Wpisy 2 655 022 – 2 655 121
26 maja 2016 17:27 → 26 maja 2016 18:10, 100 wpisów
trzeba oceniac siebie a nie innych krzysztof jest spoko
coco nie wiem ale nie jest trollem zreszta wole jak jest tutaj krzysztof c niz naprawde trolle frustracji jest jaki jest
KOLEJKA DLA WSZYSTKICH, NA ZDROWIE PANOWIE I PANIE. Ale wczoraj niestety przegrałem mecz 0-6, 1-6, 0-6, deklasacja była ale jak grałem od niedzieli po około 9 miesięcznej przerwie. Muzę więcej pograć a będzie lepiej. A grałem z takim znajomym co pilnuje na orliku ponad 30 lat ma. A potem grałem z kolegą w moim wieku seta to wygrał 4-6, a potem z kolegą również innym 3 gemy ale wygrałem, on mówił że pierwszy raz grał. A punkty też może nie były liczone tak dokładnie. No ale widzicie tam systemu sokolego oka nie ma.
Ja będę inny dla ludzi.
A ja musze rower naprawic, bo mi pada. Łańcuch, kaseta,***y i pewnie suport. Za mocno cisnę i materiał nie wytrzymuje
Muszę też głos zajmować na zebraniach, Dacie mi jakieś pomysły. Z chęcią poczytam oczywiście. A i wam może w czymś pomogę.
Krzysztof ja mam pomysł. Powiedz im, żeby pis zwijal się z rządu, bo zrujnuje ten kraj, goapodarkę i budżet.
Kolega mi pokazał kolarzówkę, za 1500 zł, ale jakie wąziutkie koła. Tata też ma, ale sobie zrobił go, a wcześniej jak był młodszy to jeździł sporo kilometrów, jak miał ale inny rower.
Panstwo minimum, podatki minimum. Usuniecie dochodowego piti cit, vat do minimum na ktore zgadza sie ue. Tylko policja, wojsko, sady i ochrona srodowiska.
Daj spokój a ty co z poprzedniego rządu jesteś ?
Krzysiu, musze sie zgodzić z Cocojambo. Oni doprowadzą Polskę do katastrofy, zarówno gospodarczej jak i społecznej - skutecznie podzielili polski naród na pół.
Człowieku zobacz co oni zrobili i ile wydali, potem się wypowiadaj.
coco kto by nie byl to i tak dla siebie i swoich bedzie bral dawal P O bylo i co afera za afera pod dywanik chcieli lasy ziemie wszystko dla dobra ue specialnie pisze z malej litery dawac zreszta nie mam ochoty gadac i brudach zatypowalem spadam
Tu nawet nie chodzi o rzadzenie i poglady. Jarek nauczyl sie zarzadzac kryzysem i skutecznie bedzie awantura do awantury, ciagle punkty zapalne.
Franek oni juz chca z Wisly zrobic kanal a z Krynicy Morskiej wyspe
W tej chwili pisiory pod przykrywką ustawy o "zakazie sprzedawania ziemi zagranicznym" sprawili, że ziemię rolną i budowlaną bez planu zagospodarowania mogą kupić tylko klechy i zaprzyjaźnieni z PiSem rolnicy wielkoobszarowi - super
Coco, słyszałem o tym, pewnie z Helem zrobią to samo żeby szybciej pływać z Gdyni do Karlskrony
No oni dzialaja tylko pod kosciol- z malej litery. Traktuja religie instrumentalnie, robia pod biskupow i sekciarzy rydzykowych.
Mam swoje zdanie.
Nie to że popłakać, bo platfusy to również były i są mendy, ale wygląda na to że wpadliśmy z deszczu pod rynnę...
Krzysztof zacznijmy od tego, ze nie zdasz egzaminow, wiec o czym ty piszesz.
Cocojambo franek619 to wolny kraj wiec załóżcie partie ugrupowanie startujcie w wyborach przejmijcie władze pokarzcie jak zrobicie to lepiej dla kraju
Bo ty mas podobnie jak ten mój znajomy woźny słynny i jego syn. Posłuchaj mnie uważnie teraz, kto średnio zarabia, jakoś sobie radzi to dobrze, a co mają inni powiedzieć biedni, na marginesie społecznym, albo chorzy ? Ja choć niewielki, finansowym wkładem wrzucam na cele, czy jak mnie ileś rady ktoś prosił z tych takich biednych. Nawet pamiętam taka pani stała, było napisane że ukradziono jej emeryturę 780 zł, jak wychodziłem z Kauflandu to wróciłem się i dałem a przede ktoś również dał ileś.
Jak w tym kraju ma byc dobrze, jak profesor z Politechniki Warszawskiej czy UW, jakjs miliarder ma tyle samo glosow co ludzie pokroju krzyska? A ze glupich jest znaaacznje wiecej to widac do czego doprowadza demokracja i rzady egalitarne. Wystarczy rzucic socjalistycznymi haslami tpu 500+ i ludzie juz kochaja rzad. Nawet sie nie zastanowia skad te pieniadze
Bo sfera religijna to sprawa indywidualna, choć idę do kościoła się pomodlić nie więcej, nie dla kogoś.
Majpan, nie martw się o mnie, choćby Janosik kilka dni temu mi sprawdzał
Doktor nie da sie od tak haslami, ktore sa prawdziwe wygrac wyborow, bo ludzie wola byc oszukiwani. Łykaja jak mlkde pelikany, nie chca wziac losu w swoje rece i tylko czekaja na danine od panstwa.
To ty podobnie widzisz ja ten znajomy co grał ze mną w tenisa.
Postaram się zdać egzaminy. A pro po ile masz lat, gdzie pracujesz, masz dzieci ?
bo może czas taki nastal ze państwo ma dać coś od siebie a nie tylko grabić szarego człowieka bo generalnie kto płaci więcej podatków w tym kraju biedny czy bogaty
Co mam zrobić aby wygrać z nim w tenisa ? Bo woźny miał operację na dłoń, choć już długo minęło, i jak mi mówił jego syn jak przyjdzie z pracy to najlepiej się uwalić i tyle, a i kolano go boli.
Dlatego powstalo cos takiego jak sprawiedliwosc spoleczna,bo pod kryteria i definicje sprawiedliowsci to nie podchodzi. Wazne, ze ludzie to kupuja.
Czyli ej rozumiem że wcześniej było lepiej ?
To znaczy Cocojambo ile masz lat ? Bo nie wiem jak się zwracać ? A szczekunek trzeba mieć i mam do was wszystkich.
Doktor nikt ci ma nic nie dac. Niech panstwo przestanie grabic. Zostaw ty juz bogatych w spokoju. Komunizm juz byl, a u nas socjalizm i samj robotnicy walczyli, zeby sie go pozbyc.
Doktor państwo ma NIE DAWAĆ CZŁOWIEKOWI, tylko mu NIE ZABIERAĆ, żeby nie musiało mu później dawać. Takie proste, a takie trudne do zrozumienia dla większości polskiego społeczeństwa
Poza tym bogaci sami z siebie potrafia dac. Ty nie masz im zabierac. Bill Gates i spolka sami rozdaja swoje uczciwie zarobione pieniadze.
No a ja jestem na zasiłku dla bezrobotnych, ale pewnie niedługo się to zmieni, jak gdzieś do biura pójdę ?
Sami katolicy, a najchetniej by obrobili bogatych i zywcem ich zakopali
Ale jakoś mi jeszcze nic nie dał i nie dali.
A ty co taki jesteś co ?
Gdzie pracujesz ? Chyba dobrze ci się żyje co ?
Krzysztof i ja mam lozyc na twoje miejsce pracy? Biurokracja ma bhc ograniczona do minimum. Poza tym to jeden z postulatow twojego pisu o ile nie chca kupic glosow tejze.
tylko do tej pory to państwo grabiło na maxa co niektórym ciężko jest zrozumieć jakie powstało rozwarstwienie społeczne podyskutuj z ludźmi którzy zasuwaj po 10-11 godzin za najniższa krajowa
On te nie zrozumie, daremna rozmowa. doktor2p barwo dla ciebie.
Ta ciężką pracą.
Jesteśmy na forum o totolotku, tak? To teraz pomyślcie sobie że wygracie powiedzmy 10 milionów, najpierw milion zabierze Wam państwo ryczałtem z podatku, później jak wpłacicie na jakąś lokatę będą regularnie podprowadzać 19% podatku z tego co się uzbiera, jeżeli za te pieniądze (podkreślam, wygrane) założycie firmę to również będzie wam zabierać kilkanaście do kilkudziesięciu procent za poszczególne składniki... i tak panstwo wykorzystuje ludzi którzy dorobili się sami lub mieli akurat szczęście w życiu, żeby dać ludziom którzy nie chcieli się kształcić ani ciężko zapracować na cokolwiek, tylko leżeli brzuchem do góry i "DAJCIE, DAJCIE, DAJCIE"
Witajcie,Krzysztof C mam nadzieje ze kiedys zostaniesz premierem
Widze sami pokrzywdzeni na tym czacie. Coraz wyzsza minimalna to zwalnianie kolejnych pracownikow, bo a praca czesci kudzi jest warta powiedzmy te 6zl. Pracodawca do tej pory powiedzmy zarabial na tym pracowniku 50 groszy, a teraz ma jeszcze na niego doplacac? Jak sie pracuje na etacie, to robi sie na bogactwo wlasciciela. Najprostsza logika.
Franek 619 pamietasz kto obiecal przed wyborami ze zlikwiduje podatek 19 % z odsetek od lokat bankowych ?
Jacunn, sprawdź co napisałem wyżej - poprzedniej władzy też nie szanuję i nie pochwalam, ale to co wprowadzają pisiory to najzwyklejszy socjalizm i rozdawnictwo
Jak by wygral ktos z was, poza frankiem, to po paru latach zostalisbyscie z milionowymi dlugami. A wczesniej stracilibyscie resztki rozumu.
Franek ja wole bardziej pomagac biednym niz tak jak to mialo za czasow koalicji po i psl kiedy bogacili sie tylko Ci ktorzy juz bogaci byli
Nie chce mi się już tu użerać ze znawcami od gospodarki socjalnej, biorę psa i idę się przejść - do zobaczenia wieczorem
Dzieki 8 letnim rządom PO i PSL wielu ludzi musi pracowac na smieciowych umowach i za groszowe stawki.To platforma razem z psl ulatwilo prywatnym biznesmenom robienie z Polakow niewolnikow.To PO i PSL uchwalalo prawo dla swoich kolesi,dlatego ten nasz kraj tak wygląda.Przez swoje 2 kadencje koalicja po i psl wspierala tylko biznes zagraniczny,dlatego mamy dzis pelno dyskontow,marketow,galeri handlowych gdzie zysk wypracowywany przez naszych rodakow jest wyprowadzany za granice zamiast budowac nasz kraj
ale to nie miejsce na dyskusje o polityce,zapraszam na moj profil n fb "tomasz kowalski"
Nie interesuje mnie kto ile zarobił zagranica tu jest Polska moja ojczyzna tu każdy powinien żyć godnie i tak się czuć a nie żyć na granicy ubóstwa
Jacun a wiesz, ze jak zarabiasz do reki 2 tysiace, to tak naprawde drugie tyle bierze panstwo w podatkach bezposrednich? A wiesz, ze do tego dochodzi wysoki wat, akcyzy i inne posrednie? O tym mowi Korwin od lat. Samo utrzymanie darmozjadow z zusu kosztuje ponad 2 mld zlotych rocznie.
Obecnie w Zakładzie [ZUS] pracuje 46,5 tysiąca urzędników, a ich pensje w samym tylko 2015 roku pochłonęły gigantyczną kwotę 2 miliardów 117 milionów złotych. Co warte podkreślenia
Obecnie w Zakładzie [ZUS] pracuje 46,5 tysiąca urzędników, a ich pensje w samym tylko 2015 roku pochłonęły gigantyczną kwotę 2 miliardów 117 milionów złotych. Co warte podkreślenia
https://www.facebook.com/janusz.korwin.mikke/photos/a.10150563803222060.370988.277681892059/10153603628422060/?type=3&theater
Jak robicie zakupy w marketach zagranicznych to do siebie tylko pretensjie. Ps. biedronka tez nie jest polska.
Dlatego mowie, pis po jedno szmabo. Wchodzicie ciagle do jednej rzeki i oczekujecie innych rezultatow. Postradaliscie rozumy, czy was Bóg opuścił?
cocojambo ale ktos dal zezwolenie na to by tyle marketow z zagranicznym kapitalem bylo budowane w naszym kraju
Cocojambo ale dalej wracamy do tego ze państwo grabi ludzi bo ZUS zapłaci szary obywatel bez wyjątku /tylko bezdomka płaci podatki w kraju zły przykład bo są największym plątnikiem je sil chodzi o firmy tego typu w kraju
a jak Korwin dojdzie do władzy to będziemy mieli Mrówki na każdym rogu
Wam sie oczy otworza jak zus padnie na ryj, to kwestia paru lat.
nie ma w sumie na kogo glosowac,bo nowoczesna to tylko odmalowana na nowo platforma obywateslka
2 655 097. Cocojambo 2016-05-26 (17:58)
Bill juz zostal zbanowany, bo przez was wariowal.
2 655 113. Cocojambo 2016-05-26 (18:06)
Dlatego mowie, pis po jedno szmabo. Wchodzicie ciagle do jednej rzeki i oczekujecie innych rezultatow. Postradaliscie rozumy, czy was Bóg opuścił?
Jeszcze trochę i się zdradzisz
Bill juz zostal zbanowany, bo przez was wariowal.
2 655 113. Cocojambo 2016-05-26 (18:06)
Jeszcze trochę i się zdradzisz