Wpisy 3 815 614 – 3 815 713
14 kwietnia 2020 23:08 → 14 kwietnia 2020 23:36, 100 wpisów
Moze my jestesmy tylko jakas grą? Ktos siedzi sobie i steruje nami
Dlaczego jest cicho o aresztowaniu profesora z Wuhan w związku z koronawirusem?
darek650305 zatypował(a) za 10 zł w Keno na losowanie nr 895886 i trafił(a) 3320 zł
ziemia była kosmosem wszystkim tak myślał człowiek dawnych czasów odkrywał kontynenty inne rasy to był kosmos
jak to już odkrył to zrozumiał że to nie jest kosmos koniec wszystkiego no to dalej pojechał układ planetarny inne planety kosmos wszechświat
Gabriel, jest wszystko bez przepraszam.
kręcimy się na ogromnej skale z zawrotną prędkością wokół jeszcze większej rozgrzanej Kuli ognia .. czyli Słońca... i to widać z kosmosu... teraz to wiemy. ale 500 lat temu nikt nie wiedział. I co z tego że to teraz wiemy?
Zrozumiałbym, gdyby wszystko możnabyło zagarnąć i zabrać ze sobą ale jak w tej piosence Pójdziemy boso
dalej nic nie wiemy tak naprawdę. Udajemy że wiemy. Nikt nic nie wie tak naprawdę o co tu chodzi.
teraz już wiemy że wszechświat i wszystkie planety to nie koniec bo wszechświat jest na czymś jest wyjście ze wszechświata
Mulag. Jak dziadek co szukał w burdelu najtańszych usług aż w końcu wyszedł na ulicę
Czy jest ktoś na portalu kto przeżył śmierć kliniczna?
głupi wirusik i leżymy ... a to nawet nie żyje. Jeszcze daleka droga, żeby poznać pewne prawa rządzące wszystkim.
ale to zrozumiemy za ileś tyś lat na razie odkrywamy wszechświat raczkujemy
Mulag ale patrzysz przez przyzmat spoleczenstwa, a spojrz pod katem jednostki - co zrobic zeby sie zbawic i zostawic w tyle innych "robotow"
a cofnąć się 200 lat temu i co ... nie wiemy że świat jest złożony z atomów, nie wiemy że jest taka siła jak elektromagnetyzm ... jeszcze długo świat nie zobaczy elektryczności.
tak naprawde liczy sie wlasne konto a spoleczenstwo i ludzie stanowia wartosc tego swiata jak technologie nauki inne i medycyna itp
na szczęście wygrzebaliśmy się z tego i dzisiaj nauka pędzi jak zwariowana ... ale droga jest daleka.
Gabriel, zadałem poważne pytanie.
trudno powiedzieć co myśli jednostka jedna się zastanawia nad sobą a druga żyje jak zwierzątko
Pasko Po co tak daleko szukać . Od kiedy istnieje totalizator ?
Mulag, jak Cie nie lubić?
Człowiek poprzez swoją wiedzę mózg bardziej rozwinięty niż inne gatunki uważał stworzył że coś musi być jakaś siła czyli wiara
GABRIEL: a 50 lat temu ... Totalizator już niby jest, ale jeszcze długo nie ma odkrytych praw rządzących grami liczbowymi i pewniaków ... a dzisiaj ludzie już typują 5/5 na multipasko ... ale droga była długa
bo jest wyjątkowy tak uważa człowiek, trudno zaprzeczyć panujemy na tej planecie

bo przed wielkim wybuchem moglby byc jeszcze ten sam wszechswiat ktory skurczyl sie
Ja, gdy się nie chciałem uczyć to też tata straszył mnie Paskiem
Watykanista Nie imponuj nam wiedzą , którą ktoś kiedyś posiadł i napisał
coś musiało dać początek celowy uzasadniony lub przypadkowy ale coś musiało być
Pasko Czas to taki wiatrak w pubie , w który się wpatrzył Angielski i mówi do barmana ...patrz pan ale ten czas zapinkala
zauważcie jak to wszystko zostało perfekcyjnie zrobione klika nie wiem jak to napisać oddalenie ziemi od słońca czy inne nachylenie i życia na ziemi takiego jak znamy by nie było
ktora predkosc mozemy od punktu a do punktu b zmierzyc i nazwac czasem
jakby nie bylo zadnego ruchu to by nie mozna bylo odmierzyc czasu
"Moi drodzy, po co kłótnie,
Po co wasze swary głupie,
Wnet i tak zginiemy w zupie!"
Po co wasze swary głupie,
Wnet i tak zginiemy w zupie!"
Czas to zegar z kukułką ale gdy naprawiałem taki dziadkowi i nie zdążyłem kukułki zaczepić na sprężynie to ona w trakcie niedzielnego rosołu punkt, pełna godzina wpadła dziadkowi do talerza
Gabriel już wiele padło tutaj prostych słów, które odnoszą się do stwierdzenia Mulag'a. Czytaj wyżej. Stąd przytoczony tekst.
Watykanista ? A ten Mulag to też jakiś poczytny pisarz ? bo widzisz ja tu rzadko bywam
Gabriel. Polecam krótki wiersz Nowickiego.
Watykanista ? Jak przytoczysz coś swojego, nmądrego polecisz, to jak najbardziej zwrócę uwagę
z tym że natura człowieka jest taka że wątpi w to oczywiście nie wszyscy ale są przecież ludzie nie wierzący ale odchodząc od tego ludzie musieli by go złapać zobaczyć ale co to by był za Bóg także ciężko na to odpowiedzieć
ale to ciężki temat a tu widzę żarty to chyba pasuje zejść z tego tematu
Taksamo jest z czasem dlanas 2mld lat to dla boga np. Jedna sekunda
Gabriel, miałem okazję czytać Twoja konwersacje z pewnym osobnikiem płci męskiej ( teraz wiem, że nijakiej), popisy dałeś iście mistrzowskie.
Archanioł Gabriel
Jacunn Kto to ten z Watykanu ? Pierwszy raz widzę by takie eminencje tutaj. Pewnie im się nudzi z powodu wirusa a nauczać trzeba
Gabriel, mam kłopoty resetem pamięci. Nie potrafię wyrzucić nawet tych madrosci, które niechcący przeczytałem, nie wiedzieć po co?
Gabi ten watykanista ma więcej osobowości niż Pan Jezus miał uczniów
Watykanista. Problem Twój kolego polega na tym , że rozpiera Cię wiedza ale nie swoja. Dużo zauważyłem cytujesz mistrzów
Gabriel jedyna Twoja twórczością jest niniejszy czat.
Watykanista. Zatem taka Twoja wiedza jak i pamięć. Gratuluję nauk
Watykanista uważaj. Przeze mnie mnie możesz porzucić ślubowania
Póki co mam dobrą pamięć. Mam kilka ksyw. ( Anioł Dobroci, Chodzący Komputer i Szpila).