Wpisy 3 779 665 – 3 779 764
13 marca 2020 19:43 → 13 marca 2020 20:39, 100 wpisów
Mewuś nic nie wiem ale ludzie się boją i prawie pusto na mieście
Wczoraj byłam w szpitalu z mamą na sorze bo miała z bratem wypadek jak wracali od chorego taty
Wczoraj byłam w szpitalu z mamą na sorze bo miała z bratem wypadek jak wracali od chorego taty
W Zakopanem ,wszystkie parkingi zapelnione, pojechali się odkazac herbatką góralska?
do tego brat dwa wypadki wczoraj jeden w pracy potem samochodowy
Nic nie jest przypadkiem wszystko ma swoją przyczyny i skutki również ten wirus
191979, gratuluję pomysłowej fotki. Inteligentna, super, piękna, wspaniała, najcudowniejsza. 

Mulag cos w tym jest ostatnimi laty dużo tego się hm wylęgło uciekło
Mewa nie było dużo osób byłyśmy pierwsze ale po czasie napatoczyła się babka w maseczce wyszła z oddziału
Ta korona jest najgorsza zdrowy rozsądek ostroznosc zamiast jakos to będzie lub co ma być to będzie ja tam wolę unikac świństw
panoramix idę zrobię zaparze jeszcze córce te ziółka
To mykam
To mykam
U ciebie w aptekach prowizoryczne okna i wyznaczone drogi wyjscia wejścia i linia stop a podejście jak farmaceuta pozwoli
Wiatrak unikasz a tu jesteś słyszałem że to twoje nowe wcielenie a wiatrak jest jeszcze nie aktywny hm to tak w razie w chyba ze to ktoś inny mimo ze ta sama data 3.3.20
Mam nadzieję że uda mi się jutro jeszcze zagrać mam zwrot 50 zł pierwsza trójka w mini w tym roku
To wszystko za późno ludzie z Włoch wracali nikt nie zatrzymywałby choć o wirusie mówili cofnąć się trochę ale nie tylko Włoch
Duzo lekarzy wrócilo"cichaczem" z Nart we Wloszech, jeden się przyznał bo zachorowal???A reszta?
i mieć pretensje do zwykłego Kowalskiego że się boi i że jest panika ja nie mam do ludzi pretensji czy uwag
Pisałam wam kiedyś że coś się szykuje i dlatego Wielka Brytania wyszła z uni
Nie wypada , operowac nazwiskami na forum.... ale jest ich trochę i to nawet ordynatorzy...A kto bogatym zabroni?
nic nie słyszę w mediach ani od rządu kompletnie nic nawet pytań dziennikarzy dziwne czy pracują nad tym wirusem w laboratoriach czy wszystko wiedzą o wirusie tylko słychać że ogarniają sytuacje przed paniką niby i zalecenia
ktoś tam mądrze z jakiegoś miasta Prezydent że nie będzie kar odsetek od nie zapłacenia opłat to powinno być wydane przez rzad takie detektywy jasne za to im się płaci to ich praca
Brak jasnych wypowiedzi ustnych rządzących a nawet dziennikarzy czy panika z wykupem jest potrzebna brak wypowiedzi a to się dzieje w całej Polsce
Muszą wychodowac myszki laboratoryjne, ktore mieli w 2003 r. przy wirusie Saars, nie spodziewali się ,ze bedą kiedys potrzebne, aby wyciągnąc z nich DNA, ktroe podobne jest do ludzkiego i wytworzy antyciala ,ktore wytworzą geny obronne, tak w skrócie.Ponoc Amerykanie mją miec je w maju, muszą urosnąć.
dziś braki z wypłaceniem pieniędzy w banku dziś się na własnej skórze przekonałem
w Hiszpanii ludzie siedzą w domu od tygodni czyżby panika z wykupowaniem żywności w Polsce przez ludzi jest głupia i bezsensu zadajmy sobie pytanie
mulag jak zamkną sklep to policja ci przywiezie żarło z kryminału dla skazanych
Gdzie media by to zatrzymać od tego są rządzący by się wypowiedzieć wątpię by nie doszły informacje że ludzie wykupują żywność cisza oznacza że dobrze robią
Pracuje jeszcze górą podejmie decyzje ale raczej zamkną na kilka dni to pewne ale jeszcze pracuje
u nas pracuje 2000 tyś ludzi a może więcej firm zewnętrznych na samych pracownikach wydają na wypłaty ileś milionów nawet nie wiem dokładnie ile
wirus wirusem ale globalna ekonomia i polityka zmienia się a wirus ma to przykryć coś gorszego ale wirus jest już tak poważny że bo będzie uznany za nienormalnego człowieka
Mulag to chyba znowu prace zmienie jak tak będzie to Wieloooozadanioooowoooość Wieloooozadanioooowoooość Wieloooozadanioooowoooość
Wydaje się też, że władze chińskie są lepiej przygotowane na koronawirusa 2019-nCov, niż były na SARS. Szybko podjęto decyzje o kwarantannie, ograniczono transport publiczny, zamknięto lotniska i promy. W przypadku SARS decyzja o wprowadzeniu takich środków ostrożności zajęła cztery miesiące. Anthony Fauci, ekspert ds. Choróbw National Institutes of Health, powiedział w rozmowie z CNBC, że Chiny znacznie lepiej radzą sobie z koronawirusem z Wuhan niż z SARS.
Oczekuje poważnego podejścia rządu w kwestiach finansowego zabezpieczenia i żywnościowego wszystkich Polaków brakuje mi tego od rządu
To, co łączy koronawirusa z Wuhan i SARS to fakt, że przeciw obu tym wirusom nie ma skutecznego szczepienia. Mimo że od pandemii SARS minęło już 17 lat, do tej pory nie znaleziono skutecznego lekarstwa. Zgodnie z zaleceniami WHO, pacjenci, u których wykryto SARS byli poddani izolacji, z zachowaniem rygorystycznych barier epidemicznych. SARS próbowano leczyć lekami stosowanymi w leczeniu grypy, wirusowego zapalenie wątroby czy HIV, ale nie ma badań, które potwierdzałyby skuteczność leczenia.-na pocieszenie
co do maseczek mówili że trzeba mieć jak ich brakło maseczki nie są potrzebne już nie chronią później że płyn dezynfekcyjny trzeba jak go brakuje to już go nie potrzeba wystarczy mydło a jak braknie mydła ciekawe co wtedy wymyślą albo albo słyszę
Minister Chińskiej Narodowej Komisji Zdrowia tłumaczył, że okres inkubacji koronawirusa wynosi od 1 do 14 dni. Średni okres inkubacji w przypadku SARS wynosił ok. 5-6 dni. To, co stanowi problem to fakt, że osoba zarażona koronawirusem przekazuje go dalej, nawet jeśli jeszcze nie pojawiły się objawy, co znacznie utrudnia kontrolowanie rozprzestrzeniania się wirusa. Chińscy naukowcy uważają, że jedna osoba może zarazić od trzech do pięciu osób. WHO szacuje, że ta wartość jest niższa i wynosi od 1,4 do 2,5 osób.-mozna szalec?
Mulag to mój zakład może splaytować..to się przyjme na SEITO a pfuuu apfuuu Pan Staś najlepszy kolega
Oba wirusy najpierw pojawiły się w Chinach. Koronawirus 2019-nCov pojawił się w mieście Wuhan w prowincji Hubei, a SARS po raz pierwszy odkryto w prowincji Guandong. Oboma wirusami zarazić się można od zwierząt, prawdopodobnie nietoperzy, które są pierwszym źródłem wirusa. W przypadku SARS od nietoperzy zaraziły się cywety (rodzaj ssaka - przyp. red.), a w przypadku wirusa z Wuhan - węże. Od zwierząt sprzedawanych na targu zaraził się człowiek. Oba wirusy przenoszone są też z człowieka na człowieka.
przekroczyłem prób nie bycia złodziejem i idiotą bo tak jedna Pani Minister mówiła