Wpisy 320 901 – 321 000
29 maja 2011 23:43 → 30 maja 2011 00:46, 100 wpisów
torsan nie nikt.
Wiesz kto ile razy tu zagląda. Zrób listy z pewnymi wytycznym i działamy.
Wiesz kto ile razy tu zagląda. Zrób listy z pewnymi wytycznym i działamy.Jeśli można słówko...
Padł pomysł, ludzie się zgłaszali, powinna decydować kolejność zgłoszeń. Jeśli jest nadmiar w grupach, to należy utworzyć grupę C.
Jeśli zaczniecie ustalać grupy w/g "udzielania się" to dopiero będzie bałagan.
Bo jak to mierzyć? Wynikami typowań? Ilością wpisów? Stażem na czacie?

Padł pomysł, ludzie się zgłaszali, powinna decydować kolejność zgłoszeń. Jeśli jest nadmiar w grupach, to należy utworzyć grupę C.
Jeśli zaczniecie ustalać grupy w/g "udzielania się" to dopiero będzie bałagan.
Bo jak to mierzyć? Wynikami typowań? Ilością wpisów? Stażem na czacie?

W sumie co racja to racja. Może faktycznie wg. zgłoszeń w wątku. Gruba krecha przy 10-ciu. Bo inaczej zawsze będzie burdel. Nie chodzi przecież o to żeby z kimś być w grupie tylko żeby grać. Inaczej się nie uda.
Jest jeszcze inna opcja, wątek w którym każdy podaje 1 liczbę. Po 10 typach ciachamy i rozpoczynamy drugi kupon.
Lestek, zrozumiałe jest, że pewne osoby się tutaj lubią, znają, cenią i gadają codziennie. Ale nie mogą być wszyscy ze wszystkimi, a takie " ja chcę z Kasią, a ja z Basią" to trochę dziecinada i w sumie nie o to chodzi z tego co rozumiem.
Wygrywajcie na zdrowie!
...ale z głową od początku
Wygrywajcie na zdrowie!

...ale z głową od początku

pozytywka wiem dlatego ja od początku chciałem, by powstała najpierw jedna grupa, później po wyczerpaniu miejsc kolejna ale mnie przegadali. I tak powstałą grupa B 

pozytywka
nowi są dyskryminowani
nowi są dyskryminowaniWitam. Maj to wyjątkowo rozgadany miesiąc na chacie. Dzisiaj padł kolejny rekord - ponad 1800 wpisów, mimo że tak naprawdę aktywnych osób było "jedynie" 69. Najwięcej wpisów:
lila - 250
andromeda - 181
Lestek - 140
jocia - 128
OPA - 106
milan1980 - 81
Dariusz Witkowski - 75
Gała - 70
ryszardz12 - 70
torsan - 69
jac11 - 63
kosmaty - 39
Wędrowca netowy - 36
fredkaa11 - 35
mag.. - 35
krzysio744 - 34
mala557 - 31
jaro55 - 28
HARTGE - 24
oliwija - 23
ten[10] - 22
Pawcio - 21
krysieńka - 15
bella34 - 15
kasika - 15
albinlotto - 15
pozytywka - 15
mirnam61 - 14
eryka1 - 10
lila - 250
andromeda - 181
Lestek - 140
jocia - 128
OPA - 106
milan1980 - 81
Dariusz Witkowski - 75
Gała - 70
ryszardz12 - 70
torsan - 69
jac11 - 63
kosmaty - 39
Wędrowca netowy - 36
fredkaa11 - 35
mag.. - 35
krzysio744 - 34
mala557 - 31
jaro55 - 28
HARTGE - 24
oliwija - 23
ten[10] - 22
Pawcio - 21
krysieńka - 15
bella34 - 15
kasika - 15
albinlotto - 15
pozytywka - 15
mirnam61 - 14
eryka1 - 10
W tej chwili macie po kilkanaście osób w każdej grupie. Proponuję żeby zostawić po 10 osób (kolejność zgłoszeń), resztę przenieść do grupy C - tam też będą mogli dopisywać się "nowi".
Optymistka - ja też od niedawna
Optymistka - ja też od niedawna

Pasko bo my tu knujemy jak ograbić TS. Może masz jakiś pomysł jak uruchomić na stronie grę grupami?
Chcemy podawać po 1 typie i z tego tworzyć zakład z 10 skreśleniami.
Pasko ale tu chodzi o pewien constans, ceteris paribus. Czyli o zestaw a nie pojedyncze typy.
Chcemy mieć grupę 10 osobową. Każdy uczestnik grupy podaje swój typ dla grupy. Następnie wspólnie puszczamy tak stworzony zakład.
Powiem wprost, każdy z nas chce skubnąć TSa. Chcemy stworzyć takie ludzkie superkomputery gdzie każdy pracuje nad jedną liczbą do zestawu 

No to właśnie. Każda z tych osób podaje swój pewniak w dziale Typowania
Faktycznie można by zrobić na stronie coś takiego, że wybieramy osoby i widzimy w jednym miejscu zgrupowane ich typowania (np. pojedyncze liczby). No bo jeśli np. stworzysz coś takiego na forum i podasz w temacie swoją liczbę, to co Ci szkodzi podać ją w dziale "Typowania" jako pewniaka również...
Faktycznie można by zrobić na stronie coś takiego, że wybieramy osoby i widzimy w jednym miejscu zgrupowane ich typowania (np. pojedyncze liczby). No bo jeśli np. stworzysz coś takiego na forum i podasz w temacie swoją liczbę, to co Ci szkodzi podać ją w dziale "Typowania" jako pewniaka również...To już jest detal gdzie wpiszesz te liczby, chodzi o sam fakt zgrupowania liczb.
No bo w tej chwili też możecie tak robić, ale to musisz samemu po kolei sprawdzić kto co typuje...
Lestkowi chodzi bardziej o to, że wszyscy z danej grupy grają liczbami pozostałych. Czyli każdy typuje jedną, mamy dziesięć i każdy wysyła taki właśnie zakład.
Same pewniaki to jedno, ale pewniaków może być tysiąc, chodzi o to, żeby utworzyć silną grupę.
( tak ja to rozumiem )
Same pewniaki to jedno, ale pewniaków może być tysiąc, chodzi o to, żeby utworzyć silną grupę.

( tak ja to rozumiem )
Pasko właśnie tak chcieliśmy się zobowiązać. Jest grupa stałych graczy i ostatni podsumowuje grę grupy i podaje "gotowca"
Chodzi o to, żeby każdy w grupie podał jedną liczbę do wspólnego zakłądu. Następnie każdy z grupy taki zakład wysyła.
W danym wątku musiałoby pisać tylko 10 danych osób. Każda podaje jedna liczbę i jest 10 liczb czyli jeden zakład 10 liczb w multi multi 

Myślcie dalej a ja idę spać, zanim mnie Lestek całkiem upije 
Do jutra!

Do jutra!

No tak tylko jak pytałem czy liczby mogą się powtarzać, bo Ty np. chcesz koniecznie taką liczbę, patrzysz a wśród 9 już podanych jest, kolejna, też jest, itd.
Pasko: Dałoby się hipotetycznie zrobić coś takiego żeby w danym wątku na forum mogło pisać posty tylko 10 osób/nicków, aby inne nie psuły i robiły bałaganu?
Pasko nie, nie mogą. Każdy podaje jedną, jeśli istnieje to podaje inną lub rezygnuje. Wtedy gramy na mniejszą ilość skreśleń.
Myślę, że spokojnie tak. Pomyślimy. Zróbcie na forum temat pt. "Grupy 10-osobowe". I zgłaszajcie się. Jak ustalicie wspólnie 10 osób, to grupa przyjmie jakąś nazwę i zostanie dla niej stworzony specjalny temat, w którym tylko członkowie będą mogli pisać...
Umawiamy się że gramy na te liczby, które poda solidarnie grupa do określonej godziny. Np. 8,9,lub 10 skreśleń.
Pasko ale już są dwa wątki na forum. Myślę że sprawiedliwie będzie jeśli będzie wg. kolejności złoszeń do danej grupie.
Lestek: Co za dużo to nie zdrowo. Myślisz, że tamte osoby będą systematycznie podawać liczby co robiły bałagan?
Torsan zebrał wg kolejności zgłoszeń takie grupy:
GR.A:
Lestek
mag
oliwja
andromeda
milan
torsan
Pieres
ricaros
volvo12
ania35
GR.B:
Dariusz
lila
fredka
Siuras
kombo
ROXANA
bella
Quii
Pawcio
lemoniadowy_joe
Gr.C:
eryka1
ryszard12
kasika
jocia
czarna71
GR.A:
Lestek
mag
oliwja
andromeda
milan
torsan
Pieres
ricaros
volvo12
ania35
GR.B:
Dariusz
lila
fredka
Siuras
kombo
ROXANA
bella
Quii
Pawcio
lemoniadowy_joe
Gr.C:
eryka1
ryszard12
kasika
jocia
czarna71
Lestek: Można zrobić dwie grupy ale z blokadą. Listę trzeba byłoby ustalić przed założeniem tematu.
Pawcio, jestem za. Mnie jest w sumie jedno, chcę po prostu żeby były jasne zasady i ustalone składy.
A co do składów to w sumie i tak detal. Ja osobiście i tak zagram liczbami wszystkich grup.
andromeda
mam auto , krótko przyjedziemy po ciebie na kawy
wiem gdzie mieszkasz

mam auto , krótko przyjedziemy po ciebie na kawy
wiem gdzie mieszkasz

Pawcio, tego się obawiam. Bardzo chciałbym, żeby każdy uczestnik grupy w której będę, będzie sprawdzony.
Pasko popatrz. Każdy z chętnych może podać liczbę, którą dopisujesz do stosu. Po podaniu dziesiątej liczby stos sie zamyka i tworzymy nowy zestaw. Nikt nie wie kto podał liczby a można grać z każdego nicku tylko raz.
Lestek: Ja na multipasko bywam często. Ty też więc z nami nie byłoby problemu jeśli chodzi o regularne podawanie liczb. Trzeba znaleźć jeszcze 8 osób, które są często. Może andromeda,lila,bella34,mag.robal_36 jakby chciał i jeszcze ktoś...
Lestek
no tak trzeba podawać tylko jeden razy , a nie duzo
no tak trzeba podawać tylko jeden razy , a nie duzo
Dlatego chciałem demokratycznie, tworzyć grupy wg. kolejności zgłoszeń 

Lestek: ale wtedy wiesz jak to bywa i kto się deklaruje a potem lipa.
Wracając do myśli z wpisu 320971 a później pojawiałaby się statystyka, kto podał dany zestaw i ile trafień 

Pawcio, to można zrobić takie grupy, że ktoś zakłada i zaprasza do udziału osoby. I tak można być w kilku grupach. Też to jest jakieś rozwiązanie.
Zróbmy coś bo na Allegro jest śliczny Jaguar biały. Ja go chcę mieć a jeszcze mi kilka tysięcy brakuje 

Lestek: O to dobre by było z zaproszeniem, le pod warunkiem, że tylko zaproszone osoby mogłyby potem pisać.
Co do stworzenia np. opcji w typowaniach i tworzeniu z pewniaków zestawów 10 skreśleniowych to też za dużo byłoby tych dziesiątek i realnie nie wysłałoby się tych wszystkich zakładów dlatego trzeba zrobić limit.
A wiecie czemu zacząłem wątek, bo dziś zainteresowałem się tematem zakupów grupowych. W TV był reportaż
Pomyślałem, czemu nie zrobić typowań grupowych.
Pomyślałem, czemu nie zrobić typowań grupowych.Pawcio, jeśli powstaną 4 grupy ale na prawdę pewne to będzie do przeżycia.
Lestek: Albo też wprowadzić opcje w typowaniu w multi multi pewniak i obok pewniak do dziesiątki i Janusz zrobiłby limit np na każde losowanie max mogłoby być 30 pewniaków w tej opcji i kto pierwszy podałby to by było i się automatycznie wypełniało i wizualnie przedstawiłoby się to.
o! Gdyby Pasko dał w ustawieniach profilu możliwość wyboru grupy i nasz typ pojawiałby się w widoku grupy...
Po wyczerpaniu miejsc grupa byłaby niemożliwa do wyboru. Zawsze możnaby było się przenieść do grupy, w której są wolne miejsca.
Trzeba byłoby z Januszem to ustalić co dałby rady zrobić i co on o tym sądzi.
Sprawdziłoby się jaki byłby popyt na nowa opcję dając info o nowej możliwości czy tam funkcji.
Witam. Utworzyłem na forum specjalny status tematu - wyłącznie na zaproszenie. W temacie Grupa A mogą pisać jedynie osoby zaproszone. Pozdrawiam
Albo po prostu też zrobić super extra dziesiątkę jako max jeden taki zakład czyli na jedno losowanie 10 różnych pewniaków max 10 osób i kto pierwszy podałby to by było.
Tylko wtedy w typowaniach podczas typowania normalnie w multi multi tylko opcja pewniak do extra dziesiątki hehe