Wpisy 296 601 – 296 700
10 maja 2011 23:35 → 11 maja 2011 00:11, 100 wpisów
jesli czasami gram w multimulti to wybieram 7 i trafiam conajmniej 6
Lottomat to tylko narzędzie TS, nie ma co oszukiwać... główny komputer jest w siedzibie 

No cóż lestek ja nigdy i nikogo nie oszukałam , po prostu mam swoje zasady i swoje numery w tych grach 

nicoletta383 bo trochę mnie to dziwi. Lottomat to terminal, który ma wgrane oprogramowanie. Nie wiem jakie są detale, czy liczby chybił-trafił typuje terminal czy komputer...
.

Lestek >> raczej komputer.. Lottomat to tylko narzędzie pośrednie...
Jocia. 

Lestek pomyśl logicznie 

majklasz, nie wiem czy chcieliby tak przeciążać połączenie. Przecież pobranie losowych liczby to co najmniej 4 operacje zamiast dwóch. Myślę że liczby losuje jednak lottomat.
OPA: to na pewno.
OPA: to na pewno.
A o tej porze to tylko się przymulić,no i zależy kto gdzie jest i gdzie się wybiera.
torsan - - wczoraj wyslalem 2 kaskady i mialem 8/12 i 8/12,
wymienilem je na 2 kolejne i mialem 6/12 i 6/12 dzisiaj
wymienilem je na 2 kolejne i mialem 6/12 i 6/12 dzisiaj

OPA jest jedno ale. Ja cały czas o tych systemach losowych. Jestem ciekaw co generuje liczby. Lottomat czy komputer w centrali.
Kochani na pożegnanie powiem krótko komputer losuje liczby , ale lottomat jest z nim połączony w ten sposób, aby nie dac tej głównej wygranej , w przypadku gdyby ktoś zagrał na chybił-trafił
pozdrawiam i miłej nocy życze wszystkim
)

pozdrawiam i miłej nocy życze wszystkim
)Dokładnie... Lottomat to niezbyt mądre urządzenie więc nie potrafi generowac liczb - - robi to wszystko komputer główny..
a do tego trzeba dodać oznaczenie kuponu (numer, kod paskowy...) i zapisanie go w systemie... nad wszystkim czuwa komputer
a do tego trzeba dodać oznaczenie kuponu (numer, kod paskowy...) i zapisanie go w systemie... nad wszystkim czuwa komputer

To strasznie niefektywne bo w najlepszym wypadku połączenie następuje 4 razy, w najgorszym 32. BIorąc pod uwagę że lottomaty łączą się radiowo... Masakra jakaś...
Użytkownik lottotest dodał nowy komentarz w temacie Rusza KASKADA - nowa gra Totalizatora
i już wszystko jasne... lottomat pobiera z systemu pseudolosowe kombinacje. Kropka.
Ludzie róbcie co chcecie , ale z nimi nikt nie wygra 
Słodkich i wielkich wyśnionych wygranych życzę

Słodkich i wielkich wyśnionych wygranych życzę

Dopisano wygrane multi multi
@ Lestek
Co masz na myśli? Jednostka centralna na bieżąco generuje kombinacje liczb na podstawie napływających danych z kolektur i podaje jako typy na chybił-trafił?
Co masz na myśli? Jednostka centralna na bieżąco generuje kombinacje liczb na podstawie napływających danych z kolektur i podaje jako typy na chybił-trafił?
Dopisano wygrane jokera
Użytkownik majklasz dodał nowy komentarz w temacie Rusza KASKADA - nowa gra Totalizatora
Jeśli ktoś z nimi wygra to tylko na fujarce ..., powodzenia życzę ...
Dobranoc wszystkim
Dobranoc wszystkim

joker007 terminal pobiera liczby pseudolosowe z systemu (centrali)
To z wczoraj :
losowaniu nr 1 z dnia 2011-05-09 wygrane poszczególnych stopni wynoszą:
Ilość trafień Liczba Kwota(PLN)
12 0 250 000.00
11 19 1 000.00
10 637 25.00
9 6887 8.00
8 35133 2.00
losowaniu nr 1 z dnia 2011-05-09 wygrane poszczególnych stopni wynoszą:
Ilość trafień Liczba Kwota(PLN)
12 0 250 000.00
11 19 1 000.00
10 637 25.00
9 6887 8.00
8 35133 2.00
Dopisano wygrane lotto
Dopisano wygrane mini lotto
@ Lestek
Coś mi się jednak wydaje, że liczby generują lottomaty. Przecież kasy real nie są chyba podłączone do jednostki centralnej TS
Coś mi się jednak wydaje, że liczby generują lottomaty. Przecież kasy real nie są chyba podłączone do jednostki centralnej TS

joker007: a co gdyby dokładnie w tej samej sekundzie 2 lottomaty wylosowały te same liczby? One muszą być centralnie zarządzane. Centralny komputer rozdaje karty. Tylko to gwarantuje, że wszystko idzie z jednej "transzy"
Ale nie wnikam ,bo idę spać,i tak dziś była przesada,bo robiłem do 21 od 7 rano z 2 godz. przerwą...
joker007 właśnie przeczytałem. Ma to swoje plusy. Jest to jedyna okazja by zawrzeć zakład przy użyciu karty płatniczej. Ja nie znoszę nosić gotówki. No ale. Pinkolę te całe TS. 20zł dziennie, które miałbym przeznaczy na grę, jutro wydam na czteropak Warki i dobrego Kebaba 

@joker007: co do pozostałych gier liczbowych to nie ma problemu. Losować Ci liczby może nawet sierotka z koszyka, ale nie KASKADE
Jak pojadę do Niemiec,to możliwe ,że sobie załatwię neta-to nie uniknione
@ Pasko
Do generowania liczb w grach TS wystarczą proste generatory kongruentne (liniowe). Ich implementacja zawsze opiera się jednak na jakimś "seedzie". Może się zdarzyć tak, że n lottomatów wygeneruje te same liczby w tym samym czasie i wcale nie trzeba do tego centralnego nimi sterowania...
Do generowania liczb w grach TS wystarczą proste generatory kongruentne (liniowe). Ich implementacja zawsze opiera się jednak na jakimś "seedzie". Może się zdarzyć tak, że n lottomatów wygeneruje te same liczby w tym samym czasie i wcale nie trzeba do tego centralnego nimi sterowania...
Jeśli REALA terminale potrafią podawać liczby z większym prawdopodobieństwem, a nie w sposób losowy to nawet lepiej 

Użytkownik neq dodał nowy komentarz w temacie Rusza KASKADA - nowa gra Totalizatora
joker007 w loteriach i grach losowych nie wystarczy prosty generator... Minister skarbu nie przepuści tego. Ja brałem udział w organizacji loterii i wiem ile było zachodu z udowodnieniem losowości. Nasz system opierał się na pobieraniu mikro-czasu i temperatury procesora... ble ble ble...
Wszystko super, ale nie KASKADA. Bo tu jest pula losów... i nie może być np. 2 wygranych głównych

od razu wiedzialem ze mi sie spodoba