Wpisy 2 455 362 – 2 455 461
26 września 2015 19:38 → 26 września 2015 21:30, 100 wpisów
1kg jarzębiny
0,5 l wody
1,5 kg cukru.
Jarzębinę porządnie wypłukac i zagotować w dużej ilości wody. Nie gotować! No może tak ze 2 minutki.
Odcedzić. Zagotować 05 l wody, rozmieszac cukier i dodać jarzębinę i zagotować. Odstawić na 2-3 godz i znowu zagotować i tak pięć-sześć razy. Za ostatnim razem przygotować słoiczki i od razu pakowac i obracac do góry dnem. Cholera strasznie się klei wiec to mozolna i wneriające zajęcie
0,5 l wody
1,5 kg cukru.
Jarzębinę porządnie wypłukac i zagotować w dużej ilości wody. Nie gotować! No może tak ze 2 minutki.
Odcedzić. Zagotować 05 l wody, rozmieszac cukier i dodać jarzębinę i zagotować. Odstawić na 2-3 godz i znowu zagotować i tak pięć-sześć razy. Za ostatnim razem przygotować słoiczki i od razu pakowac i obracac do góry dnem. Cholera strasznie się klei wiec to mozolna i wneriające zajęcie
Poco wam Multi Paris jak prawdopodobieństwa nieprzeszkoczycie
Niektórzy jarzębinę traktują leciutko blenderem i dodatkowo dodają sok z cystryny, ale ja tego nie robię, choć obie wersje mam
Bardzo dobre na zapalenie pęcherza...działa jak piwo...sikasz i sikasz po tym
Bardzo dobre na zapalenie pęcherza...działa jak piwo...sikasz i sikasz po tym
ula,
ostatnio cydr robiłem według tego filmu...tez był dobry
https://www.youtube.com/watch?v=2zL3feMHOOg
ostatnio cydr robiłem według tego filmu...tez był dobry
https://www.youtube.com/watch?v=2zL3feMHOOg
Ja w tamtym roku z czarnego bzu robiłam,ale w tym roku w ogrodze ptaki same oberwały...nie dały mi szansy
winko mam w tym roku z czarnego bzu....cienko z nim w tym roku było, więc zmieszałem z jeżynami i aronią...zobaczymy, co to będzie
kondi żyjesz ???
Ja właśnie się przywlokłam z rodzinnego zamknięcia sezonu grillowego
Ja właśnie się przywlokłam z rodzinnego zamknięcia sezonu grillowego
u nas cały dzien leje, więc za taksówke robiłem....nie ma to jak ktos zaplanuje ci wolny dzien
ulala
kondi ja mam w środę kontrolę projektu o stronie księgowej mam blade pojecie a jedna ksiegowa w ciązy na L4 a druga jeszcze nie wróciła z macierzyńskiego
kondi ja mam w środę kontrolę projektu o stronie księgowej mam blade pojecie a jedna ksiegowa w ciązy na L4 a druga jeszcze nie wróciła z macierzyńskiego
jeszcze wczoraj włuczyłem sie po Krakowie...nawet chybika tam puściłem, ale tylko 2/5 na obu zaklaach w mini i nic w MM
tylko surowizna ula na nich działa
Nie ula...w robocie sie przeprowadzamy
Nie ula...w robocie sie przeprowadzamy
kondi a u mnie szef do grudnia na L4 a budżet będzie negocjował p.o czyli jak znam budżetową rzeczywistość zobaczymy obiecane pierwsze po siedmiu latach podwyżki jak świnia ksiezyc z chlewika
Kondi>>> piszesz o cydrze. A nie jest to tak że jeśli cydr to musi być z jabłek. ?
Przecież na cydr też jabłecznik mówią?
Przecież na cydr też jabłecznik mówią?
kondi..ja mam wprawę,gdyż karmie 5 kotów wątroba płuckami,sercami surowymi
ghost5 jesteś?
specjalnie dla Ciebie wyszukałem by znieczulić bana ... ale jutro luknij, bo dzis już za ciemno
http://ptaki24.pl/kamery-online-z-ptakami/dokarmianie-ptakow-w-ogrodzie.html
specjalnie dla Ciebie wyszukałem by znieczulić bana ... ale jutro luknij, bo dzis już za ciemno
http://ptaki24.pl/kamery-online-z-ptakami/dokarmianie-ptakow-w-ogrodzie.html
kondi o wyborach mi nawet nie przypominaj .... w urzędzie marszałkowskim nadgorliwcy już szykują wazelinę i nasłali na miasto kontrolę szukając jakby tu udowodnić kolesiostwo przy podziale kasy na rewitalizację miast, zadzwonili do mnie i pytają o jakieś spotkania z moim udziałem przed 6 laty .... śmiech na sali
a sok jabłkowy to z czego jest Monet.?...przecież nie z...biedronki
sama linia kredytowa z EBC kosztuje nas miesiecznie miliony na wypadek w. To jak płacic "ubezpieczenie"....tylko po co, skoro mamy własną walute
kondi 70-tki miały być wczoraj a jak było możesz sprawdzić czyli mam je cały czas na celowniku
455 398. kondi 2015-09-26 (19:53)
No nie z biedronki Ale ty jarzębine na jabłkowy przerabiasz.
No nie z biedronki Ale ty jarzębine na jabłkowy przerabiasz.
dziś kwadratura Merkurego i Plutona to powinno polecieć coś z 1,4,7,9,10,14,29,31,75,76 a o 14-stej .... szkoda gadać
Monet...Ty już chyba pijesz cos...dwa odrębne tematy były...o jarzębinie i o cydrze
455 398. kondi 2015-09-26 (19:53)
Monet jest ze Szczecina , nie z Biedronki
Monet jest ze Szczecina , nie z Biedronki
Kto dzis wygra na pewno
czekam na grzyby...juz czerwone kozaki są, wiec i inne powinny sie pojawić...pogoda sprzyja
jocia
jocia i kondi właśnie skończyłam analizy i jutro warto pamiętać o 70`tkach bo jest sporo podobieństw do 18 września 2013
jocia i kondi właśnie skończyłam analizy i jutro warto pamiętać o 70`tkach bo jest sporo podobieństw do 18 września 2013
zatypowałem, wiec uciekam...nakupiłem 3 książki w biedronce w tym jedna za grosz, to jest co czytac
Messi 2 miesięcy przerwy Ronaldo w4meczach nic niestrzelil to Robert ma szansę
Dobry wieczór.. .
................................
................................
kondi to u Ciebie były u mnie zniknęły jak sen złoty tzn. te które mnie interesowały
Medea.. .
.................................
.................................
Biedny messi masakra kto chce skan 7baniek z2008r
Dawać losowanie.. .
.....................................
Tak losowali dzisiaj w Lotto de:
15 - 16,
33 - 34,
6, 31 ... 7.
.....................................
Tak losowali dzisiaj w Lotto de:
15 - 16,
33 - 34,
6, 31 ... 7.
Cisza.. .
Znikam.. .
------------------------
------------------------
Niespac naco wydać kase
70ki na jutro?
to proszę doprecyzować które wybrać do skreślenia
to proszę doprecyzować które wybrać do skreślenia
drapek
gdyby wziąc pod uwagę wynik z 14-stej to powinno być 70,72,76 lub alternatywnie 71,75,76,77,78 lub jeszcze bardziej alternatywnie 74,77,79,80
gdyby wziąc pod uwagę wynik z 14-stej to powinno być 70,72,76 lub alternatywnie 71,75,76,77,78 lub jeszcze bardziej alternatywnie 74,77,79,80
WitamMM:1,3,5,7,9,11,13,15,16,23
Lotto:1,2,3,40,41,44
Mini Lotto:2,3,13,14,16
Lotto:1,2,3,40,41,44
Mini Lotto:2,3,13,14,16