .
A mianowicie chodzi o ten czas.
Stosuj to co napisałeś a efekty same przyjdą.
Czasami ludzie wypowiadają jakieś tam słowa,a nie wiedzą,że to właśnie o to chodzi między innymi.
To co napisałes to bardzo trafna uwaga.
Pozdrawiam.
Sam przytoczyłes bardzo istotną sprawę .
A mianowicie chodzi o ten czas.
Stosuj to co napisałeś a efekty same przyjdą.
Czasami ludzie wypowiadają jakieś tam słowa,a nie wiedzą,że to właśnie o to chodzi między innymi.
To co napisałes to bardzo trafna uwaga.
Pozdrawiam.
to że czasami nie zdajemy sobie sprawy z tego co mówimy to osobny i równie ciekawy jak temat "czas" :)
my tu gadu gadu a tu za chwilke losowanie
my tu gadu gadu a tu za chwilke losowanie
puściłam dziś takie trójki
59,72,53
59,71,72
i szóstkę
2,9,10,53,59,72
59,72,53
59,71,72
i szóstkę
2,9,10,53,59,72
Dzięki Pasko za wyjaśnienie problemu z klawiaturą. Faktycznie łatwo jest nacisnąć obydwa klawisze jednocześnie :)
Pozdrawiam Cię cieplutko
Pozdrawiam Cię cieplutko
PASKO,widzę że czuwasz,to wyjaśnij dlaczego losowania dalej się odbywają na POLSACIE???
05 - 0/300
04 - 1/300
03 - 2/300
02 - 6/299
01 - 39/304
Typerzy dzisiaj niestety padli
04 - 1/300
03 - 2/300
02 - 6/299
01 - 39/304
Typerzy dzisiaj niestety padli
05 0/300
04 1/300
03 2/300
02 6/299 !!!
01 39/304 !!!!
Ale durne to nawet nie mozna linku wkleic. www.tvpolsat.info/news.php?readmore=1475
PASKO chodzi o to, że jeśli trafie 5/5 w EL to istnieje spora szansa, że dużo ludzi akurat może też trafić. Jeśli to są tylko dwie osoby to nie jest źle, ale jeśli trafi akurat pięć to wygrana będzie relatywnie niska. Co mnie najbardziej odstrasza od tej gry. Gdyby zakład był droższy to mniej ludzi by grało a przynajmniej na mniej załadow. W stawce będzie tyle samo pieniędzy albo więcej. Najlepiej gdyby wygrywała co losowanie jedna osoba. Manipulując ceną pewnie da się to ustawić. Tak aby co losowanie wygrywala jedna osoba.
Toto zaczynasz od dupy strony
OPA przecież w newsie napisane jest, że losowania będą się odbywać na Polsacie do końca tego roku...dlatego dalej są. :)
witam...czy ktoś wie,gdzie padła '6' i jaką metodą? (przegapiłem studio lotto) :)
Typer to mi wytłumacz. Chodzi mi o to, że taka wygrana zdąży się raz w życiu, wolałbym mieć ze 200 kafli niż 20. Oczywiście zawsze może być zero.
"38415. Ja mniej więcej wiem
TOTO 2009-01-16 (14:44)
38416. Masz w pasku na dole ikonkę PL? Musisz zmienić język.
TOTO 2009-01-16 (14:45)
38417. Tzn klawiaturkę
TOTO 2009-01-16 (14:46)
38418. Nie widzę czegoś takiego TOTO
hosia 2009-01-16 (14:48)
38419. na pasku gg?
hosia 2009-01-16 (14:49)
38420. A to tylko na GG się tak dzieje?
TOTO 2009-01-16 (14:51)
38421. tak
hosia 2009-01-16 (14:51)
38422. Nie na pasku pulpitu. Tam gdzie się otwierają ikonki systemowe. To co w tej chwili działa.
TOTO 2009-01-16 (14:52)
38423. To nie wiem czy Ci pomogę ale warto spróbować.
TOTO 2009-01-16 (14:53)
38424. ptaszek jest przy PL !!!
hosia 2009-01-16 (14:55)
38425. A jest jeszcze klawiatórka?
TOTO 2009-01-16 (14:57)
38426. a w ogóle to gg jakoś dziwnie chodzi tak jakby się zacinało.
hosia 2009-01-16 (14:58)
38427. Monti zaraziłeś mnie w tej balii jakimś paskudztwem !!!;PPP
hosia 2009-01-16 (15:05)
38428. OPCIU gdzie jesteś ? Ty masz zawsze dobre pomysły na takie france !!! Baaaaardzo proszę .
hosia 2009-01-16 (15:10)
38429. A czy zamiast z pokazuję się y a zamiast y pokazuje się z?
Zamiast ; pokazuje się ł
Zamiast [ pokazuje się ż
TOTO 2009-01-16 (15:12)"
Widzisz to pasko i nie grzmisz ? Ze tak powiem przydalby sie tu jakis system logowania,wtedy mogloby zaistniec cos takiego jak prywatna wiadomosc i takie sytuacje jak ta wyzej by byly rzadsze.No i spamerow by bylo mniej.A tak to mozna w piec minut napisac program co wysle 1000 "POST" i tyle zostanie z czatu..Dodanie 1000ca nowych uzytkownikow w typowaniach tez nie byloby wiekszym problemem.Rejestrowanie nowego uzytkownika w taki sposob jak tutaj nie jest najmadrzejsze..Przydalyby sie tu jakies zmiany panie webmasterze.pzdr
TOTO 2009-01-16 (14:44)
38416. Masz w pasku na dole ikonkę PL? Musisz zmienić język.
TOTO 2009-01-16 (14:45)
38417. Tzn klawiaturkę
TOTO 2009-01-16 (14:46)
38418. Nie widzę czegoś takiego TOTO
hosia 2009-01-16 (14:48)
38419. na pasku gg?
hosia 2009-01-16 (14:49)
38420. A to tylko na GG się tak dzieje?
TOTO 2009-01-16 (14:51)
38421. tak
hosia 2009-01-16 (14:51)
38422. Nie na pasku pulpitu. Tam gdzie się otwierają ikonki systemowe. To co w tej chwili działa.
TOTO 2009-01-16 (14:52)
38423. To nie wiem czy Ci pomogę ale warto spróbować.
TOTO 2009-01-16 (14:53)
38424. ptaszek jest przy PL !!!
hosia 2009-01-16 (14:55)
38425. A jest jeszcze klawiatórka?
TOTO 2009-01-16 (14:57)
38426. a w ogóle to gg jakoś dziwnie chodzi tak jakby się zacinało.
hosia 2009-01-16 (14:58)
38427. Monti zaraziłeś mnie w tej balii jakimś paskudztwem !!!;PPP
hosia 2009-01-16 (15:05)
38428. OPCIU gdzie jesteś ? Ty masz zawsze dobre pomysły na takie france !!! Baaaaardzo proszę .
hosia 2009-01-16 (15:10)
38429. A czy zamiast z pokazuję się y a zamiast y pokazuje się z?
Zamiast ; pokazuje się ł
Zamiast [ pokazuje się ż
TOTO 2009-01-16 (15:12)"
Widzisz to pasko i nie grzmisz ? Ze tak powiem przydalby sie tu jakis system logowania,wtedy mogloby zaistniec cos takiego jak prywatna wiadomosc i takie sytuacje jak ta wyzej by byly rzadsze.No i spamerow by bylo mniej.A tak to mozna w piec minut napisac program co wysle 1000 "POST" i tyle zostanie z czatu..Dodanie 1000ca nowych uzytkownikow w typowaniach tez nie byloby wiekszym problemem.Rejestrowanie nowego uzytkownika w taki sposob jak tutaj nie jest najmadrzejsze..Przydalyby sie tu jakies zmiany panie webmasterze.pzdr
NIe martw się ,bywa i tak...ja i każdy ma swoje życie...niestety o ok.16 tej mnie nie było...a z drugiej strony,wypadałoby co niektórym troszkę się pouczyć.Ja nie mam informatycznych szkół,i szkoda bo bym się troszkę pośmiał...he he
A tak w ogole jezeli w tych swoich skryptach masz mozliwosc banowania to daj jednego kogucikowi bo mi sie rzygac chce jak widze jakie bzdury wypisuje..
Fakt jest taki , ze chat jest zasmiecany.Rozumiem zeby to gdzies tam bylo na jakiejs podstronie,ale to jest strona glowna.Zagladam tu od czasu do czasu i za kazdym razem zamiast przeczytac cos ciekawego widze jak banda facetow "zabiega" o wzgledy jednej czy dwoch kobiet, ktore napisza od czasu do czasu ;| A zeby stworzyc serwis taki jak ten nie trzeba szkoly ;) Wystarczy ksiazka za powiedzmy 20zl...
Nie, nie mam zadnego problemu "ż" Toba.W koncu jestes znawca "klawiatór" i strzaleczek.A poza tym mysle, ze jestes szalenie pomyslowa osoba.Idea podniesienia ceny za kupon express lotka to strzal w dziesiatke.Na moj gust to ze 100zl powinien kosztowac albo i wiecej.Wtedy wygrasz tylko ty:)
do_paska nie dość, że jesteś kapusiem bo donosisz na kogucika to jeszcze obrażasz twórcę tej strony sądząc że wystarczy kupić książkę aby ją zrobić. Nie mówię już o HOSI i innych i mnie.
Nie przesadzaj. Daj spokój. Tu o widzów (ilość kliknięć) idzie, a nie o jakość. Sponsorzy płacą (?) za odwiedziny, a nie za wartość merytoryczną wpisów. Kto te głupoty czyta?
Zaraz sie zesikam:) Donosze na kogucika ? Chlopie ogarnij sie :) Nie obrazam autora strony tylko pisze jak wyglada sprawa.Wystarczy przeczytac ksiazke zeby sobie stworzyc taki serwisik, przeczytasz jeszcze kilka a bedziesz wiedzial , ze latwo mozna utrudnic dzialanie takiego "serwisika".Do dyzurnego - jezeli chodzi tu o klikniecia, o pieniadze to autor strony powinien dopilnowac chociazby najprostszych spraw.Takich np. jak juz wspomniany przeze mnie system rejestracji.Niecale 100 linijek kodu , a adminstratorowi wiecej czasu zajeloby posprzatanie tego wszystkiego niz dokonanie paru zmian.
wiesz co przez takich jak ty nasz kraj został w ogonie EUROPY jeśli chodzi o rozwój kraju. Czy ty nie możesz sobie wyobrazić, że nie każdy musi umieć wszystko. Najważniejsze aby się umieć dobrze posługiwać narzędziem a nie go umieć zrobić.
A ja postawiłem na system bez logowania. Systemy logowania nie są mi obce, zwłaszcza, że stykam się obecnie również z tworzeniem sklepów internetowych, gdzie kwestie odpowiedniej obsługi sesji, bezpieczeństwa, są rzeczą podstawową.
A dlaczego tak? Bo sam nie lubię się rejestrować i logować i tutaj stawiam na taką prostotę w tej kwestii, co zdaje egzamin. Jeśli ktoś nadużywa tej dogodności to jak do tej pory blokowanie IP, albo po prostu upomnienia zdają egzamin.
Serwis ewoluuje i nie wykluczam, że w pewnych kwestiach mogę jeszcze zmienić zdanie, ale póki co jest ok.
Pozdrawiam :)
A dlaczego tak? Bo sam nie lubię się rejestrować i logować i tutaj stawiam na taką prostotę w tej kwestii, co zdaje egzamin. Jeśli ktoś nadużywa tej dogodności to jak do tej pory blokowanie IP, albo po prostu upomnienia zdają egzamin.
Serwis ewoluuje i nie wykluczam, że w pewnych kwestiach mogę jeszcze zmienić zdanie, ale póki co jest ok.
Pozdrawiam :)
Bredzisz.Kompletnie nie rozumiem twojej argumentacji. "wiesz co przez takich jak ty nasz kraj został w ogonie EUROPY jeśli chodzi o rozwój kraju." przez jakich? Przez ludzi posiadajacych jakas wiedze i starajacych ja przekazac w jakis sposob innym?Wytkniece bledu Pasko albo doprowadzi do tego , ze faktycznie uzna ze trzeba cos zmienic.Moze tez miec to gdzies..jego sprawa. A wiec jaki sposob moje zachowanie moze prowadzic do zacofania?Jestes to w stanie jakos sensownie wytlumaczyc?
"Czy ty nie możesz sobie wyobrazić, że nie każdy musi umieć wszystko." jestem ,sam mam braki ,ale ciesze sie gdy ktos pokaze mi gdzie robie blad,jezeli mam okazje sie podszkolic to to robie.Jednak jestem swiadom, ze nie mozna wiedziec wszystkiego.
"Najważniejsze aby się umieć dobrze posługiwać narzędziem a nie go umieć zrobić." A tego juz kompletnie nie rozumiem.
"Czy ty nie możesz sobie wyobrazić, że nie każdy musi umieć wszystko." jestem ,sam mam braki ,ale ciesze sie gdy ktos pokaze mi gdzie robie blad,jezeli mam okazje sie podszkolic to to robie.Jednak jestem swiadom, ze nie mozna wiedziec wszystkiego.
"Najważniejsze aby się umieć dobrze posługiwać narzędziem a nie go umieć zrobić." A tego juz kompletnie nie rozumiem.
Co do przeczytania książki za 20 zł, aby zrobić potem dobry serwis oparty na PHP, to oczywiście zgadzam się. Ale pod warunkiem, że się ma umysł analityczny, zna się XHTML+CSS no i miało się styczność z innymi językami programowania - chociażby w Excelu. Tak więc nie wydaje mi się, żeby np. nauczyciel historii miał jakieś szanse w tym kierunku. Tak więc zapał + predyspozycje i jak najbardziej.
Przez takich ludzi co uważają jedną rację. Swoją rację. Dałem ci radę ale ty nawet jej nie rozumiesz. Myślę, że ty umiesz ale tyko.. lać wodę.
Nie chce rzucac procentami ,ale na pewno wiekszosc osob w Polsce korzysta z uslug neostrady,iplusa itp. wiec blokowanie IP jak zapewne wiesz nic nie daje. A tak serio z ta ksiazka to nie wiem jak jest z taka za 20 zl :) Mialem troche drozsza i byla "wypasiona";) W kazdym razie ja bym nie zostawial tak tego rejestrowania ,bo moze i bym chcial zeby mi przybylo kilka tysiecy uzytkownikow , ale faktycznych a nie wygenerowanych przez program,ktory ktos sobie naskrobal:) Pozdrawiam wszystkich myslacych;)
Ja również cieszę się jedynie faktami. A faktem jest, że dzisiaj było prawie 10 000 unikalnych odwiedzin na stronie (podkreślam, że odwiedzin i bez liczenia podstron, bo każdy średnio odwiedza 6-7 podstron). Powyżej 6000 unikalnych IP. Jak zwykle oddano ponad 300 typowań z powyżej 200 unikalnych IP, itd. Uwierz mi, że gdybym widział, że ktoś mi wygenerował sztucznych użytkowników, itp. to dla mnie to żadna radocha, a wręcz przeciwnie.
No i nie myśl sobie, że wydaję się sobie jakiś nadzwyczajny... to pewnie tylko kwestia włożonego tu czasu i pracy. Gdybyś poświęcił tyle czasu na tą stronę co ja, to nie wątpię, że mogłaby być nawet lepsza. To nie są miesiące, tylko lata. Gdybym ten czas poświęcił na narty, to może już skakałbym jak Małysz.. kto wie :)
Zmykam do łóżka i pozdrawiam Ciebie wszystkich nocnych marków. No i jeszcze gorące pozdrowienia dla TOTO, który mnie wspierał w tej wieczornej potyczce ;)
chyba wiem kto wygral 17 baniek,staly dwie osoby obok mnie starsza pani i gosciu ktory wysylal na chybil 4 kupony,kojarze go z postojem taxi
Do_paska chlopie ty chcesz wprowadzic dzialania klasztorne,zeby bylo powaznie,madrze,spokojnie,w zadumie,to idz do klasztoru,lub do kosciola,nawet na cmentarz,a tu ma byc czasem wesolo,czasem madrze,i czasem glupio.Poruszyles moj nik nie piszac nic konkretnego.Odwdziecze sie tym samym to co napisales funta klakow nie jest warte,dobrze ze zadko tu wchodzisz i czytasz bo twoj poziom umyslowy nie jest najwyzszych lotow.Najpierw nalezelo sie pochwalic swoimi osiagnieciami,a potem krytykowac kogos co stworzyl cos co juz tak dlugo funkcjonuje,traktojesz wszystkich tak jak by naszym i innych celem bylo robienie na zlosc innym,a jak widzisz nikt nie probuje ani zasmiecac stronki,czasem sa pewne nismaczne teksty,ale wszedzie gdzie jest zbiorowisko ludzi takie sutuacje maja miejsce.Szkoda ze nie wiesz jak zachowuja sie profesorowie ,doktory jak troche wypija,to czasem sie zastanawiasz co to za ludzie sa.A tu jednak jest zachowany pewien poziom,i zapamietaj my tu zarabiamy kase,a nie zwracamy uwagi na oglade i sliczne teksty.Reszte sie domysl co jeszcze moglbym ci napisac,tylko po co zebys sie spocil przy czytaniu.Wojek dobra rada:NIE ZAGLADAJ TUTAJ.
do_paska: Jest wiele innych serwisów i stron poświęconych grom liczbowym.Tam spróbuj a okaże się że większość z tych serwisów z kilkoma wpisami rocznie, jest niczym wraki porzuconych i zatopionych okrętów. Zapukasz tam - a odpowie ci tylko echo. Wnioski wyciągnij sam.
"do_paska" nick nowy .ale styl jakby znajomy....
Czyżby,Mariusz vel Mariusz2 po kolejnym frustrującym dla siebie losowaniu,postanowił pozamiatać na forum,co onegdaj już mu się zdarzało?
Wtedy połajanki,ani pouczenia nie skąpi.Zebrać swoje,każdy może od Admina aż po hosię...
Czyżby,Mariusz vel Mariusz2 po kolejnym frustrującym dla siebie losowaniu,postanowił pozamiatać na forum,co onegdaj już mu się zdarzało?
Wtedy połajanki,ani pouczenia nie skąpi.Zebrać swoje,każdy może od Admina aż po hosię...
kogucik, chyba później-koło 19-tej, bo do 18,40 są przyjmowane zakłady.
Witam wszystkich!
na dziś 2x3 i 1x9:
[3] 11,31,37
[3] 3,26,73
[9] 3,11,26,31,37,54,55,68,73
na dziś 2x3 i 1x9:
[3] 11,31,37
[3] 3,26,73
[9] 3,11,26,31,37,54,55,68,73
OPA!OSTATNIE LOSOWANIE GIER LICZBOWYCH TS W POLSACIE NASTĄPI 31.12.2009.
Edi8
Niedawno podawales na czacie system
DL na 14 liczb 17 zakladow z gw "4"
przy 6z14.
Wydaje mi sie ze mozna ten system smialo uzyc do gry grajac kazdy zaklad osobno systemem 4/6 za 0.20 gr za zaklad.
15x0.20= 3 zl
17x3= 51 koszt systemu.
W tych 17 zakladach mysle ze jest zawartych ok 250 czworek(nie liczylem dokladnie) z 1001 mozliwych jakie mozna utworzyc z 14 liczb.
Wiec szansa trafienia 4/6 przy 4/14
bedzie ok 25%.
Jesli trafimy te 4/6 w zakladzie
to wygrywamy 7000x0.20x0.9= 1260zl.
Pokrycie jest az na 24 gry DL.
Jedyne co to trzeba dokladnie policzyc ile czworek z 1001 zawiera ten system.
Granie w DL az z 14 liczb i przy takich malych kosztach moze byc nawet oplacalne.
Przy trafieniu 5/6 tj.5x1260=6300(5670 po ekstra podatku).
Trafienie 5/6 pozostawiam dla szczesciarzy ale 4/6 jest mozliwe.
Pozdrawiam.
przy 6z14.
Wydaje mi sie ze mozna ten system smialo uzyc do gry grajac kazdy zaklad osobno systemem 4/6 za 0.20 gr za zaklad.
15x0.20= 3 zl
17x3= 51 koszt systemu.
W tych 17 zakladach mysle ze jest zawartych ok 250 czworek(nie liczylem dokladnie) z 1001 mozliwych jakie mozna utworzyc z 14 liczb.
bedzie ok 25%.
Granie w DL az z 14 liczb i przy takich malych kosztach moze byc nawet oplacalne.
Pozdrawiam.
witam wszystkich, dzis na stronie 657 telegazety tv2 rozsmieszyło mnie ogłoszenie . Warto wejść i przeczytać, kolejny ściemniacz i naciągacz na głupote ludzką, to ogłoszenie przezwycięża wszystkie , kwotą za niby 100% system i jak też ceną, jak dla mnie to istny palant , ciekawe ilu ludzi się nabierze . Przeczytajcie dla ciekawości ,a niby ten geniusz jest magistrem , normalnie szok:) pozdrawiam i pewnie powstanie przez kogoś następne forum o panu ireneuszu krol.
Witaj tomcio1972!
Myślę ,że z tymi samymi gwarancjami możemy na mniejszej ilości zakładów o tę "czwórkę" DL też zawalczyć...
System na 14 liczb rozpisanych w 4 zakładach po 8 skreśleń , ze 100%-ową gwarancją 4 przy trafieniu 6z14 liczb:
a/ 1-2-3-4-5-6-7-8
b/ 1-2-9-10-11-12-13-14
c/ 3-4-5-6-7-8-9-10
d/ 3-4-5-6-7-8-11-12
Mamy tu taki rozkład szans wygranych:
przy trafieniu 4z14 25% szansy na 4
przy trafieniu 5z14 65% szansy na 4
przy trafieniu 6z14 największe szanse ( przy gwarancji 1x"4" ) są jednak na 2x "4" i wynoszą one 37%.
Więc te 4 linie rozpisu należy zagrać w FORTUNIE systemem pełnym 4z8 ze stawką 0,05zł ponieważ 4z8=70x0,05=3,5zł a mając 4 zakłady 4x3,5zł=14zł
Wygrana przy kursie w FORTUNIE za 4/4 to 7000 czyli 7000x0,9x0,05zł=315zł.
Daje to nam spory zapas czasu na to trafienie "czwórki" , bo 315:14=22,5
Mamy więc 22 losowania , aby dojść z kosztem gry do kwoty (22x14zł)=308zł a więc nadal pozostać po stronie wygranych , wobec wysokości tej wygranej - przy stawce 5gr - wynoszącej 315zł.
Myślę ,że z tymi samymi gwarancjami możemy na mniejszej ilości zakładów o tę "czwórkę" DL też zawalczyć...
System na 14 liczb rozpisanych w 4 zakładach po 8 skreśleń , ze 100%-ową gwarancją 4 przy trafieniu 6z14 liczb:
a/ 1-2-3-4-5-6-7-8
b/ 1-2-9-10-11-12-13-14
c/ 3-4-5-6-7-8-9-10
d/ 3-4-5-6-7-8-11-12
Mamy tu taki rozkład szans wygranych:
przy trafieniu 4z14 25% szansy na 4
przy trafieniu 5z14 65% szansy na 4
przy trafieniu 6z14 największe szanse ( przy gwarancji 1x"4" ) są jednak na 2x "4" i wynoszą one 37%.
Więc te 4 linie rozpisu należy zagrać w FORTUNIE systemem pełnym 4z8 ze stawką 0,05zł ponieważ 4z8=70x0,05=3,5zł a mając 4 zakłady 4x3,5zł=14zł
Wygrana przy kursie w FORTUNIE za 4/4 to 7000 czyli 7000x0,9x0,05zł=315zł.
Daje to nam spory zapas czasu na to trafienie "czwórki" , bo 315:14=22,5
Mamy więc 22 losowania , aby dojść z kosztem gry do kwoty (22x14zł)=308zł a więc nadal pozostać po stronie wygranych , wobec wysokości tej wygranej - przy stawce 5gr - wynoszącej 315zł.
Dla mnie tam nie przeszkadza gdzie losowanie TS się odbywa...ale jak była mowa o zmianach...to wiadoma rzecz...
edi8
Jasne. Taki sposob tez dobry.
Jesli w jednym i drugim sposobie jest
te 25% na 4/6 przy 4/14 to jest ok.
Ty podales akurat stawke 0.05 gr za zaklad dlatego suma za trafienie 4/6 wychodzi mniej ale ten sposob tez jest dobry bo mamy tylko 14 zl inwestycji w gre a nie kazdego stac na granie za 51 zl.
Dzieki.
Mi sie to tez przyda do gry.
Pozdrawiam.
Jasne. Taki sposob tez dobry.
Jesli w jednym i drugim sposobie jest
te 25% na 4/6 przy 4/14 to jest ok.
Ty podales akurat stawke 0.05 gr za zaklad dlatego suma za trafienie 4/6 wychodzi mniej ale ten sposob tez jest dobry bo mamy tylko 14 zl inwestycji w gre a nie kazdego stac na granie za 51 zl.
Dzieki.
Mi sie to tez przyda do gry.
Pozdrawiam.
edi8
Nawet musze Ci powiedziec.
Znakomicie podszedles do sprawy.
14 zl inwestycji w 14 liczb a wygrana
315 zl.
Naprawde mozna sie swietnie bawic.
Pozdrawiam.
Nawet musze Ci powiedziec.
Znakomicie podszedles do sprawy.
14 zl inwestycji w 14 liczb a wygrana
315 zl.
Naprawde mozna sie swietnie bawic.
Pozdrawiam.
panowie a jakis sysytemik na 3 przy 3 z z przedziału liczb od 15 do 25 ?
ML kombinacje na najbliższe dni :
15,59
14,75
30,33,51
17,44
1,77
2,35,67
15,59
14,75
30,33,51
17,44
1,77
2,35,67
regnak - przedwczoraj podałem tu metodę gry na 3/3 DL z 6 "parek" , czyli 12 liczb , ale możesz ją sam rozbudować o następne segmenty po 2 liczby , czyli o kolejne "parki":
"38312. Wobec wysokiego kursu za 3/3 DL w FORTUNIE wynoszącego 550 , proponuję rozważyć takie oto polowanie na 3z12 liczb , polegające na wybraniu 6 parek i granie tego w rozpisie po 3 liczby:
GRUPY:
A ( 1-2 )
B ( 3-4 )
C ( 5-6 )
D ( 7-8 )
E ( 9-10 )
F ( 11-12 )
rozpisane w celu trafienia 1 parki z 6 typowanych i 1 liczby wśród pozostałych 5 parek :
(1-2) - 3
(1-2) - 4
(1-2) - 5
(1-2) - 6
(1-2) - 7
(1-2) - 8
(1-2) - 9
(1-2) - 10
(1-2) - 11
(1-2) - 12 itd.
co w sumie da 6x10 zakładów = 60 zakładów prostych granych ze stawką
2zł za zakład dające koszt 60x2zł=120zł.
Przy tym koszcie 120zł i kursie 550 za 3/3 DL , mamy 550x0,9x2zł=990zł
czyli 990:120=8,25
a koszt 8 kolejek grania to 8x120=960zł.
Tak więc mamy 8 podejść na to , aby RÓWNOLEGLE trafić 1 parkę z 6 typowanych , oraz 1 liczbę z 10 pozostałych liczb po trafieniu parki.
Inaczej mówiąc : mamy 12 liczb DL i celujemy w trafienie 3z12 , ale w tym konkretnym układzie : PARKA i 1 liczba samodzielna.
Trafienie 1 parki i 2 liczb daje podwojenie wygranej , czyli 1980 zł.
Pozdrawiam
edi8
edi8 2009-01-15 (15:04)".
P.s: jak będą jakieś pytania , to pisz śmiało!
Pzdr.
"38312. Wobec wysokiego kursu za 3/3 DL w FORTUNIE wynoszącego 550 , proponuję rozważyć takie oto polowanie na 3z12 liczb , polegające na wybraniu 6 parek i granie tego w rozpisie po 3 liczby:
GRUPY:
A ( 1-2 )
B ( 3-4 )
C ( 5-6 )
D ( 7-8 )
E ( 9-10 )
F ( 11-12 )
rozpisane w celu trafienia 1 parki z 6 typowanych i 1 liczby wśród pozostałych 5 parek :
(1-2) - 3
(1-2) - 4
(1-2) - 5
(1-2) - 6
(1-2) - 7
(1-2) - 8
(1-2) - 9
(1-2) - 10
(1-2) - 11
(1-2) - 12 itd.
co w sumie da 6x10 zakładów = 60 zakładów prostych granych ze stawką
2zł za zakład dające koszt 60x2zł=120zł.
Przy tym koszcie 120zł i kursie 550 za 3/3 DL , mamy 550x0,9x2zł=990zł
czyli 990:120=8,25
a koszt 8 kolejek grania to 8x120=960zł.
Tak więc mamy 8 podejść na to , aby RÓWNOLEGLE trafić 1 parkę z 6 typowanych , oraz 1 liczbę z 10 pozostałych liczb po trafieniu parki.
Inaczej mówiąc : mamy 12 liczb DL i celujemy w trafienie 3z12 , ale w tym konkretnym układzie : PARKA i 1 liczba samodzielna.
Trafienie 1 parki i 2 liczb daje podwojenie wygranej , czyli 1980 zł.
Pozdrawiam
edi8
edi8 2009-01-15 (15:04)".
P.s: jak będą jakieś pytania , to pisz śmiało!
Pzdr.
edi8
Jak masz ochote to przedstaw tez na forum ten pierwszy sposob gry za 51 zl bo moze ktos kto ma kase bedzie mial ochote grac za wieksze pieniadze liczac przy tym na na wieksza wygrana.
Zostawiam to Tobie bo mysle ze Twoj sposob wypowiedzi lepiej dociera do ludzi.
Pzdr.
Jak masz ochote to przedstaw tez na forum ten pierwszy sposob gry za 51 zl bo moze ktos kto ma kase bedzie mial ochote grac za wieksze pieniadze liczac przy tym na na wieksza wygrana.
Zostawiam to Tobie bo mysle ze Twoj sposob wypowiedzi lepiej dociera do ludzi.
Pzdr.
TVN
Tomcio1972 - połączyłem w jeden , nasze oba wpisy w tej sprawie i każdy chętny ma je teraz tu:
"Jako prezent na pomyślny Nowy Rok , przekazuję wszystkim użytkownikom strony multipasko , rozpis do grania w DL z 14 liczb na 17 zakładów - z minimalną gwarancją jednej "czwórki" i kilku "trójek", przy trafieniu 4z14:
a/ 1-2-3-4-6-12
b/ 1-2-3-8-11-14
c/ 1-2-39-13-14
d/ 1-2-5-9-10-11
e/ 1-4-6-7-8-13
f/ 1-5-7-8-12-14
g/ 2-3-5-6-10-13
h/ 2-3-5-7-9-11
i/ 2-4-6- 11-12-13
j/ 2-4-7-9-10-14
k/ 2-6-7-10-12-14
l/ 3-4-5-10-11-14
ł/ 3-6-7-8-9-10
m/ 3-7-8-11-12-13
n/ 4-5-8-9-12-13
o/ 5-6-8-9-11-14
p/ 1-9-10-11-12-13
Pozdrawiam
edi8
...............................................................
38508. Edi8
przy 6z14.
15x0.20= 3 zl
17x3= 51 koszt systemu.
bedzie ok 25%.
Pozdrawiam.
tomcio1972 2009-01-17 (15:45)
"Jako prezent na pomyślny Nowy Rok , przekazuję wszystkim użytkownikom strony multipasko , rozpis do grania w DL z 14 liczb na 17 zakładów - z minimalną gwarancją jednej "czwórki" i kilku "trójek", przy trafieniu 4z14:
a/ 1-2-3-4-6-12
b/ 1-2-3-8-11-14
c/ 1-2-39-13-14
d/ 1-2-5-9-10-11
e/ 1-4-6-7-8-13
f/ 1-5-7-8-12-14
g/ 2-3-5-6-10-13
h/ 2-3-5-7-9-11
i/ 2-4-6- 11-12-13
j/ 2-4-7-9-10-14
k/ 2-6-7-10-12-14
l/ 3-4-5-10-11-14
ł/ 3-6-7-8-9-10
m/ 3-7-8-11-12-13
n/ 4-5-8-9-12-13
o/ 5-6-8-9-11-14
p/ 1-9-10-11-12-13
Pozdrawiam
edi8
...............................................................
38508. Edi8
przy 6z14.
15x0.20= 3 zl
17x3= 51 koszt systemu.
bedzie ok 25%.
Pozdrawiam.
tomcio1972 2009-01-17 (15:45)