Wpisy 27 571 – 27 670
2 września 2008 19:59 → 4 września 2008 23:30, 100 wpisów
Edi8 - mam pytanie czy naprawde można w Fortunie obstawiać liczby niewylosowane w ML,jak to wygląda w praktyce bo na stronce tej firmy w regulaminie nic nie znalazłam , może to dziwne do obecnej chwili nie miałam przyjemności tam być i niewiem na czym to polega .Pozdrawiam
W tej drugiej sprawie to ciekawe czy te dwie 6 w DL zwiększyły jego wygraną bo jeśli był jedynym wygrywajacym to tyle samo było w puli przy jednej 6 czy przy obu...
megii:na niewylosowane liczby ML można grać tylko w Totolotku ( dawny TotoMix ) oraz w Milenium.
witam wszystkich kulkowiczow bardzo serdecznie po 2 miesiecznej przerwie i pobycie w buszu na mazurach,pozdrawiam musze przyjsc do siebie ,poczytac i wreszcie zaczac grac,na razie boje sie samochodow ludzi,sygnalizacji na przejsciach po prostu zdziczalem,ale za 3 dni juz bedzie dobrze pozdrawiam wszystkich i zycze wysokich wygranych.
SLUCHAJ BOLKU I LOLKU DZIECIACZKU I MARZYCIELU NIE MAM ZAMIARU Z TOBĄ PROWADZIC DYSKUSJI SCIAGNIJ SOBIE DEMO I ZOBACZ JAK TO DZIALA,ALE TO JEST POTRZEBNE TYLKO DLA TYCH CO GRAJAĄ POWAŻNIE A NIE SA MARZYCIELAMI NA CHACIE,WYDAJ 50GR A MOŻE WYGRASZ 20 GR MARZYCIELU
edi8 - zgadza się to był reportaż na Polsacie ciekawa historia no nie ?? No ale cóż tzreba mieć głowę do pieniędzy.
A ten co wygral 5 mln w krakowie bodajze to tez menel i tu zadaje pytanie: czemu tacy ludzie wygrywaja?? On pije nadal tylko ze drozsze trunki tak slyszalem przynajmniej! Ale widocznie glupi ma zawsze szczescie!Chyba tak mozna to wywnioskowac??
los jest zdradliwy dzis jestes na sczycie jutro mozesz byc na dnie niestety kolo fortuny
ryś już cię lubię, bo wszystkie ryśki to fajne chłopy, jak lubisz to graj, a jak wygrasz daj znać Pozdr.
Trafiłem numerka, bez kitu, niestety i bez 4-ech liczb dodatkowych, ech.......
pytałam wczoraj o 33 w dl.i nikt nie doradzał dziękuje.teraz wiem ze liczyć to każdy może ale tylko na siebie .
mila:czyli Twoje własne przeczucia są najlepsze i nie musisz szukać moralnego wsparcia innych graczy bo to na wynik losowania wpływu raczej nie ma.Gratuluję Ci intuicji!
MIłA- a kogo interesuja Twoje prośby i zapytania? tu wszyscy mysla jak nie dolną głowka, to chytrym uśmieszkiem i oczkami świecącymi dolarkami
jagódko, ale o co chodzi z tą dolną główką, czy masz na myśli to co ja?
Czy może ci chodzi o chorą bolącą główkę od myślenia nad typkami?
Czy może ci chodzi o chorą bolącą główkę od myślenia nad typkami?
edi dziękuje ,jagódka masz racie ale to jest miło jak jeden drugiemu doradzi .po prostu się wspierajmy.
jagódko: w Twym wpisie znalazł się chyba rysopis własny w lustrze widziany a jako psychologiczny autoportret tu jedynie barwnie przedstawiony...
Za czwórkę w Dużego aż 285 zł. Od roku 2003 nigdy nie było więcej nie licząc losowania nr 4486, kiedy płacono o 10 groszy więcej. Pozdrawiam
edi8, napisałeś wczoraj: 'mila:każda z liczb ma identyczne prawdopodobieństwo wystąpienia a tu w DL jak 1:49...'
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że jeśli losują 6/49 a my obstawiamy tylko jedną liczbę (teraz np. trwały rozważania dot. liczby 3 lub 33) to prawdopodobieństwo jest, no nie wiem, ale chyba coś pomiędzy 1:6 a 1:7 na trafienie jednej z nich.
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że jeśli losują 6/49 a my obstawiamy tylko jedną liczbę (teraz np. trwały rozważania dot. liczby 3 lub 33) to prawdopodobieństwo jest, no nie wiem, ale chyba coś pomiędzy 1:6 a 1:7 na trafienie jednej z nich.
spiderdog:oczywiście podając p=1:49 podałem je dla typowanej i losowanej 1 liczby z 49 a odnosiło się to do tego iż każda z tych 49 ma taką samą szansę na wylosowanie.A odpowiadajac na Twoje pytanie to przy obstawianiu 1 liczby przy losowaniu ich 6z49 prawdopodobieństwo trafienia wynosi 1:2,42 czyli wynosi 0,413%.Pzdr.
Nie masz wygrywac w dl padnie 3 i 32.Nie prawde padnie 3 i 32. Mam czerwonym paskiem 4,75 pkt :).Daniel wieleba jest nie prawdziwy szostki w DL.Rok bylem nie wygralem szostki 0d 4 wrzesnia 2007 do 4 wrzesnia 2008 roku
WITAM . CZY MOZE MI KTOS NAPISAC ILE JEST KABINACJI 10/20???
Z GORY DZIEKUJE
Z GORY DZIEKUJE
Kombinacji 10 z 20 jest 184.756
Liczy się to tak : w liczniku 20x19x18x17x16x15x14x13x12x11
a w mianowniku 1x2x3x4x5x6x7x8x9x10
Potem skracasz ułamek, dzielisz licznik przez mianownik i masz wynik.
Pozdrawiam!:)
Liczy się to tak : w liczniku 20x19x18x17x16x15x14x13x12x11
a w mianowniku 1x2x3x4x5x6x7x8x9x10
Potem skracasz ułamek, dzielisz licznik przez mianownik i masz wynik.
Pozdrawiam!:)
W związku z tym ,że dość często pojawiają tu się pytania dotyczące prawdopodobieństwa pewnych trafień w DL,EX i ML to polecam świetny adres: www.lotto.winweb.pl/prawdopodobienstwo.aspx gdzie każdy sam po wpisaniu swoich parametrów uzyska błyskawicznie odpowiedź w formie wyniku określającego tegoż trafienia prawdopodobieństwo.
P.s.:a może taki kalkulator nasz PASKO też tu zainstaluje?Wdzięczność wielu użytkowników gwarantowana!Pzdr.
P.s.:a może taki kalkulator nasz PASKO też tu zainstaluje?Wdzięczność wielu użytkowników gwarantowana!Pzdr.
edi8 widze ze nie znasz strony pasko, ale plama;-))
michal lublin:a ja głupi myślałem,że czas jedynych słusznych stron ( vide "Trybuna Ludu" )już minął...
A tak na poważnie to jestem tu czynny od 28.06 i nie wszędzie zaglądałem.Pzdr.
A tak na poważnie to jestem tu czynny od 28.06 i nie wszędzie zaglądałem.Pzdr.
Właśnie oglądam Koło Fortuny i widzę widownię ok.50 osób, zadaję sobie pytanie skoro w tym teleturnieju to ONI płacą i stać ich na widownię to dlaczego TS tak uporczywie od tego ucieka? Czego się boją? Widownia rozwiała by wszystkie wątpliwości.Może ktoś sensownie potrafi to jakoś wyjaśnić.Tylko proszę nie opierać się na regulaminie TS, bo regulamin zawsze się pisze "pod siebie".
joemonster.org/p/74559/strona/2/ale_kumulacja
niezła kumulacja będzie w dużym lotku
niezła kumulacja będzie w dużym lotku
We wczorajszym losowaniu ML wylosowano 2 pary:
a/ 52-68
b/ 41-58
które liderowały wśród parek najdłużej oczekiwanych mając zbliżone opóźnienia:127 i 126 losowań od ostatniego wystąpienia.
a/ 52-68
b/ 41-58
które liderowały wśród parek najdłużej oczekiwanych mając zbliżone opóźnienia:127 i 126 losowań od ostatniego wystąpienia.
oki dobra pewnie wczoraj było jeszcze mniej, ale ja myślałem, że już będzie sporo więcej ;(
Pamiętajcie o końcówkach w ML:
1,3,7,8 i
2,5,6,9 , jest ich aż po 32 szt. zdarza się że pada nawet 10 liczb z 32,realne żeby coś troszku trafić???
1,3,7,8 i
2,5,6,9 , jest ich aż po 32 szt. zdarza się że pada nawet 10 liczb z 32,realne żeby coś troszku trafić???
OPA mało realne, ale szanse są większe jak piszesz. Wg mnie realne aby coś wygrać to np. wytypować 10/16 ewentualnie 9/16.
Nie wiem czy to działa, ale zobaczyłem ostatnie losowania i tak:
DL 4581 30.08.2008 46,45,01,18,04,11
Wziąłem numer losowania 4581, z cyfr ułożyłem możliwe liczby od najmniejszej:
1,4,5,8,11,14,15,18,41,44,45,48
Co się okazało, że trafione jest 5/12
DL 4581 30.08.2008 46,45,01,18,04,11
Wziąłem numer losowania 4581, z cyfr ułożyłem możliwe liczby od najmniejszej:
1,4,5,8,11,14,15,18,41,44,45,48
Co się okazało, że trafione jest 5/12
No dobra nie jest to za dobra metoda. Ale 5/12 potrafiła dać przynajmniej raz.
TOTO-nie jest też to metoda całkiem zła -1-go jest 6/12 a w tysiącu losowań- ponad 300 to 4-i i powyżej, jest też kilka 7-ek,,myślę,że wśród kombinacji tego typu znajdą się i lepsze i gorsze.Pozdrowienia-OLAF.
Oczywiście jak się wszyscy domyślają zastosowałem to do ML-krótko mówiąc z punktu widzenia grajacego są lepsze i gorsze podzbiory ze zbioru 80-ciu!.
Wydaje się, że o wiele lepiej wychodzi branie numeru losowania poprzedniego do typowania liczb następnego losowania. Np. losowanie 4137 wziąłem numer 4137 i wyszło 8/16
Wydaje się, że o wiele lepiej wychodzi branie numeru losowania poprzedniego do typowania liczb następnego losowania. Np. losowanie 4137 wziąłem numer 4137 i wyszło 8/16 dla ML.
sorki za zaśmiecanie czata, ale wkradł się błąd wziąłem numer o 1 mniejszy
Zgadzam się,że liczb możliwych w ML jest więcej,jednak gra na duże podzbiory daje mniejsze efekty,albo jest wściekle droga!.
Wielce raduje serce moje rozwijana teraz we wpisach kilku kolegów moja przedstawiana tu poporzednio idea doboru liczb jako typy do gier losowych - poprzez analizowanie różnych ich konfiguracji jak choćby ( z wpisu kolegi TOTO )z kolejnego numeru losowania wynikające...
a miałem stosować swój jakiś systemik i nic, typuję z głowy ,a efekty: 0/5, 0/3, 0/2, 0/1.
Dziś z końcówek w ML 1,3,7,8 poszło 9 szt. a z 2,5,6,9 - 8 szt. to razem 17 liczb z 64,ale czy to jest szansa coś trafić...???
TOTO jak weszło 8/16 to nawet nieźle,mam gdzieś rozpiskę na 48 zakładów.Jutro poszukam i zobaczę ewentualnie ile można "nachapać".
Pieniądze czekają na szczęśliwca niezależnie czy wyśle jeden zakład czy 10.Liczę na swoje stałe liczby.Pozdrawiam wszystkich klikających.
Dzięki DENISS,ja też pozdrawiam,nie będę za kogoś,może sobie tego nie życzą.
A jeśli chodzi o mój na chybił 1 zakład 10 liczb na 10 losowań,to dziś się skończył termin...jeśli ktoś śledzi oczywiście.
Tak wyszło,że nie miałem ani jednej wygranej,aż dziwne,tylko dziś 6/10,także można chyba próbować dalej,a nóż coś wyjdzie lepszego.
Także według regulaminu się zwróciło 50 procent,a moja grała z plusem i zwrot tylko 20 procent,wiadomo że to przypadek,ale...
Wszyscy jeszcze śpią... Na dziś w ml proponuję: 40,1,79,28,68,80,56.
witam ja dzis na progresje multi takie liczby 48,38,9,22 moze cos wejdzie pozdrawiam,i pomalu dochodze do siebie .Wysokich wygranych.
a,kogo to?
ej kto ma na dzisiaj pewniaki na multi lotka na 8/10 albo 10/10!!co?
diablica, nie namawiaj ludzi do grzechu, czy nie wiesz o tym, że od dziś na czacie trwa cisza i niebiański spokój. Hazard to jeden z siedmiu grzechów głównych!!!!!
hihihi a ja jestem djablica i lubie namawiac ludzi do zlego!!hehe!a podanie pewniakow to cos zlego??:-))
Oj, nieładnie,nieładnie,ale skoro musisz, ale pamiętaj aby się potem z tych grzeszków namawiania wyspowiadać....
P.S Dodam od siebie, że najwięcej typów jest w dziale typowania,( obecnie 0k. 300),oraz na forum: w tematach dot typów, więc nie jest tak źle. Pozdrowienia z nieba.....
P.S Dodam od siebie, że najwięcej typów jest w dziale typowania,( obecnie 0k. 300),oraz na forum: w tematach dot typów, więc nie jest tak źle. Pozdrowienia z nieba.....
OPA:czy znana jest Ci jako człowiekowi z branży ta sprzed kilku lat historia defraudacji sporej kasy przez ajenta jednego z punktów w Bydgoszczy - poprzez nadanie kilkaset kuponów po 12 skreśleń w DL przed kumulacją a z nadzieją trafienia "6" i wpłacenia tej kasy...Niestety,gość pocelowal tylko "5" i masę niższych wygranych które nie pokryły jednak manka w kasie.
Święta Katarzyna 2008-09-02 4/537 1 230 000.00 widzieliscie wiela ta osoba trefiła szokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
je to multi lotek plus
jestem ciekaw jaim cudem tak tyle wyszlo!! nawet tylu wygranych nie bylo hahahahaha
Żadko tu pisuje od 4 miesiecy ale dziś podam być może ? Coś wejdzie :
5/4,18,21,47,62
6/4,18,21,37,47,62
10/4,12,18,19,21,37,47,61,62,72 Miłego wygrywania !Pozdro dlas strych bywalców stronki !
5/4,18,21,47,62
6/4,18,21,37,47,62
10/4,12,18,19,21,37,47,61,62,72 Miłego wygrywania !Pozdro dlas strych bywalców stronki !
w rogi nas walą to jest sciema 1 230 000 z czego to?? nawet 10/10 nie bylo tylko 9/9 z plusem co nie daje nawet takiej kwoty ! 230 000 to sie zgodze!
chciałnym zauważyć że ta osoba co wygrała tę kwotę podniosła stawkę
Jak podniosła stawkę?
Po losowaniu?
Przecież w wykazie wygranych jest 1X 9/9 z plusem?
nawet X5 nie daje tej kwoty, bo 1150000 /Prawdaż?
Po losowaniu?
Przecież w wykazie wygranych jest 1X 9/9 z plusem?
nawet X5 nie daje tej kwoty, bo 1150000 /Prawdaż?
Prawdopodobnie to jest tylko chwyt reklamowy, aby ludzie grali więcej z "plusem", lub pomyłka wpisującego..........
http://nasza-klasa.pl/profile/17529122
ZAROB KASE W INNY SPOSOB..!!!!!
ZAROB KASE W INNY SPOSOB..!!!!!
Przed chwilką znalazlem w necie dwujęzyczną stronę netowego buka ze Słowacji www.etip.sk a tam możliwość gry w KENO.
czy ktos z was ma powazne dochody z tego grania napiszcie czy grajac na parki macie np. 2000zl na miesiac jest ktos taki czy polujecie tylko na 6 w duzym
kto poluje na szóstkę ten ma w głowie pustkę
A kto gra w DL nie mając wiary że właśnie on wygra szóstkę? Chyba tylko ten co ma w głowie pustkę...
Jeszcze do wczorajszego wpisu edi8. Zajrzyj do działu "Gry liczbowe" i tam na dole każdej z gier jest taki kalkulatorek prawdopodobieństwa. Być może faktycznie zrobię bardziej wydzielone miejsce dla niego :) Pozdrawiam
Drogi PASKO:dzięki za podpowiedź lokalizacyjną co do kalkulatora na Twojej stronie - bo trochę on skryty...Ale idąc za Twoją podpowiedzią nie omieszkałem zbadać funkcjonowanie owego kalkulatora i ku swemu zdziwieniu wyszedł mi inny wynik dla prawdopodobieństwa wylosowania 1 liczby ze zbioru 49 przy 6 losowanych niż jest to przy użyciu kalkulatora ze strony tu już podawanej przeze mnie:www.lotto.winweb.pl bo u Ciebie jest 1:8 (12,245%) a tam 1:2,42 (0,413%).Ja jestem humanistą ale "na piechotę" teraz policzyłem i też mi kurdę 1:2,42 wychodzi...Proszę więc o tegoż zweryfikowanie!Pozdrawiam
W obu kalkulatorach użyłem tych samych parametrów:zbiór 49 liczb 6 skreśleń 1 liczba typowana...a wyniki diablo różne!
Wszystkich liczb 49
Losowanych liczb 6
Skreślonych liczb 6
Trafionych liczb 1
Prawdopodobieństwo 1 do 2, a dokładniej w procentach.
Losowanych liczb 6
Skreślonych liczb 6
Trafionych liczb 1
Prawdopodobieństwo 1 do 2, a dokładniej w procentach.
W tego multi z plusem to nikomu nie dadzą wygrać. Nie mówiąc już o grze o podwyższonej stawce.