Wpisy 3 075 483 – 3 075 582
26 grudnia 2017 17:32 → 26 grudnia 2017 19:01, 100 wpisów
jeszcze nie
32,33,8,16,42
Kliknij sobie na >>> Osoby niesłyszące charakterystyka <<< może załapiesz
co to ma do rzeczy Olala
https://www.google.pl/search?q=osoby+niedos%C5%82ysz%C4%85ce+g%C5%82uche+i+g%C5%82uchonieme+%E2%80%93+charakterystyka+niesprawno%C5%9Bci&sa=X&ved=0ahUKEwi_4JyXjKjYAhWCYpoKHRKQCQ4Q1QIIhwEoAA&biw=1280&bih=591
co to ma do rzeczy Olala
https://www.google.pl/search?q=osoby+niedos%C5%82ysz%C4%85ce+g%C5%82uche+i+g%C5%82uchonieme+%E2%80%93+charakterystyka+niesprawno%C5%9Bci&sa=X&ved=0ahUKEwi_4JyXjKjYAhWCYpoKHRKQCQ4Q1QIIhwEoAA&biw=1280&bih=591
Pan nikt kto słyszy normalnie,nie zrozumie problemu ludzi niedosłyszących
lub głuchych
lub głuchych
Pan .wystarczy ze ty łapiesz a poza tym nikomu nie ublizylam.wiec swoje mądrości schowaj w kieszen
Zastanawiał się ktoś z was dlaczego Pan Bóg powołał na świat ludzi kalekich?
Tak aya nie należy tylko czy kogoś ulomnosc jest usprawiedliwieniem wg ciebie tej osoby jesli wyzywa obraza szydzi innych
Juz ci wyjasniam bo może nie wiesz nie pamiętasz za co mial bana za obrazanie a potem byl placz ze on chory
Aya
Kalectwo = cierpienie = zło
pytanie po co dobro stworzyło zło a jeżeli dobro potrafi tworzy zło to czy jest dobrem?
Kalectwo = cierpienie = zło
pytanie po co dobro stworzyło zło a jeżeli dobro potrafi tworzy zło to czy jest dobrem?
Osoba która nie słyszy od urodzenia nie umie tez mówić,nie umie też składnie pisać
A czy wie ze obrazw ubliza wyzywa aya wie co dobre zle pytam bo nie wiem jesli tak to przepraszam nie jest to dla mnie wytłumaczenie
Pan dobro nie jest nigdy złem
myślę że musi być równowaga
kiedyś przechodziłam obok kobiety z kalekim dzieckiem
dwie kobiety mówią do siebie popatrz jak ją Pan Bóg ukarał
takim dzieckiem
nie wytrzymałam i mówię -a może Pan Bóg właśnie tą kobietę
wybrał dla tego dziecka bo wie że jest silna i sprosta zadaniu
myślę że musi być równowaga
kiedyś przechodziłam obok kobiety z kalekim dzieckiem
dwie kobiety mówią do siebie popatrz jak ją Pan Bóg ukarał
takim dzieckiem
nie wytrzymałam i mówię -a może Pan Bóg właśnie tą kobietę
wybrał dla tego dziecka bo wie że jest silna i sprosta zadaniu
Dla wierzących Pana Boga stwórcą wszystkiego jest Pan Bóg
więc stworzył też Szatana
zgadza się?
więc stworzył też Szatana
zgadza się?
3 075 509. Aya
No,no... kto by pomyslał że i na takim forum Perłę można trafic..
No,no... kto by pomyslał że i na takim forum Perłę można trafic..
Z tego co pamiętam religii z rozmow to od człowieka wszystko zależy ma on wolna wole i to nie jest nikogo wina czy jest dobrze czy zle należy się cieszyc lub brać cos tak jak jest starałem się naprawdę napisac by nie obrazic wierzących
Ciekawa dyskusja
Znam osobiście osobę głuchoniemą.Czasami lubi się wygłupiać.Być może nie rozumie do końca tego co robi.
Ma jednak inny dar.Jest artystą i wielu zdrowych , normalnych ludzi mu nie dorówna.
Znam osobiście osobę głuchoniemą.Czasami lubi się wygłupiać.Być może nie rozumie do końca tego co robi.
Ma jednak inny dar.Jest artystą i wielu zdrowych , normalnych ludzi mu nie dorówna.
Pan>>>
Dzielnie i wytrwale Pan stajesz przeciwko głupocie..
Pomyślę o jakimś orderze..
Dzielnie i wytrwale Pan stajesz przeciwko głupocie..
Pomyślę o jakimś orderze..
wierzacy napisali co to zlo dobro szacun dla was wg mnie dobro zlo jest pochodzi jest dzielem czlowieka w nim zlo dobro siedzi kazdy czlowiek jest inny kazdy ma inny charakterek wady zalety wiecej mniej gdybysmy byli wszyscy zli bysmy sie pozabijali gdybysmy byli dobrzy wszyscy bysmy chyba sie lepili od slodyczy czlowiek panuje nad soba lub tez nie co dla jednych jest dobre dla innych zle i na odwrot i kropa
krasnalek machałem już dzisiaj do Ciebie
ale co szkodzi jeszcze raz
ale co szkodzi jeszcze raz
http://www.lubin.pl/nie-strzelam-w-sylwestra-dbam-o-zwierzeta/
podpisuje sie
podpisuje sie
z wyjątkiem tych wariatów co zabijają nie winnych ludzi i dzieci
krasna tylko od nas zalerzy czy bedzie dobra zla mniej czy wiecej kazdy zna siebie moze nie dokonca ale lepiej niz ktos inny
OLA
miałem kontakt z głuchoniemym ,, nie wszystkie moje slowa pisane rozumiał i nie wszystkie slowa pisal poprawnie,, szczególnie mial problem przez przypadki
miałem kontakt z głuchoniemym ,, nie wszystkie moje slowa pisane rozumiał i nie wszystkie slowa pisal poprawnie,, szczególnie mial problem przez przypadki
gryks masz rację ale są oszołomy którzy potrafią zrobić człowiekowi wodę z mózgu i mamy problem
makler to przykre, mi zawsze żal takich ludzi i zawsze będę stawać w obronie
ale Ty tym bardziej rozumiesz problemy takich osób
ale Ty tym bardziej rozumiesz problemy takich osób
co do ludzi głuchych i głuchoniemych też miałam z takimi kontakt z jaeną głuchą uczyłam się w podstawówce i nie było problemu by się z nią dogadać ona pisała przekręcając niektóre wyrazy
( kiedyś nie było u mnie szkoły specjalnej ) dla dzieci głuchoniemych
ale nie obrażała nikogo i naprawdę są to fajni ludzie
( kiedyś nie było u mnie szkoły specjalnej ) dla dzieci głuchoniemych
ale nie obrażała nikogo i naprawdę są to fajni ludzie
Makler.nieraz i słyszący i mówiący odmienić ani wyslowic się nie potrafi
Aya
dużo mi się zgadza z tymi co podałaś teraz widzę jeszcze 08,28
ale jest pewne ale
dużo mi się zgadza z tymi co podałaś teraz widzę jeszcze 08,28
ale jest pewne ale
Hej po świętach
28*68**