Wpisy 3 457 162 – 3 457 261
4 stycznia 2019 18:53 → 4 stycznia 2019 21:35, 100 wpisów
zdalna praca to jedyne co moge wrzucic swojego do systemu
przez 15 lat czulem sie wyzyskiwany
przez 15 lat czulem sie wyzyskiwany
system niewolnictwa
zamiast pochodzic do kazdego z prosba o zrobienie czegos - to tu trzeba zawsze na kims cos wymuszac
bo wiadomo polak kombinator
a ja robie to co musze bez zadnej sciemy, ale nie chce zeby ktos na tym zarabial wiecej niz na kims innym - moze wiem wiecej ale cos za cos
zamiast pochodzic do kazdego z prosba o zrobienie czegos - to tu trzeba zawsze na kims cos wymuszac
bo wiadomo polak kombinator
a ja robie to co musze bez zadnej sciemy, ale nie chce zeby ktos na tym zarabial wiecej niz na kims innym - moze wiem wiecej ale cos za cos
To ty z Ferdkiem Kiepskim coś wspólnego na okoliczność podejścia do pracy..
Czyli chcesz zarabiać jak szef a obowiązki i odpowiedzialność za firmę mieć jak zwykły pracownik?
Takie coś to już chyba kiedyś Marks i Lenin kombinowali...
Czyli chcesz zarabiać jak szef a obowiązki i odpowiedzialność za firmę mieć jak zwykły pracownik?
Takie coś to już chyba kiedyś Marks i Lenin kombinowali...
Porządny prezes firmy szanuje pieniadze,takiego Ferdka to bym na zbity pysk wywalil
Jak to ferdek nie zarabia chciałbym tyle zarabiać co on
Co robicie
Czekamy na ciebie
Zb po co ci tyle? Dla sąsiadki
Jestem
Waldek kiepski płaci byłej 6000
Oo ja też chcę
Chciał ślubu to teraz ma
Islandorka a twój były ile Ci płaci 450 zł
A Curus Bachleda ma 100 tys.
Zb mózg ci się zlasuje od ciekawości
Ja nie płacę żadnej
nie ma o czym gadać i z kim
Islandorka
Co drugi mądry ma szczęście, więc Portalowicze, czekajcie w kolejce bo jest Was dużo pacjentów.
Nareszcie w Polsce padnie główna wygrana w Euro: Toruń, Wrocław, Opole, Katowice, Oświęcim, Lędziny, Lubliniec i Tworki. Będzie ponad 60 wygranych 4 plus 2 i jedna 5 plus 1.
Pewien pacjent kupił 101 zakładów Euro. Maszyna się grzałka, a klient płacił karta.
Dopisano wyniki Eurojackpot - 3,10,25,32,43 oraz dodatkowe liczby 1,3
Typowania Eurojackpot
Angelusdomini wytypował(a) 3/5 + 1/2zebulon wytypował(a) 3/5 + 1/2
dziadekkarola wytypował(a) 2/5 + 2/2
53,56,58 15,51,35,37,73,50,79 80,1,2,3,64,75,77,23,17,71 tutaj macie całe 20 liczb na Multi Multi
czego sie kłocicie znow jesli chodzi o biura posrednictwa pracy , sa to nieudolnr instytucje ktore mie pomagaja ludziom w poszukiwamniu pracy a sa do tego przeznaczone i za to tez biora co miesiac ich pracownicy kase, , niewiem za co, ja od 6 lat juz niepracuje, co miesiac jestem w posredniaku, co miesiac mam im przywiezć liste zakladów gdzie byłem i szukałem pracy, dlamnie to jest zenada pioprostu bo to ta instytucja powinna mi szukac pracy zgodnie z moimi kwalifikacjami zawodowymi, ale niestety nic nie robi w tym kierunku, oni maja wyjebane na ludzi poszukujacych pracy unich licza sietylko statystyki i nic wiecej, od 6 lat instytucja ta nie zaproponowała mi ani jednej pracy, nigdzie, a wymagaja odemnie listy zakladów, bo taki maja programi ustawy ktore wymyslił kiedys pan kamysz gdy pełnil funkcje jeszcze ministra do spraw polityki soscjalnej i tz przeciwdziałamiu berobociu, , i oni te przepisy stosuja w stosunku o do petentow i osob bezrobotnych, ja akurat jade teraz 7 tez do posredniaka zdac im liste zakladow gdzie ostatnio bylem, i sie podpisac, i tyle w tym temacie a ha jesli chodzi o zasilek dla bezrobotnych tio niewierzcie w cuda zaiłek taki jest przyznawany po okresie przepracowanego roku na okres od 3 do 6 miesiecy nie dłuzej,biura posrednictwa pracy opieraja sie na staystykach głownie, pipeprza ze pracuy jest w brud, gdzie jest to jest ale nie wszedzie tak jest ak mowia zaklady lub pracodawcy przyjmija ludzi na tzw, iumowy smieciowe na okres okolo 3 do 6 miesiecy , pozniej pracownika sie zwalnia i jest jakas przerwa tak sie robi zeby ten zwolniony nie dostał zasilku dla bezrobotnych,, ale w statystykasch cały czas sie podaje ze bezrobocie spada poniewaz nie liczy sie ludzi ktorzy nie maja prawa do zasilku lecz tylko tych z prawdem do zasilku ktorzy akurat prrzepracowali cały rok bo im sie akurat udało w danej firmie , ia statystyki spadaja głownie latem wtedy kiedy ludzie wyjezdzaja na zachod dpoo pracy i tu sie nawizyty nie stawiaja, wtedy mowia ze bezrobocie spadło niestety coraz wiecej ludzi z tego korzysta i wyjzdza moji znajomi ktorzy byli tak jak ja bez pracy wyjechali wszyscy nikogo tu niemas, ale oni majazdrowie i wyjechali ja zas niemam takiego zdrowia iniemoge wyjechac wiec jestem skazany według obecnego rzadu tez na wegetaacje,
Arczi podziwiam ci nie pracujesz 6 lat a żyjesz grasz zdradź mi tą tajemnice to się zwolnię z pracy moze na emali pogadamy Arczi jesteś Wielki przez duże W
Tez nie gram w euro
grajcie w euro co nie gracie co to ma być odrzucacie miliony nie chcecie braci zachodnich wspierać widać na dłoni kto wygrywa w to euro nasz sąsiad
Puściłem tylko 1 zakład jak było 1 rwsze losowanie
13,16,34,35,46,47,54,61,67+,71
hi all
i to o tu kolega angierski pisze to jest prawda kazdy pracownik w zakladzie jest wyzyskiwany jesli chodzi nawet o jakies swiatowe korporacje dopoki nie zachorujesz jest super, dopoki zapierdzielasz jak robot jewstes pracownikiem roku, zachorujesz i np jest to choroba długotrwała jakies pol roku dostajesz kopa za brame , wtedy nieliczysz sie juz jak pracownik , zaklad ma w dupie takie czlowieka pomino jego kwalifikacji , w to miejsce sie przyjmuje innych ludzi a tego pracownika sie zwalnia, i sie niepytaczy on bedzie miał gdzie pracowac czy nie zaklad sie pozbywa go na amen, pracowałem w takiej korporacji miedzynarodowej prze okre 4, 5 roku bylem podobno bardzo dobrym pracownikiem nawet do meksyku miałem leciec w nagrode, i poleciałem za brame bo zachorowalem i bylem na zwolnienu pol roku, niestety odwoływałem sie sadu pracy ale to nic niedało , firma jestt na prawach amerykaanskich i niestosuje sie w niej prawa polskiego tylko prawo amerykanskie, pomoimo ze frrma jest niby miedzynarodowa,wiec powiem tak wszyscy pracownicy dopoki sa zdowi sa wykorzystywani w takim zakladzie na maxa, gdy im sie cos stanie w sensie jakiejs choroby wylatuja za brame inikt sie nimi nieprzejmuje , nawet OPS czy obecni rzadzacy , jesli tak bedzie nadal to raz ze wszyscy ztad wyjada i wtedy faktycznie nie bedzie komu pracowac no chyba ze zatrudnia sobie tes dzieci co dostaja teraz 500+
niewierzcie ludzie wte n spadek bezrobocia, w polsce bo wcale to niejest prawda ze spada bezrobocie to tylkoanalitycy tak to interpretuja bo oni za to biora kase i musza takie glupoty gadac w TV
bo to nieprawda jest wcale ze jest tak rozowo jak mowia chodze za praca po firmach skladam podania , szukam pracy ajeszcze nikr siew z zadnej firmy gdzie złozyłem dokumenty nikt sie nieodezwał wiec widac jak szukaja pracownikow, , a jesli slyszy sie o przyjeciach do pracy to tez tylko przyjmija braci ze wschodu na 2 3 miesiace bo sa tansza sila robocza niz polak
niewierzcie ludzie wte n spadek bezrobocia, w polsce bo wcale to niejest prawda ze spada bezrobocie to tylkoanalitycy tak to interpretuja bo oni za to biora kase i musza takie glupoty gadac w TV
bo to nieprawda jest wcale ze jest tak rozowo jak mowia chodze za praca po firmach skladam podania , szukam pracy ajeszcze nikr siew z zadnej firmy gdzie złozyłem dokumenty nikt sie nieodezwał wiec widac jak szukaja pracownikow, , a jesli slyszy sie o przyjeciach do pracy to tez tylko przyjmija braci ze wschodu na 2 3 miesiace bo sa tansza sila robocza niz polak
arczi czekałem na twój w pis już czytam na spokojnie jak komuś coś nie pasuje z Arczim w pisu do mnie to zaraz to załatwie
arczi co do ukrainców jesteś w błedzie, ja nie zatrudniam ich ale znam sporo ludzi którzy zatrudniają i płacą im o wiele więcej niż polakom . koszty dojazu i mieszkania. nie ma chętnych i to w wielu zawodach
tobie może poprostu robić się nie chce
ja cię zatrudnie dostaniesz na początek 4500zł i płatny urlop jak inni moi pracownicy ok 4tys zł
a później się zobaczy tylko musisz mieć odpowiednie kwalifikacje i chęci do roboty
nie zapominajmy że pracodawca ma dylemat bo rząd polski daje każdemu przedsiębiorcy w Polsce 800 zł na miesiąc za ukrainca a za polaka nie a ja sie pytam czego mamy z naszych podatków dokąłdać aż 800 dla gości ze wschodu niech pracują nei ma nic ale w Polsce mają lepszy start niż Polacy rząd nie dopłaca pracodawcy że przyjmuje Polaka w Polsce jak dla mnie skandal
teraz mój pracownik roboł od 1.12 do 14.12 na wypłate miał 2800zł , drugi od 1.12 do 21.12 i wziął 4050zł ... były święta więc mają wolne jeszce do poniedziałku
w normalne miesiące od 4500zł do ok 7tys
na rękę!!!
trzeci pracowenik pracuje dorywczo ma ok 2500zł na rękę
pracuje 3 razy w tygodniu
3 dni
ciekawe co z nadgodzinami ma być teraz weszło czy nie weszło jakiś chory pomysł
3 457 201. mulag juz ci odpowiadam niepracuje juz 6 lat to fakt , nikt mi nipomaga gfinansowo kiedys jak pracowałem mialem troche odłozonego grosza na tzw, czarna godzine, bylo tego troche , niestety zaczołem brac z tego , i niestety wszystkioo co dobre szybko sie kiedus konczy, niestety to co miałem to sie pomału rozpłynoło, , gram sporadycznie w lotka a raczej w mini, oszczedzam tez na niektorych rzeczach bo musze brac leki codziennie ktore nie sa tanie, i gram poto zebym mogl miec cos na czarna godzine zebym nieskonczył gdzie w jakiejs ziemiance albo w jakims obozowisku, mieszkam ze starsza jeszcze mmatka tez zchorowana bardzo , mamy na dwoje 100zł emerytury tzn,mama ma ja niemam nic, juz ale jakos musimy dawac sobie razem rade prawda? bo rzad nic nierobi dla ludzi starszych ani ludzi chorych, tylbo tyklko sie liczy 500+ i nic pozatym, a wiado,o za mieszkanie musisz zaplacic i wszelkie inne zeczy ktore uzywasz nie? bo bez tego ani roz, my jakos dajemy sobie rade za te 1000zł we dwoje nie jemy jakis frykasow nie palimy nie pijemy alkocholu, , niekiredy nawet na leki niemamy, ale jakos dajemy rade jeszczea wiesz dlaczego bo jestesmy we dwoje i sie wspieramy oboje, ja juz kiedyss chiałem napisac list do tej minister rafalskiej aby mi pokazała i odpowiedziała na jedmo zasadnicze pytanie komu oni pomagaja bo pieprza ze pomagaja polakom ze kady polak nie pozostanie bez [ppomocy pytam sie jaki polak, za wschodniej granicy czy ten cioo tu mieszka w polsce, ten ktory niema tak jak powinnien miec? kiedys jak byłem za ta paria obecna teraz chce aby ich wypierdzielili jak najszybciej bo jest toprzad patologiczny moim zdaniem, wszystko robnia tylko nie dla polakow a dla siebie, mulag niezwalniaj sie z pracy jesli masz zdrowie i mozesz pracowac to pracuj do poki dasz rade, niegdy sie sam niezwalmiaj bo nieznajdziesz na rynku pracy, ja wiemze jest ciezko cos znalezc choc mowi sie co innego ludziom, ludzie wszystko kupia jak to ktos tu kiedys napisał ze ludzie to ciemnota, powiedzcie mi dlaczego donal tyus kiedys chciał zlikwidowac posredniaki, ,? bo sie dopatrzył tego ze te instytucje nic nierobia w sprawiew bezrobotnych, ale niezadzył tego zrobic bo wyjechał do brukseli bo tam lepsza kase placili i nieudolne instytucje nadal funkcjonuja i naprawde nic nierobia dla ludzi nadal
oki mykam rano cza sie za robote wziąść
dobra ja juz lece bo mini znow nie wysle, nie sa pracodawcy i pracodawcy takk jak np kolega tu 3 457 228. 1405259_40 , tam ludzie wiedza ze maja dobrego pracodawce i ze moga byc zadowoleni ale mało jest takich firm ktore dbaja o pracownika i oto aby ich biznes sie rozwijał wiecej jest tych wyzyskiwaczy na rynku
Dopisano wygrane Eurojackpot - odnotowano w Polsce 24 x 20 229,50 zł
Dopisano wygrane Eurojackpot dla pozostałych krajów UE.
Kumulacja Eurojackpot: 75 000 000 zł
I pasko się dziwi że nikt ze sobą nie pisze jak ma pisać przewijać długie wpisy by się dowiedziec co ktoś mu napisał to czat dla wszystkich nie dla jednego
Praca jest tylko się lewusa robić nie chce zawsze znajdą powód a to go boli a to że nie mają kwalifikacji nawet z renta a to tamto od ferdki nie pisze by obrazić tak to widzę jak jest u mnie młodym się za 18 zł za 25 zł nie che robić nic nie wiedzą a by chcieli lepsze stanowiska wg nich ten co swoją pracą latami zapracowal na lepsze stanowisko powinien im je dać
Umie robi pełno że wschodu bo kto ma robić jak się polaka nie chce maja takie same stawki jak polacy i pa nie będę pisal opowiadan
Nawet nie nowy a taki, który jeszcze nie pisał. Nie smadrzales Bolku z Nowym Rokiem.
wielu wesołków jest na MP...
Jedno jest pewne że stronka już nie jest tym czym była i już nie będzie
A u mnie leje
noto lecimy z lotkiem dzisiaj gramy i wtgrywamy wszyscy
Islandorka kto cię leje