Wpisy 3 781 731 – 3 781 831
15 marca 2020 10:01 → 15 marca 2020 10:48, 100 wpisów
U mnie większość olewa jak nie podasz reki czy ala żółwik niemalże jak zniewaga nie którzy pod rękawice w których się robi zakladaja gumowe
Koronawirus uderzy w rozwijające się gospodarki, kiedy go odwołają, Włochy albo Polska mogą być naprawdę w trudnej sytuacji
Pisałem że robią ścienne że wszystko jest w sklepach ze panika niepotrzebna chodziło oto by ludzie sobie zakupów nie zabierali dobrze wiedzą że nie ma towarów już w hurtowniach
Bodaj najbardziej popularna z niesistniejących chorób w zakresie siania paniki-tego jeszcze nie było
Gdzie rząd mają złoty coś już pięć złoty 1 kg ale po co interweniować podatek większy do skarbca
Jak by nawet towar był to ktoś musi go załadować ktoś przywiesc itd
>> 111 <<
Tyle jest już chorych.
Tyle jest już chorych.
jakie są róznice koronawirusa od grypy w zakresie objawów i umieralności?
Ograniczenie pieniędzy w bankach to się wszystko sypie powoli ale ludzie tego nie widzą niektórzy nie chcą widzieć nawet się denerwują wszytko jest na półkach głupota
Pisałem to już na stronce dawno jak pasko dawał taki wpisy to ja pisałem jak to różnica
Z klika tygodni temu są ludzie którzy już kilka tygodni wiedzieli co się świeci
a co z ludzmi którzy przy grypie czy zapaleniu płuc nie mają temperatury tylko osłabienie 35,6
To wszystko jest spóźnione granice zakaz dobrze teraz niż w cale ale ja to obserwuje od kliku tygodni
Ja o zamknięciu granic pisałam tydzień temu jakoś tak ale rząd mądrzejszy
Wirus wirus poważna sprawa ale inne rzeczy też poważne z bankami inflacja zje nasze oszczędności plus kolejne opłaty od oszczędności które będą coś z 7 procent w majestacie prawa masakra
Oprócz wirusa patrzmy dalej co z innymi rzeczami będzie się działo
Pasko
a nie masz wrażenia, że podobnie kiedyś było z hivem, ptasią grypą ,choroba wściekłych krów i wieloma innymi?
a nie masz wrażenia, że podobnie kiedyś było z hivem, ptasią grypą ,choroba wściekłych krów i wieloma innymi?
Nie wiem czy się mylę bo się może myle ale koronawirus to każdy miał to zespół wirusów
Kto przeszedł grypę na jesieni, ten nie zachoruję.
https://zdrowie.wprost.pl/medycyna/choroby/10304331/grypa-w-polsce-blisko-800-tys-zachorowan-i-23-przypadki-smiertelne-w-lutym.html
no tak raczej wygaśnie. Szczególnie że się dobrze bronimy i jest świadomość.
Wiesz jak we Włoszech było tak, że zarażonych 15000, a zmarło jednego dnia 250 osób, to ja już widzę ten czarny scenariusz jak pomnożymy to razy 1000.
Czyli zarażonych jest 15 milionów i jednego dnia umiera 250 tysięcy osób.
To oczywiście skrajność, ale pokazuje jaką moc ma ten wirus.
Wiesz jak we Włoszech było tak, że zarażonych 15000, a zmarło jednego dnia 250 osób, to ja już widzę ten czarny scenariusz jak pomnożymy to razy 1000.
Czyli zarażonych jest 15 milionów i jednego dnia umiera 250 tysięcy osób.
To oczywiście skrajność, ale pokazuje jaką moc ma ten wirus.
Pasko, masz rację. Hiszpanka też. Na każdą chorobę zapracował człowiek. Brud, nędza, rozpasanie, ingerencja w nature.
no i widzisz qbam ... masz 800 tysięcy zachorowań i umiera przez cały miesiąc 20 osób.
A tutaj mamy raptem kilkanaście tysięcy zachorowań we Włoszech i jednego dnia umiera 250.
A tutaj mamy raptem kilkanaście tysięcy zachorowań we Włoszech i jednego dnia umiera 250.
Pasko ,oboje wiemy, że gdy tylko uda się osłabić gospodarkę Włoch, Polski i paru innych krajów ,wirus nagle zniknie
Atakuje > płuca <
Bardziej się boje nie wirusa a konsekwencji gospodarczych w Polsce
jak widać nie trzeba rakiet żeby zaatakować ... wróg może być niewidzialny
Ja też piszę z telefonu.
pewnie inaczej to interpretujemy Pasko, ale tak czy siak to moze być element wojny hybrydowej
Dziadek mojego kolegi lekarza w lutym skończył 103 lata. Lekarz pali jak s. p. profesor Religa. Moja prababcia ma 98 lat, sama chodzi do sklepu.
przypadków śmiertelnych będzie tyle co głównych wygranych w Mini Lotto ... czyli będą się zdarzać prawie codziennie, ale trzeba mieć na prawdę pecha
podobnie jak trzeba mieć szczęście żeby wygrać 5/5 w Mini Lotto. Przeciwna szala.
To jest najlepsza broń wszystko zostaje cała urbanizacja tylko ciała wynieść i można się wprowadzać
co do niewidzialnego wroga pełna zgoda, ale prawdziwym wrogiem jest panika.
Koszty ekonomiczne i koszty dezorganizacji mogą zabićwięcej osób niż wirus.
Koszty ekonomiczne i koszty dezorganizacji mogą zabićwięcej osób niż wirus.
Nikt do końca nie wie jak się to potoczy to trudno pisać będzie gorzej będzie lepiej
Porównanie śmiertelności do wygranych w Mini, jest przemyslsne do powagi sytuacji. Gratuluję.
wirus zniknie wtedy , kiedy Niemcy uznają ,że gospodarka PL i paru innych została dostatecznie oslabiona.
Dzień dobry
Polecam :
https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=J3U2tfsxxik&feature=emb_logo
Polecam :
https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=J3U2tfsxxik&feature=emb_logo
wiatrak ,sytuacja jest poważna, ale tu nie chodzi o wirusa.
Zachód potrzebuje pracowników najemnych i nie w smak im rózwój kilku gospodarek.
Zachód potrzebuje pracowników najemnych i nie w smak im rózwój kilku gospodarek.
Zawsze tak było że była wojna i są zwolennicy tego by wszystko padło bo to daje równość odnowa się wszystko buduje cały system i tak musi być coś w tym jest choć to straszne i nikt tego nie chce bo to koszmar i każdy chce żyć w dobrobycie i spokoju
Pasko też myślę że Włochy sobie zawiniły a Niemcy nam pomogą bo ich granice są szczelniejsze niż nasze kulawe
należy zaufać lekarzom w każdym punkcie, bo nie ma innego wyboru.
Ale trzeba też mysleć samodzielnie i analizować krytycznnie to co czytamy w necie.
Ale trzeba też mysleć samodzielnie i analizować krytycznnie to co czytamy w necie.
np poniesienie kosztów na Koronawirusa zmniejsza ilość pieniędzy w systemie. Koszt izolatki to około 130 tys złotych, ze dwie kuracje onkologiczne.
Unia przeznacza 7,4 mld euro , nie żąda nie wykorzystanych środków, gdy pójdzie na walkę z wirusem, a mafia polityczna , medialne pacholki wyją i plują na Unie, że ta jest bezradna, a sami co dali 2 mld .siedlisku najpiflejszej propagandy stalinizmu.Kotra Pld.powstrzymala epidemie, mają regres zachorowan.Codziennie przeprowadzają za darmo 10000 testów , każdemu, kto chce.Ale nasz profesor - dr- król drewnianego nosa , głosi: testy wtedy , gdy masz objawy, czyli jak zaraziles już wielu ludzi.
Korea południowa to fenomen, bo USA ładuje hajsy na złość Korei Północnej,więc to nie jest realny finansowo przyklad
oni mogą wszystkich tam leczy przez parę lat na jakąkolwiek chorobę
taki maluśki robaczek ten koniowirus i wszyscy mają pełne gacie żeby ich nie dopadł
A mnie dziwi że wirus jest... A Polaczku z Amerykanami ćwiczenia robiagratuluję glupoty
W Hamburgu ulice puste .Zero knajp , koncertów , otwartych sklepów, i pełny spokój , niemiecki rząd ma srodki na pokrycie 100 proc.strat przedsiębiorców , z nadwyżki budżetowej.
Ładna pogoda, trzeba zrobić małą wyprawę rowerem do lasu.
Jeśli ktoś przyjmuje oficjalną linię informacyjną, to ja to szanuję oczywiście.
Ale kiedyś brałem udział w powstawaniu artykułu do internetu, i jak zobaczyłem redagowanie informacji okazało się, że 80% jest zmyslone przez redaktora.
Ale kiedyś brałem udział w powstawaniu artykułu do internetu, i jak zobaczyłem redagowanie informacji okazało się, że 80% jest zmyslone przez redaktora.
W ciągu tygodnia od pierwszego wrażenia w Polsce , zdążyło już wyzdrowieć 13 osób z choroby, która rozwija się w 21 dni.A Wy , czego nie rozumiecie ?
wszystkie wirusy roznoszą komary zwierzątka ptaki i inne żyjące ustrojstwa nigdzie nie jadę ani nie idę
Na trupach smoleńskich już wygrali .Teraz chcą wygrać na trupach koronaeirusa.Ktos wylazł z dziury i wszystko jasne.
Szeroka granicą Niemcowi testy w setkach tysięcy dały dobra... Obrone