Wpisy 3 645 678 – 3 645 777
28 sierpnia 2019 22:07 → 28 sierpnia 2019 23:04, 100 wpisów
Dopisano wygrane Ekstra Pensji - brak głównej wygranej
Dopisano wygrane Kaskady - brak głównej wygranej
W czwartek kolejne spotkanie a ścieki spływają cały czas w szybkim tempie do Wisły masakra
Z obliczeń urzędników wynika, że w ciągu sekundy do Wisły trafiają trzy metry sześcienne nieczystości. Z kolei Główny Inspektorat Ochrony Środowiska informował w swoim komunikacie, że w ciągu doby do rzeki trafia 260 tysięcy metrów sześciennych ścieków. 1 sekunda 3 metry syfu a to już trwa ileś godzin to na pewno nie 260
po za tym dzwonił kolega do mnie mówiąc że unosi się gęsta żółtawa ciecz
Cześć już jestem
Jadę na Szczecin
oglądam filmik jak to pięknie płynie do Wisły to wygląda jak mały wodospad ale to nieważne szybko to płynie jak pod ciśnieniem
Tomi płytki ułożyłem
Światło założyłem
Posprzątałem
Nie wiem czy jeszcze mam tam coś do zrobienia
Kto sprawdzi czy wszystko zrobiłem w lochu ?
Wojtt
Spotkala mnie niesamowita burza miedzy Malborkiem,a Tczewem drzewa wyrywalo ,pioruny bily ostro nie dalo sie jechac samochodem
Tomi dzięki dobry człowieku
Akurat jechałeś ?
co ciekawe w tym wszystkim to fakt W środę 29.08 o świcie, gdy awarii uległ też drugi, zastępczy kolektor, Zarząd Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji (MPWiK) podjął decyzję o rozpoczęciu kontrolowanego spustu nieczystości do Wisły. Dopiero wtedy, po ponad dobie, poinformował o awarii ministerstwo środowiska.
Bylem zamek zwiedzac w Malborku ,moglem przeczekac ,bo juz tam ostro dawalo
Mulag a dlaczego powstały te awarie ?
Ale co Seba z Warszawy i to go nie interesuje bo faktycznie chyba nie mieszka Warszawie Nic kończę ten temat smutny i poważny jak zawsze winnych nie będzie
Trzeba było przeczekać
Zjechalismy nq na stacje z reszta nie tylko my,piorun w drzewo udezyl pierwszy raz tak z bliska widzialem
Mulag mieszkam w Warszawie
Stacja moment cala sie wylaczyla,ale to nie byl zwykly wiatr wyrywal drzewa z korzeniami i drogi poblokowane byly,pierwszy raz cos takiego widzialem
awarią kolektora, który przesyła część ścieków z lewobrzeżnej części Warszawy do oczyszczalni ścieków Czajka
Wojtt podziękuj drzewie kiedyś tylko drzewa chroniły ludzi od pioruna
Trzeba uważać na pioruny
Gosia
Wiecie ,że korzenie drzew jeśli by była powódź wchłoną wodę piją dyżo wody
dziwne Warszawa za koalicji europejskiej w Gdańsku w tamtym roku również
W Gdańsku doszło do katastrofy ekologicznej, której skutki mogą być bardzo poważne, zarówno dla ludzi, jak i zwierząt. W wyniku awarii w przepompowni ścieków, nieczystości z dużej części miasta zaczęły się dostawać do Motławy, a stamtąd do Bałtyku.
U mnie też grzmi
ryb nie można łowić a myślą o czarnym rynku świnia wszystko zje
Jedzcie wszystko z umiarem
O 23.00 ma być Zbigniew
Mulag są produkty zdrowe
Ekologiczne
GosiA chodź ze mną na rybkę
Na 100% nie ma to fakt
Okoń dobra ryba
Mulag to właśnie napisałem
czytam czata czytam neta i nic o dzisiejszej nawałnicy tylko fakty z wczoraj
Niezwykle gwałtowna burza przetoczyła się przez Baleary. Na Majorce trwa wielkie sprzątanie. Obfite opady były pierwszymi, jakie w sierpniu odnotowano na hiszpańskiej wyspie.
To były pracowite 24 godziny dla służb w całym województwie wielkopolskim. Potężne ulewy i silny wiatr wyrządziły wiele szkód m.in. w Poznaniu, Ostrowie Wielkopolskim czy Jankowie Przygrodzkim, gdzie piorun trafił w oborę!
Zbigniew jesteś na Majorce >
W pracy jeszcze 4 minuty
Zbigniew czekamy na Ciebie
Panoramix
Ja tam nie latam
Ja tam nie latam
Gdzie są ekolodzy? Dlaczego opozycja nie wyje? Dlaczego nie ma protestów pod ratuszem? Taka cisza! Odpowiedz jest jedna- ponieważ prezydentem jest człowiek z PO.
Wybieram inne kierunki bo tam mogę spotkać Zbigniewa
Mulag
godz 23 a 25C na termometrze , mruczy i błyska w okolicy , pewnie uleje
W barku
Ptaszyna ?