Wpisy 2 407 903 – 2 408 002
6 sierpnia 2015 14:48 → 6 sierpnia 2015 18:30, 100 wpisów
paulo bo to samo życie jest ,kiedyś nie było komórek laptopów internetu i jakoś ludzie więcej wiedzieli dużo czytali ,a teraz jak mój mąż mówi jakby im to pozabierać to kaplica
dusia ...nic nic nic nic tego liczby ..teraz naprawiam klawiatura została wlewane kawa
jasna sprawa ja też tylko na gazetach dawniej krzyżówki konkursy wiadomości kompa nieznalem odkąd od gdzieś 7 lat może 10 nauczyłem się na kompie to zjadacz czasu niesamowity trudnol od netu sie oderwać i telewizjA poszła w odstaWKE a dawniej często oglądałem
krzysio...mówiłem idż nad rzeka opłucz jajeczka -a nie ty niszczyć klawiatura
paulo ja też od niedawna na tym siedzę ale nie odpuszczam krzyżówek i sudoku .
dusia
nie daleko mnie jest wioska o nazwie Zgorzelec . do Zgorzelca co jest granica do Niemiec , jest około 250 kilometrów . i wielu ludzi się pytało gdzie jest granica ? gdzie jest przejśćie . jak tłumaczę że to nie tu , to byli zaskoczeni , ale bystrzachy sobie pomyślałem
nie daleko mnie jest wioska o nazwie Zgorzelec . do Zgorzelca co jest granica do Niemiec , jest około 250 kilometrów . i wielu ludzi się pytało gdzie jest granica ? gdzie jest przejśćie . jak tłumaczę że to nie tu , to byli zaskoczeni , ale bystrzachy sobie pomyślałem
raz w tygodniu obowiązkowo była biblioteka i to nie 1,2 ,ale 10 książek się brało
O geografi czy mapach nie wspomnę .Teraz siedzą przy stole i komórka na bieżąco w ruchu
bez nawigacji nie trafi
bez kalkulatora nie policzy itd;
spadam do piwnicy
bez kalkulatora nie policzy itd;
spadam do piwnicy
W dziale wyniki keno pojawiło się losowanie nr 471 000
Cześć mamy nowego prezydenta będzie dobrze. Kto za łapka w górę.
Oddałem głoś w dobre ręce jednak.
krzysztof c
Zapamiętam i za rok lub dwa , pogadamy o słowie , będzie dobrze ..
Zapamiętam i za rok lub dwa , pogadamy o słowie , będzie dobrze ..
2 407 923.
Tak krzysztof c
Trzeba w to wierzyć.
Ja nie wiem jak naprawdę będzie ale wierzę że OK.
Tak krzysztof c
Trzeba w to wierzyć.
Ja nie wiem jak naprawdę będzie ale wierzę że OK.
Lewy>>
Więcej optymizmu.
Daj Nowemu szansę.
Ty jeszcze nawet palca w wodzie nie zamoczyłeś a już zakładasz że jest dla Ciebie za zimna.
Więcej optymizmu.
Daj Nowemu szansę.
Ty jeszcze nawet palca w wodzie nie zamoczyłeś a już zakładasz że jest dla Ciebie za zimna.
Monet .. każdy by chciał żeby było dobrze
ale ja mam jednak pewne obawy tego
ale ja mam jednak pewne obawy tego
Lewy>> obawy ja też mam.
Ale do do starego to już miałem pewność że wypalony,nijaki,nieskuteczny.I co najgosze -Leniwy!!!
I co wybierać alby sobie był i przespał i przebumelował następną kadencję?
Ale do do starego to już miałem pewność że wypalony,nijaki,nieskuteczny.I co najgosze -Leniwy!!!
I co wybierać alby sobie był i przespał i przebumelował następną kadencję?
bo W DUDZIE jest jakaś nadzieja dla Polaków i ich dzieci a szczególnie dla najbiedniejszych dzieci. TO widać ilu ludzi witało go.
UCIEKAM 21,40
UCIEKAM 21,40
Monet .. masz rację
i w takim przypadku nadzieja jest lepsza , oby się sprawdziła
i w takim przypadku nadzieja jest lepsza , oby się sprawdziła
Słyszeliście jak pan prezydent mówił wiek emerytalny ma zostać obniżony i wzroście kwota wolna od podatku. Na początek te sprawy. Ja oprócz zaprzysiężenia w sejmie wszystko oglądałem i naprawdę wyszedł bardzo dobrze i życzę nowemu prezydentowi powodzenia i sił w zrealizowaniu obietnic. Aha a jutro można zadawać online pytania.
TROSZKĘ mnie dzisiejsza szopka dziwi 2 msze święte jedna o 17 a druga o 18,zobaczymy jak będzie zawsze jest nadzieja
Krzysztof tylko nie przesadzaj z tymi pytaniami bo serwer im zablokujesz
Spokojnie dusia.
JOCIA ja nie mówię że by mi to przeszkadzało ,tylko już żeby było lepiej i żeby młodzi mieli lepiej nie takie głodowe płace bo bez naszej pomocy to
krzysztof c . . tylko nie pisz Prezydentowi o swoim mopliku że Ci kopci ..
Pojawiły się nowe, zwycięskie kody Loteriady !
Żeby była praca i godna praca a będzie bardzo dobrze i w Polsce co ważne. ODBUDOWAĆ POLSKI PRZEMYSŁ !!!
lewy podobno to wina oleju kiepskiego który dali na stacji Orlena tacie a ten facet gdzie był kupiony skuter mówił że on jest nie za specjalny na dłuższą metę i dał za 30 zł dobry. Tamten tata wydostanie strzykawką a wleje nowy.
I z czego się chłopie śmiejesz ?
zgrywus
A ty masz być wybrany na doradcę taki mam wywiad
pamiętaj o nas
A ty masz być wybrany na doradcę taki mam wywiad
pamiętaj o nas
Cześć wszystkim.
--
Wszystko piknie, tylko zdaje się,
ustroje się Wam polityczne, niektórym osobom pomyliły. W Polsce, niestety nie ma obecnie Monarchii. Taki koncert życzeń to można zaadresować ale do Rządu RP, bo to Rząd rządzi. Nie Prezydent. Ewentualnie, do swoich ukochanych Parlamentarzystów, bo to oni stanowią w RP prawo (władza ustawodawcza).
--
Wszystko piknie, tylko zdaje się,
ustroje się Wam polityczne, niektórym osobom pomyliły. W Polsce, niestety nie ma obecnie Monarchii. Taki koncert życzeń to można zaadresować ale do Rządu RP, bo to Rząd rządzi. Nie Prezydent. Ewentualnie, do swoich ukochanych Parlamentarzystów, bo to oni stanowią w RP prawo (władza ustawodawcza).
Yar000 ktoś ma nadzieję ..
Powiedz jakie zmiany zaszły od czasu RP.
Powiedz jakie zmiany zaszły od czasu RP.
Cześć lewy . Rozumiem, że są nastroje nadziei. Natomiast inna rzecz, to konstrukcja samego tzw. państwa. Począwszy od Konstytucji RP. Niestety, ale nie ma prostego przełożenia pomiędzy brakiem pracy, lub chęci lepszej pracy, a zmianą Prezydenta. Chyba, że to byłby Król . Nie mam nic przeciwko. Mieszczę w sobie element monarchistyczny. Wawel czeka na Koronację.
Po zawaleniu się w piz ... du demokracji, rzecz jasna i żeby to miało sens.
Ja, jestem wolnościowcem. Nie życzę sobie tylko, żeby tzw. państwo (nie mylić z POLSKĄ)wtrącało się w moje sprawy. Sam sobie doskonale poradzę jeśli mi tylko "państwo" nie będzie przeszkadzać. Będę płacił podatki a "państwo" zapewni mojemu Krajowi, Polsce, ochronę granic (silna armia). Mnie, zapewni niezależne sądownictwo i spokojne ulice. I na biednych też dam datki. Z własnej woli. I tyle oczekuję.
Witam wszystkich, szansa na zmiany jest (czy dobre tego nie wiem) bo wygląda na to że niedługo do władzy dojdzie PIS, i będą mieli prezydenta który wszystko raczej im klepnie
poza tym to jest taki kraj że jak nie pokombinujesz to nie masz bez względu na to kto rządzi
Być może dojdzie do włądzy. Wolałbym, żeby PiS doszedł do włądzy bez swoich gospodarczo fiskalnych elementów socjalistycznych. Tutaj potrzebna jest zmiana sposobu myślenia a nie "regulowania' gospodarki nowymi podatkami, lub ich podwyższaniem, czy też wymyślaniem podatkow dla osób/firm najbogatszych. I zmiana relacji obywatel - państwo.
Głosowałem w 2 turze na Dudę (a w 1 przeciwko Komorowskiemu), żeby było jasne. I mam kolegów w PiS.
Sam jestem wolnościowcem a jak słyszę o różnych socjalistycznych pomysłach to mi się niedobrze robi. "Walczyłem" też na ile moglem "za komuny". Butelki z benzyną, kwas solny, kamienie, proce, z cała pewnością ówczesny "zadymiarz", więc nie jestem tylko kłapaczem jęzorem.
Cześć Majpan . Np. 42% podatek dla najlepiej zarabiających. Z trudem, zostało to odrzucone na ostatniej konwencji programowej PiS. Tylko dlatego, że koalicjant PiS czyli ludzie Gowina (nie pamiętam nazwy tej formacji), konserwatyści, naciskali, i to nie przeszło.
I nie chodzi tutaj o nowelizację Ustawy hazardowej tylko opodejscie do tematu.
Ja nie widzę żadnych zmian od czasu RP , w sądach jeszcze większe przekręty jak za RP , w urzędach to szkoda mówić , ludzie się zmuszają do wyjazdu za lepszym życiem , ludzie nie mogą powiązać koniec z końcem , a dług Polski doprowadzi kiedyś do rozbioru ..
Na jednej z komisji sejmowych, kiedy wystąpił pan Kapica, minister/generał/celnik chwalący się osiągnięciami, mowił o nadziei na przyszłe "uszczelnienie" bukmacherki. A może i blokowania stron. Na to podniósł rękę jeden z posłów opozycji (największej partii opozycyjnej w Polsce) i zapytał pana ministra Kapicę: "to jeszcze ich wszystkich nie wylapaliście"? To jest 100% sposób myślenia.
Mialem przez moment nadzieję na zmianę podejścia, myślenia, gdy koło PiS zaczęli się kręcić ekonomisci kojarzeni do tej pory z Korwinem Mikke. I cały czas mam nadzieję, że znowu się tam zaczną kręcić.
Yar
Czy byłbyś za tym żeby służba zdrowia była w pełni odpłatna?
Czy byłbyś za tym żeby służba zdrowia była w pełni odpłatna?
Służba zdrowia jest odplatna. Kto ma osobę ciężko chorą w rodzinie, wie o czym mówię.
Jestem za tym, aby nie kradziono pieniędzy ludziom, którzy placą w Polsce przymusowy haracz zwany skladką a tak naprawdę megapodatek. Placą go dziesiątkami lat. Gdy przychodzi kryzys zwiazany z chorobą, staroscią, niedoleżnością, są traktowani jak śmieci. To "państwo" uznało nawet ustami Trybunału, że "sklądki" te, nie należą do nich. Służba zdrowia to temat rzeka.
Jestem za tym, aby nie kradziono pieniędzy ludziom, którzy placą w Polsce przymusowy haracz zwany skladką a tak naprawdę megapodatek. Placą go dziesiątkami lat. Gdy przychodzi kryzys zwiazany z chorobą, staroscią, niedoleżnością, są traktowani jak śmieci. To "państwo" uznało nawet ustami Trybunału, że "sklądki" te, nie należą do nich. Służba zdrowia to temat rzeka.
Z długiem to o coś chodzi póki co jest splacany tzw obsługa jego tylko on wciąż rośnie ktoś na tym zarabia chyba
nie dość że 90 procent materiałów w telewizji to jest polityka, to musowo jeszcze na tej stronie poruszać takie tematy.
Napisałęm we wstępie, że Prezydent nie załatwi bolączek Polski. W RP rządzi jak nazwa wskazuje, Rząd. Póki co, ten sam.
Ten dług doprowadzi pewnie do tego ze faktycznie każdy z obywateli będzie musiał wyłożyć pieniądze tylko z czego jak większość nie ma oszczędności