Wpisy 3 059 241 – 3 059 340
13 grudnia 2017 17:04 → 13 grudnia 2017 18:13, 100 wpisów
Na co marne szanse?
Gazet codziennych i tygodników politycznych też nie czytam bo mam gdzieś w każdej kłamią jeden na drugiego i czasami tak wspaniale, że nie wiesz gdzie prawda a gdzie fikcja.
to prawda milioner-lotto ...243
wszędzie "żenią kity"
kiedyś, to jeszcze był, przynajmniej, zdrowy rozsądek, a teraz mamy albo tv albo internet
Robal 36
Dlatego każdy ma swój rozum i powinien odróżniać bzdety od prawdy a nie łykać wszystko jak leci
Dlatego każdy ma swój rozum i powinien odróżniać bzdety od prawdy a nie łykać wszystko jak leci
jeden z wieczornychhhhhh
SUPEROFERTA Sroda Liverpool W.B.A. 1
SUPEROFERTA Sroda Manch.Utd. Bournemouth 1
Pilka nozna 1.Anglia Tottenham Brighton 1
Pilka nozna 1.Anglia Swansea Manch.City
podwojna szansa 2 2
Pilka nozna 1.Anglia West Ham Arsenal 02
Pilka nozna 1.Holandia Groningen PSV Eindhoven 02
Pilka nozna 1.Holandia Feyenoord Heerenveen
podwojna szansa 1 1
Pilka nozna 1.Niemcy Bayern M. 1.FC Koln
1.polowa 1
Pilka nozna 1.Niemcy Schalke Augsburg 10
Pilka nozna 1.Niemcy Leverkusen Werder B. 10
Pilka nozna Wlochy puchar AC Milan Hellas Verona
podwojna szansa 1 1
Do zapłaty: 2.00 Zł
EWK: 14.57 Zł
Do zapłaty: 10.00 Zł
EWK: 72.86 Zł
Do zapłaty: 300.00 Zł
EWK: 2 185.92 Zł
SUPEROFERTA Sroda Liverpool W.B.A. 1
SUPEROFERTA Sroda Manch.Utd. Bournemouth 1
Pilka nozna 1.Anglia Tottenham Brighton 1
Pilka nozna 1.Anglia Swansea Manch.City
podwojna szansa 2 2
Pilka nozna 1.Anglia West Ham Arsenal 02
Pilka nozna 1.Holandia Groningen PSV Eindhoven 02
Pilka nozna 1.Holandia Feyenoord Heerenveen
podwojna szansa 1 1
Pilka nozna 1.Niemcy Bayern M. 1.FC Koln
1.polowa 1
Pilka nozna 1.Niemcy Schalke Augsburg 10
Pilka nozna 1.Niemcy Leverkusen Werder B. 10
Pilka nozna Wlochy puchar AC Milan Hellas Verona
podwojna szansa 1 1
Do zapłaty: 2.00 Zł
EWK: 14.57 Zł
Do zapłaty: 10.00 Zł
EWK: 72.86 Zł
Do zapłaty: 300.00 Zł
EWK: 2 185.92 Zł
no tak, tylko...
czytałeś Lema - "Bombę megabitową" ?
oj, cholibka - nasłuch się włączył, tytuł, bo tytuł, ale słowo jest ...
czytałeś Lema - "Bombę megabitową" ?
oj, cholibka - nasłuch się włączył, tytuł, bo tytuł, ale słowo jest ...
50,51,52,53,54,55,56,57,58,59
3,18,26,33,45,49,54,60,63 , 76
30,31,32,33,34,35,36,37,38,39
PLUS
41
parka
25,52
trójka
15,16,17
Mini 17,27,42,x,y
3,18,26,33,45,49,54,60,63 , 76
30,31,32,33,34,35,36,37,38,39
PLUS
41
parka
25,52
trójka
15,16,17
Mini 17,27,42,x,y
Mulag może nie milioner ale jeszcze trochę czasu i poświęceń a będzie pierwszy milion. Nie wiele brakuje do 7 cyfrowej kwoty na koncie, byłoby już ale stwierdziłem, że dla biedniejszych ludzi trzeba iść na ustępstwa przy organizacji szkoleń, spotkań lub rozrywki dla dzieci (nie pobieram wynagrodzenia jak widzę ludzi chcących zmienić swoje życie ale ich sytuacja nie pozwala na taką odmianę).
Robal
Nie czytałem żadnej książki Lema bo czytam zagraniczną literaturę ale skoro polecasz bo jest ciekawa? To może spróbuję?
Nie czytałem żadnej książki Lema bo czytam zagraniczną literaturę ale skoro polecasz bo jest ciekawa? To może spróbuję?
No ja próbuje pisać ale lepiej idzie mi mówić na prawdę w pisaniu jestem słaby
tak, polecam, w kontekście tej rozmowy powyższa
Może zapodasz jakiś link do szkoleń, o których wspominasz ?
Może zapodasz jakiś link do szkoleń, o których wspominasz ?
nie narzekać rozwijać się tylko pytanie gdzie bo w moim mieście dziadostwo kursy to jakies lata przedziały nie załapuje się nie ma jakis konkretnych
lub gwarancja za trudnienia nie powinno tak być jeśli człowiek się chcę rozwijać powinno mu sie je zagwarantować
Mulag
są i "darmowe" , współfinansowane przez EU, organizowane czasami przez ośrodki doradztwa pracy, czy jakoś tak - jakiś czas temu były np na spawanie
a znajomy, naprawdę niezły w tym fachu, nie wyrabia się z robotą
są i "darmowe" , współfinansowane przez EU, organizowane czasami przez ośrodki doradztwa pracy, czy jakoś tak - jakiś czas temu były np na spawanie
a znajomy, naprawdę niezły w tym fachu, nie wyrabia się z robotą
http://www.zem.krakow.pl/o-zem
Pracuję na własnej działalności lecz na zasadach współpracy jeżeli osiągnę pewien próg finansowy i uda się zebrać kilku ludzi do współpracy to chciałbym zostać samodzielnym szefem takiej własnej grupy i stworzyć coś na zasadzie terenowych szkoleń w miejscach bardziej wykluczonych niż wielkie miasta.
Pracuję na własnej działalności lecz na zasadach współpracy jeżeli osiągnę pewien próg finansowy i uda się zebrać kilku ludzi do współpracy to chciałbym zostać samodzielnym szefem takiej własnej grupy i stworzyć coś na zasadzie terenowych szkoleń w miejscach bardziej wykluczonych niż wielkie miasta.
Co do kursów czy dofinansowań z PUP to kiedyś przez to przechodziłem jak człowiek chętny i chce znaleźć pracę to nie chcą dać na darmowy kurs tylko tych co nie chcą pracować wysyłają.
Mulag
CIS-Centrum Integracji Społecznej -- szkoła Barki w Poznaniu organizuje kilka kursów i jeszcze za to płaci
Jeżeli wypali mój plan to czemu nie szkolić ludzi za free (oczywiście uczestnicy nie powinni płacić) tylko np. gmina za koszty dojazdu ewentualnie jakiś poczęstunek dla szkolonych. Ja nie chcę od tych ludzi kasy bo wiele lat temu marzyłem o zmianie i rozumiem ile kosztują takie marzenia.
milioner
szkolenia zawodowe/kurs na kandydatów na członków rad nadzorczych ...
? ??
szkolenia zawodowe/kurs na kandydatów na członków rad nadzorczych ...
? ??
no własnie milioner o tym pisałem jak sam coś chciałem zrobić nie narzekać to w UP mało pomogli nic nie pomogli tyle co sam sobie pomogłem podobnie z pracą
no ja myślałem coś w biurze robić jakieś konkretny kurs ale czy po takim kursie do biura przyjmą
Nie, ja się nie zajmuję coachingiem dla prezesów bo nie ten poziom wyszkolenia. Ja tak jak pisałem w zależności od zapotrzebowania na szkolenie (rękodzieło, warsztaty mechaniczne, majsterkowanie, budowlanka wykończeniowa, mechanika, księgowość, ekonomia, komputery, grafika).
milioner
jak rozumiem - Ty osobiście - nie uczysz, tylko organizujesz - tak ?
jak rozumiem - Ty osobiście - nie uczysz, tylko organizujesz - tak ?
Byłem przez rok po ukończeniu szkoły bezrobotny bo nie było dla mnie pracy . Widziałem te spojrzenia nadludzkich urzędników "A co on tu chciał. Nawet kawy nie można wypić w spokoju" jak przyjeżdżałem 50km po jeden zawszawiony podpis.
Mulag
powiedzmy sobie szczerze, po francusku - marne szanse, sakreble
powiedzmy sobie szczerze, po francusku - marne szanse, sakreble
no ja mam podobne uczucia jeśli chodzi UP żadnej pomocy to co zrobiłem sam, żadnej pomocy czy jakiś pomysł dla mnie nic
Organizuję i szkolę.
Latam po różnych hurtowniach, znam różnych handlowców (z innych branż jak pracowałem) i jak się uda to za darmo a jak nie to za przysługę lub inne dobro organizuję materiały na szkolenia aby było dla ludzi. Nie jestem miłosiernym samarytaninem tylko kimś kto był w podobnej sytuacji jak Ci ludzie. Wiem co to jest być bezrobotnym traktowanym przez urzędników z PUP.
Latam po różnych hurtowniach, znam różnych handlowców (z innych branż jak pracowałem) i jak się uda to za darmo a jak nie to za przysługę lub inne dobro organizuję materiały na szkolenia aby było dla ludzi. Nie jestem miłosiernym samarytaninem tylko kimś kto był w podobnej sytuacji jak Ci ludzie. Wiem co to jest być bezrobotnym traktowanym przez urzędników z PUP.
kursy żadne ledwo staż po szkole w Urzędzie Skarbowym ledwo wymęczony i tyle jakiekolwiek prace sam znajdowałem
mi urzad pracy nic nie pomogl sam sobie zalatwialem zawsze prace
Teraz ma swój plan ale to dużo kosztuje i nie wiem jak pogodzić z pracą chyba nic z tego nie będzie
Nie lubię siedzieć bezczynnie i jak się uda odpalić platformę www to jakieś szkolenia online w grupach bym chciał organizować dla ludzi chcących coś zmienić.
myślę że wiele osób chcę coś zmienić ale potrzebna te iskra czasem czyjaś pomoc
noooo czegoś tam zawsze mogą takie tam nauczyć, choćby
szczerego spojrzenia na siebie i aktywnego szukania pracy
szczerego spojrzenia na siebie i aktywnego szukania pracy
Najlepsze dla mnie są maile i listy od ludzi, którym udało się pomóc. Mam kilka w segregatorze w koszulkach jako zbiór dla tych co szkolę pokazuję, że warto.
a nie tylko narzekać ale narzekanie zawsze nie idzie od razu tylko po próbach zmian jak nie idzie zaczyna się narzekanie nikt nie narzeka tak sobie zawsze się coś robi z nadzieją a jak się schody zawalają wszędzie odmownie to po jakimś czasie zaczyna się tylko narzekać
Zag.Lubin - Lech P. 0 3.15 13.12. 18:00
Do zapłaty: 200.00 Zł
EWK: 554.40 Zł
EWK: 554.40 Zł
Ilu ludzi chciało przelać pieniądze bo mieli pracę za więcej niż minimalna? Ale po co mi ich kasa? Przecież to ich upór polepszył sytuację. Każdemu piszę, że niech wpłaci na jakieś schronisko dla zwierząt bo one nie są niczemu winne, same nie pójdą do pracy i nie zarobią na siebie.
pewne możliwości są ale czasem nie wie się gdzie udać w pewnych miejscach ich nie ma pewne ramy lat ktoś się nie załapie lub nie takie jak on by się widział dużo jest potrzebnych zmian szczególnie dla tych co chcą coś zmienić
Ile ja miałem radości jak się nauczyłem panele podłogowe kłaść
tylko niestety nie mam jeszcze algorytmu decyzyjnego zeby wybieral z 20 stu zestawow najlepsze
jeden zzzzzzzzzzzzz
Pilka nozna Ekstraklasa Polska Zag.Lubin Lech P.
podwojna szansa 0 0 1.67
Pilka nozna Ekstraklasa Polska Lechia G. Pogon Sz.
10 1.26
Pilka nozna Ekstraklasa Polska Cracovia Wisla K.
podwojna szansa 0 0 1.67
Pilka nozna Ekstraklasa Polska W.Plock Sandecja N.S.
podwojna szansa 1 1 1.52
EWK: 939.84 Zł
Pilka nozna Ekstraklasa Polska Zag.Lubin Lech P.
podwojna szansa 0 0 1.67
Pilka nozna Ekstraklasa Polska Lechia G. Pogon Sz.
10 1.26
Pilka nozna Ekstraklasa Polska Cracovia Wisla K.
podwojna szansa 0 0 1.67
Pilka nozna Ekstraklasa Polska W.Plock Sandecja N.S.
podwojna szansa 1 1 1.52
EWK: 939.84 Zł
milioner
bez urazy, ale nie ogarniam za co ktoś chciał płacić - wszystkie, jak tam zerkam są płatne
bez urazy, ale nie ogarniam za co ktoś chciał płacić - wszystkie, jak tam zerkam są płatne
no ja myślę o dobrym kursie ale nigdzie nie organizują jak wygrac z tosikiem
Mulag moglbym zrobic webinar i pokazac wam rozne ciekawe mozliwosci
a gdzie te kursy i cz są bezpłatne czy płatne zamknięte czy otwarte
wiesz ze skreslajac wszystkie 10 liczb w mm od 1-40 masz wieksza szanse na nizsze wygrane, ale na wyzsze nie np. 10/10
Najbardziej płatne szkolenia są dla korporacji i dużych firm.
Jeżeli jest kasa na wyjazd na wioski i mniejsze miejscowości (dojazd i czasem jeżeli gmina kupi w hurtowni jakieś konkretne materiały) to organizuję swój czas.
Jeżeli jest kasa na wyjazd na wioski i mniejsze miejscowości (dojazd i czasem jeżeli gmina kupi w hurtowni jakieś konkretne materiały) to organizuję swój czas.
angierski
a pamiętasz, jak program pewien /do lotków/ na necie znalazłeś ? za tysiąc ?
a pamiętasz, jak program pewien /do lotków/ na necie znalazłeś ? za tysiąc ?
Ludzie chcieli mi przelać połowę pierwszej wypłaty albo jakąś darowiznę, że dzięki takiemu bezpłatnemu szkoleniu znaleźli lub zmienili pracę na lepszą (ale ja nie mam fundacji) więc niech płacą na schroniska dla zwierząt.
Robal_36 jakbys zobaczyl co ja robie ze swoim programem to bys sie zdziwil
ze takie niezle "pomysly" mozna zrealizowac w programie
ktore polepszaja wygrane
ktore polepszaja wygrane
Ja pracuję na swój pierwszy milion od 7 lat więc po co mam się dorabiać na ludziach takich jak ja? Znam realia i sytuację, że trzeba mieć plecy albo wujka w urzędzie gminy...więc takim ludziom kij w oko.