Wpisy 35 844 – 35 943
13 grudnia 2008 22:58 → 15 grudnia 2008 23:26, 100 wpisów
Dzięki PITEREX,bo pewnie dziś sobota,kombinacje...coś dają,początkowa 7 mka była 6,9,13,24,54,58 a piątka 11,18,29,32,34
OPA gratki,widzę że Twoje zaczęły wchodzić,ale do szczęścia zawsze coś brakuje
a u mnie 2x3/5 w naszym typowaniu 10 miałam 5/10 myślałam że coś ugram na moją 10 rocznicę gry w ML
Życzę tego wszystkim,choć po troszeczku,uszczknąć...Nie wiem czemu,ale ostatnie 3 soboty coś mi się trafiało,w tygodniu kiepsko...wczoraj też kombinacja norweska i byłoby 5/5...
na jednym kkuponie miałem w DL 3 i 7 a na drugim 38 , 40 ,46 ehh lipa znów
w ostaniej chwili zmieniłem tak bym miał 4/6 na jednym a dobrze płacili dzis :/
kolejność ważna podobania pięknie jest
po pierwsze-przyprawy= 1 pieniądze 2 chemia 3 kolor.
po drugie+ rużnica która wartość zmienia to najlepsi dzięki robieniu innych gorszymi na przykład silny z silnym jest słaby a słaby z słabym obojętny bo nie ma siły.
po trzecie+++ zestaw przeżyć dla pasowania pewność siebie ciongłej wygranej jest ważna siła fizyczna to tylko konstrukcja psychiczna zgładzi ją słówo bożę o niech się stanie niech pomoże siła fizyczna jest siłą wrażenia taka pewność siebie zwycienża pogrom zła w odpad dla poprawy przez lepszych konstruktorów
po pierwsze-przyprawy= 1 pieniądze 2 chemia 3 kolor.
po drugie+ rużnica która wartość zmienia to najlepsi dzięki robieniu innych gorszymi na przykład silny z silnym jest słaby a słaby z słabym obojętny bo nie ma siły.
po trzecie+++ zestaw przeżyć dla pasowania pewność siebie ciongłej wygranej jest ważna siła fizyczna to tylko konstrukcja psychiczna zgładzi ją słówo bożę o niech się stanie niech pomoże siła fizyczna jest siłą wrażenia taka pewność siebie zwycienża pogrom zła w odpad dla poprawy przez lepszych konstruktorów
Na razie to się dzieje - ale na pewnym znanym słowackim forum sportowym:
"kitek 2008-12-13 23:56:22 #685326 (i)
#685316 máš s tým nejaký problém????
afloat 2008-12-13 23:42:47 (i) #685302 reaguj
do pici
kitek 2008-12-13 23:44:54 #685305 (i)
von s pici .... .... co pica je smetisko? "
i ten cytat od braci Słowaków , dedykuję wszystkim tym , którzy nerwowo reagują na niektóre tu się odbywające dyskusje i wymiany poglądów...
do pici
kitek 2008-12-13 23:44:54 #685305 (i)
von s pici .... .... co pica je smetisko? "
i ten cytat od braci Słowaków , dedykuję wszystkim tym , którzy nerwowo reagują na niektóre tu się odbywające dyskusje i wymiany poglądów...
Witam.Chce sie zwrocic z goraca prosba do czlowieka uzywajacego miedzy innymi nika "MURPHY"aby dostosowal sie do mej goracej prosby juz wczesniej do niego adresowanej aby nie wpisywal sie do zalozonego przeze mnie tematu,na forum.Dosc juz bylo ktotni i wyzwisk z jego i moim udzialem,i to ze zmienil nika o niczym nie swadczy,uzywam sformulowania "ten czlowiek"bo nawet jak by zmienil niki jeszcze to zawsze to bedzie ten czlowiek.Jak widac usunolem sie z forum,lub jestem wtedy kiedy ten czlowiek na chwilke opusci klawiature,jest to trudne ale czasem sie udaje,i unikamy,konfliktu.Ale nie spelna mojej prosby omijania mojego zalozonego tematu,chcac mnie sprowokowac byc moze do wymiany zdan,niestety nie podejme rekawicy,ma byc spokoj,i ja chetnie ustapie miejsca na tym polu.Nie potrzebuje zadnych rad,ani pochal od tego czlowieka.Jeszcze raz UPRZEMIE PROSZE NIE WCHODZ NA MOJ TEMAT,uszanuj moja prosbe.Juz znikam z czatu i nie podejme zadnej dyskusji w tym poruszonym temacie.Mam dobry chumor i niech tak zostanie .Pozdrawiam czynnie grajacych.
do pici "
Ach Ci Słowacy...
do pici "
Ach Ci Słowacy...
tomcio1972 ,
rozważ może do tego Twojego polowania na 4/4 ML taką koncepcję:
gra systemem skróconym 3 skr. na dwie grupy po 9 liczb z gw."2" przy 4z9 - czyli do zagrania jako 2z3
a/ 1-2-3 ..... a'/ 10-11-12
b/ 4-5-6 ..... b'/ 13-14-15
c/ 7-8-9 ..... c'/ 16-17-18
mając trafione 4z9 w grupie mamy na 100% tę "dwójkę" , ale przy 3z9 pozostaje nam wysoka , bo 68%-owa szansa a przy 2z9 nadal mamy tę szansę na "dwójkę" w wysokości 25%.
Teraz łącząc z sobą dwa takie same rozpisy ( na 9 innych liczb każdy ) w formie bloków utworzonych z linii rozpisów granych w systemie 2z3 np.:
BLOK 1
a/ 1-2-3 ( system 2z3 )
BLOK 2
a/ 10-11-12 ( system 2z3 )
itd. aż utworzymy z tych połączeń 9 kuponów x (2z3) x (2z3 )=
9x3x3=81 zakładów.
W moich testach te parki dość często wchodziły już przy 2z9 , ale dobierałem je wtedy do testów ( jako linie rozpisów ) z "trójek" mających w minionych 100 losowaniach najwięcej 2z3 - czyli miały one postać 3 takich aktywnych dla "dwójek" zestawów w każdej z grup , czyli w sumie 6 ( bo dwa razy po trzy ).
Pzdr.
rozważ może do tego Twojego polowania na 4/4 ML taką koncepcję:
gra systemem skróconym 3 skr. na dwie grupy po 9 liczb z gw."2" przy 4z9 - czyli do zagrania jako 2z3
a/ 1-2-3 ..... a'/ 10-11-12
b/ 4-5-6 ..... b'/ 13-14-15
c/ 7-8-9 ..... c'/ 16-17-18
mając trafione 4z9 w grupie mamy na 100% tę "dwójkę" , ale przy 3z9 pozostaje nam wysoka , bo 68%-owa szansa a przy 2z9 nadal mamy tę szansę na "dwójkę" w wysokości 25%.
Teraz łącząc z sobą dwa takie same rozpisy ( na 9 innych liczb każdy ) w formie bloków utworzonych z linii rozpisów granych w systemie 2z3 np.:
BLOK 1
a/ 1-2-3 ( system 2z3 )
BLOK 2
a/ 10-11-12 ( system 2z3 )
itd. aż utworzymy z tych połączeń 9 kuponów x (2z3) x (2z3 )=
9x3x3=81 zakładów.
W moich testach te parki dość często wchodziły już przy 2z9 , ale dobierałem je wtedy do testów ( jako linie rozpisów ) z "trójek" mających w minionych 100 losowaniach najwięcej 2z3 - czyli miały one postać 3 takich aktywnych dla "dwójek" zestawów w każdej z grup , czyli w sumie 6 ( bo dwa razy po trzy ).
Pzdr.
edi8
Wszystko ok ale jest jeden problem.
Nie bardzo oplaca sie inwestowac 162 zl po to aby wygrac 360 lub 81 zl aby wygrac 180. Sa to tylko dwie gry aby wyjsc na zero.
Jesli jakims sposobem laczenia stref probowalibysmy trafic 5/5 lub 6/6 to wtedy gra idzie o stawki 1800 lub 8100. Wtedy inwestycje typu 150 200 zl na losowanie "oplacaja" sie jesli oczywiscie z czasem odkujemy zainwestowane pieniadze.
Narazie najbardziej z pomyslow ktore znam i testowalem podobaja mi sie dwa. 54 kupony i max 108 zl inwestycji na losowanie.
Tymi dwoma sposobami mozna nawet zaliczyc przy odrobinie szczescia od trzech do czterech 4/4 w jednym losowaniu.
Ktory w/g ciebie sposob jest lepszy jesli mialbys grac?.
1 strefa 1.2.3--1.2.3
2 strefa 1.2.3--1.2.3
kazda trojka z kazda to 6x9=54kup po 4 liczby(tu ostatnio w testach mialem 3x 4/4)
1 strefa 1.2.3.4
2 strefa 1.2.3---1.2.3---1.2.3
1 strefa 6 parek
2 strefa 9 parek czyli 6x9=54 kup.
W pierwszym tescie uzywamy 12 liczb a w drugim 13 liczb a ilosc kuponow do wyslania taka sama.
W drugim tescie jesliby trafic 3/4 i 2/3 to jest 3x 4/4.
pozdr.
Wszystko ok ale jest jeden problem.
Nie bardzo oplaca sie inwestowac 162 zl po to aby wygrac 360 lub 81 zl aby wygrac 180. Sa to tylko dwie gry aby wyjsc na zero.
Jesli jakims sposobem laczenia stref probowalibysmy trafic 5/5 lub 6/6 to wtedy gra idzie o stawki 1800 lub 8100. Wtedy inwestycje typu 150 200 zl na losowanie "oplacaja" sie jesli oczywiscie z czasem odkujemy zainwestowane pieniadze.
Narazie najbardziej z pomyslow ktore znam i testowalem podobaja mi sie dwa. 54 kupony i max 108 zl inwestycji na losowanie.
Tymi dwoma sposobami mozna nawet zaliczyc przy odrobinie szczescia od trzech do czterech 4/4 w jednym losowaniu.
Ktory w/g ciebie sposob jest lepszy jesli mialbys grac?.
1 strefa 1.2.3--1.2.3
2 strefa 1.2.3--1.2.3
kazda trojka z kazda to 6x9=54kup po 4 liczby(tu ostatnio w testach mialem 3x 4/4)
1 strefa 1.2.3.4
2 strefa 1.2.3---1.2.3---1.2.3
1 strefa 6 parek
2 strefa 9 parek czyli 6x9=54 kup.
W pierwszym tescie uzywamy 12 liczb a w drugim 13 liczb a ilosc kuponow do wyslania taka sama.
W drugim tescie jesliby trafic 3/4 i 2/3 to jest 3x 4/4.
pozdr.
tomcio mam troszke kaski:
moze zrobimy dzisiaj test... podaj mi wytyczne a ja tak zagram...
oczywiscie bez obciazen psychicznych bo kasa ktora przeznacze jest tylko na ten cel... wiec przegram bez zalu.
moze zrobimy dzisiaj test... podaj mi wytyczne a ja tak zagram...
oczywiscie bez obciazen psychicznych bo kasa ktora przeznacze jest tylko na ten cel... wiec przegram bez zalu.
tomcio1972: ten drugi sposób na 13 liczb wydaje mi się bezpieczniejszy i ten bym raczej wybrał , bo daje on szanse na bardzo ciekawe wyniki przy wejściu 2z4 w pierwszej strefie! Pzdr.
edi8
Tak tez myslalem ze ten drugi jest lepszy bo jakby nie patrzec gramy jedna liczba wiecej.
Tu potrzeba do wygranej
2/4+1x2/3
Z doswiadczenia wiem ze strefy potrafia platac figle i jak jedna cos da to druga nie ale coz pozostalo.
Taka gra wymaga spelnienia okreslonego warunku aby cos wygrac.
Nie neguje oczywiscie pierwszego sposobu bo trafic 2/3+2/3 tez nie jest poza zasiegiem i tez to jest dobry sposob.
Wlasnie ten sposob dal 2 dni temu
3/3 i 2/3 co w sumie dalo 3x 4/4 ale w realu moga byc rozne skutki.
Ponoc jak sie nie probuje to sie nie ma.
pozdr.
Tak tez myslalem ze ten drugi jest lepszy bo jakby nie patrzec gramy jedna liczba wiecej.
Tu potrzeba do wygranej
2/4+1x2/3
Z doswiadczenia wiem ze strefy potrafia platac figle i jak jedna cos da to druga nie ale coz pozostalo.
Taka gra wymaga spelnienia okreslonego warunku aby cos wygrac.
Nie neguje oczywiscie pierwszego sposobu bo trafic 2/3+2/3 tez nie jest poza zasiegiem i tez to jest dobry sposob.
Wlasnie ten sposob dal 2 dni temu
3/3 i 2/3 co w sumie dalo 3x 4/4 ale w realu moga byc rozne skutki.
Ponoc jak sie nie probuje to sie nie ma.
pozdr.
Witam.Gdybysmy nie chcieli myslec tylko obstawili pierwszych 10 liczb w 5 liczbowych kombinacjach takich jak:1,2,3,4,5 / 6,7,8,9,10 / 2,3,4,5,6 i zagrali systemem 3/5 to od 1.11 do wczoraj bylo by to 1350 zeta do wyplaty przy kosztach 387 zeta czyli na czysto 963 zeta.Tam w jednym przypadku bylo trafione 4 liczby ale pominolem ten dodatkowy zysk.Wydaje mi sie ze kazda 10 liczb mozna tak rozpisac i cos skubnoac.Mialem chwilke to napisalem ,chwilka minela i ja znikam .
gracz1987
Nie wiem co Ci moge doradzic.
Prosze Cie nie pros mnie o liczby.
Nie jestem takim czlowiekiem ktory zna liczby na nastepne losowanie.
Poprostu byloby mi glupio jesli podalbym Ci liczby a one by nie weszly a ty bys zagral w realu.
Jesli masz ochote grac ktoryms z tych sposobow to prosze bardzo i zycze CI abys trafil 4/4.
Ten drugi sposob jest tez ok na 5/5 ale musialbys trafic 3/4+2/3.
W tym przypadku musialbys wyslac tylko 27 kuponow a moglbys rowniez 54 jeslibys w pierwszej strefie stworzyl dwie czworki.
Mozliwosci jest wiele ale bez trafionych liczb nie wygramy.
Zycze CI abys trafil.
Jesli masz problem z rozpisaniem tego to jakos da sie wytlumaczyc.
pozdr.
Nie wiem co Ci moge doradzic.
Prosze Cie nie pros mnie o liczby.
Nie jestem takim czlowiekiem ktory zna liczby na nastepne losowanie.
Poprostu byloby mi glupio jesli podalbym Ci liczby a one by nie weszly a ty bys zagral w realu.
Jesli masz ochote grac ktoryms z tych sposobow to prosze bardzo i zycze CI abys trafil 4/4.
Ten drugi sposob jest tez ok na 5/5 ale musialbys trafic 3/4+2/3.
W tym przypadku musialbys wyslac tylko 27 kuponow a moglbys rowniez 54 jeslibys w pierwszej strefie stworzyl dwie czworki.
Mozliwosci jest wiele ale bez trafionych liczb nie wygramy.
Zycze CI abys trafil.
Jesli masz problem z rozpisaniem tego to jakos da sie wytlumaczyc.
pozdr.
kogucik19
kazdy jest madry po losowaniu.
Jesli myslisz w ten sposob to zagraj ale przed losowaniem bedziesz mial watpliwosci czy ta dziesiatka wyjdzie.
Po losowaniu to wszyscy maja 10/10 z plusem lub mowia ze szkoda ze tego nie zagrali bo mialby 5/5.
Graj tak jak mowisz i zobaczymy jakie beda tego efekty.
kazdy jest madry po losowaniu.
Jesli myslisz w ten sposob to zagraj ale przed losowaniem bedziesz mial watpliwosci czy ta dziesiatka wyjdzie.
Po losowaniu to wszyscy maja 10/10 z plusem lub mowia ze szkoda ze tego nie zagrali bo mialby 5/5.
Graj tak jak mowisz i zobaczymy jakie beda tego efekty.
TOMCIO alez oczywiscie masz racje ja oparlem sie na wynikach i wziolem pierwsza lepsza 10 tke liczb,nie wiem czemu tak mnie zaatakowales,masz racje ze kazdy madry po losowaniu,ale oparlem sie na statystyce byc moze da ona troche innym do myslenia i wiem ze moj dobor 5 liczb moze byc inny,dalem tylko przyklad bo na czyms sie musimy opierac,ja nie krytykuje ani twojej metody gry ani twoich systemow,nie wykluczone ze sobie tak zagram bo 135 zeta pozwoli grac tym sposobem przez 15 dni a moze los bedzie dla mnie dobry i nie da moze zarobic ale nie da i stracic.A nawet jak strace te 135 zeta nic mi sie nie stanie,ale moze przez 15 losowan w pierwszej 10 pojawi sie jakas trojeczka,tego nie wiem.
kogucik 19
Kazdy gra sposobami jakie uwaza za stosowne.
Ty lubisz progresje inny strefy a jeszcze inny chybil-trafil.
Oby tylko przynosily dobre rezultaty.
Nie atakuje Cie i nie mam zamiaru.
Kazdy jest kowalem wlasnego losu.
Graj sposobami ktore uwazasz za stosowne i oby przynosily Ci pozadane efekty.
Kazdy gra sposobami jakie uwaza za stosowne.
Ty lubisz progresje inny strefy a jeszcze inny chybil-trafil.
Oby tylko przynosily dobre rezultaty.
Nie atakuje Cie i nie mam zamiaru.
Kazdy jest kowalem wlasnego losu.
Graj sposobami ktore uwazasz za stosowne i oby przynosily Ci pozadane efekty.
TOMCIO tak jest ze kazdy jest kowalem swego losu,i zeby to chcieli zrozumiec wszyscy ci co bardzo sie interesuja czyims losem,i czyims potfelem to bylo by milo i przyjemnie.Jak sam niejednokrotnie obserwujesz tak niestety nie jest.A ja mam swoj sposob gry,ale od jutra zaczne tak dla proby zagrac na 4 zetawy liczb z pierwszej 10tki .Oto zestawy obowiazujece u mnie od 15 do 23 grudnia;1)1,2,3,4,5 2)6,7,8,9,10 3)4,5,6,7,8 4)3,4,5,6,7.System 3/5 za stala kwote 3 zeta.Dzienny naklad na gre 12 zeta.Pozdrawiam czynnie grajacych.
Wieki temu , bo jeszcze w lipcu ( podaję tę datę dlatego abym KOLEJNY raz nie został przez "kogucika19" wtedy na Mazurach przebywającego i tu nieaktywnego , o plagiat jego metod gry posądzony...) podałem tu sposób doboru 3 liczb , które mają nie zostać wylosowane w kolejnym losowaniu.
Od 1.sierpnia do dziś , dobór tą metodą gry na "NIE" , miał najdłuższą przerwę w trafieniach wynoszącą 4 kolejne dni , a aktualnie kurs na to zdarzenie w Totomixie wynosi ( 1,22x1,22x1,22) = 1,815.
Metoda polega na graniu na pierwszą,drugą i ostatnią ( PLUS ) liczbę niesortowaną , czyli wg kolejności wylosowania w poprzednim losowaniu.
Dziś mamy akurat taką sytuację , iż wystąpiły właśnie 4 kolejne pudła , więc:
a/ w wersji pozytywnej nie wystąpią dziś liczby 24,25,33
b/ w wersji negatywnej nastąpi po raz pierwszy od 1.sierpnia dłuższa niż 4 losowania przerwa...
WYNIKI
1/ sierpień: 16 trafień , a najdłuższa przerwa to 4 losowania
2/ wrzesień: 18 trafień , a najdłuższa przerwa to 2 losowania
3/ październik: 17 trafień , a najdłuższa przerwa to 3 losowania
4/ listopad: 16 trafień , a najdłuższa przerwa to 4 losowania.
5/ grudzień: 6 trafień , a najdłuższa przerwa to 4 losowania.
Przypominam , że prawdopodobieństwo na "0" z 3 liczb wynosi p=42% , czyli powinno w miesiącu być średnio 13 takich trafień z 3 liczb na NIE , co wskazuje na to , że metoda ta w w/w analizowanym okresie wykazuje odchyłkę statystyczną...
Pozdrawiam
edi8
Od 1.sierpnia do dziś , dobór tą metodą gry na "NIE" , miał najdłuższą przerwę w trafieniach wynoszącą 4 kolejne dni , a aktualnie kurs na to zdarzenie w Totomixie wynosi ( 1,22x1,22x1,22) = 1,815.
Metoda polega na graniu na pierwszą,drugą i ostatnią ( PLUS ) liczbę niesortowaną , czyli wg kolejności wylosowania w poprzednim losowaniu.
Dziś mamy akurat taką sytuację , iż wystąpiły właśnie 4 kolejne pudła , więc:
a/ w wersji pozytywnej nie wystąpią dziś liczby 24,25,33
b/ w wersji negatywnej nastąpi po raz pierwszy od 1.sierpnia dłuższa niż 4 losowania przerwa...
WYNIKI
1/ sierpień: 16 trafień , a najdłuższa przerwa to 4 losowania
2/ wrzesień: 18 trafień , a najdłuższa przerwa to 2 losowania
3/ październik: 17 trafień , a najdłuższa przerwa to 3 losowania
4/ listopad: 16 trafień , a najdłuższa przerwa to 4 losowania.
5/ grudzień: 6 trafień , a najdłuższa przerwa to 4 losowania.
Przypominam , że prawdopodobieństwo na "0" z 3 liczb wynosi p=42% , czyli powinno w miesiącu być średnio 13 takich trafień z 3 liczb na NIE , co wskazuje na to , że metoda ta w w/w analizowanym okresie wykazuje odchyłkę statystyczną...
Pozdrawiam
edi8
Jak dinozaury biegaly po naszej planecie totomix na 3 liczby NIE wychodzace okreslil kurs na 1,82 czyli grajac za stawke podstawowa 2 zeta wyplaca nam 3,30 a do skarpety odlozymy 1,30.Juz znikam,bo wiadomo ale tak sobie napisalem dla zartu.
c.d.
Wobec tego , że najczęściej przy zaprezentowanej powyżej metodzie gry na 3 liczby na NIE - przegrana następuje poprzez wylosowanie 1z3 granych liczb , to można do tego podejść i w ten sposób aby grać 3 zakłady z 3 liczb np.11,22,33:
a/
11...2 ( na TAK )
22...1 ( na NIE )
33...1 ( na NIE )
b/
22...2 ( na TAK )
33...1 ( na NIE )
11...1 ( na NIE )
c/
33....2 ( na TAK )
11....1 ( na NIE )
22....1 ( na NIE )
Każde wejście takiego 1z3 układów daje kurs 3,2x1,22x1,22=4,76 .
Stwarza to możliwość spożytkowania tego sposobu gry do bardzo wielu rozmaitych technik zagrań...
Wobec tego , że najczęściej przy zaprezentowanej powyżej metodzie gry na 3 liczby na NIE - przegrana następuje poprzez wylosowanie 1z3 granych liczb , to można do tego podejść i w ten sposób aby grać 3 zakłady z 3 liczb np.11,22,33:
a/
11...2 ( na TAK )
22...1 ( na NIE )
33...1 ( na NIE )
b/
22...2 ( na TAK )
33...1 ( na NIE )
11...1 ( na NIE )
c/
33....2 ( na TAK )
11....1 ( na NIE )
22....1 ( na NIE )
Każde wejście takiego 1z3 układów daje kurs 3,2x1,22x1,22=4,76 .
Stwarza to możliwość spożytkowania tego sposobu gry do bardzo wielu rozmaitych technik zagrań...
TOMCIO wychwycil moj blad i przyznaje mu racje ,jednak zrobil to w bardzo kulturalny sposob za co mu bardzo dziekuje i przepraszam wszystkich za mylnie podane wygrane w grze 3/5 TOMCIO mnie oswiecil a ja musze bardziej uwarzac na przecinki.Jestem mu serdecznie wdzieczny i zycze mu samych wysokich wygranych.Dobrze ze to byl TOMCIO.
tomcio1972:
nie to było przecież błądem we wpisach "kogucika19" , co Ty u niego wychwyciłeś
bo on napisał:
"zysk w razie trafienia 3 liczb za 3 zeta wyniesie 135,00 zeta."
Reszta na forum w wątku "kogucika19"!
nie to było przecież błądem we wpisach "kogucika19" , co Ty u niego wychwyciłeś
bo on napisał:
"zysk w razie trafienia 3 liczb za 3 zeta wyniesie 135,00 zeta."
Reszta na forum w wątku "kogucika19"!
edi8
Mi tylko chodzilo o to ze w przypadku gry za 12 zl mozna dostac 13.50 czyli 1.50 zysku a wiadomo ze w przypadku gry za 120 zl mozna dostac 135 czyli 15 zl zysku.
Jest to niestety tylko jedna gra i bardzo maly zysk.
Mi tylko chodzilo o to ze w przypadku gry za 12 zl mozna dostac 13.50 czyli 1.50 zysku a wiadomo ze w przypadku gry za 120 zl mozna dostac 135 czyli 15 zl zysku.
Jest to niestety tylko jedna gra i bardzo maly zysk.
Pomylka rzecz ludzka a w razie wychwycenia takiej pomylki trzeba to sprostowac jesli autor tego nie zauwazyl.
Wyglada na to ze nie ma ludzi nieomylnych.
Ja sam osobiscie sie kilka razy pomylilem w obliczeniach i niestety co tu duzo mowic.
Wyglada na to ze nie ma ludzi nieomylnych.
Ja sam osobiscie sie kilka razy pomylilem w obliczeniach i niestety co tu duzo mowic.
TOMCIO dziekuje za wychwycenie bledu,i juz ok nie ma co nad tym debatowac przez innnych,i rozdrapywac ran.Moj blad i tyle MIlo zwrocona uwaga i mnie to wystarczy,po raz drugi wszystkich za blad przepraszam.Stalo sie i nie ma co tego przez 2 dni walkowac i spierac sie co bylo a co nie bylo bledem.Wszystko bylo bledem i juz a byc nie powinno i przepraszam.To wszystko co mam do powiedzenia.
tomcio1972:
ten błąd polegał nie na źle postawionym przecinku , a na błędnie przyjętym założeniu ( bo intencją "kogucika19" było cały czas granie jednak systemem pełnym 3z5 ) iż wygrana za 3/3 ML w Fortunie wyniesie 135zł za nadanie tego systemu ze stawką 3zł - gdyż on nie uwzględnił całego kosztu nadania tego systemu liczącego 10 zakładów , a przyjął za pełny koszt 3zł , będący de facto 1/10 kosztu nadania systemu.
Przecież jasno napisał iż za 3/3 dostanie 135zł.
Wziął pod uwagę prawidłową wielkość wygranej za 3/3 - ale źle obliczył koszt nadania zarówno pojedyńczego systemu 3z5 , a idąc tym błędnym tropem źle policzył cały koszt gry na 4 takie systemy pełne 3z5 jako 12zł zamiast 120zł...
Tak więc to nie tu był błąd gdzie go mu wskazałeś...
Pzdr.
ten błąd polegał nie na źle postawionym przecinku , a na błędnie przyjętym założeniu ( bo intencją "kogucika19" było cały czas granie jednak systemem pełnym 3z5 ) iż wygrana za 3/3 ML w Fortunie wyniesie 135zł za nadanie tego systemu ze stawką 3zł - gdyż on nie uwzględnił całego kosztu nadania tego systemu liczącego 10 zakładów , a przyjął za pełny koszt 3zł , będący de facto 1/10 kosztu nadania systemu.
Przecież jasno napisał iż za 3/3 dostanie 135zł.
Wziął pod uwagę prawidłową wielkość wygranej za 3/3 - ale źle obliczył koszt nadania zarówno pojedyńczego systemu 3z5 , a idąc tym błędnym tropem źle policzył cały koszt gry na 4 takie systemy pełne 3z5 jako 12zł zamiast 120zł...
Tak więc to nie tu był błąd gdzie go mu wskazałeś...
Pzdr.
edi8
Niech bedzie jak jest.
Wiadomo gdzie tkwil blad i trudno.
Moze sie przytrafic kazdemu.
Nie chce mi sie juz pisac na ten temat bo juz wszystko wiemy.
pozdro.
Niech bedzie jak jest.
Wiadomo gdzie tkwil blad i trudno.
Moze sie przytrafic kazdemu.
Nie chce mi sie juz pisac na ten temat bo juz wszystko wiemy.
pozdro.
Jakiś czas temu , dużą popularność zyskała tu na forum metoda dobierania typów , pochodzących od liczby "7" - poprzez rozmaite działania matematyczne na tej liczbie wykonywane , a którą to metodę przedstawił "GROM".
Dziś z kolei , całkiem interesujące efekty udało mi się dostrzec , poprzez nieskomplikowane działania matematyczne dokonywane na sumie 2 ostatnich liczb sortowanych z poprzedniego losowania i tak dobrane liczby traktować jako typy na następne losowanie ML.
PRZYKŁAD
12.grudnia dwie ostatnie liczby sortowane to 77 i 79 , czyli ( 77+79 )=156 i od tej liczby proste pochodne , które wystąpiły w losowaniu wczorajszym , czyli 13.grudnia to: 5,6,7,12...
11.grudnia dwie ostatnie liczby sortowane to 77 i 79 , czyli ( 77+79 )=156 i od tej liczby proste pochodne , które wystąpiły w losowaniu w dniu 12.grudnia to: 5,12,15,16,56....
6.grudnia dwie ostatnie liczby sortowane to 75 i 78 , czyli ( 75+78 )=153 i od tej liczby proste pochodne , które wystąpiły w losowaniu w dniu 7.grudnia to:3,13,35,53...
3.grudnia dwie ostatnie liczby sortowane to 71 i 75 , czyli ( 71+75 )=146 i od tej liczby proste pochodne , które wystąpiły w dniu 4.grudnia to:1,16,46,61,64...
Oczywiście należałoby ustalić stały zestaw niezbyt wielu metod obliczania tych pochodnych - aby nie uciekać w krainę karkołomnych obliczeń , i aby się choćby dla celów statystycznych móc nimi jako wzorcowymi posługiwać.
Zaznaczam , że te przytoczone powyżej wyniki , są rezultatem takiej dosłownie minuty temu powstałej analizy dla przypadkowo wybranej pary liczb ( te dwie ostatnie sortowane ) i zapewne jest wiele innych lepiej się sprawdzających , a podaję to jedynie w formie ciekawostki, która może zainspiruje kogoś do głębszego się temu przyjrzenia.
Pozdrawiam
edi8
Dziś z kolei , całkiem interesujące efekty udało mi się dostrzec , poprzez nieskomplikowane działania matematyczne dokonywane na sumie 2 ostatnich liczb sortowanych z poprzedniego losowania i tak dobrane liczby traktować jako typy na następne losowanie ML.
PRZYKŁAD
12.grudnia dwie ostatnie liczby sortowane to 77 i 79 , czyli ( 77+79 )=156 i od tej liczby proste pochodne , które wystąpiły w losowaniu wczorajszym , czyli 13.grudnia to: 5,6,7,12...
11.grudnia dwie ostatnie liczby sortowane to 77 i 79 , czyli ( 77+79 )=156 i od tej liczby proste pochodne , które wystąpiły w losowaniu w dniu 12.grudnia to: 5,12,15,16,56....
6.grudnia dwie ostatnie liczby sortowane to 75 i 78 , czyli ( 75+78 )=153 i od tej liczby proste pochodne , które wystąpiły w losowaniu w dniu 7.grudnia to:3,13,35,53...
3.grudnia dwie ostatnie liczby sortowane to 71 i 75 , czyli ( 71+75 )=146 i od tej liczby proste pochodne , które wystąpiły w dniu 4.grudnia to:1,16,46,61,64...
Oczywiście należałoby ustalić stały zestaw niezbyt wielu metod obliczania tych pochodnych - aby nie uciekać w krainę karkołomnych obliczeń , i aby się choćby dla celów statystycznych móc nimi jako wzorcowymi posługiwać.
Zaznaczam , że te przytoczone powyżej wyniki , są rezultatem takiej dosłownie minuty temu powstałej analizy dla przypadkowo wybranej pary liczb ( te dwie ostatnie sortowane ) i zapewne jest wiele innych lepiej się sprawdzających , a podaję to jedynie w formie ciekawostki, która może zainspiruje kogoś do głębszego się temu przyjrzenia.
Pozdrawiam
edi8
Mapa liczb ML w obszarze 1-10 zaczyna się zagęszczać a czasem objawia się to codziennym wysypem liczb kolejnych.Zatem prognozy kogucika
19 mogą spełniać się już od dziś.
Typowanie na trójki strefowo 3z9\27 zakładów - zysk przy min. dwóch trójkach:
2,3,4,8,10,13,14,20,22,
lub
1,7,10,18,28,48,51,52,53, -tu liczę na aktywność zakresu 50-55
19 mogą spełniać się już od dziś.
Typowanie na trójki strefowo 3z9\27 zakładów - zysk przy min. dwóch trójkach:
2,3,4,8,10,13,14,20,22,
lub
1,7,10,18,28,48,51,52,53, -tu liczę na aktywność zakresu 50-55
Bella, Hosia i inni gracze jaka piatke na najblizszych kilka losowan polecilibyście?
uwaga jest spostrzega jeśli przed zobaczeniem a zobaczysz usłszyż określenie słowne w trakcie zapamiętywnia a moc czynu to luz spięcia przyczyna oblicza z prawdy wiarą.
chmurko żadna ze mnie typerka,ale 76 i 80 musza być w najbliższych dniach dałabym szansę 13 rownież
rafal filipiuk:
jezeli starasz sie, a raczej udajesz madrego... to powiem ci ze z tego calego udawania wychodzi tylko zenada...
jezeli starasz sie, a raczej udajesz madrego... to powiem ci ze z tego calego udawania wychodzi tylko zenada...
Chmurko ostatnio jestem wyjałowiona ze wszelkich przeczuć. Stawiam na kilka liczb i gram na progresję. Może jutro coś drgnie. Widzę ,że OPA zaczyna szczytować - tak trzymaj Opciu- może Ty coś CHMURCE wymyślisz albo może MARIO?. Jak widzę po wpisach to na dzisiejszym losowaniu nieźle wyszli Dotam i Blues .Gratuluję chłopaki. Na Groma na razie nie liczyłabym bo jak widzę na gg albo się kocha albo sprząta . STRACH SIĘ BAĆ I MU PRZERYWAĆ ;DDPP
Pozdrawiam Cię i wszystkich zwolenników PASKO cieplutko
Może mnie nie być jakiś czas bo mam kłopoty z połączeniem
Pozdrawiam Cię i wszystkich zwolenników PASKO cieplutko
Może mnie nie być jakiś czas bo mam kłopoty z połączeniem
"hosia": patrząc na numer Twojego wpisu i zawarte tam aż trzy ósemki , to chyba wkrótce duuuża kasa koło Ciebie jest - czego Ci życzę!Pzdr.
na dzisiaj:
8/8
21/34/38/42/50/62/76/78
3/11/18/34/38/42/60/76
38/42/28/62/65/76/78/80
oraz 10/10
3/11/13/14/21/23/26/62/65/76
3/11/21/34/38/42/50/62/76/78
3/5/10/22/24/32/36/40/47/76
powodzenia
8/8
21/34/38/42/50/62/76/78
3/11/18/34/38/42/60/76
38/42/28/62/65/76/78/80
oraz 10/10
3/11/13/14/21/23/26/62/65/76
3/11/21/34/38/42/50/62/76/78
3/5/10/22/24/32/36/40/47/76
powodzenia
OPA nie gwarantuje nic, ale sam wiesz co i jak wychodzi :)) na dzisiaj takie wygenerowałem jak wyżej...;)
Nikt nit może dać gwarancji,trzeba po prostu próbować,a może się poszczęści...
Witam.Dzis typuje jako NIE wychodzace takie liczby 21,43,52,58,78, z tego zrobilem 10 zakladow prostych po 2 liczby.Zobaczymy ile z tego bedziemy musieli powtorzyc na progresje.Pozdrawiam.
Witam.
Moje typy na dziś.
3,13,23,43,34,42,11,21,76,78,
7,9,11,13,15,40,76,78,66,34,
8,80,78,18,75,66,76,34,13,65,
Podałem 10 tki,choc na dziesiątki jak wiadomo nie gram,
Ale można z tego coś so bie wybrać.
powodzenia i pozdrawiam
Moje typy na dziś.
3,13,23,43,34,42,11,21,76,78,
7,9,11,13,15,40,76,78,66,34,
8,80,78,18,75,66,76,34,13,65,
Podałem 10 tki,choc na dziesiątki jak wiadomo nie gram,
Ale można z tego coś so bie wybrać.
powodzenia i pozdrawiam
wczoraj nie było żadnej okrąglutkiej ,a więc dodam na dziś
40 i 80
40 i 80
system głosowania ludności VS system rządowy
- Mamo śnił mi się wujek. Dał mi numery lotto - mówi syn do matki.
- Tak? A jakie to były numery?
- Nie wiem. Dał mi je w zamkniętej koperci
- Tak? A jakie to były numery?
- Nie wiem. Dał mi je w zamkniętej koperci
ML :
3,13,18,34,50,66 a po przeróbce norweskiej:
4,14,17,33,51,67 i
4,14,19,35,51,67
3,13,18,34,50,66 a po przeróbce norweskiej:
4,14,17,33,51,67 i
4,14,19,35,51,67
Ja dzisiaj zostałem oszukany w kolekturze lotto, nie przypilnowałem aby otrzymać losy za całe 15 złotych. Wróciłem po dwóch godzinach i kobieta się wyparła...-( A ja mimo wszystko wierzę ludziom...-), chociaż ktoś będzie miał zabawę przez 6 najbliższych losowań.
Witam wszystkich typujacych..z tego zestawu wejdzie dzis min 10 liczb..tylko ktore..moze wspolnie razem wybierzemy??oto one 1-5-18-19-20-21-23-25-26-28-30-33-34-35-36--
37-39-41-42-43-44-45-49-50-53-56-58-59-61-63--
64-68-69-70-71-73-74-75-77-78-79-80;);)
kazdy moze wyrazic swoje zdanie i pewnie kazdy ma swoj typ...moze w tym zestawie znajduje sie ''wasza''liczba..;)poprosze o typy;)co dwie glowy to nie jedna;)pozdrawaim.;)
37-39-41-42-43-44-45-49-50-53-56-58-59-61-63--
64-68-69-70-71-73-74-75-77-78-79-80;);)
kazdy moze wyrazic swoje zdanie i pewnie kazdy ma swoj typ...moze w tym zestawie znajduje sie ''wasza''liczba..;)poprosze o typy;)co dwie glowy to nie jedna;)pozdrawaim.;)
hm..wiem ze ''ktos'' moze powiedziec ze to smieszne..ale lepiej jest wybrac 10 liczb z 40...niz 10 liczb z 80;)
gregor dziekuje..moze ktos jeszcze????...
karineczka29
Wszystkie kulki chcą dobrze wypaść w telewizji i starają się bardzo - jak Kasia Loska Ostrowska. Ale na podium jest tylko 20 miejsc.
Ja dodałbym do twojego zbioru 2-kę a z podanych przez ciebie wyróżniłbym 49 oraz cały zakres 51-56.
Wszystkie kulki chcą dobrze wypaść w telewizji i starają się bardzo - jak Kasia Loska Ostrowska. Ale na podium jest tylko 20 miejsc.
Ja dodałbym do twojego zbioru 2-kę a z podanych przez ciebie wyróżniłbym 49 oraz cały zakres 51-56.
Edi dzięki i obyś miał rację ;) A ja słyszałam że 9 po dwóch 8 jest wyjątkowo szczęśliwa. Może to dla Ciebie?
Karineczko: mnie się podoba 5,25, 33,40-nie masz!,41,44,45,49,50,58 i ->...Ameryka Środkowa ;D
Pozdrawiam wszystkich graczy cieplutko
Karineczko: mnie się podoba 5,25, 33,40-nie masz!,41,44,45,49,50,58 i ->...Ameryka Środkowa ;D
Pozdrawiam wszystkich graczy cieplutko
skoro nie którzy podają liczby które mają nie wejść, to może ja też zapodam swoje (;
1,3,15,28,43,48
2,11,26,30,47,49
1,3,15,28,43,48
2,11,26,30,47,49
oki..zatem..kompletuje zebrane liczby;)wybieram..49-5-33-26-58-i dodaje 28-..i 69;)zobaczymy co z tego bedzie;)pozdrawiam i powodzenia;)
Oto wyniki:
Multi Lotek (2008-12-15):
1, 7, 13, 16, 19, 24, 26, 28, 29, 34, 35, 36, 38, 46, 57, 59, 61, 65, [67], 71
Twój szczęśliwy numerek (2008-12-15):
13, 20, 37, 45 Twój Szczęśliwy numerek: 1
Multi Lotek (2008-12-15):
1, 7, 13, 16, 19, 24, 26, 28, 29, 34, 35, 36, 38, 46, 57, 59, 61, 65, [67], 71
Twój szczęśliwy numerek (2008-12-15):
13, 20, 37, 45 Twój Szczęśliwy numerek: 1
Witam.I trafilem 5 liczb ktore maja NIE wyjsc,zadna nie wyszla wiec moje 5 zakladow weszlo,z czego sie bardzo ciesze.Pozdrawiam.
cos widze ze cieniutko z wszystkimi ltypowanymi liczbami, teraz nikt nie powie ze cus wygral bo widac czarno na kolorowym kto jakie liczby podawal
piekny dzien na typowania:)
zatypowalem pewniaka parke 3 5 i 10:)
i ewenement nie trafilem zadnej liczby:))))
zatypowalem pewniaka parke 3 5 i 10:)
i ewenement nie trafilem zadnej liczby:))))
Koguciku Trzeba było wziąć te co w dobrej wierze podałam Karince 10 na 10 nie weszło Czy ktoś jest równie beznadziejny?
Nawet 10 liczb zapisanych na kartce dzisiaj zadna nie wyszla co sie mi bardzo zadko zdarza,ale ich do publicznej wiadomosci nie podalem bo wydawalo mi sie to nierealne a jednak.Nalezy sie cieszyc z tych 5 liczb,co NIE wyszly bo nie bedzie dalszej gry progresja.Pozdrawiam
Gratuluje Kogucik. :-)
Mnie za to "fantastycznie" poszło. ;-)
2z7 i 2z10 :-)))
Mnie za to "fantastycznie" poszło. ;-)
2z7 i 2z10 :-)))
Droga HOSIU wiesz ze bardzo nie lubie korzystac z innych liczb,bo wiesz jak jest ,i staram sie sam typowac,ale po losowaniu to wiadomo jakie bledy sie popelnialo,szkoda ze wczesniej czlowiek,nie jest taki madry.Pozdrawiam
MAKSIU nie mozna zawsze wygrywac,raz mozesz odpuscic ,i tak karoca jedziemy dalej wiec jest ok,a jutro bedzie jeszcze lepiej.Pozdrawiam
nie narzekać proszę,przecież robimy mistrzostwa sami,bez ukrainy więc kasy trzeba podwójnie,zatem dwa razy mniej trafień przewiduję
Na innym kuponie inne 10 i tylko 13 trafiona czyli 1 z 20 . JESTEM GENIALNA . A u buka na szczęście 3 z czterech UFF