Wpisy 2 775 784 – 2 775 883
25 grudnia 2016 12:01 → 25 grudnia 2016 13:10, 100 wpisów
moze dodam moje numerki i rusze 4 litery z loza i pojade na cpn
<< 21 - 16 >>
<< 5, 10 12, 16, 25 30, 33, 37, 41, 48 >>
...........................................
>> 55, 58, 64. 69, 73. 75, 78 <<
2 i 3 są na NIE.
9,11,15,27,33,34,47,48,68,69
2,3,5,8,9,23,24,67,73,74
2,3,6,9,19,43,44,48,49,68
2,3,5,8,9,23,24,67,73,74
2,3,6,9,19,43,44,48,49,68
Krasnalka.
Sprawdzę jeden zestaw, wybierz który to ma być.
Sprawdzę jeden zestaw, wybierz który to ma być.
Zaq.
andreas,marek,zaq
szofer,aya,gryks,
sebol,haze,janosik,
krasnalek,faral
witam
elite elit
szofer,aya,gryks,
sebol,haze,janosik,
krasnalek,faral
witam
elite elit
no i e-45
Wasyl.
Hejka wszystkim witanym nie witanym ale wchodzi po wczorajszym
Witam wszystkich
emerytka siedzi pewnie w kuchni cos tam pichći na obiadek
Pogoda paskudna u mnie pada deszcz
mvv
mvv tojak wszedzie
u mnie wczoraj padał sniezek na wigilie
no ja zaraz sprawdzam kupiony
z całego tygodnia
z całego tygodnia
czuje hajs
aya to powtorzy sie historia ze snieg padał na 1 maja
Krasnalka
3 zestaw: 2-4/10.
3 zestaw: 2-4/10.
Przerwa.
25 czerwca 2010, 17:250 komentarzy
Śnieg w maju
Śnieg pojawia się nie tylko zimą. W polskiej historii zdarzało się, że białe krajobrazy pojawiały się całkiem niespodziewanie także w maju. Jeden z najbardziej niezwykłych przykładów mieliśmy 1 maja 1985 ...
Śnieg pojawia się nie tylko zimą. W polskiej historii zdarzało się, że białe krajobrazy pojawiały się całkiem niespodziewanie także w maju. Jeden z najbardziej niezwykłych przykładów mieliśmy 1 maja 1985 roku. Uczestniczący w ulicznych pochodach ludzie pracy ślizgali się na śniegu. Największe jego ilości spadły w nocy poprzedzającej święto, jednak także w ciągu dnia w wielu regionach Polski obficie padał śnieg, a przy silniejszym wietrze mieliśmy także zawieje i zamiecie, poważnie utrudniające widoczność. To nie był tylko zwyczajny majowy śnieg. Padał on przy ujemnej temperaturze, dlatego można było się poczuć jak w samym środku zimy. Taki rozwój sytuacji można było jednak przewidzieć, gdyż kwiecień również nie należał do ciepłych. Pod koniec miesiąca zrobiło się bardzo zimno i to nie tylko w nocy. 1 maja nadciągnął nad Polskę układ niskiego ciśnienia przynosząc opady i silny wiatr, związany z nagłą zmianą ciśnienia. Na efekty długo nie trzeba było czekać. Biały puch otulił drzewa na których pojawiły się pąki. Śnieg dosłownie zasypał tulipany i bratki, które uginały się i łamały pod jego naporem. Śnieg był bardzo mokry, dlatego wykazywał się dużym ciężarem. Do podobnego zjawiska doszło podczas Święta Pracy także w 1978 roku oraz w 1969 roku. 40 lat temu śnieg również był bardzo mokry i wywierał tak duży nacisk, że doszło do zawalenia się namiotu Cyrku Arena. Okazało się, że majowy śnieg potrafi nie tylko zaskoczyć, ale także spowodować spore spustoszenia. Ostatnio ze śniegiem w maju mieliśmy do czynienia 9 maja 2005 roku na południu Polski, a na jeszcze większą skalę 23 maja 2004 roku. Wtedy biały puch wzbudził wielką sensację.
Śnieg w maju
Śnieg pojawia się nie tylko zimą. W polskiej historii zdarzało się, że białe krajobrazy pojawiały się całkiem niespodziewanie także w maju. Jeden z najbardziej niezwykłych przykładów mieliśmy 1 maja 1985 ...
Śnieg pojawia się nie tylko zimą. W polskiej historii zdarzało się, że białe krajobrazy pojawiały się całkiem niespodziewanie także w maju. Jeden z najbardziej niezwykłych przykładów mieliśmy 1 maja 1985 roku. Uczestniczący w ulicznych pochodach ludzie pracy ślizgali się na śniegu. Największe jego ilości spadły w nocy poprzedzającej święto, jednak także w ciągu dnia w wielu regionach Polski obficie padał śnieg, a przy silniejszym wietrze mieliśmy także zawieje i zamiecie, poważnie utrudniające widoczność. To nie był tylko zwyczajny majowy śnieg. Padał on przy ujemnej temperaturze, dlatego można było się poczuć jak w samym środku zimy. Taki rozwój sytuacji można było jednak przewidzieć, gdyż kwiecień również nie należał do ciepłych. Pod koniec miesiąca zrobiło się bardzo zimno i to nie tylko w nocy. 1 maja nadciągnął nad Polskę układ niskiego ciśnienia przynosząc opady i silny wiatr, związany z nagłą zmianą ciśnienia. Na efekty długo nie trzeba było czekać. Biały puch otulił drzewa na których pojawiły się pąki. Śnieg dosłownie zasypał tulipany i bratki, które uginały się i łamały pod jego naporem. Śnieg był bardzo mokry, dlatego wykazywał się dużym ciężarem. Do podobnego zjawiska doszło podczas Święta Pracy także w 1978 roku oraz w 1969 roku. 40 lat temu śnieg również był bardzo mokry i wywierał tak duży nacisk, że doszło do zawalenia się namiotu Cyrku Arena. Okazało się, że majowy śnieg potrafi nie tylko zaskoczyć, ale także spowodować spore spustoszenia. Ostatnio ze śniegiem w maju mieliśmy do czynienia 9 maja 2005 roku na południu Polski, a na jeszcze większą skalę 23 maja 2004 roku. Wtedy biały puch wzbudził wielką sensację.
oj nic mi nie idzie TS nie trafia w moje liczby
a zawsze trochę kasy by się przydało
a zawsze trochę kasy by się przydało
a to wam wkleiłem kawałek historri
w 2006 r w czasie rezurekcji zaczął padać śnieg i u nas proboszczowi mowę odebrało
krasnalka z Twojego wpisu wykreśl --nic i nie --i przeczytaj i tak myśl
krasnalek
u mnie to już co najmniej 5 lat nie było śniegu na święta.dziwnie tak trochę. za to jak byłem dzieckiem prawie zawsze był śnieg
święta bez śniegu dziwne takie jakieś. u mnie dzisiaj jesień około 10 pochmurno i deszcz. jest nadzieja bo wg prognoz popołudniu ma przestać padać
oj jeszcze tak przy okazji
Wszystkim EWOM i ADAMOM
Wszystkiego NAJ NAJLEPSZEGO
z okazji imienin
Wszystkim EWOM i ADAMOM
Wszystkiego NAJ NAJLEPSZEGO
z okazji imienin
wczoraj wysłałem 1 zakład mini na 3 losowania,1 multi 9/9 z plusem na 6 losowań, 1 multi na 9/9 też na 6 losowań i 1 ekstrapensje. nie patrzę sprawdzę we wtorek po wszystkich losowaniach
Wasyl -zacznij pić
ostatnie większe wygrane ale mało platne były 6-10 4/6 w dl i 4/5 w mini
uwielbiam grudzień bo święta potem 29 grudnia mam urodziny a potem sylwester.
sama zabawa
sama zabawa
torsan pytasz jak po wigili
no jak kazdy obzarty i nadwaga
no jak kazdy obzarty i nadwaga
bez przesady przez 3 dni dużo się nie przytyje
andreas no to pijem
greg
cza sie wycałowac są swięta
wasyl-jak zokowitą-łykasz coś-byłem ostatnio w Milowicach -już na giełde niema poco jeżdzić!!
dużego lotka przeciągną na pewno do soboty będzie pewnie ponad 10 mln
andreas cza było dac znac tez byłem
tomoze widzielismy sie
tomoze widzielismy sie
wasyl-przepadłeś tu na forum,chyba już na emeryturze jesteś???
wasyl-jakiś czas cie tu niebyło,auto zmieniłeś??
andro jestem na urlopiku przedemerytalnym
andro z golfa na szarana