Wpisy 3 681 145 – 3 681 244
10 listopada 2019 01:09 → 10 listopada 2019 13:38, 100 wpisów
pozyczał, ale zawsze mowił oddasz jak bedziesz miał, nie jutro , bo i tak wiem ze jutro mi nieoddasz bo przecierz sobie ich nienarysujesz, i sie usmiechał, no ci co odniego pozyczali to mowili tak masz racje, oddam jak bede miał, no ja od niegoi nigdy nic nieporzyczałem, bo mi nic niebyło potrzeba takiego, ale pamietam bo czesto zemna siedział na lawce przed blokiem pił piwko. i opowiadał rózne kawały, on bardzo lubiał dzieci,miał 4 córkii jednego syna ale syn zginoł tragicznie kiedys tam, ja go pamietam,
był kilka lat strszy odemnie,, ale jego ojciec był takim człowiekiem z którym by mozna bylo konie krasc, zawsze gdy jestem na cmentarzu odwiedzam got am wraz jego synem i żona która pozniej tez nagle zachorowała
i zmarła ona tez była fajna kobitka choc miała co nieco za pazurkami
i zmarła ona tez była fajna kobitka choc miała co nieco za pazurkami
Starość nie jest najbardziej zachęcającym okresem życia
Całe szczęście człowiek jest obdarzony Wolną Wolą
Dlatego jestem zwolennikiem eutanazji na życzenie
Całe szczęście człowiek jest obdarzony Wolną Wolą
Dlatego jestem zwolennikiem eutanazji na życzenie
pamietam ze gdy jego źżona leciała do stanów to zawsze prosiła absmy z mama, zwrócili na jej mieszkanie troche uwagi i na jej,meża, nieraz zostawiała nam tez klucze do własnego mieszkania corki tez powiadamiała otym, bylismy dla niej nie tylko jako sasiedzi ale mozsna powiedzieć ze i jak rodzina, ona nam ufała na swieta zawsze dostawalismy od niej kartke świteczna z życzeniami, nieraz tez listy pisała, jak przyjechała do polski to zawsze nas zaprosiła do siebie, nieraz tu córkom wysyłała potezne paczki, które najczesciej ladowały unas bo np, maz jej był w pracyi niemiał kto odebrac,
bo córki za granica mieszkały a tatus tu sam byłi zawsze my przejmowalismy je,wtedy mowiłem sasiadowi ze jest do niego paczka wtedy on dzwonil do ktorej z corek, i dopiero jak przyjechała to pazke od nas odebrała , sasiad nigdy nie chciał paczki odbieracpomimo ze była dresowana na niego tylko jak któraś z córek przyjechała z niemiec, bo gosc był uczciwy,inny to był odrazu zabrał i rozdał innym lub sprzedał a ten sasiad nie,czekał cierpliwie ze przyjedzie corka i otworzy sama, mysmy nieraz byli w szku jak przyjechał facet doreczyciel i powiedział abysmy odebrali paczke za sasiada, paczki te były wtakie wielkie jakby ktos mi wysłał lodówke z zamrazarka, takie duze i wysokie ja jako lepek nigdy takiej paczki niewidziałem
Dyskusja zeszła na jakieś takie niesympatyczne tory
Więc czas kończyć
Dobranoc Mulag,Arczi
Więc czas kończyć
Dobranoc Mulag,Arczi
ale cóz tak bylo kiedys, ja sie zawsze smieje z tego ze mam, rodzine za granica w róznych krajach i w usa tez ale nigdy od nich niedostałem zadnej paczki nigdy, a tu sasiadka za sciany, takie paki donas kierowała, czyli na adres swojego meza, ale tu na nas, nieraz zamiast na meza to tu na nas pisała poniewaz ona nam ufała i wiedziała ze jestesmy uczciwymi ludzmi, kiedys jechała doniemiec bardzo sie spieszyła zostawila nam klucze od domu, i niewiem czy to bylo specjalnie czy naprawde sie spieszyła i tak wszystko zostawiła, zostawila otwarte drzwi na balkonie na ławie zostawiła bardzo droga bizuterie czyli złoto, ,i porozsypywane dolary ,rózne nominały,
szedlem na smietnik, zobaczylem ze jest otwarty balkon, wiec wróciłemm do domu i mowie mamie ze trzeba isc i zamknac to, wtedy mama powiedziała chwileczke, i poszlismy razem do tego mieszkania i co tam zastalismy, kase i bizuterie w porozwalana po całym domu, wiec zaczołem to zbierac banknot bo banknocie wtedy pamietam miałem w rece 25tys dolarów, nigdy takich pieniedzy niewmiałem w rece wczesniej, bizuterie tez zebrałem wsadziłem do takiego dzbanka, poczym dzbanek ten schowałem w barku w segmencie i zamknołem na klucz, a pieniadze te dolary,powciskałem do tych takich grubych katalogów które jej corki przywoziły nieraz z niemic ,
dla swoich rodziców jak i dlamnie tez, lubiałem ogladać mode i sprzety muzyczne jakie wychodziły i byly sprzedawane w niemczech, zawsze miałem od sasiadów corek nowe katalogi, , pamietam quele czy nacckermann, , wtedy tez kazdy dolar ladował w katalogu, kartka za kartka ,i na koniec napisałem taki liscik, do sasiadki ze prosze nierozrzucać kasy po pokoju i niezostawiać birzuterji po domu , tam napisałem ze wszystko jest tu i tu, i kwota w dolarach jaka znalazłem i skompletowałem, i gdzie jest i ta kartke zamknołem tez w barku,tam gdzie złoto, pózniej zamknołem okno wszystko posprawdzalismy z mama czy gdzies cos nie jest wlaczone
, i zamknelismy dom, na klucz,
, i zamknelismy dom, na klucz,
po kilku dniach sasiadka wróciła do domu, z mezem który wczesniej był u corki którejs w niemczech i gdy zobaczyła porzadeczek i list w barku, przyszła i przeprosila za bałagan który zostawila ale sie bardzo spieszyła i niezdarzyła tego posprzatac, ale ja wtedy pomyslałem a moze specjalnie tak zrobila zeby sprawdzic nas czy połasimy sie na jej kase, lub złoto, a tu niestety trafila na zaufanych ludzi którzy nie łaszcza sie na czyjes dobra była w szoku gdy policzyla kase i wszystko sie zgadzało, ona nam ufała inny sasiad napewno by skorzystał z okazji i cos niecoś by skubnoł z tygo, ja niestety nie jestem taka osoba, nie moje nie ruszam, chocby tam było niewiadomo co, i jaki skarb
3 681 153. gonzaga ok widze ze juz pomału wymiekasz gdy to czytasz co tutaj milo wspominam, ale okej ,juz wiecej nic niepisze, ja ze swoimi sasiadami wkolo zawsze zyje w zgodzie i z tymi którzy juz odeszli i ztymi nowymi, i uwarzam że jeszcze nikt sie niedorobił i niedorobi na krzywdzie innej osoby, ja uwarzam ze jesli coś nie jest moje to tego nieruszam ,
ale wiem jedno ze trzeba byc uczciwym człowiekiem,i życ zgodnie z ludzmi i z samym soba, co do tych 25tys, dolarów to tylko zwykły papier i nic pozatym,papier jak kazdy inny, fajnie by było cos takiego miec ale jak sie niema to też dobrze poco sie martwić czy ktos sie nato niepołasi, a tak niema i problem z głowy
arczibalik73 stracił(a) możliwość pisania na czacie przez najbliższe 8h.
Pasko proponuję by RANKING NA ŻYWO w keno był jak wcześniej było,który uwzględniał ranking z dnia w którym się gra,a RANKING TYPUJĄCYCH,który jest pod spodem uwzględniał punktację ogólną jak jest teraz,po prostu po co dwa razy to samo wyświetlać,a nie ma rankingu dnia
http://img12.dreamies.de/img/77/b/gh2s6l5cz7h.gif
Dzień dobry.
Dzień dobry.
Szpiegów 12.
Cisza to przerwa na...
Cisza to przerwa na...
gagarin zagrał(a) za 2 zł w typowaniach keno na los. nr 854955 i wygrał(a) 100 zł
Hej forsami co do nocy nie wiem ja w nocy jak nie dzan preza to spie bynajmniej w weekendu
Forsami
Zb
Na dobrą niedziele
Zb byłeś już u sasiadki
Artur witaj
Miałeś nosa
Ooo dr
Dr jak ts
A widzialam
Ja też tak chce
Dr ojej
Artur dziś te same grasz
Ano
Miłego dzionka Wam
Osa idź spać
Obudziłem mnie
dziś zagrałem w mini 3 zakłądy na 10 losowań za darmo gdyż miałem wygraną 48 zł
i się trafiło w premii dwa worki czyli zwrot wartości z zdrapki a były dwie kolumny po 150 tyś
W dziale wyniki keno pojawiło się losowanie nr 855 000
kecaj61 zagrał(a) za 4 zł w typowaniach keno na los. nr 855000 i wygrał(a) 500 zł
381 455 było wczoraj do wygrania w mini
Witam
ale artur ładnie trafił
Cześć Zagłębie 1-0 Raków.
witam
jakie miał liczby artur może wiecie bo w profilu słabo widac
25 listopada Suwałki w dzień -9C
czekamy na mrozy - 20 do -35 wszystko twarde jak kamień buźka czerwona jak czerwień chrupanie jak chodźmy
Czyli rano będzie 25 listopada minus 20C
a niech będzie to na wiosnę będzie okey brak zimy nie jest niczym dobrym