Wpisy 3 212 440 – 3 212 539
21 kwietnia 2018 00:00 → 21 kwietnia 2018 09:21, 100 wpisów
Arczi też czekam na 5/5w Mini
takamama no ja kiedys ogladalem taki program i tez tam pokazywali grupke takich osob ktore to robily z tych palet meble, szczegolnie do salonu , no fajna sprawa tam byl pokazany taki naroznik z palet malowany na biało do tego byl materac w kolorze mysim, zaglowki no fajnie to wygladało kolorystycznie pokoj tez bylw takim loorze jasnej szarosci, i stolik okolicznosciowy zrobiony z bebna od automatu podswietlany od srodka,,, takie cos widzieliscie?
taki stolik z bebna od automatu z blatem szklanym i w srodku podswietlany na nozkach stolik chromowy
taki stolik z bebna od automatu z blatem szklanym i w srodku podswietlany na nozkach stolik chromowy
https://www.morizon.pl/blog/wp-content/uploads/2015/06/stolik-ze-schowkiem-z-bebna-od-pralki.jpg
a ja sobie kupuje polke na plyty 85 cd za 150 zl z alegro, mam za duzo plyt po funciaku i musze je wyeksponowac
megamocny co sonbie kupujesz polke na plyty a co to jest ta polka polke tak? ,
https://youtu.be/V3g6mlLJKek
rozumie megamocny no tak no poziomy jest najlepszy
a na polke postawic jakies ladne figurki z brazu, zeby bylo na co zawiesic oko
dlaczego płyty mowisz ze to juz przeszlosc jest, wcale nie ja jeszcze posiadam u siebie w domu, kasety magnetofonowe na ktorych mam ponagrywane piekne utwory, mam tego okolo 6000kaset szkoda wyzuciic bo to kawal jest tez i historji muzycznej nagranej jest
Mega...a,już myślałem,że wbrew temu co pisze Arczi-Ty nie jesteś snobem
Okazuje się,że jednak się pomyliłem
Okazuje się,że jednak się pomyliłem
muzyka rozna od muzyki klasycznej po techno trance, mam bardzo duzo roznych akordeonowek, roznnych utworow szczegolnie tych z bawarji,moji znajomi jak swoje dzieci chajtali to nieraz te takie weselne kasety pozyczali na wesela jak np robili wesele nie przy orkiestrze, a przy sprzecie muzycznym, ja uwielbiam muzyke i kocham sie bawic dobrze perzy muzyce,, mam sentyment do tych starszych nosnikow i jak i sprzetu z lat 80tych jeszcze, i nie twierdze ze jesli ktos posiada takie juz antyki t jest jakims tam gorszym czlowiekiem, prawdziwy meloman muzyki niewyrzuci kasety pomimo ze ma moze gorsza jakosc odtwarzania niz jakas tam plyta CD, MUZYKA NP mp3 Jest okrojony format pliku muzycznego tzw skompresowana muzyka,dobra tylko do samochodu zeby niewozic ze soba wiielu plyt,
No dobra-Kolekcjonerzy chybionych kuponów
...idę w inne rejony
Dobranoc
...idę w inne rejony
Dobranoc
moji kldzy ktorzy kieduys mieli w domu jeszcze takie te patefony, i adaptery mieli tez duzo tych takich plyt wiolinowych tych czarnych jeszcze pozniej jak moda z tym przeszla to to wyrzucali na smietnik, bo adaptery wyszły z mody itd, i jak ktos takie cos mial to sie inni z niego smiali ludzie na gminie sie tego sprzetu pozbywali i plyt, a teraz co znow wraca moda na takie plyty,, ludzie kupuja adaptery juz bardziej takie profesjonalne np technicsa i sluchaja plyt wilinowych ktore gdzies kiedys kupili za grosze na pchlim taR,
gu, wielu jest melomanow i koneserow muzykik ktorzy wola takie nosniki jak jakies tam CD PLYT, ja tez mam i plytyn CD ALE TEZ I KASETY,z przed lat, i lubie nieraz sobie tych kaset posłuchac na dobrym sprzecie muzycznym, kiedys dawniej jeszcze w latach 90 tych robili porzadne zestawy muzyczne ktore byly bardzo drogie,i niekazdego bylo na taki sprzet stac, ja miałem taki magnetofon 2 kasetowy panasonica z wejsciem na CD, pamietam z e chodzilem wtedy do szkoly i mialem jakies grosze za praktyke odkladalem i sobie kupilem
to byly czasuy anie to co teraz wychodzi sprzet na ilosc anie jakosc
gu, wielu jest melomanow i koneserow muzykik ktorzy wola takie nosniki jak jakies tam CD PLYT, ja tez mam i plytyn CD ALE TEZ I KASETY,z przed lat, i lubie nieraz sobie tych kaset posłuchac na dobrym sprzecie muzycznym, kiedys dawniej jeszcze w latach 90 tych robili porzadne zestawy muzyczne ktore byly bardzo drogie,i niekazdego bylo na taki sprzet stac, ja miałem taki magnetofon 2 kasetowy panasonica z wejsciem na CD, pamietam z e chodzilem wtedy do szkoly i mialem jakies grosze za praktyke odkladalem i sobie kupilem
to byly czasuy anie to co teraz wychodzi sprzet na ilosc anie jakosc
dobranoc vondeofff
vondeoff ja snobem tez niejestem tylko kolekcjonerem jakby sprzetu z przed lat, i nie zebym sie tym chwalil poprostu lubie muzyke sobie na takich starych nosnikach posluchac, i kazdy sprzet jaki mam w domu to jest firmy panasonic,dobry kawal porzadnego sprzetu jeszcze z przed lat ktory dlugo jeszcze bedzie mi slozyl jak ktos dba o to odpowiednio to ma na lata
jest tu jeszcze ktos czy juz wszystkich zanudzilem tematem kaset magnetofonowych i sprzetu z przed lat? i wszyscy pouciekali z tad co?
Arczi-Niggdzie nie napisałem,że TY jesteś snobem
Z tym vinylem to masz racjęSam posiadam tego stosik-głównie poważna+Niemen{{brzydal}
Trzymaj się
Z tym vinylem to masz racjęSam posiadam tego stosik-głównie poważna+Niemen{{brzydal}
Trzymaj się
Jestem
Robiłem w domu porządki
Arczi jesteś?
tak jestem
ja vondeofff tez nie napisalem ze ty mnie tak okresliles mianem snoba wiec luzik,,
Arczi kombinuj z liczbami
Jutro 15 ?
R14
Zaraz przeczytam
w 88 nawet, a pozniej ojciec poplynal i mi przwiozl az z singapuru wieze sony
wielkie pudlo ale dal rade
wielkie pudlo ale dal rade
moj przyjaciel z dziecinstwa tez ma kolekcje wunyli DEPECH MODE NA WINYLU, teraz mi kiedys pisal ze w niemczech bedac tam w pracy i mieszkajac u takiego goscia tarsza babka sasiadka jego zawolala go i zapytala go czy niewie gdzie mozna kupic takie plyty winylowe, no moj ten kolega powiedział jej ze juz dawno tego niema w sprzedazy ze teraz sa plyty CD, NO ale starsza kobieta niemka zawolala go do siebie do domu i powiedziala ze ona ma taki jakby patefon na takie plyty , wtedy on wyciagnol z kieszeni mały otwarzacz mp3 i pokazal 87 letniej niemce ze teraz na takim malym aparaciku jest muzykai ze to kosztuje tylko kilka euro, babcia jak mi pisal byla w szoku, zapytała czy niechce takiego urzadzenia, pozniej jak sie okazlo byl to adapter firmy technics i to model z wyzszej polki, lkolega dał babci te mp3 wraz ze sluchawkami a wziol tego technicsa, babcia sie ucieszyla ze pozbyla sie adapteru a dostala w zamian mp,3, a kolega mi napisal ze przywozui ten adapter technicsa tu do polski,i bedzie sluchal plyt sobie na porzadnym sprzecie, ale wlasnie on posiada plyty wiolinowe,
mialem teraz kupic jakis amplituner stereo ale nie ma wyboru fajnego a ja chce z duzym kolorowym wyswietlaczem cos jak sony hap s1
Nie mam załacznika
Wyślij jeszcze raz
kiedys pojechalem do babci i wywalilem jej gnoj i obiecala mi kasiorke
podjaralem sie bo chcialem winyl bad jacksona, ale nigdy nie kupilem
nie mialem gramofona, teraz moze wezme zlota plyte bad na sciane do dekoracji na pamiatke historyjki,
podjaralem sie bo chcialem winyl bad jacksona, ale nigdy nie kupilem
nie mialem gramofona, teraz moze wezme zlota plyte bad na sciane do dekoracji na pamiatke historyjki,
Teraz mam
przechodzilem przy charity i w oknie byla zlota plyta dire straits
ale sklep byl jeszcze zamkniety, a jak wracalem ktos juz kupil, bralbym
ale sklep byl jeszcze zamkniety, a jak wracalem ktos juz kupil, bralbym
no ja zawsze chorwałem na wierze panasonica lub technicsa ale taka mini jakie byly 2
kasasetowe z cd, z kolorowym wyswietlaczem, niestety w tamtych latach chodzilem do
szkoly i sie z kasa nieprzelewalo sprzet taki byl bardzo drogi, iniestec mnie bylo
cos sobie takiego kupic co prawda mialem magnetofion moj pierwszy , grundiga z jednym
glosnikiem pozniej taki jamnik samsunga koloru bialego 2 kasetowy ale go szybko
zarznolem , potem kuplem sobie 2 kasetowca panasobic rx 530 t,Z PODWUJNYM UKF z
podlaczeniem na CD. ale tez niewytrzymał dlugo , po nim kupilem sobie tez ale juz
bumboxa panasonica z szuflada wysowana u dolu a kaseta u gory, i na pilota z trybami
cyfrowymi odsluchu, jednego dnia kupilem w sklepie ten radiomagnetofon,z CD a na
drugi dzien do sklepu przyszły takie same ale juz z odtwarzaczem plyt w z mp3, ale coz
ja juz ten kupilem i niechcialem go wymieniac, mam ten sprzet do dzisiaj, na chodzie ,
po jakims czasie tez zakupilem sobie zestaw mini wieze tez panasonica ktora teraz ma
okolo juz 13 lat wyglada jakby dopiero co zeszła z tasmy a wyszła w roku 1999roku jak
ja pamietam ja ja w sklepie w tamtych latach to kosztowala wtedy 2,500tys zł potem
taniala wiadomo wychodzily nowsze modele, ja zawsze chorowalem na panasonica i juz w
roku 0 2011 udało mi sie nabyc i wylicytowac na alegro taki sprzecik jest to
wierzyczka sc-ak 27 na 5 CD 2 kasetowa srebrna z glosnikami juz 140watt mocy muzycznej
na 1 kolumnie, mmoc mozyczna w tzw,pmpo 1800 watt. kawal pozadnego sprzetu, chodzi do
dzis, jestem z niej bardzo zadowwolonychoc ostatnio zaczyna sie troszke zacinac
kompakt i wydajac mi plyty wysowa mi z tzw talerzami nmagazynku plyt, , dlatego tez
niedawno dostalem tez z niemiec od kuzyna syna taki odtwarzacz sony od jakiejs
miktro wiezyczki jeszcze z tamtych lat 1981 rok i podlaczylem pod wierzyczke , sprzet
z przed xx lat a jeszcze chodzi jak nowka, a teraz robia taki szajs ze szkoda gadac
kasasetowe z cd, z kolorowym wyswietlaczem, niestety w tamtych latach chodzilem do
szkoly i sie z kasa nieprzelewalo sprzet taki byl bardzo drogi, iniestec mnie bylo
cos sobie takiego kupic co prawda mialem magnetofion moj pierwszy , grundiga z jednym
glosnikiem pozniej taki jamnik samsunga koloru bialego 2 kasetowy ale go szybko
zarznolem , potem kuplem sobie 2 kasetowca panasobic rx 530 t,Z PODWUJNYM UKF z
podlaczeniem na CD. ale tez niewytrzymał dlugo , po nim kupilem sobie tez ale juz
bumboxa panasonica z szuflada wysowana u dolu a kaseta u gory, i na pilota z trybami
cyfrowymi odsluchu, jednego dnia kupilem w sklepie ten radiomagnetofon,z CD a na
drugi dzien do sklepu przyszły takie same ale juz z odtwarzaczem plyt w z mp3, ale coz
ja juz ten kupilem i niechcialem go wymieniac, mam ten sprzet do dzisiaj, na chodzie ,
po jakims czasie tez zakupilem sobie zestaw mini wieze tez panasonica ktora teraz ma
okolo juz 13 lat wyglada jakby dopiero co zeszła z tasmy a wyszła w roku 1999roku jak
ja pamietam ja ja w sklepie w tamtych latach to kosztowala wtedy 2,500tys zł potem
taniala wiadomo wychodzily nowsze modele, ja zawsze chorowalem na panasonica i juz w
roku 0 2011 udało mi sie nabyc i wylicytowac na alegro taki sprzecik jest to
wierzyczka sc-ak 27 na 5 CD 2 kasetowa srebrna z glosnikami juz 140watt mocy muzycznej
na 1 kolumnie, mmoc mozyczna w tzw,pmpo 1800 watt. kawal pozadnego sprzetu, chodzi do
dzis, jestem z niej bardzo zadowwolonychoc ostatnio zaczyna sie troszke zacinac
kompakt i wydajac mi plyty wysowa mi z tzw talerzami nmagazynku plyt, , dlatego tez
niedawno dostalem tez z niemiec od kuzyna syna taki odtwarzacz sony od jakiejs
miktro wiezyczki jeszcze z tamtych lat 1981 rok i podlaczylem pod wierzyczke , sprzet
z przed xx lat a jeszcze chodzi jak nowka, a teraz robia taki szajs ze szkoda gadac
moj kolega kupil sobie wiezyczke jakas tam LG,pograł nia z 3 miesiace tylko i zaraz
wyladowala w kuble bo okazuje sie ze padl glowny transformatoor a a i do tego
niemas czesci, i nikt juz tego nienaprawia, wiec koles kupil sobie znow cos tam innego
i slysze ze znow narzeka ze cos jest tam nie taka z now z usb wejsciem,, ja sie smieje
bo ja mam starszy sprzet wiekowy, kupiony od konesera sprzetu panasonic i technics, a
oni za smieszna kase , a on wydaje tysiace teraz i kupuje sprzet niby nowszy a
odsluchowo gorszy tez jakosciowo, , kiedys w latach tych do tyluw 2001 roku, kupilem
sobie w sklepie tv 21 cali panasonica stereo z cyfrowym juz kineskopem z roznymi
podłaczeniami, telewizizor ma juz 18 lat nigdy niebyl w naprawie chodzi do dzis, obraz
zyleta piekne kolory, z telegazeta, ma mamie kupilem juz sony z tych takich lcd 26
cali, i powiedzialem nigdy wiecej juz nic niekupie sony, w ciagu 3 lat zaczol sie
chrzanic akurat minela gwarancja, a sony taki kiedys sprzet robila taki okrzyczany
super , a tu taka kicha ze szkoda gadac, napisalem do centrum sony co sie dzieje z tv
dostalem odpowiedz ze przykra sprawa ale wyszla taka serja tych tv, i nieda rady znim
nic zrobic, juz ta serja niejest produkowana i ten uklad jest juz zastapiony innym
ukladem, w nowszej serji,a problem mam taki z nim ze sam sie wylacza podczas
ogladania i sam sie po wylaczeniu na 5 minut zalancza spowrotem, pytalem w centrum sony
co moze byc przyczyna takiego zachowania oni powiedzieli mi ze jakis uklad tam padl
widocznie odpowiedzialny za programowanie, a i jak sie wylaczy to rozprogramowuje
programator , wiec zrobilem eksperyment podlaczylem go do komputera stacjonarnego i o
dziwo jak przejde w tryb PC to chodzi i gra normalnie wogole sie sam niewylancza, i ma
zywe kolory tez, ale malo go juz uzywam odstatnio bo odkoad mam lapka to tylko na
lapku korzystam,
wyladowala w kuble bo okazuje sie ze padl glowny transformatoor a a i do tego
niemas czesci, i nikt juz tego nienaprawia, wiec koles kupil sobie znow cos tam innego
i slysze ze znow narzeka ze cos jest tam nie taka z now z usb wejsciem,, ja sie smieje
bo ja mam starszy sprzet wiekowy, kupiony od konesera sprzetu panasonic i technics, a
oni za smieszna kase , a on wydaje tysiace teraz i kupuje sprzet niby nowszy a
odsluchowo gorszy tez jakosciowo, , kiedys w latach tych do tyluw 2001 roku, kupilem
sobie w sklepie tv 21 cali panasonica stereo z cyfrowym juz kineskopem z roznymi
podłaczeniami, telewizizor ma juz 18 lat nigdy niebyl w naprawie chodzi do dzis, obraz
zyleta piekne kolory, z telegazeta, ma mamie kupilem juz sony z tych takich lcd 26
cali, i powiedzialem nigdy wiecej juz nic niekupie sony, w ciagu 3 lat zaczol sie
chrzanic akurat minela gwarancja, a sony taki kiedys sprzet robila taki okrzyczany
super , a tu taka kicha ze szkoda gadac, napisalem do centrum sony co sie dzieje z tv
dostalem odpowiedz ze przykra sprawa ale wyszla taka serja tych tv, i nieda rady znim
nic zrobic, juz ta serja niejest produkowana i ten uklad jest juz zastapiony innym
ukladem, w nowszej serji,a problem mam taki z nim ze sam sie wylacza podczas
ogladania i sam sie po wylaczeniu na 5 minut zalancza spowrotem, pytalem w centrum sony
co moze byc przyczyna takiego zachowania oni powiedzieli mi ze jakis uklad tam padl
widocznie odpowiedzialny za programowanie, a i jak sie wylaczy to rozprogramowuje
programator , wiec zrobilem eksperyment podlaczylem go do komputera stacjonarnego i o
dziwo jak przejde w tryb PC to chodzi i gra normalnie wogole sie sam niewylancza, i ma
zywe kolory tez, ale malo go juz uzywam odstatnio bo odkoad mam lapka to tylko na
lapku korzystam,
megamocny no ja mialem tez wiezyczke sony tez mini, nie micro byl to model na 3cd bodajrze jak pamietam oznaczenia to mhc-r55, była ladna na kasetach grala ladnie niestety CD od samego poczatku bylo niedograne w sony wprowadzilo bubel , ja ta wiezyczke dostalem z odzysku od 1 wlasciciela od nowosci ktora tez byla malo co uzywana, i cały czas na chodzie i kiedys wpadl domnie ten kolega z dziecinstwa co teraz jest w niemczech od tego technicsa i zapytal czy niemam jakiegos niepotrzbnego sprzetu co bymogl sluzyc jako wzmacnacz pod gre PLEY STATION, dla jego syna on wiedział ze ja sie takim sprzetem intersuja wiec dalem mu ta wiezyczke sony, bo poco mi 2 wieze i tak niemam gdzie tego trzymac,synek jego sie ucieszyl bardzo bo jako wzmacniacz do gry byla akurat, no niedawno no syn mojego zas kuzyna tez zniemiec przytargał mi tez takie elementy skladanki wiezy ale juz takie duze z tych wiez midi ale jest to firma onkyo tuner i kaseciak jakis z cofaniem utworu elektronicznym, wiem ze jest to bardzo wysoki model tego kaseciaka i bardzo drogi, posidadaja go glownie audiofile, kiedys wszedlem na alegro aby poszukac tego modelu,wtedy trafilem na taki modekl facet chciał za niego cos okol 900zł bylem w szoku ja dostalem uzywany ktory wyglada;lepiejniz ten na alegro, tam byl za te 900zła chcialem tak z ciekawosci cos sie dowiedziec o tym modelu jest ciezko z tym bo jest malo wzmianek o tym modelu ale znalazłem w koncui sie dowiedzialem ze jest to wysokiej klasy sprzet na jakis tam przetwornikach, itd, tego kuzyna syn przywiozł mi ten sprzet uzywany do tego nawet odtwarzacz tez na 1 plyte CD FIRMY AKAI bylem w szoku bo wszystko chodzi jak ta lala tylko jest jeden mankament kuzyna syn nieprzywiozł mi do tego wzmacniacza zadnego a mi na tym bardziej zalezalo ale obiecal ze mi zalatwi jeszcze i wzmacniacz, wogole ale narazie ani jego ani wzmacniacza niemaon mi wogole to mial kupic wiezyczke technicsa on wie ze ja choruje na sprzet tej firmy,, co moze to mi tu zwozi, nieraz ja sie smiejeze niedlugo to bede mogl otworzyc muzeum sprzetow z przed lat ale to taki zarcik tlko jest, kiedys marzylem o takim sprzecie duzych kolumnach itd, i teraz po latach te moje marzenia sie pomalu spełniaja, ciekawe czy spelni sie jeszcze za mojego zycia to czy wygram te 10/10 w MM, kiedys tez marzylem sobie za dziecka aby miec rower nigdy nie mialem swojego jezdzilem na pozyczonych rowerach od kolegow, lubie jezdzic na rowerze bo to sama przyjemnosc jest
pamietam jak zbieralem na ukraine, kiedy mialem juz uskladane pieniadze to
zawsze i mialem isc juz kupic sobie ten wymarzony rower to zawsze w sklepie podniesli
cene i nadal moglem tylko pomarzyc sobie o takim wielosypiedzie, az wkocu kupilem sobie po
latach ale juz turystyczno gorski rower, teraz juz mam 4 rowery w tym jeden stacjonarny
w domu do cwiczenmam 2 goralejeden normalny 18biegów ,czyli na normalnym wiedlcu i nienormalny jak sie smieje, teraz w ubiegłym roku dostalem taki biały meckenzi
600 hill ma teleskopach z hamulcami juz tarczowymi, 21 przezutek, piekny jak dla mnie rower
troche ciezki i uzywany, ale spoko jest, nigdy niepomyslałem ze ktos moze mi taki prezent
zrobic i ze cos takiego bede mial kiedyklwiek i jak to mowia cos małego a cieszy. nie? ja tam nigdy nie mialem jakis wygorowanych marzen, o jakis niewiadomo co, wiadomo chciałbym miec wiele zeczy a najbardziej to zdrowie i zyc dlugo a tak niemam, chocby sie mial niewiadomo ile pieniedzy to ani zdrowia ani zycia nie kupisz,
zawsze i mialem isc juz kupic sobie ten wymarzony rower to zawsze w sklepie podniesli
cene i nadal moglem tylko pomarzyc sobie o takim wielosypiedzie, az wkocu kupilem sobie po
latach ale juz turystyczno gorski rower, teraz juz mam 4 rowery w tym jeden stacjonarny
w domu do cwiczenmam 2 goralejeden normalny 18biegów ,czyli na normalnym wiedlcu i nienormalny jak sie smieje, teraz w ubiegłym roku dostalem taki biały meckenzi
600 hill ma teleskopach z hamulcami juz tarczowymi, 21 przezutek, piekny jak dla mnie rower
troche ciezki i uzywany, ale spoko jest, nigdy niepomyslałem ze ktos moze mi taki prezent
zrobic i ze cos takiego bede mial kiedyklwiek i jak to mowia cos małego a cieszy. nie? ja tam nigdy nie mialem jakis wygorowanych marzen, o jakis niewiadomo co, wiadomo chciałbym miec wiele zeczy a najbardziej to zdrowie i zyc dlugo a tak niemam, chocby sie mial niewiadomo ile pieniedzy to ani zdrowia ani zycia nie kupisz,
https://youtu.be/0PaBpeOqPSg
Co was tak mało?Multi 3 na 14 idą już o nic nie walczęMulti jest nieprzewidywalny
Forsami
za tydzień majówka , zastanawiam sie gdzie pojadę po wygranej na krecie czy na bali
za tydzień majówka , zastanawiam sie gdzie pojadę po wygranej na krecie czy na bali
niektórzy przestali się udzielać na tym czacie zostawiając miejsce dla pisarzy komediantów itp.
Dzis 25c ma być Pasko dalej nie naprawil i typować mini lotto nie można smartfinu
Składam wniosek o tdo trybunalu w stanu i Strasburgera
Dusia co masz
U mnie niedługo ksiądz
Ta Batman
Mam dopiero kolędę
Nogę miał złamaną nie dał nikomu chodzić
to nie po kolędzie tylko po jajku , albo prędzej na grilla przychodzi
Tak pizdzi że z grila nici
Kędziorek p.??
Kolenda to przebieraniec zawiadamiam papieża i biskupa diecezjalnego
Ale umnie na wsi dom za domem stawiają gruszka za gruszka jeździ ale maja kasy
słabo mi ostatni idzie ale