Wpisy 2 842 314 – 2 842 413
16 marca 2017 10:23 → 16 marca 2017 13:07, 100 wpisów
ciekawe czy wszystkim dawali te same numery
wielka waloryzacja niech do tylka se wzmą te 8 zł banda złodzieji ,sobie tylko dokładają
jocia a gdzie to zrobic? w tym samym miejscu, w kazdej kolekturze, czy mam jechac gdzies "wyzej"?
dusia , gdybyś miała najniższą rentę, emeryturę, to byś dostała 100 zeta
eszemaeralD , chyba w tej samej .
eszemaeralD , chyba w tej samej .
Ja kiedys tak miałam w multi 2 razy ten sam kupon mi przepuściła i było 2 x 6/8
dusia cuduow nie ma. masz taka emeryture, jaka sobie wypracowalas. Problem lezy gdzie indziej. Obecny system emerytalny to pomysl Bismarcka, ktory potrzebowal pieniedzy na wojne. I tak malo kto dozywal tego wieku, to mogl sobie obiecywac. Dzis na 1 emeryta robia 3 osoby. Nie masz tych pieniedzy w zusie, to jest tylko cyfrowy zapis... Trzeba wrocic do korzeni, zeby kazdy sam sobie odkladal naa emeryture. Trzeba ograniczyc podatki i koszty pracy do minimum.
bedzie coraz gorzej, bo niedlugo na 1 emeryta bedzie robila 1 ososba
zus jest trupem
mlodzi nie chca miec dzieci i zadne programy typ 500+ tego nie zmienia. To nie kwestia pieniedzy tylko podejscia do zycia.
kiedyś miałam podobnie, jak grałam 3/3 .. miała być pojedyncza za 2,50, a na blankiecie była jakaś kropeczka na stawce 10 , 35 zł wyszło razem, więc prosilam o anulowanie do stawki 1 .Trójka weszła wygrałam 54 zeta, zamiast 540
eszmeralda ja przepracowałam 15 lat ,a potem choroba mnie rozłozyla nie mam stałej renty tylko co kilka lat mi przedłużają
Świat obiegła informacja, że władze jednego z najbogatszych niegdyś miast USA - Detroit - ogłosiły bankructwo. W ostatnich latach z miasta wycofały się największe koncerny, a młodzi ludzie uciekli za pracą do innych miejsc. Populacja spadła z 1,8 mln osób do 700 tys., z czego emerytów jest dwukrotnie więcej niż pracujących. Fundusze emerytalne, które inwestowały w miejskie obligacje, mają problem z wypłatą emerytur byłym pracownikom fabryk. Proponują 10 centów za każdego dolara. Jeśli ta propozycja przejdzie, emeryci dostaną 10 proc. środków, spodziewanych w ramach planów emerytalnych. Sytuacja może być dramatyczna.
konstrukcja obecnego systemu emerytalnego jest niczym klasyczna piramida finansowa. Składki jednych klientów są przeznaczane na wypłatę świadczeń dla drugich. Piramida wali się wtedy, gdy nie starcza pieniędzy na wypłaty. Wcześniej czy później obecny system emerytalny będzie potrzebował gruntownej reformy.
A CI CO CHLEJĄ I NIGDY PRACY NIEPODJELI mają rente socjalną ponad 800 stówek
dusia , lata pracy się liczą i odprowadzania składek
Nie mam zdecydowanie mocnego pewniaka
Powodzenia
Nie mam zdecydowanie mocnego pewniaka
Powodzenia
Jocia i tak jestem zła na wszystko co się dzieje dookoła ,chyba mojej jałowej emerytury nie dożyje
moim zdaniem systemy emerytalne to ogolno swiatowy problem !nie ma odwaznego mowic o tym glosno za wyjatkiem Donalda Trampa !! jego zdaniem jedynym rozwiazaniem jest emerytura socjalna !! u nas to ok. 1000 reszta to obowiazkowe alimentowanie dzieci na rzecz rodzicow !!!czy to dobre rozwiazanie sam nie wiem ??ale mysle , ze cos jest na rzeczy
wujas najlepszym rozwiazaniem jest praca na czarno i odkladanie samemu
sam nie wiem ? ale na czarno ? a odkladac to gdzie ? w banku ? tez Cie okradna !! taki system swiatowy !!
wujas jak ktos ma glowe na karku, to bedzie wiedzial gdzie odkladac
2 842 335. eszmeralda 2017-03-16 (10:52)
wujas najlepszym rozwiazaniem jest praca na czarno
ta do pierwszego wypadku przy pracy który wyeliminuje z rynku pracy.
wujas najlepszym rozwiazaniem jest praca na czarno
ta do pierwszego wypadku przy pracy który wyeliminuje z rynku pracy.
monet, jakos nie wszyscy maja wypadki przy pracy. Jak sie pracuje na czarno, to czlowiek dba o siebie. Dobrze sie odzywia, uprawia sporte, etc, zeby jak najbardziej zmniejszyc ryzyko chorob przewleklych
bo zobacz, gdzie tu sprawiedliowsc, jak jeden bedzie cale zycie bedzie sie dobrze prowadzil, a drugi bedzie chlal, zarl fast foody, palil, etc. To dlaczego ten 1 ma oplacac mu pobyt w szpitalu?
W miejscowości Wola Zaradzyńska padła wygrana 10 000,00 zł w grze Keno
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
ten obecny system nfz-zus to utopia
musi sie to w koncu zawalic, bo Ziemia nie jest z gumy, a ludzie nie chca tylko zajmowac sie gromadka dzieci
wypadek- zdarzenie nagłe .Możesz się super prowadzić ,zdrowo odżywiać a i tak może Ci belka ba czache spaść na budowie.
Owszem nie wszyscy ulegają , ale zdarzają się prawda?
Owszem nie wszyscy ulegają , ale zdarzają się prawda?
zdarzaja sie, ale pytanie jest jakie jest tego prawdopodobienstwo, a poza tym nie kazdy pracuje na budowie.
jak ktos obecnie zarabia 2 tysiae na reke, a bez kosztow pracy mialby 4 tysiace. to pytanie czy sam by sobie nie odlozyl?
poza tym sa fundacje. Ludzie sami potrafia sie organizowac i sobie pomagac, nie trzeba do tego zinstytucjonalizowanego panstwa, ktory cie po drodze 100 razy okradnie, chocby na armie urzednikow.
http://www.national-geographic.pl/national-geographic/ludzie/bangladesz-przed-nami-sztorm
tak masz racje ludzie potrafia i chca organizowac sie i pomagac drugiemu ale sa sytuacje losowe a nie na wciaz na reszte zycia !!!
mysle, ze to jest jakis pomysl z tym obowiazkiem alimentowania mozliwe , ze trzeba bedzie go zmodyfikowac
dodam jeszcze , ze pomysl pracy na czaro to koniecznosc , a nie pomysl na starosc !!!
A lotto
Jo mom 32
2,22
Sławek poczekaj na Zbigniews
Trzepie kasę x 25 to ci doradzi
To nie Leć bo spadniesz
Najlepiej na swoje
Witam wszystkich chciałem podzielić się takim spostrzeżeniem czy warto siedzieć myśleć inwestować kasę w lotto Mini Multi Pensję itp. i wygrywać czasem ochłapy. Po prosiłem co losowanie od 2 tygodni aby Ośmiolatek popatrzył w mapę lotto na pasko efekt na jeden zakład skreślony przez niego na każde losowanie trafił za każdym razem 3/6 po 24 zł w Poniedziałek nie było czasu wiec poprosiłem aby mi skreślił dwa zakłady za 8 zł w LOTTO usiadł pomyślał skreślił efekt w pierwszy zakładzie 3/6 w drugim 4/6 214 zł wygrana. Od stycznia wskazał zdrapki palcem bo dzieci nie mogą grać wiec tylko pokazuje efekt od stycznia do marca w zdrapkach 600 zł do przodu i tak się zastanawiam czy warto siedzieć kombinować tracić kasę i wygrywać ochłapy ? czy oddać inicjatywę dziecią aby skreślały
ja tez jak bylem dzieckiem to pierwsza moja gra w lotto to wygrana
Na Lotto jakiego maszp?
Angierski bawisz się w zb...
No co uciekles
Jak już to coś z 3,7,8..6..
Tzn na chybika
Nie szslej jaj masz, trafić to trafisz
Zb szaleje
Detmon ano tak bywa sama widziałam
ja też kiedyś wyciągnąłem zdrapkę i wygrałem. o niczym to nie świadczy, poza szczęśliwym przypadkiem
mario jestes kolejnym przykladem, ze dzieci trafiaja, to niesamowite, az dziwne ze badan w internecie nie ma na ten temat
Detmon mam dylemat pasują dwójki
co do mapek lotto - bardziej jestem w stanie uwierzyć, bo sam nieraz 'wyczuwam' niektóre liczby (szkoda ze nie wszystkie lol), ale ciągnięcie losów to już jest zwykły fart
Detmon są rzeczy które się fizjologom nie śniły
Mi też pai 2,9
ostatnio np w mini lotto miałem fazę, trafiałem regularnie 3/5 - tak co drugi dzień, a było blsko 4/5. teraz nic nie widzę i pewnie nic nie trafię...
Wszystko pasi 39,49...
ok nie odzywa się
Odzywam...