Wpisy 3 221 263 – 3 221 362
3 maja 2018 00:00 → 3 maja 2018 08:33, 100 wpisów
muszę zrzucić 10kg wasyl i mi
to wystarczy...więc
poproszę jakbyś mógł...
i miał czas..
to wystarczy...więc
poproszę jakbyś mógł...
i miał czas..
juz nie ...kiedys piłem eb
obecnie pije kwas chlebowy oraz podpiwek własnej roboty
obecnie pije kwas chlebowy oraz podpiwek własnej roboty
junak porzuc ino chleb i waga pójdzie v dół
3 221 249. wasyl-piaski 2018-05-02 (23:55) ..............................
arczybiku pije wode ino zgaga mnie napintala bo mam reflux ząłądkowy
wiem co to znaczy ten reflux ząładkowy tez mam neraz zgage rangast forte nie pomaga ino tylko herbata z prawdziwej miety,
co do diety to tak trzeba jesc duzo jajek to racja tez uwielbiam jajka w sosie np koperkowym w majonezie a le takie sosy trzeba odrzucic bo niestety ale sosy tucza i ponich dupa rosnie
arczybiku pije wode ino zgaga mnie napintala bo mam reflux ząłądkowy
wiem co to znaczy ten reflux ząładkowy tez mam neraz zgage rangast forte nie pomaga ino tylko herbata z prawdziwej miety,
co do diety to tak trzeba jesc duzo jajek to racja tez uwielbiam jajka w sosie np koperkowym w majonezie a le takie sosy trzeba odrzucic bo niestety ale sosy tucza i ponich dupa rosnie
porzóc weglowodany
arczybik jajka same bez sosów bo sosy dodatki dają mega kcalorie
majonez ino lajcik albo vcale
olulu będzie cięzko
nie najlepiej zadnego majonezu ketchapu i nic z tych zeczy lepiej salata jogurt naturalny grecki do tego kperek, duzo sledzi tez mozna zjesc
chleb przenny trzeba odstawic a jesc tylko ten ze smieciami lyb gracham,
byłem najwiekszym miesozercom na zielonej stronie majówki grile swineczki prosiaczki grile baranki itp itd
obecnie jak mnie napadnie napad na mieso
to jem jeden dzien samo mieso
a potem 30 dni nic a nic
obecnie jak mnie napadnie napad na mieso
to jem jeden dzien samo mieso
a potem 30 dni nic a nic
dobranoc OLALA45
olulu ...aleksandro dobrej nocy miłych wrazen i kolorowych snów
no i niech ci sie przysni to całe pole kwiatków
wasyl-piaski JA wasyl lubie mieso tez ale malo go jem, teaz raczej to ptrzarzuculem sie ta takia potrawe jak kasza gryczana z ogorkiem kiszonym do tego jakas rybka gotowana zamiast smazonej lub taki sosik ala pieczarkowy z winiar lu b dotego zamiast ogorka sałata zielona z jogurtem greckim,
junak tez tak ino myslałem ze obiad bez miesa to nie obiad
jak co makarony sosy robie własne
ziemniaczki jajo sadzone kalafiorki
fasolka po bretonsku bezmiesna
no i soja daje powera kotleciki sojowe flaczki sojowe
jak co makarony sosy robie własne
ziemniaczki jajo sadzone kalafiorki
fasolka po bretonsku bezmiesna
no i soja daje powera kotleciki sojowe flaczki sojowe
arczybik duzo jem ryb a za łososia to bym zabił
arczybik sosiki robie wlasne pomidorowe lub pieczarkowe
albo grzybowe bo lubie polatac po lesie
albo grzybowe bo lubie polatac po lesie
no tak teraz sezon będzie letni to
więcej tych warzyw ...a w sezonie zimowym to ciężko...o coś zdrowego
więcej tych warzyw ...a w sezonie zimowym to ciężko...o coś zdrowego
czesto tez w domu robie tzw golabki ziemniaczane,kalafiorrek por gotowany z maselkiem,,jajko sadzone o tak, fasolka po bretonsku moj przysmak, pieczarki uwielbiam i sosiki z nich no to widze podobne zeczy jesz co ja nie no ja flaczkow niejem nie lubie, zadnych tatarow, ja uwielbiam sledzie w smietanie a ryby to smazone glownie dorsz mintaj, a nie smazone to sledzie , matjasy w kazdej postaci, nie wyobrazam sobie np swiat bez ryby, losos jest tez dobry ale niejem go czesto ,
nie jedz nic z torebek to weglowodany
i gluten , konserwanty spulchniacze i barwniki
i gluten , konserwanty spulchniacze i barwniki
ja duzo pomrozilem sosów grzybowych teraz je wyjadam
no i truskawki sie juz pokazały
nie moge doczekac sie bobu
no i truskawki sie juz pokazały
nie moge doczekac sie bobu
no po łososiu odbija mi sie jakbym polizał szyne kolejową
mozna ale bez sosów i okrasy
no ja od 6lat juz mam cukrzyce musiałem zmienic swoj tryb zycia diametrialnie porzucic swoje przysmaki a zastapic je innymi produktami, wiem ze wszystko w torebkach zawiera rozne swinstwa tez , pomimo ze to smakuje to trzeba to niestety i ograniczyc lub calkowicie wyeliminowac z jadlospisu wiem otym, jem duzo tez czosnku cebuli
ok zrobię sobie dietę...
bo chcę bez wysiłku...
zrzucić pare kilo
bo chcę bez wysiłku...
zrzucić pare kilo
ja mam jeden dzien napadu na mieso i je jem od rana do wieczora ale ino jeden dzien ale potem tego załuje mój organizm juz odwykł konczy sie to biegunką lub pawiami
o truskawkach , slodkich jabłkach sliwkach winogronach moge zapomniec niewolno nic sokow tez niewolno pic zadnych zadnych czeresni. tylko wisnie zurawina czarne porzeczki, aronia, sok z bzu rozcieczany woda zero cocacoli orenzady zadnego alkoholu , wskazany tylko ocet jabłkowy
lubie czosnek i cebule ale to antybiotyk dla naszego organizmu no i wit c lewoskretna poczytaj o tym
arczi moja mama wszystko je
ale waży i przelicza...potem dowala
insulune...
insulune...
wit...c lewoskretna .....bo prawo skretna jest w tabletkach ale nasz organiz przyswaja ino 10% tego co łykniesz czyli malo co
no ja tez musze zrzucic pare kilo choc nie jestem taki bałwanek, az jeszcze umnie jak w domu niema czosnku to jest tragedia, ja imama uwielbiamy czosneczek, czosnek jest zdrowy, jest uwazany za antybiotyk zgdza sie, ale jest tez dobrym zbijaczem cisnienia, a ja choruje na wysoki cisnienie i jem czosnek ,chrzan i cytryne tak jak bym jadl jablko jeszcze mi nigdy czosnek niezaszkodzil
na tej diecie co ja jestem
to znam przyklady ze insuline odstawili w 100%
i zyja dalej i normalnie
to znam przyklady ze insuline odstawili w 100%
i zyja dalej i normalnie
arczybik wbij w gogle witamina c lewoskretna i poczytaj o niej
https://diagnozujmy.pl/witamina-c-lewoskretna/
https://diagnozujmy.pl/witamina-c-lewoskretna/
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/witamina-c-lewoskretna-jest-najlepsza-wlasciwosci-witaminy-c-lewosretn_43731.html
ZnikamDobranoc
wszystkim...
Poprosze wazyl co wyżej
pisaliśmy...do mini też...
wszystkim...
Poprosze wazyl co wyżej
pisaliśmy...do mini też...
ja tez przeszłem swoje w zyciu ze zdrowiem
alkochol mało mi wątroby nie padła
alkochol mało mi wątroby nie padła
oki arczi spoko
obecnie nie spozywam nic choc wina robie i rozdaje z ,aroni i winogronu
junak oki spoko
obecnie nic nie jem po 18
pije pije do wieczora wode
sok z kiszonej kapusty lub z ogórkow
lub czerwony barszczyk sam kisze
lub zurek zakwas
lub zurek zakwas
3 221 305. Junak56 2018-05-03 (00:27)
insulune...
okej zgadzam sie z Toba Junak 56, a jaka twoja mama ma insuline? bo ja mam mieszanki , jesli ktos ma zwykla insuline to moze jesc wszystko ,tak jak piszesz i wazy i przelicza to na tzw, wymienniki, mi na poczatku w szpitalu tez otym mowili i kazali tak robic, ale potem lekarz mi tylko powiedzial ze diety stosuje sie tylko wtedy kiedy jest insulina jednorodna czyli nie mieszanki zas umnie jest mieszanka i zgory mam przekazane czego mi jest niewolno spozywac co do diety przy cukrzycy nie musze stosowac jak inni oczywiscie nie wolno mi duzo jesc . czy sie tam obrzerac jak to mowia, zadnego alkoholu i zadnych uzywek,no mi to akurat niegrozi bo nielubie nic z tych zeczy, diety jako takiej przeliczeniowej na te wymienniki niestosuje, ale stosuje sie do przykazan lekarzy zwracam szczegolna uwage na zawartosc cukru w produktach ktore kupuje, p lekarze diabetolodzy powiedzieli mi ze przy minsulinach mieszankach nie wskazana jest ostra dieta jak przy insulinie jednorodnej
insulune...
okej zgadzam sie z Toba Junak 56, a jaka twoja mama ma insuline? bo ja mam mieszanki , jesli ktos ma zwykla insuline to moze jesc wszystko ,tak jak piszesz i wazy i przelicza to na tzw, wymienniki, mi na poczatku w szpitalu tez otym mowili i kazali tak robic, ale potem lekarz mi tylko powiedzial ze diety stosuje sie tylko wtedy kiedy jest insulina jednorodna czyli nie mieszanki zas umnie jest mieszanka i zgory mam przekazane czego mi jest niewolno spozywac co do diety przy cukrzycy nie musze stosowac jak inni oczywiscie nie wolno mi duzo jesc . czy sie tam obrzerac jak to mowia, zadnego alkoholu i zadnych uzywek,no mi to akurat niegrozi bo nielubie nic z tych zeczy, diety jako takiej przeliczeniowej na te wymienniki niestosuje, ale stosuje sie do przykazan lekarzy zwracam szczegolna uwage na zawartosc cukru w produktach ktore kupuje, p lekarze diabetolodzy powiedzieli mi ze przy minsulinach mieszankach nie wskazana jest ostra dieta jak przy insulinie jednorodnej
mialem kiedys kolege na kopalni pił flaszke dziennie i bił sobie insuline
ja doczekałem emerytury on nie
ja doczekałem emerytury on nie
obecnie mało co kupuje w sklepach
wszystko swojsskie mam lub robie
nawet sam robie jogurty z kultury bakteri
cukier zamieniłem na miodzik
chleb na własny chleb
itd co robie swojskie to moje
wszystko swojsskie mam lub robie
nawet sam robie jogurty z kultury bakteri
cukier zamieniłem na miodzik
chleb na własny chleb
itd co robie swojskie to moje
3 221 320. wasyl-piaski 2018-05-03 (00:43) ..............................
lub zurek zakwas
wszystko to uwielbiam oprucz zurku,
umnie woda to podstawa, kwas z kiszonej kapusty i woda z ogorkow to jest to
no moja mama tez kisi co rok kapuste z marchewka i robi przepyszna kapuste kiszona i ogorki kiszone. a pozniej z tego sorowke, moja mama tez ma od 30 lat cukrzyce jest z zawodu kucharka. jest po powojennej szkole gastronomicznej w cieplicach, gotuje i wszystko robi przepyszne,tez ma cukrzyce jak ja ale nie bierze insuliny tylko tabletki, ja zas mam i tabletki i insuline , bo mam wysoki cukier
lub zurek zakwas
wszystko to uwielbiam oprucz zurku,
umnie woda to podstawa, kwas z kiszonej kapusty i woda z ogorkow to jest to
no moja mama tez kisi co rok kapuste z marchewka i robi przepyszna kapuste kiszona i ogorki kiszone. a pozniej z tego sorowke, moja mama tez ma od 30 lat cukrzyce jest z zawodu kucharka. jest po powojennej szkole gastronomicznej w cieplicach, gotuje i wszystko robi przepyszne,tez ma cukrzyce jak ja ale nie bierze insuliny tylko tabletki, ja zas mam i tabletki i insuline , bo mam wysoki cukier
waga mnie pociesza powoli systematycznie idzie w dół
arczybik pij duzo soku z buraków i ukis sobie barszczyk czerwony z buraków mó juz od miesiaca lezy w lodówie po przerwaniu procesu kiszenia w butelce i cały czas go spozywam
znaczy po zlaniu w butelki
oki umykam do wyrka pospie rano odpisze przed 11 tą pozdrawiam waz no i zdrowia i wytrwałosci zycze
waz----was
no ja tez ostatnio zauwazylem po spodniach musze dziurki dorabiac w pasku od spodni, poniewaz spodnie w pasie sie zrobily za szerokie,widze ze lece, jak dostałem cukrzyce wazylem okolo 120kg, teraz juz 90kg ale to jeszczeza duzo, przy wzroscie 183cmto niejest duzo, chcesz szybko zchudnac spasc z wagi to polecam wode i sok zurawinowy jezeli mozesz pic to razem, oraz smooty z ogorka zielonego z natka pietruszki i selera do tego listek szpinaku i 2 ltzeczki miodu to wszystko zmiksuj ipij zawsze na czczo
oki...ja popijam wode z cytrynami lub limonkami
dzieki wasyl ale nimoge nic z burakow choc lubie, niewskazane w cukrzycy jedzenie buraczkow,, jesli zas chodzi o spozywanie alkocholu i braniu insuliny to wcale sie niedziwie ze ze Twoj kolega juz niezyje niwolno laczyc alkocholu z insulina ani lekam zadnymi, poniewaxz to jest pewna i szybka smierc moj kuzyn tez bral insuline i pil piwko, wkoncu stracil wzrokod 10lat niewidzial na oczy z powodu cukrzycy, 2lata temu zmaarł w wieku 51 lat, ja go prosilem przez telefon zeby niepil ale on mnie nieposłuchal, pil nadal piwko i bral insuline, wkoncu wyladowal w szpitalu na jakiejs tam dializie 10lat niewidzial byl z zawodu kucharzem tez, lubial gotowac piec itd, teraz juz go niema z nami, odeszedl do wiecznosci, niemial ani rennty ani nic tak panstwo nasze dbalo oo niego o sobe niewidoma ichora na cukrzyce brakowalo mu kilka dni do renty nikt niewidomego niechcial przyjac do pracy na kilka dni,zmarl w szpitalu nagle byl swiadomy ze umiera ze odchodzi z tego swiata, ponim zaraz jak tylko go pochowali umiera zarraz za pare dni mojej mamy strszy brat tez przez ciukrzyce a 2poznie jeszcze jeden mamy brat tez chorowal na cukrzyce, ta ze mielismy pogrzeb za pogrzebem caly rok zaloba za zaloba,wszyscy ci 3 merzczyzni byli wspaniałymi osobami dla swoich dzieci, znajomych i tez kochali bardzo zwierzeta, odeszli wszyscy jednego roku jeden po drugim
umnie w rodzinie cukrzyca jest choroba dziedziczna jest w genach poprostu,polowa rodziny na to choruje najgorzej teraz ja mam bo tylko ja i kuzynka na oploszczyznie bierzemy insuline inni tylko na tabletkach jada a ja natym i na tym
umnie w rodzinie cukrzyca jest choroba dziedziczna jest w genach poprostu,polowa rodziny na to choruje najgorzej teraz ja mam bo tylko ja i kuzynka na oploszczyznie bierzemy insuline inni tylko na tabletkach jada a ja natym i na tym
3 221 337. Junak56 2018-05-03 (01:04)
nie pijcie herbaty z cytryną...tylko
wodę z cytryną
tak masz racje herbata z cytryna nie jest wskazana herbata wysusza tylko nalezy pc wode z cytryna z lyzeczka miodu
nie pijcie herbaty z cytryną...tylko
wodę z cytryną
tak masz racje herbata z cytryna nie jest wskazana herbata wysusza tylko nalezy pc wode z cytryna z lyzeczka miodu
przepraszam za bledy w wyrazach poprostu literki mi sie niektore nie wbijaj na klawiaturze wychodza slowa niewiadomego pochodzenia przepraszam za ta niegdogodnsc podczas czytania
dziekuje wasyl i junak56 za mile spedzony czas i zycze wam kolorowych snow oraz duzo zdrowka jak i wysokich wygranych w co kolwiek tylko gracie i do milego uslyszenia
przepraszam ze troche sie tu rozpisalem dzisiaj na czacie , wiem ze wiele osob nie lubi tyle czytac wiec proponuje aby nie czetyli po co wyterzacz i meczyc oczy
dobranoc wszystkim i tym 8 osobom na czacie tezlece w liczby jeszcze cos popatrzec i spac
dobranoc wszystkim i tym 8 osobom na czacie tezlece w liczby jeszcze cos popatrzec i spac
troszke irytuje mnie ilosc dni wolnych z roznych okazji nie dlugo bedzie wiecej wolnych dni niz pracujacych no chyba ze wymysla cos by czlowiek po zarzyciu nie czul potrzeby zjedzenia czegos kupienia bo niby za co jak tyle wolnego to i zarobek marny ale co tam wazne od takie porane przemyslenia paparapatej