Wpisy 3 785 737 – 3 785 836
18 marca 2020 15:54 → 18 marca 2020 18:00, 100 wpisów
No pewnie.. Ale ludzie panikują a inni sobie żarty robia jak nasz rzaduszczelnia granice.. A z drugiej ma ki wpuszcza polaczków jak lecibo przypomnieli sobie jak bardzo kochają ojczyznę... I gdzie się leczyć taniej
tymi niegram to mogą iść na odstrzał na czata
70,72,80 jak będą spalone lepiej bedzie wybrac z 16tu
70,72,80 jak będą spalone lepiej bedzie wybrac z 16tu
licznik komentarzy się zaciął - dodałem 29. komentarz a licznik na stronie głównej wskazuje nadal 28
Do 20.02 ( wybuch epidemii we Włoszech), nie zrobiono nic.Nie przygotowano szpitali, sprzętu, procedur, mówiono żeby włożyć 'lod do majtek '.Specustawe wysłano do Sejmu dopiero 1.03.A może bylo wstrzymać ruch z Włoch i Azji wcześniej? I zapewnić więcej wielki plan jak za Gierka, gdyvmoeilo się , że Polska ziemia godło z orła na kangura, bo robi wielkie skoki z pusta torba .
Wiatrak
Nie narzekaj tak bardzo
Anglia to dopiero się zastanawia co ma robic nie długo będzie można zwiedzać bezludne wyspy
Nie narzekaj tak bardzo
Anglia to dopiero się zastanawia co ma robic nie długo będzie można zwiedzać bezludne wyspy
a nasi rodacy powinni zapłacić za leczenie z własnej kieszeni tam pracowali a leczą się tu
powinni tam zostać albo kasa
powinni tam zostać albo kasa
przyjechali stoją w kolejka do UP by dostać ubezpieczenie jako bezrobotni
złożą wnioski na 500+ a zarobione pieniądze w banku będą trzymać i to jest uczciwe ?
złożą wnioski na 500+ a zarobione pieniądze w banku będą trzymać i to jest uczciwe ?
Nowość.
Przywracają handel w... niedzielę.
Przywracają handel w... niedzielę.
Krasnalka.
3 785 737. tomi77
"wpuszcza polaczków jak leci"
To Polacy. Nasi rodacy.
Wyjechali z kraju nie dla przyjemności tylko posłuchali Tuska i Komorowskiego którzy zaproponowali emigrację zamiast godziwych warunków.
Tępy gościu ... Ojczyzna Nasza to jak druga matka- pomoże i zaopiekuje się kiedy będziesz w potrzebie.I nie wybiera . Kto lepszy kto gorszy. W czym gorszy taki człowiek który pracuje na chleb za funty ale żle o Polsce nie mówi .od tego co sidzi tutaj i pluje na własną Ojczyznę?
Takich zaplutych moralnych karzełków- nawet tutaj dużo.
Wa
"wpuszcza polaczków jak leci"
To Polacy. Nasi rodacy.
Wyjechali z kraju nie dla przyjemności tylko posłuchali Tuska i Komorowskiego którzy zaproponowali emigrację zamiast godziwych warunków.
Tępy gościu ... Ojczyzna Nasza to jak druga matka- pomoże i zaopiekuje się kiedy będziesz w potrzebie.I nie wybiera . Kto lepszy kto gorszy. W czym gorszy taki człowiek który pracuje na chleb za funty ale żle o Polsce nie mówi .od tego co sidzi tutaj i pluje na własną Ojczyznę?
Takich zaplutych moralnych karzełków- nawet tutaj dużo.
Wa
Leon_Amator
to niech Tusk i Komorowski zapłacą za leczenie rodaków a nie wyśmiewają się z rządu bo ten robi co może
to niech Tusk i Komorowski zapłacą za leczenie rodaków a nie wyśmiewają się z rządu bo ten robi co może
Dzień dobry
Leon_Amator - popieram .
Co to za słowo- " polaczków " -- 3 785 737-- bardzo niestosowne i pogardliwe . Polak by tak nie napisał .
Leon_Amator - popieram .
Co to za słowo- " polaczków " -- 3 785 737-- bardzo niestosowne i pogardliwe . Polak by tak nie napisał .
Krasnalek>>> tak.
oni tzn w/w za to i za wiele innych spraw powinni zapłacić..
Ja czały czas mam nadzieję że jeszcze zapłacą..
Ale pomyśl .. jak byś się czuł/a gdyby teraz Towja ojczyzna zostawiła Ciebuie na tzw. lodzie?
Przecież Ci ludzie tutaj mają rodziny i co miali ich tam zostawić? bez możliwości powrotu?
Tusk zapewne chwili by się nie zastanawiał.
Olał by ich . Na Bank.
oni tzn w/w za to i za wiele innych spraw powinni zapłacić..
Ja czały czas mam nadzieję że jeszcze zapłacą..
Ale pomyśl .. jak byś się czuł/a gdyby teraz Towja ojczyzna zostawiła Ciebuie na tzw. lodzie?
Przecież Ci ludzie tutaj mają rodziny i co miali ich tam zostawić? bez możliwości powrotu?
Tusk zapewne chwili by się nie zastanawiał.
Olał by ich . Na Bank.
3 785 755. Janeczka0409 2020-03-18 (16:53)
>>>> Polak by tak nie napisał .
>>>> Polak by tak nie napisał .
Czego się spodziewać od chłopa co pije po krzakach jakieś tanie wynalazki
Tomi77 ojczyzna zła ble lecz jak cos tam drogo trzeba przyjechać na koszt rodaków płacących podatki się ubezpieczyc czy tez paszporcik wyrobić bo tu taniej a spadać
A gdzie szacunek do wypowiedzi to też takie polskie prawdziwego Polaka wzorce
Tomi77 nikogo od tempych nie wyzwał czyli wyzywający prawdziwy polak
obrażacie się na słowo polaczkow kiedy sami nie szanujecie innych narodów
Już wspominałem ?
..Takich zaplutych moralnych karzełków- nawet tutaj dużo...
i bęc!
Witaj ptaku..
..Takich zaplutych moralnych karzełków- nawet tutaj dużo...
i bęc!
Witaj ptaku..
To.. się trzymaj.
Leon_Amator nie oto mi chodzi by ich tam zostawiać ale o całokształt
słyszy się tylko że rząd nic nie robi
rodacy tak bo państwo w których płacili podatki ich olały mają swoich do leczenia
biedny kraj mało sprzętu i byliśmy nie przygotowani na coś takiego
ale czemu jako płatnik podatków muszę płacić za leczenie tych co wracają bo tu teraz rząd zaczyna leczyć chorych
słyszy się tylko że rząd nic nie robi
rodacy tak bo państwo w których płacili podatki ich olały mają swoich do leczenia
biedny kraj mało sprzętu i byliśmy nie przygotowani na coś takiego
ale czemu jako płatnik podatków muszę płacić za leczenie tych co wracają bo tu teraz rząd zaczyna leczyć chorych
A wcale nie.. Chcieli nie chcieli zarabiać jak wiekszosctylko więcej.. Ale nie pomyśleli że w Niemczech musisz być ubezpieczony alo wypie...
A z drugiej strony. Kokosy niemieckie... Chyba że znasz język 4000 zł to 1000veuro.. Ale przelicznik a tam jak zarobisz 2000 euro to jak u nas 2000...zl....
Kraqsnalek...
dlaczego?
Bo to jest czas wyjąktowy.
Czas porównywalny czasem wojny. Czas w jakim obecnym pokoleniom nawet symultanicznie nie udało się żyć. Inny Czas.
Decyzje nie zawsze będą się podobać wszystkim . Decyzje Mają być skuteczne i nie można taraz komuś pokazać że jest gorszym Polakiem bo składkii podatki płacił w innym kraju
. Ci ludzie przywieźli do kraju dużo swoich oszczędności I te pieniądze tutaj już raczej zostną.
Krasnalek .. Napoisz mi w jakich słowach odwówiłabyś Polskiej rodzienie powrotu do Polski.
Jak ciągnąć ciapatych tysiącami to nikt nie pytał czy będą ZUS płacić albo kto za nich będzie. Ale o Polaków rodaków już dooopa boli. Czy to jeszcze brak empatii czy już zwiść?
dlaczego?
Bo to jest czas wyjąktowy.
Czas porównywalny czasem wojny. Czas w jakim obecnym pokoleniom nawet symultanicznie nie udało się żyć. Inny Czas.
Decyzje nie zawsze będą się podobać wszystkim . Decyzje Mają być skuteczne i nie można taraz komuś pokazać że jest gorszym Polakiem bo składkii podatki płacił w innym kraju
. Ci ludzie przywieźli do kraju dużo swoich oszczędności I te pieniądze tutaj już raczej zostną.
Krasnalek .. Napoisz mi w jakich słowach odwówiłabyś Polskiej rodzienie powrotu do Polski.
Jak ciągnąć ciapatych tysiącami to nikt nie pytał czy będą ZUS płacić albo kto za nich będzie. Ale o Polaków rodaków już dooopa boli. Czy to jeszcze brak empatii czy już zwiść?
Ja nie trawie tych ludzi... Niektórzy byli tak bezczelni że brali od nas 500 plu a pracowali u Niemcajaka to PiS... Prawiedliwosc... A emeryt 1200 i też ma żyć?
To nie jest czas wojny... Zobacz Putina... Wyrzuca Chińczyków za swoją granice
A siebie jakoś dajesz radę strawić?
Dużo zółci w tobie.
Dużo zółci w tobie.
A co do Trumpa... Można go nie lubić ale pokazał jak walczyć z zawyzonymi cenami NYPD też bierze się za to a u nas ceny za środki czystci jakiś kosmos... I ktoś chce interes zbicoby go Bóg osadzilsprawiedliwie
Leon_Amator znam wielu "RODAKÓW" którzy już dawno polskę olali i pisali jak to w ich kraju żle a w Anglii dobrobyt i jak im tam słodko żyje i co teraz ta słodkość przelała sie w gorycz i miłość do kraju
A zapewniam Ciebie ze takich jest wielu
A zapewniam Ciebie ze takich jest wielu
Jesteśmy krajem miodem i mlekiem płynącym.Rodacy , wracajcie , Ojczyzna na Was czeka .
Rafał, wracaj, otrzymasz mieszkanie , ulgę podatkową, 500 plus.Duzo będziesz wygrywał w Lotto.
Witam!!!
Kupę rewelacyjnych wiadomości tu podajecie
Dla mnie najbardziej sensacyjna to>>>"Romowie to wspaniali ludzie"
Kupę rewelacyjnych wiadomości tu podajecie
Dla mnie najbardziej sensacyjna to>>>"Romowie to wspaniali ludzie"
ci co placą podatki i są zatrudnieni na stałe lub umowy to nikt nie wraca
wracają tylko ci co pojechali dorobić miesiąc dwa
wracają tylko ci co pojechali dorobić miesiąc dwa
3 785 784. Wiatrak20 2020-03-18 (17:29) Lotto.pl
Rafał, wracaj, otrzymasz mieszkanie , ulgę podatkową, 500 plus.Duzo będziesz wygrywał w Lotto.
tak samo jest z ukraincami wracają tylko ci co nie mieli umów tylko pojechali dorobić na miesiąc góra dwa
ja mam umowe stałą prace i opieke zdrowotną mam na ubezpieczeniu nl
Wiatrak-Kwestia gustu
Ale ciekawe dlaczego lud nazywa ich "Cyganami"???
Ale ciekawe dlaczego lud nazywa ich "Cyganami"???
Rafał, kolega wyjechał do Holandii przed dziesięcioma laty.Jest tam szefem.2 razy w roku jest pod palmami.Tutaj ma 3 mieszkania , które wynajmuje.
Nie powinni tak się nazywać, choć piosenka mówi ' zagraj mi piękny Cyganie '.Mam bliskich Romomow.
wyobrażcie sobie ze pracuje z czterema romami i dwiema romkami dlamnie są ok
3 785 781. krasnalek
Krasnelek>> zgadza się .
Zycie to ciągła ewolucja . Ciągła nauka. A i tak człowiek głupi na finiszu. Czasami trzeba mocno po łbie dostać żeby naprawdę na oczy przejrzec.
Ja wiem że ich powroty tutaj to uwarunkowane strachem są a nie miłością do ojczyzny.
Ale moim zdaniem takich "synów wiarołomnych i marnotrawnych" też ojczyzna kochać musi.
Krasnelek>> zgadza się .
Zycie to ciągła ewolucja . Ciągła nauka. A i tak człowiek głupi na finiszu. Czasami trzeba mocno po łbie dostać żeby naprawdę na oczy przejrzec.
Ja wiem że ich powroty tutaj to uwarunkowane strachem są a nie miłością do ojczyzny.
Ale moim zdaniem takich "synów wiarołomnych i marnotrawnych" też ojczyzna kochać musi.
powtarzam wracają tylko osoby które pojechały dorobić na umowach nikt nie wraca
Romowie wrocili tutaj niewiadomo po co teraz? I sie łaza zamiast siedziec w domu te dwa tyg.
katowice zawiercie zabrze duzo unas robi
z opola to duzo przez agencje robi
z opola to duzo przez agencje robi
K30, siostra mojej prababci była w Zakonie w Holandii.Tam jest pochowana.
Mam plecak pamiatke Niemiecki z 43 r.jak Niemcow wzieli do niewoli
Gdybym wiedział, że nie pójdę na dyżur , strzeliłbym sobie Sete
Wiatrak
To wyjaśnia Twoj stosunek do nich
Ja natomiast mam z nimi negatywne doświadczenia
To wyjaśnia Twoj stosunek do nich
Ja natomiast mam z nimi negatywne doświadczenia
Mam mieszane uczucia co do przedłużenia dni dla uczniówkiedy oni to nadrobiaa Ci co kończą 8 klasę kosmosmoże egzaminy przez neta
na palarni mamy europalety zrobione ławeczki materace nawet stolik z europalet