Wpisy 2 992 065 – 2 992 164
1 października 2017 20:21 → 1 października 2017 21:09, 100 wpisów
jakiś wirus jest u mnie siostrzeniec ma już dwie rolki papieru zużył ja do niego chłopie co ty robisz bo zbankrutujemy finansowo
Menstar zdrowia szczęścia pomyślności i Multi Multi Eurojackpot
finansowo już dawno temu za górami lasami i rzekami zbankrutowałem
Ja wam napisze jaki wirus jest jest kilka stopni z rana czyli duże wachania temperatury a u Ruskich sąsiadów chyba już mrozi a nie dawno lato było i tak to logiczne że katarki przeziębienia
Dziekuje pełnoletnie dzieci za życzenia w czoraj na poprawinach bar był wielki Ale Bar Ale Bar Ale Bar jest wielki
że tak zapytam jakie postanowienia Forsami w nowym przedziale tylko nie TS bo tu postanowienia sa od lat świetnych
Cel i marzenia w ciągle te co zawsze czyli osiągnąć sukces szczyt na każdym szczeblu kariery nawet na kołchozie kilo pomarańczy i kilo bananów i krem dżem truskawkowy
czekamy na tyś lub miliony Od TS może nam da bo jak na razie czyści mi portfel i kieszenie
Angierski jaka płaca taka praca a robota to głupota picie to jest życie wieczne
Forsami teraz maja wymagania, a placa na ostatnim miejscu liczy sie to ile sie poswiecasz zakladowi
Mulag dobre...czyści znaczy tyle co mieć biegunke czyli sr..czke
ja tam nie staram sie psychicznie, robie tak zeby wykonac robote
ale maja wielkie problemy ze mna bo nie pamietam gdzie jest jaki komputer
żeby było lepiej dobrowolnie robi i przychodzi by do gara był co dać
Angierski wiem we wtorek będę miał 12 rocznice pracy na kołchozie to wiem jak płacą a towaru się sprzedaje na setki tysięcy a przyjdzie wypłata to takie ochłapy że ...
oni maja taki bat, bo ktos jak nie ma kasy to musi robic i to jest wlasnie ten bat ze stawiaja warunki
ludzmi manipuluja, maja ich za roboli, a sami sobie daja premie za siedzenie w biurze
no takie traktowanie w polsce - niewolnictwo niby upadlo a jednak jest
no to się rozumiemy co do tego paragrafu ustęp 1 spier.,... z kołchozu
i ta sama śpiewka na twoje stanowisko czeka 100 takich samych niewolników do zapiep....
Mulag no tak, poprostu gadaja ze sa chetni i moga pracowac za taka pensje
ale tez logika przyjmowac nowych zeby oszczedzac, ten nowy tez musi sie nauczyc zawodu, a jak musie nie spodoba to tez odejdzie - to jest szukanie doraznej taniej sily roboczej ktora wykona czarna robote i sie skonczy
5,7,13,22,31
10,33,47,55,64
1,15,27,36,45
9,19,32,49,56
10,33,47,55,64
1,15,27,36,45
9,19,32,49,56
nie najgorsze jest wlasnie poswiecenie (oni wymaga zeby byc ambitnym kreatywnym pracowitym), czlowiek po latach zostaje wrakiem, nie ma to jk na zachodzie liczy sie praca a nie to jak podchodzisz do pracy
tutaj liczy sie otoczka czyli sciema zeby pokazac ze sie starasz
trzeba myśleć o sobie bo jak sam piszesz nikt ci zdrowia nie naprawi wycisną jak cytrynę i wyrzucą zmienią na nowszy model
no trzeba patrzec na swoje zycie, mozna zmieniac prace tyle razy ile sie chce nie ma co robic nic na sile
dokładnie robić trzeba ale nie ponad swoje siły bo się kaleką będzie
no jak zobacza ze sie starales duzo, to nawet dolaza robote niz wynagrodza
zreszta oni maja takie zabezpieczenie ze jak malo sie ogolnie zarabia w regionie czy w polsce to wiecej nie dzadza, mimo ze zaklad dobrze stoi
były liski cwany i są musisz pamiętać ze oni patrzą na ciebie jak na maszynę ile może ten niwolnik robol nam dać z siebie a ma dać maxa wszystko jak tak będzie będzie robił dadzą ochłapy nawet może nawet po plecach po klepią że dobrze a w portfelu ochłapy które starczają od pierwszego do pierwszego
tak bo oni chca na maxa wykorzystac, zeby wypracowac dla siebie zyski, liczy sie dobro zakladu, dobro szefa czy tych co sa na gorze
gdyby zachorowal taki ktos to odrazu wywalaja, to sa takie minusy zycia w polsce, traktuja ludzi jak zero
na tym to polega bogacić się na biednych by być coraz bogatszym a pracownik to koszty pracy nawet w ustawie jest pracownik najemny jest takie określenie
wlasnie takie niby slowne nagrody to sa nic nie warte w zakladzie, bo dobrze zrobisz nawet zaosczedzisz czy zarobisz dla nich kase, oni tego nawet nei docenia
no wlasnie traktuja ludzi jak koszty pracy, musisz wypracowac zysk czyli zarobic na swoja pensje + zysk pracodawcy wtedy masz nadzieje ze nie zwolnia takiego
ja rozumiem ze pracujesz u pracodawcy dzięki nie mu masz prace i sie trzeba starać by utrzymać prace a nawet zakład ale jest za duża przedział złamany
poprostu to jest ponizenanie godnosci czlowieka, za marna place
Mulag ale ile na zachodzie pracuja, jaki jest stosunek pracodawcy do pracownika calkiem inny niz w tej polsce, tutaj zarabia sie kosztem innych i chyba tak sie nie zmieni bogaci beda sie nadal bogacic biedni beda po to zeby sluzyc bogatym
dawniej było czy się leży czy się stoi 2 tyś się należy a teraz jest na odwrót czy się tyra i się stoi w pocie czoła robi nic się prawie nie należy może trzeba lepsze przysłowie wymyśleć ja na szybkiego tak moze dało by sie coś lepszego wymyśleć
na zachodzi czasami sie pracuje dluzej ale praca jest latwiejsza bo masz konkretne zadania, tutaj praktycznie jestes od wszystkiego
no dokladnie, wtedy ci szarzy pracownicy mogli sobie przlezec do emerytury teraz my musimy utrzymywac ten system, zeby inni mogli zyc na luzie
no tak jedna osobą chcą wytrzeć gębule by zrobi trzy czy wiecej czynnosci na raz