Wpisy 3 781 784 – 3 781 884
15 marca 2020 10:19 → 15 marca 2020 11:23, 100 wpisów
Ja też piszę z telefonu.
pewnie inaczej to interpretujemy Pasko, ale tak czy siak to moze być element wojny hybrydowej
Dziadek mojego kolegi lekarza w lutym skończył 103 lata. Lekarz pali jak s. p. profesor Religa. Moja prababcia ma 98 lat, sama chodzi do sklepu.
przypadków śmiertelnych będzie tyle co głównych wygranych w Mini Lotto ... czyli będą się zdarzać prawie codziennie, ale trzeba mieć na prawdę pecha
podobnie jak trzeba mieć szczęście żeby wygrać 5/5 w Mini Lotto. Przeciwna szala.
To jest najlepsza broń wszystko zostaje cała urbanizacja tylko ciała wynieść i można się wprowadzać
co do niewidzialnego wroga pełna zgoda, ale prawdziwym wrogiem jest panika.
Koszty ekonomiczne i koszty dezorganizacji mogą zabićwięcej osób niż wirus.
Koszty ekonomiczne i koszty dezorganizacji mogą zabićwięcej osób niż wirus.
Nikt do końca nie wie jak się to potoczy to trudno pisać będzie gorzej będzie lepiej
Porównanie śmiertelności do wygranych w Mini, jest przemyslsne do powagi sytuacji. Gratuluję.
wirus zniknie wtedy , kiedy Niemcy uznają ,że gospodarka PL i paru innych została dostatecznie oslabiona.
Dzień dobry
Polecam :
https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=J3U2tfsxxik&feature=emb_logo
Polecam :
https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=J3U2tfsxxik&feature=emb_logo
wiatrak ,sytuacja jest poważna, ale tu nie chodzi o wirusa.
Zachód potrzebuje pracowników najemnych i nie w smak im rózwój kilku gospodarek.
Zachód potrzebuje pracowników najemnych i nie w smak im rózwój kilku gospodarek.
Zawsze tak było że była wojna i są zwolennicy tego by wszystko padło bo to daje równość odnowa się wszystko buduje cały system i tak musi być coś w tym jest choć to straszne i nikt tego nie chce bo to koszmar i każdy chce żyć w dobrobycie i spokoju
Pasko też myślę że Włochy sobie zawiniły a Niemcy nam pomogą bo ich granice są szczelniejsze niż nasze kulawe
należy zaufać lekarzom w każdym punkcie, bo nie ma innego wyboru.
Ale trzeba też mysleć samodzielnie i analizować krytycznnie to co czytamy w necie.
Ale trzeba też mysleć samodzielnie i analizować krytycznnie to co czytamy w necie.
np poniesienie kosztów na Koronawirusa zmniejsza ilość pieniędzy w systemie. Koszt izolatki to około 130 tys złotych, ze dwie kuracje onkologiczne.
Unia przeznacza 7,4 mld euro , nie żąda nie wykorzystanych środków, gdy pójdzie na walkę z wirusem, a mafia polityczna , medialne pacholki wyją i plują na Unie, że ta jest bezradna, a sami co dali 2 mld .siedlisku najpiflejszej propagandy stalinizmu.Kotra Pld.powstrzymala epidemie, mają regres zachorowan.Codziennie przeprowadzają za darmo 10000 testów , każdemu, kto chce.Ale nasz profesor - dr- król drewnianego nosa , głosi: testy wtedy , gdy masz objawy, czyli jak zaraziles już wielu ludzi.
Korea południowa to fenomen, bo USA ładuje hajsy na złość Korei Północnej,więc to nie jest realny finansowo przyklad
oni mogą wszystkich tam leczy przez parę lat na jakąkolwiek chorobę
taki maluśki robaczek ten koniowirus i wszyscy mają pełne gacie żeby ich nie dopadł
A mnie dziwi że wirus jest... A Polaczku z Amerykanami ćwiczenia robiagratuluję glupoty
W Hamburgu ulice puste .Zero knajp , koncertów , otwartych sklepów, i pełny spokój , niemiecki rząd ma srodki na pokrycie 100 proc.strat przedsiębiorców , z nadwyżki budżetowej.
Ładna pogoda, trzeba zrobić małą wyprawę rowerem do lasu.
Jeśli ktoś przyjmuje oficjalną linię informacyjną, to ja to szanuję oczywiście.
Ale kiedyś brałem udział w powstawaniu artykułu do internetu, i jak zobaczyłem redagowanie informacji okazało się, że 80% jest zmyslone przez redaktora.
Ale kiedyś brałem udział w powstawaniu artykułu do internetu, i jak zobaczyłem redagowanie informacji okazało się, że 80% jest zmyslone przez redaktora.
W ciągu tygodnia od pierwszego wrażenia w Polsce , zdążyło już wyzdrowieć 13 osób z choroby, która rozwija się w 21 dni.A Wy , czego nie rozumiecie ?
wszystkie wirusy roznoszą komary zwierzątka ptaki i inne żyjące ustrojstwa nigdzie nie jadę ani nie idę
Na trupach smoleńskich już wygrali .Teraz chcą wygrać na trupach koronaeirusa.Ktos wylazł z dziury i wszystko jasne.
Szeroka granicą Niemcowi testy w setkach tysięcy dały dobra... Obrone
z afrykańskim pomorem świń też Niemcy sobie poradzili.
Wszędzie informacje o zarażonym mięsie z Polski i Rumunii+ tresura polskich dzików żeby nie przekracałuy granicy
Wszędzie informacje o zarażonym mięsie z Polski i Rumunii+ tresura polskich dzików żeby nie przekracałuy granicy
Zostawmy politykę bo każdy ma to teraz w poważaniu.Myslmy o zwykłych ludziach , którzy właśnie tracą biznesy , być może nie dostaną pensji, być może ich firmy nigdy nie bada takie same.
Powtarzam ,6 marca pierwszy chory , a do dziś wyzdrowiało 13 osob! Ktoś sobie z nas jaja robi ?
Wiatrak20: mogę Ci i porównać, że będziesz staniesz w dowolnym miejscu na boisku sportowym, przeleci ptak i nasra i akurat trafi na Twoją głowę.
Chodzi o fakt, żeby uzmysławiać ludziom prawdopodobieństwo, nieważne w jaki sposób.
Tutaj ludzie czują prawdopodobieństwo na przykładzie gier Lotto ...
Chodzi o fakt, żeby uzmysławiać ludziom prawdopodobieństwo, nieważne w jaki sposób.
Tutaj ludzie czują prawdopodobieństwo na przykładzie gier Lotto ...
Lewy, polityka zabija boleśnie. Wszystko przez jezyki.Jezyk nie ma kości, ale kości łamie.Czasem słowo jest groźniejsze od armaty.
inny przykład. Każdy żyje około 30000 dni, więc codziennie średnio umiera 1 osoba na 30000.
Przykładowo Polska ma 38 milionów ludzi, więc umiera dziennie lekko ponad 1000 i to się zgadza z tym co podaje urząd statystyczny.
Mieszkasz w mieście z 300 000 mieszkańcami, to średnio 10 osób dziennie tam umiera. Mieszkasz w wiosce z 3000 mieszkańców, to raz na 10 dni jedna osoba średnio umiera.
Weźmiesz świat z jego 7,5 miliardami mieszkańców, to się okaże, że codziennie umiera 200 000 ludzi. No i wszystko się zgadza. Bo żyjemy około 30000 dni.
Przykładowo Polska ma 38 milionów ludzi, więc umiera dziennie lekko ponad 1000 i to się zgadza z tym co podaje urząd statystyczny.
Mieszkasz w mieście z 300 000 mieszkańcami, to średnio 10 osób dziennie tam umiera. Mieszkasz w wiosce z 3000 mieszkańców, to raz na 10 dni jedna osoba średnio umiera.
Weźmiesz świat z jego 7,5 miliardami mieszkańców, to się okaże, że codziennie umiera 200 000 ludzi. No i wszystko się zgadza. Bo żyjemy około 30000 dni.
i się okaże , że koronawirus jako choroba nie zmienia żadnej z tych statystyk
Panie Pasko, przepraszam.Po moim wpisie doszedlem do wniosku, że Pańskie porównanie śmiertelności do trafienia piątku w Mini, bylo jednak dobre, zrozumiałe dla odbiorców tej stronki.Jeszcze raz sorry .
tak więc każdego dnia umiera około 0,003% ludzi, po to, żeby po 30 000 dniach wszyscy umarli.
Za 110 lat nikt z żyjących obecnie 7,5 miliarda ludzi nie będzie żył. W 110 lat, czyli około 40000 dni umrze 7,5 miliarda ludzi
Za 110 lat nikt z żyjących obecnie 7,5 miliarda ludzi nie będzie żył. W 110 lat, czyli około 40000 dni umrze 7,5 miliarda ludzi
Statystyki są niezaprzeczalne,pewnych tematów nieda się przeskoczyć.Matematyka jest niedopodważenia
no na pewno wczoraj zmarła 1 osoba w Polsce na koronawirusa, a innych osób zmarło około 1100. Codziennie umiera ponad 1000 ludzi w Polsce.
seniorzy po prostu umierają ... nie trzeba im koronawirusa ... no ale po prostu u nas póki co tego koronawirusa nie ma. We Włoszech to już zupełnie inna sytuacja.
Bratu 7.12.urodzil się syn , a 26.12.zmarl jego teściu, tylko 52 lata.We wrześniu zmarła mi bliska osoba.Lekarz ( 52 lata ), wystawił zła diagnozę.Nie pierwsza , za tydzień zmarł na zawał, po rozmowie z mężem zmarlej.Wiele można podać podobnych przypadków.
Nic się nie zmieni z mentalnością niby każdy wie że umrze że życie jest kruche i rodzimy się z niczym w sensie materialnym i umieramy z niczym wszystko zostawiamy wiadomo póki żyjemy jakos żyć trzeba ale bez przesady ale to się nigdy nie zmieni w ludziach
Nie to, zebym uważał restrykcje ogłoszone przez premiera czy MZ za niepotrzebne , ale nie mogę opędzić myśli, że jesteśmy liderami w restrykcjach, bo jesteśmy ostatni w przygotowaniu służby zdrowia do epidemii.
Niema reguły pewne przypadłości zdrowotne we Włoszech nieznane,Zawał,Rak,Udar,Wylew,natomiast w Polsce na porządku dziennym,Spokojne życie,stabilizacja finansowa inne nawyki żywieniowe to wszystko ma wpływ ilość dożytych Lat.
Nikt powiadam żaden rząd ten czy by był inny nie jest na to przygotowany
Wiatrak coś w tym jest.. Bratowej ojciec umarł zanim urodził się jego wnuk... Różnica 2 tygodni
Wczoraj nic nie trafiłem--Dziś Rosół z kuponami,zamiast makaronu
Duża śmiertelność ludzi ale pytanie ile ci ludzie mieli co umarli na tego wirusa plus jakie mieli choroby podejrzewam że starsi i z różnymi chorobami
Oczywiście nie zmienia to faktu że mogli żyć gdyby nie ten wirus i jest to przykre
Jutro giełda w dół
Ciekawi mnie fakt że w tym roku brak zimy od lat temperatury wiosenna gdyby była zima minusowe temperatury np 15 czy więcej jaki to by miało wpływ na tego wirusa
Splun w r...lekarzom, studentom i prowadź na nich nagonkę w TV za 10 mld.( Niech jada).5 lat nie rób nic dla służby zdrowia, miej pandemię , pochwal służbę zdrowia , poproś o wolontariat i pracę dla ludzi, którym ktoś splunął w r.. ,wyglądaj na zmęczonego.Niech żyje minister zdrowia..
To teraz pomyślmy ile to jest nas w tej Polsce, 38 000 000.
Ustawmy się w rzędzie jeden za drugim, w odległości 1 metra.
Polska ma około 649 km długości licząc od morza to Tatr.
650 km to 650 000 metrów no i tyle osób wystarczy, żeby w takim rządku zapełnić całą długość Polski. Tak więc robimy 58 takich rzędów ludzi od morza to tatr i oto jesteśmy.
W Polsce mamy nieco ponad 100 wykrytych przypadków. Czyli w każdym takim rzędzie jest średnio 2 osoby. Żeby się zarazić musimy mieć teraz z nimi kontakt w odległości 1 metra.
Ustawmy się w rzędzie jeden za drugim, w odległości 1 metra.
Polska ma około 649 km długości licząc od morza to Tatr.
650 km to 650 000 metrów no i tyle osób wystarczy, żeby w takim rządku zapełnić całą długość Polski. Tak więc robimy 58 takich rzędów ludzi od morza to tatr i oto jesteśmy.
W Polsce mamy nieco ponad 100 wykrytych przypadków. Czyli w każdym takim rzędzie jest średnio 2 osoby. Żeby się zarazić musimy mieć teraz z nimi kontakt w odległości 1 metra.
Zbigniew g--wymieniaj złotówki na Dolary-1dolar ma kosztować 5zł
Co do służby za wcześniejszej ekipy bylo mniej na służbę przeznaczone pieniędzy było gorzej niż teraz szkoda mieszać politykę w tej sytuacji
Mulag, wspomnij kto skierował policję na pielęgniarki? Zapomniałeś ???
Za PO było też tragicznie nawet były problemy lekki wykupić z apteki pamiętam zamieszanie
Mulag-co ty gadasz ,teraz jest szjs totalny,służba zdrowia Leży na łopatkach i kwiczy.Takiego dziadostwa to nawet za komuny niebyło

W tedy dziadostwo teraz też nie lepiej na własnej skórze wiem jak w tedy było i jak jest teraz
Pamiętam jak za Pani kopacz cięcie na służbę zdrowia byli akcja szukanie pieniędzy we wszystkich resortach
Środków na sluzbe zdrowia nie powinno zabraknąć.Nie powinno być kolejek do specjalistów.Jakie srodki zostały przeznaczone na nierobów będących w sile wieku, zdolnych do pracy ? Nie, już nie podejmuje tego tenatu.
Mulag-zacznij oglądać normalną Telewizje,a nie TVP Rządową,żyje troche więcej od ciebie i wiem jak było,troche się leczyłem.
Można tak mówić ale niech nie mówią z opozycji mieli 8 lat i sami nic nie zrobili
Zbigniew g-czżby proroczy sen był??/
Mulag-TVP info-to cie wywiozą w kaftanie