Wpisy 2 862 581 – 2 862 680
9 kwietnia 2017 16:20 → 9 kwietnia 2017 16:52, 100 wpisów
6. zabikus. Lotto pl. 12 liczb.
0-1/12.
0-1/12.
Za kolejarzy bo jakby nie oni to byśmy ten węgiel do ruskich na plecach nosili
7. Forsami. Wpis 526. 10 liczb.
1-2/10
To było ostatnie sprawdzenie.
Przerwa na
1-2/10
To było ostatnie sprawdzenie.
Przerwa na
Kawę już piłem Teraz się zastanawiam jak się dobrać do barku bo luba zabrała kluczyk ale już wiem odkręce dykte od tyłu
Mój dziadek miał coś z Napolełona i babcia do niego mowiła napol Lełon bo zimno
menster kiedyś mnie zabrali do wojskowego felczera bo ściemniałem. Eskortował mnie porucznik i ten felczer wojskowy się mnie pyta..co żołnierzykowi dolega a ja pokazuję na porucznika i mówię, że z nim przyjechałem
tam masz tylko ciemność i trzy rodzaje wideł ale mon poleca te duże najcięższe
Panowie jak to mon i wojsko dziś
?
To dno dno
Kiedyś tak nasze roczniki pamiętają!.
?
To dno dno
Kiedyś tak nasze roczniki pamiętają!.
Ja ci żółnierzu ten pas pprawie bo zaraz ci jaja urwie a sam nie miał na czym pasa zapiąć bo się z wandziocha zsuwał i to było wojsko królwej Jadwigi
Co do widełek to mój dziadek miał procę z żyletką po środku i od razu nią sadził dwa rządki kartolfli
Pamietam scene. Wyjazd alarmowy z jednostki. Stoi przy bramie generał z d-cą pułku obserwują a tu ja jadę pszczółką i nagle coś w niej trzask trzask . Urwał się wałek od wciągarki Wysiadam spoko luz schylam sie pod auto otwieram pake wałek sruu wsiadam i odjeżdżam Dostałem 7 dni urlopu
Dobry żołnierz pamiętajcie synkowie to i buta glizdą zawiąże jak mu sznurówka pęknie
nie mon u macierewicza to nic ja mówię o piekle na ziemi mon to jest a nie o szkółce niedzielnej
Dobra kolejno odlicz ...raz dwa trzy cztery pppięęęćć ..wróć nierówno ..raz 2 3 4 ppięęęćć Piątka wystąp jak sięnazywacie ..spprręężżynaaa
ja wiem dla tego mówię o mon jak ktoś chcę to polecam czekają na ambitnych co mają zdolności do władania widłami trzech rodzaji
Jeśli żaliç ktoś się chce żal się babce z PKT Gabrielto trzeba przeżyć
Forsami zależy w jakim regionie się slużyło tak się mówiło u nas było koniowi na PKT
Baaczność ..jutro wyjazd żołnierze w poligon o 9-tej podjedzie autobus z przyczepą . są jakieś pytania ? łapka w górę oczywiście Gabriel ..słucham żołnierzu...o której odjeżdża przyczepa ?
Gabriel przynJmniej forsami nie bierze misiewicza na kolchoz bo by sobie nie poradził
my tu mówimy mon nie macierewicza czy innego ministra ale o skrócie mon do piekła gdzie nie liczni wychodzą reszta nogami do przodu
Pamiętam też scenę z poligonu jak se stoimy przed SKOT-em zakopaliśmy wcześniej w piachu łuskę czołgową palimy grzebiemy ot tak w piachu butami. Podchodzi na fajke d-ca i ja nagle się schylam i mowię ooo a co to i zaczynam wydzierać a ten drze sie spiee... i do mnie zostaw to bo cie ukaram jak wybuchnie