Wpisy 3 163 767 – 3 163 866
5 marca 2018 16:13 → 5 marca 2018 17:44, 100 wpisów
Panoramawysyłasz z maszyny i odbierasz z maszynykilka lat temu brałem po 8 dużych ale były tańsze i 4 raz w miesiącu ale grałem tylko wtorek sobotateraz 2 ewentualnie 4
Islandorka ok, trzeba przynajmniej kilkanascie losowan zeby cos trafic
islandorka30,5 nie jeszcze nietypowalem nic i niewpisywalem bo niedawno wrocilem, ale podam troszke pozniej musze tam kuknac
Angierski nie ma sprawy podrzucaj naet. Kg
Arczi spoko
ja ci dam przepis na mini dzis
luke skywanker zaliczy smierc i dwie 8 mki
luke skywanker zaliczy smierc i dwie 8 mki
luke skywalker zaliczy dzis smierc i dwie 8 mki, no to wiemy co grac
ja cały czas slysze w tv ze bezrobocie spada i ze jest 173 tys wolnych miejsc pracy i niema rak do pracy, co miesiac mam wizyte w PUP dzis tez mialem i pytam tej babki tam jakie macie dlamnie propozycje pracy, bo od 5 lat juz tu do was przyjzdzam i nic nierobicie jeszcze zadnej oferty niedostalem, a babka mi odpowiada ze oni niemaja dlamnie zadnej pracy wiec pytam to po co wy tu jestescie wy tu nic nierobicie dla obywatela, oni mi kaza sobie samemu szukac, unich wazne jest to ze oni prace maja, dlamnie te posredniaki i agencje pracy to jest smiech na sali poprostu, bo ktos tu klamie z nich albo ci w tej TV ze pracy jest duzo albo ci w posredniaku, przecierz ja nieszukam pracy jako prezydent czy dyrektor jakiejs firmy
a w kolo mnie jest duzo zakladow na strefie ekonomicznej ale polakow sie nieprzyjmuje bo jest sezon na pracownikow z ukrainy, dla nich jest praca dla polakow niema tutaj
Arczibalik czemu nie jako prezydent.Bys sobie przemowienia sam pisal.Bys przemawial jak Fidel Castro po 6 godz.Masz do tego predyspozycje
megamocny tu bym sie niezgodzil co do ochrony to zalezy jaki jeszcze ochroniarz ja kiedys pracowalem w koncesjonowanej agencji ochrony naa stanowisku dyzurnego operacyjnego na stacji monitorujacej , pod soba mialem grupy interwencyjne i patrole , dowodcow obiektow i dopiero ochroniarzy a raczej inaczej dozorcow teraz zwanych, i zawsze jako ten dyzurny mialem ful do roboty nigdy niestalem na bacznosc tylko trzeba bylo tym caltym zespolem ludzi zarzadzac tez, z ludzmi zawsze wszystkimi zylem w zgodzie i szedlem im tez na reke, jak ktos np potrzebowal wolne to dostawal bez laski, teraz jest inaczej o wolnym moga tylko pomarzyc, odszedlem z tamtad bo byly slabe zarobki , przenioslem sie do innej firmy ale juz nie do ochrony, pisze dlatego duzo poniewaz zawsze pisalem notatki z roznych zdarzen, z roznych wlaman , czy to tez napadow, domnie nalezaly notatki sluzbowe ktore wedrowały do mojego szefostfa oraz sadu czy prokuratury wspolpracowalem tez i z policja, i tam wymagane bylo duzo pisania w takiej notatce i szczegulow, , ochroniarze ci ktorzy pracuja w bankach i ci w sklepie czyli tzw, pseudo ochroniarze to tak oni nic nie robia tylko stoja i obserwuja ludzi w sklepach i we wszystkich widza potencjalnych zaraz zlodzieji, na monitoringach i na odpowiedzialnych stanowiskach praca pracownika ochrony wyglada inaczej, ja mialem, obsluge i zabezpieczenie imprez masowych,centrale telefoniczna obslugiwalem organizowalem konwoje z kasa itd itd,praca non toper po 12 h, wraz ze swietami,non toper w stresie gdyby nie kasa tam zarabiana to bym do dzis tam pracowal niestety musialem sie przeniesc tam gdzie moglem wiecej zarobic,
Do jasnej ciasnej dajcie ludziom zasiłek stały a nie te 500 plus do ciasnej co to ma by
ja się pytam gdzie jest Sebastian?
3 163 792
Arczi.. Ty pewnie masz ten sam problem z zatrudnieniem jak niejaki Ferdynand K. Wrocław ul Cwiartki 3/4
Dla ludzi w waszym wykształceniem (a bardziej aspiracjami)nie ma w tym kraju roboty..
Arczi.. Ty pewnie masz ten sam problem z zatrudnieniem jak niejaki Ferdynand K. Wrocław ul Cwiartki 3/4
Dla ludzi w waszym wykształceniem (a bardziej aspiracjami)nie ma w tym kraju roboty..
na ochroniarza Arczi masz doświadczenie dobre i za minimalną na razie dasz rade i prace będziesz miął wydaje mi się że wybrzydzasz to nie to nie
to mi godność nie pozwoli a tu ludzie patrzą takie roboty nie bo to mnie upokarza Ja ci powiem że też tak miałem ale jak zobaczyłem że nie ma co do garnka wsadzić to byle co nie ważne wykształcenie swoja godność
są ochroniarze z grupami bez pieniędzy a na grupę przyjmą Arczi praca jest moze nie taka ja ty chcesz masz prawo mieć prace jaką ty chcesz ale czasem trzeba byle co by żyć
Ja ci dobrze życzę i nie pisze tego by ci jakoś obrazić czy co bo fajny gość jesteś ale czy tak nie jest przypadkiem
nie nie jestem taki jak kiiepski ja lubie pracowac , nie jestem wybredny w stosunku co do pracy, ale problem mam z robota bo niewszedzie moge pracowac bo choruje, i mam rozne przeciwskazania nie wszedzie dostane prace jeszcze teraz doszla mi ta pieprzona cukrzyca, teraz niewolno mi pracowac na nocki juz, niewybrzydzam tez w w pracy ,a teraz zeby sie dostac do jakiejs ochrony to i trzeba miec 2 grupe inwalidzka lub 1 poniewaz taki pracoawca za utworzenie miejsca dla takiego pracownika dostaje gruba kase i teraz niemam szans aby sie tamm spowrotem dostac, rozumiecie, firmy ochroniarskie niechca przyjmowac ludzi z byla 3 grupa inwalidzka czy ludzi zdrowych, tylko z grupa 1 lu 2 tak jest i nic nieda rady zrobic, wiem otym poniewaz jestem w kontakcie z kilkoma firmami ochroniarskimi, wiadomo kady lapie co jest aby zyc , niestety umnie nic nie da rady zlapac, jak narazie, a jak gdzies potrzeboja na jakies stanowiska to musisz miec np uprawnienia na, wozki widlowe, sprzet ciezki, i prawko, niemasz tego to niemasz pracy
to czego nie zrobiłeś na wózki czy ine szkolenia Dasz radę jesteś kumaty brak ci wsparcia kogoś dobrego przyjaciela czy w rodzinie jest ciezko ale i do ochrony by się dało tak mi sie wydaje
znam chorych i pracują są ochrony co bez grupy przyjmują Arczi uwierz w siebie jest ciezko ale nie beznadziejnie
Nie można wprowadzać wszystkiego na nie musisz być pozytywny do życia Dasz radę porostu masz dołek podstawy są bo masz choroby są znajomości obostrzenia w pracy ale bez przesady Wierze w ciebie znajdziesz prace brak ci wsparcia
nawet prace za najniższą krajową na początek kursy Arczi zrób nawet do sklepu sprzedawać nie wierze że nie ma
Ja mam namiary na prace przy trumnach poważnie ale jestem na wypowiedzeniu płacą mi a w kwietniu wezmę odprawe narazie to ja robotę mam w d...jak trzeba będzie to się dorwie i będę robił narazie to mi w głowie Lotto i
Wszystko sprowadzasz na nie nie i tyle jest ciężko wierze ci ale musisz pozytywnie patrzeć i coś robić a jak robisz to najwyraźniej źle nie masz w wsparcia a wiadomo że jak ktoś jest długo bezrobotny to już ma załamanie Arczi wierze w ciebie
Powiem wam tak ja mieszkam w takiejmini okolicy,że ludzi się prosi żeby pracowali fakt jesli chodzi o branżę ogranicza się głównie di stolarni tapicerni czy sklepu ale w kazdym z tych miejsc nawet nie oczekują doswiadczenia czy konkretnego wykształcenia byle przyjść i pracować
arczi dość kumaty jesteś zabajeruj długo rozmową i będzie okey nawet do sklepu zrób kurs na kase robią w Urzędzie Pracy masz średnie wykształcenie to plus a słyszałem że z zasdniczym nie robią na kaskę tak przynajmniej u mnie Będzie dobrze
Wiem że się da tylko wiadomo jesteś w dołku wiem co ci siedzi w głowie po prestu wiem
Arczi jak masz prawko startuj na przedstawiciela handlowego z twoją gadka masz robotę od razu
Panoramix
Arczi Jestem z tobą trzymam kciuki zawsze sobie powtarzaj dam rady pokonam wszystkie przeciwności
Jeśli lubisz jeździć to w tym zakresie myślę,że wystarczy do dwóch max trzech firm spedycyjnych zadzwonić i praca się znajdzie a wcale nie trzeba mieć nic więcej jak B. Osobiście jako żona nie pochwalam takiej pracy bo do niedawna męża jak mialam w domu to żeby się wyspać i jechał dalej.
Od siebie mogę dodać nie ma problemów nie do rozwiązania i możesz myśleć,że mało wiem mało przeżyłam ale tu byś się zdziwił Arczi więc jak to mawiała taka jedna: Głowa do góry i w chmury
Od siebie mogę dodać nie ma problemów nie do rozwiązania i możesz myśleć,że mało wiem mało przeżyłam ale tu byś się zdziwił Arczi więc jak to mawiała taka jedna: Głowa do góry i w chmury
mogło irytować jak ktoś wrażliwy na ilość wpisów ale to chat za coś takiego dostać bana to ja też chcę .... coś tnie mi kompa
mulag chcciałem zrobic sobie kiedys kuurs na wozki widlowe i nawert bylem na takim kursie ale akurat pech bo wozki widlowe sie popsoly, mam kilka roznych kursow, i po nich tez niemoge znalezc pracy,naprawde, niema pracy w tych zawodach dla merzczyzn, niemam prawka bo niemoge prowadzic pojazdow jezdniowych, mam tez chorobe lokomocyjna i niewolno mi prowadzic nic takiego myslisz ze bym niezrobil prawka , chcialbym miec ale niestety niemoge tego miec,zawsze marzylem aby miec swoj samochod itd niestety moge dalej marzyc, bo niemoge jezdzic, jedynie co mi pozostaje to tylko rower ,lub piechyobus,, agdzia 1993 ja wiem ze sa rozne stanowiska gdzies dalej ale dojezdzaj 200 km do pracy codziennie, niemoge pracowac na budowie, stolarni, nigdzie gdzie jest zapylenie jestem od urodzenia chory na astme oskrzelowa , jestem alergikiem i teraz doszla mi jeszcze cukrzyca i wiee innych chorob,mulag piszesz o urzedzie pracy to juz ci odpowiadam pracowalem w tym burdelu kiedys ponad 2 lata wykonalem nalezycie prace i dostalem wypowiedzenie poniewaz czarna robote na komputerach wykonalem, a pozniej poszedlem na zasilek, w posredniakach jjest tak samo jak po urzedach pracuja glownie rodziny policjantow , corki burmistrzoow i td, jedna wielka mafia, mysliszx ze sie niestaralem tam do pracy,? staralem sie w roznych miejscach, wszedzie pytam , jesli chodzi o firmy kurierskie to tylko z prawkiem potrzebuja i najlepiej miec wlasny pojazd a ja niemam
Co do Sebastiana to ja nic do niego nie mam nawet go lubię, więc się zastanawiam co jest jeśli dostał bana to to jest jeszcze parę osób którym też takowy się należy.
nauka większa ma zaległości a uczyć też się trzeba znajdzie czas to bedzie
To faktycznie arczi trochę to zmienia sytuację może faktycZnie jakis sklep teraz duzo mężczyzn pracuję w skepach
Dla tego pisałem do sklep jak najbardziej są oferty i ine prace coś dla siebie znajdziesz
Agdzia Sebastian pewnie bana na pisanie dostał tak jak emeryt bana na pisanie powien ktoś też dostać w co wątpię
Są różne agencje tymczasowe coś ci znajdą do twoich możliwość i ograniczeń Może praca na poczcie lub jako listonosz widzę na rowerkach sobie jadą albo coś innego ale chyba najlepiej sklep warzywny a moze sklep ze sprzętem rtv
No i ochroniarz oczywiście też mój tata jest po poważnej operacji serca i niewiele może robić, jest rencista przy okazji i pracował na ochronie jako tzw.stróż. Od niedawna pracuję na hali bo sam chciał nie lubi monotonii.
Gryks tak mi się coś zdaje właśnie
No właśnie panoramix,ale jak to zrobić
Agdz.... pisz do prezesa podanie i o foci nie zapomnij ładnej
ale dobra juz was niebede zanudzal tu swojimi glupotami mam nadzieje ze jeszcze sie i domnie kiedys los usmiechnie i znajde wkoncu cos dla siebie jakas prace niepoddaje sie wciaz szukam, gdybym miall zdrowie powiem wam szczerze ze bym tu w polsce sekundy nie siedzial ,w sklepie nie moge pracowac na kasach, pmimo ze jestem po kkursie obslugi kas fiskalnych, tez niestety probowalem sie dostac niestety , nie da rady , zaden sklep niepotrzebuje ludzi do wykladania samego towaru, tylko potrzeboja wlasnie kobiety i na kasy jako sprzedawcow,a ja sie tez i niewidze jako sprzedawcanie zebym byl jakis tepy oj nie ale probowalem na kasie w sklepie i nimoglem pracowac naty stanowisku, to nie jest praca dlamnie niestety
mulag wybacz ze nie podziekuje bo jak sie dziekuje to sie wtedfy niesprawdza ale wdzieczny jestem wam wszystkim za wsparcie,i za mile słowa
Witając się można by było napisać zamiast cześć Hey szacunek tu by pasowało bez szacunku
panoramix czy ty tym tekstem uwolnij gadule i jest sprawa to chcez aby PASKO dal mi bana?