Wpisy 3 781 834 – 3 781 934
15 marca 2020 10:49 → 15 marca 2020 12:24, 100 wpisów
Powtarzam ,6 marca pierwszy chory , a do dziś wyzdrowiało 13 osob! Ktoś sobie z nas jaja robi ?
Wiatrak20: mogę Ci i porównać, że będziesz staniesz w dowolnym miejscu na boisku sportowym, przeleci ptak i nasra i akurat trafi na Twoją głowę.
Chodzi o fakt, żeby uzmysławiać ludziom prawdopodobieństwo, nieważne w jaki sposób.
Tutaj ludzie czują prawdopodobieństwo na przykładzie gier Lotto ...
Chodzi o fakt, żeby uzmysławiać ludziom prawdopodobieństwo, nieważne w jaki sposób.
Tutaj ludzie czują prawdopodobieństwo na przykładzie gier Lotto ...
Lewy, polityka zabija boleśnie. Wszystko przez jezyki.Jezyk nie ma kości, ale kości łamie.Czasem słowo jest groźniejsze od armaty.
inny przykład. Każdy żyje około 30000 dni, więc codziennie średnio umiera 1 osoba na 30000.
Przykładowo Polska ma 38 milionów ludzi, więc umiera dziennie lekko ponad 1000 i to się zgadza z tym co podaje urząd statystyczny.
Mieszkasz w mieście z 300 000 mieszkańcami, to średnio 10 osób dziennie tam umiera. Mieszkasz w wiosce z 3000 mieszkańców, to raz na 10 dni jedna osoba średnio umiera.
Weźmiesz świat z jego 7,5 miliardami mieszkańców, to się okaże, że codziennie umiera 200 000 ludzi. No i wszystko się zgadza. Bo żyjemy około 30000 dni.
Przykładowo Polska ma 38 milionów ludzi, więc umiera dziennie lekko ponad 1000 i to się zgadza z tym co podaje urząd statystyczny.
Mieszkasz w mieście z 300 000 mieszkańcami, to średnio 10 osób dziennie tam umiera. Mieszkasz w wiosce z 3000 mieszkańców, to raz na 10 dni jedna osoba średnio umiera.
Weźmiesz świat z jego 7,5 miliardami mieszkańców, to się okaże, że codziennie umiera 200 000 ludzi. No i wszystko się zgadza. Bo żyjemy około 30000 dni.
i się okaże , że koronawirus jako choroba nie zmienia żadnej z tych statystyk
Panie Pasko, przepraszam.Po moim wpisie doszedlem do wniosku, że Pańskie porównanie śmiertelności do trafienia piątku w Mini, bylo jednak dobre, zrozumiałe dla odbiorców tej stronki.Jeszcze raz sorry .
tak więc każdego dnia umiera około 0,003% ludzi, po to, żeby po 30 000 dniach wszyscy umarli.
Za 110 lat nikt z żyjących obecnie 7,5 miliarda ludzi nie będzie żył. W 110 lat, czyli około 40000 dni umrze 7,5 miliarda ludzi
Za 110 lat nikt z żyjących obecnie 7,5 miliarda ludzi nie będzie żył. W 110 lat, czyli około 40000 dni umrze 7,5 miliarda ludzi
Statystyki są niezaprzeczalne,pewnych tematów nieda się przeskoczyć.Matematyka jest niedopodważenia
no na pewno wczoraj zmarła 1 osoba w Polsce na koronawirusa, a innych osób zmarło około 1100. Codziennie umiera ponad 1000 ludzi w Polsce.
seniorzy po prostu umierają ... nie trzeba im koronawirusa ... no ale po prostu u nas póki co tego koronawirusa nie ma. We Włoszech to już zupełnie inna sytuacja.
Bratu 7.12.urodzil się syn , a 26.12.zmarl jego teściu, tylko 52 lata.We wrześniu zmarła mi bliska osoba.Lekarz ( 52 lata ), wystawił zła diagnozę.Nie pierwsza , za tydzień zmarł na zawał, po rozmowie z mężem zmarlej.Wiele można podać podobnych przypadków.
Nic się nie zmieni z mentalnością niby każdy wie że umrze że życie jest kruche i rodzimy się z niczym w sensie materialnym i umieramy z niczym wszystko zostawiamy wiadomo póki żyjemy jakos żyć trzeba ale bez przesady ale to się nigdy nie zmieni w ludziach
Nie to, zebym uważał restrykcje ogłoszone przez premiera czy MZ za niepotrzebne , ale nie mogę opędzić myśli, że jesteśmy liderami w restrykcjach, bo jesteśmy ostatni w przygotowaniu służby zdrowia do epidemii.
Niema reguły pewne przypadłości zdrowotne we Włoszech nieznane,Zawał,Rak,Udar,Wylew,natomiast w Polsce na porządku dziennym,Spokojne życie,stabilizacja finansowa inne nawyki żywieniowe to wszystko ma wpływ ilość dożytych Lat.
Nikt powiadam żaden rząd ten czy by był inny nie jest na to przygotowany
Wiatrak coś w tym jest.. Bratowej ojciec umarł zanim urodził się jego wnuk... Różnica 2 tygodni
Wczoraj nic nie trafiłem--Dziś Rosół z kuponami,zamiast makaronu
Duża śmiertelność ludzi ale pytanie ile ci ludzie mieli co umarli na tego wirusa plus jakie mieli choroby podejrzewam że starsi i z różnymi chorobami
Oczywiście nie zmienia to faktu że mogli żyć gdyby nie ten wirus i jest to przykre
Jutro giełda w dół
Ciekawi mnie fakt że w tym roku brak zimy od lat temperatury wiosenna gdyby była zima minusowe temperatury np 15 czy więcej jaki to by miało wpływ na tego wirusa
Splun w r...lekarzom, studentom i prowadź na nich nagonkę w TV za 10 mld.( Niech jada).5 lat nie rób nic dla służby zdrowia, miej pandemię , pochwal służbę zdrowia , poproś o wolontariat i pracę dla ludzi, którym ktoś splunął w r.. ,wyglądaj na zmęczonego.Niech żyje minister zdrowia..
To teraz pomyślmy ile to jest nas w tej Polsce, 38 000 000.
Ustawmy się w rzędzie jeden za drugim, w odległości 1 metra.
Polska ma około 649 km długości licząc od morza to Tatr.
650 km to 650 000 metrów no i tyle osób wystarczy, żeby w takim rządku zapełnić całą długość Polski. Tak więc robimy 58 takich rzędów ludzi od morza to tatr i oto jesteśmy.
W Polsce mamy nieco ponad 100 wykrytych przypadków. Czyli w każdym takim rzędzie jest średnio 2 osoby. Żeby się zarazić musimy mieć teraz z nimi kontakt w odległości 1 metra.
Ustawmy się w rzędzie jeden za drugim, w odległości 1 metra.
Polska ma około 649 km długości licząc od morza to Tatr.
650 km to 650 000 metrów no i tyle osób wystarczy, żeby w takim rządku zapełnić całą długość Polski. Tak więc robimy 58 takich rzędów ludzi od morza to tatr i oto jesteśmy.
W Polsce mamy nieco ponad 100 wykrytych przypadków. Czyli w każdym takim rzędzie jest średnio 2 osoby. Żeby się zarazić musimy mieć teraz z nimi kontakt w odległości 1 metra.
Zbigniew g--wymieniaj złotówki na Dolary-1dolar ma kosztować 5zł
Co do służby za wcześniejszej ekipy bylo mniej na służbę przeznaczone pieniędzy było gorzej niż teraz szkoda mieszać politykę w tej sytuacji
Mulag, wspomnij kto skierował policję na pielęgniarki? Zapomniałeś ???
Za PO było też tragicznie nawet były problemy lekki wykupić z apteki pamiętam zamieszanie
Mulag-co ty gadasz ,teraz jest szjs totalny,służba zdrowia Leży na łopatkach i kwiczy.Takiego dziadostwa to nawet za komuny niebyło

W tedy dziadostwo teraz też nie lepiej na własnej skórze wiem jak w tedy było i jak jest teraz
Pamiętam jak za Pani kopacz cięcie na służbę zdrowia byli akcja szukanie pieniędzy we wszystkich resortach
Środków na sluzbe zdrowia nie powinno zabraknąć.Nie powinno być kolejek do specjalistów.Jakie srodki zostały przeznaczone na nierobów będących w sile wieku, zdolnych do pracy ? Nie, już nie podejmuje tego tenatu.
Mulag-zacznij oglądać normalną Telewizje,a nie TVP Rządową,żyje troche więcej od ciebie i wiem jak było,troche się leczyłem.
Można tak mówić ale niech nie mówią z opozycji mieli 8 lat i sami nic nie zrobili
Zbigniew g-czżby proroczy sen był??/
Mulag-TVP info-to cie wywiozą w kaftanie

Kupiłem a może wkońcu padnie
Mulag, popieraj pewnego pana, którego już dawno przeklelo środowisko lekarskie, tak jak pewnego prawnika Uniwersytet Jagielloński.
Teraz opozycja będzie szaleć jak to służbą zła no za nich było dobrze już wszyscy zapomnieli myślę że nie
Ja to widzę obiektyw teraz też nie jest dobrze ale pamiętam jak było wcześniej
Ci co krytykują opozycja już mieli swoją szansę nic nie zrobili ze służbą zdrowia lepiej teraz usta pełne krytyki he he litości
Pierwszy zapowiedział zawieszenie kampanii z powodu wirusa i zaapelował do reszty kandydatów o to samo.Kiedy ci posłuchali i odpowiedzialnie siedzą na miejscu , ten w najlepsze jeździ po Polsce i zgrywa bohatera walczącego z epidemia . Czas przerwać te farsę i...
Szkoda że nie ma obiektywizmu ja to widzę służbie jest źle ale to trwa od lat
Oczywiście jak pisze że wtedy było bardziej źle to znaczy że jestem za tym obecnym rządem widać brak obiektywizmu
Zachwycacie się ministrem zdrowia bo ładnie się wypowiada na konferencjach, to mam do Was prośbę.Wejdzcie na stronę siepomaga i pozascheycajcie się zbiórkami na leczenie .A potem spróbujcie umówić się do endokrynologa na NFZ
Robią nas w balona rząd jak i opozycja a ludzie albo krytykują obecne władze lub poprzedników dla mnie wszyscy do wymiany i nie TVP i TVN jedno i drugie propaganda
W tvp mowia jest dobrze ,bedzie jeszcze lepiej
W tvn jest zle bedzie jeszcze gorzej
W tvn jest zle bedzie jeszcze gorzej
WOJTT, graj, nie zmieniaj liczb.Wczorajsza zmiana 6 na 7 kosztowała mnie utrata piątki w Mini.Sa 4 czwórki , system 10 i to w trzech zakładach
Czas do pracy nie ważne że ogłoszona pandemia już nie pamiętam od ilu dni przez WHO muedzynarodową organizacje zdrowia
30 stycznia ogłosiło jeszcze nikt nie brak tego na poważnie ale jak widzicie sygnały byly wcześniej ale nikt nic wtedy jeszcze nie robił
Wszystkim dużo zdrowia i spokoju w tym trudnym czasie dla nas wszystkich
ale się rozbujałeś się z wpisami i tak nie masz o tym ani o tamtym pojęcia czasy gorsze od wojny
hi all
a ja tam jade na Słowację zaraz , zobaczymy co będzie jak wrócę , oby nie kwarantanna
panstwo sie wypompuje, bieda bedzie
Mulag--napij się
Witam wszystkich
o 12ej--łobid
Miało być Łobiod