Wpisy 2 360 939 – 2 361 038
9 czerwca 2015 22:58 → 10 czerwca 2015 00:42, 100 wpisów
Teraz trzeba się codziennie sprawdzać nawet jak wychodzimy z psem na spacer,więc sprawdzaj małą jak biega po trawie
no najgorsze jest to, że nie ma normalnych, pewnych badań na to dziadostwo. Testy są nieadekwatne. Wyjdzie ujemny możesz być chory, wyjdzie dodatni, możesz nie być chory i vice-versa
Pasko...
Ja co kilka dni znajduję po parę kleszczy na psach.. .
W tym roku u mnie jest ich mało, ale w ubiegłym roku to był na nich urodzaj.
Ja co kilka dni znajduję po parę kleszczy na psach.. .
W tym roku u mnie jest ich mało, ale w ubiegłym roku to był na nich urodzaj.
ja u psa w zeszlym roku dziennie tak jak pisze WN
tak to wyglądało u mnie 4 dni temu:
http://goo.gl/1H4C33
2 dni temu: http://goo.gl/X9XIgp
Teraz zbladło prawie całkowicie.
http://goo.gl/1H4C33
2 dni temu: http://goo.gl/X9XIgp
Teraz zbladło prawie całkowicie.
To implant obcych ;-)
234119387105161570101798053551679370860291366
x p t m t f q p s k r u a b d q b l i i d n o
z matrixa wychodzi takie coś
234119387105161570101798053551679370860291366
x p t m t f q p s k r u a b d q b l i i d n o
z matrixa wychodzi takie coś
to co kiedyś ludziom powchodziło ,teraz odczuwają i to bardzo ciężko ....znam dużo przypadków i to dość poważnych .Leczyli ich na parkinsona a teraz to juz neurobolerioza
wg teori pani weterynarz to teraz i tak juz nie masz wpływu na to co z tym będzie
Pasko.. .
Polecam metodę odkażania po ugryzieniu przez kleszcza.. .
Wypróbowałem sam na sobie.. .
................................................
Potrzebny jest silny stężony środek do odkażania z chlorem. / ACE /.
Wystarczy tylko 1 - 2 krople na te miejsce, gdzie był kleszcz.
Po minucie zmywamy środek odkażający ciepłą wodą z mydłem.. .
........................................................
Polecam metodę odkażania po ugryzieniu przez kleszcza.. .
Wypróbowałem sam na sobie.. .
................................................
Potrzebny jest silny stężony środek do odkażania z chlorem. / ACE /.
Wystarczy tylko 1 - 2 krople na te miejsce, gdzie był kleszcz.
Po minucie zmywamy środek odkażający ciepłą wodą z mydłem.. .
........................................................
no jak coś wyjdzie to pasuje od razu w to uderzyć, bo też czytałem że po latach to różne rzeczy ludziom wychodzą... jakoś trudno mi uwierzyć że nie zauważyłbym kleszcza i jeszcze byłby zakażony i zdążył mnie ugryść no ale rumień był, może jakaś alergia albo zakażenie od tego wyciskania.
Wychowałem się na wsi... całe życie na łąkach i po lasach... a teraz w mieści i miałby mnie kleszcz dźgnąć
Wychowałem się na wsi... całe życie na łąkach i po lasach... a teraz w mieści i miałby mnie kleszcz dźgnąć
Z kleszczami nie ma żartów.. .
Jeden aktor z Plebanii umarł po ugryzieniu przez kleszcza.. .
Jeden aktor z Plebanii umarł po ugryzieniu przez kleszcza.. .
WĘDRUŚ a leczenie jest dość kłopotliwe 21 dni leżeć w szpitalu i brać zastrzyki i to co kilka razy
Nie.
Z plebanii.. .
Z plebanii.. .
Pasko mogę Cię pocieszyć, ze rumień po ukąszeniu kleszcza tak nie wygląda, bo jak rośnie, to w środku jest jasny, a tylko brzegi ma zaczerwienione i jest o wiele większy niż ten na Twoim zdjęciu. Na Twojej nodze wygląda to tak, że ugryzł Cię jakiś duży owad albo giez, bo jest duży ślad po ukąszeniu. Rumienie po kleszczach nie koniecznie uwidaczniają się w tym samym miejscu, gdzie było ukąszenie, a przeważnie gdzieś w okolicach bioder. Głowa do góry, bolerioza Ci nie grozi! Pozdrawiam !
jak będziesz czuł kulkę to implant
901925649431281719241601798047864552601202945741
m t z m q f c r t y q b b c v i t a i m c q f p
901925649431281719241601798047864552601202945741
m t z m q f c r t y q b b c v i t a i m c q f p
Nieprawda.. .
Rumień jest położony centralnie od miejsca ugryzienia.
.............................................
Rumień jest położony centralnie od miejsca ugryzienia.
.............................................
Dusia.. .
Paskudnych kleszczy będzie coraz ...WIĘCEJ, bo zakazano wypalać stare trawy po zimie.. .
Paskudnych kleszczy będzie coraz ...WIĘCEJ, bo zakazano wypalać stare trawy po zimie.. .
Mogę Cię Wędrowco zapewnić, że kilka razy przerabiałem to na własnej skórze i śladu ukąszenia nie było widać, a rumień był. Antybiotyki pomogły i żadnych powikłań nie ma. A jak zobaczy się kleszcza i fachowo usunie, to wystarcza jedna dawka antybiotyku i po kłopocie.
teraz to już go nie widać w zasadzie, trzeba się dobrze wpatrzeć... a minęło 8 dni, w tym od 4 dni biorę antybiotyk, jutro go kończę. Objawów innych oczywiście nie ma
Zrobię sobie testy, chociaż mówią, że nie są do końca wiarygodne... nie chciałbym tematu zaniedbać, ani też go nie przecenić... wpadłem na jedno forum, to miałem wrażenie że sami hipochondrycy... powiesz, że boli Cię głowa od tygodnia, a przypominasz sobie, że jako dziecko miałeś kleszcza, to od razu Ci mówię, że to pewnie borelioza będzie
Zrobię sobie testy, chociaż mówią, że nie są do końca wiarygodne... nie chciałbym tematu zaniedbać, ani też go nie przecenić... wpadłem na jedno forum, to miałem wrażenie że sami hipochondrycy... powiesz, że boli Cię głowa od tygodnia, a przypominasz sobie, że jako dziecko miałeś kleszcza, to od razu Ci mówię, że to pewnie borelioza będzie
tzn. te rumienie odkleszczowe to niby mogą się pojawić nawet dopiero kilka tygodni po ugryzieniu. Tutaj wydaje mi się, że rumień pojawił się od razu.
Parę kleszczy mnie użarło, jakoś mi nie zrobiły krzywdy.
...............................................
...............................................
Wędrowca: bo zdecydowana większość kleszy nie jest "chora"... tylko jakoś co 10-ty.
a co oznacza fachowe usuniecie ja poszedlem kiedys z kleszczem do przuchodni z dzieckiem bo sam sie balem wyciagnac no i dla pewnosci to mi powiedziano ze z ***a przychodze
No bo jak mawiają lekarze, są dwa rodzaje boleriozy: internetowa i "normalna". Internetowej nabawia się delikwent po przeczytaniu wszystkich spanikowanych hipochondryków, a "normalna" znika po użyciu antybiotyków. Tak więc nie czytaj żadnych komentarzy na forach, tylko łykaj antybiotyki i będziesz zdrów, czego Ci życzę.
Marcinek36, w szpitalach na izbie przyjęć mają specjalne pompki do wysysania kleszczy i nie powinni robić łaski, że kleszcza usuną.
Samemu w domu czasem trudno jest to zrobić fachowo, bo nie każdy ma pensetę ,
ale jeżeli ma , to niczym nie smarować kleszcza, tyko pensetą ścisnąć jego "żądło"przy samej skórze i pionowo ciągnąć do góry, aż cały wyjdzie.
Samemu w domu czasem trudno jest to zrobić fachowo, bo nie każdy ma pensetę ,
ale jeżeli ma , to niczym nie smarować kleszcza, tyko pensetą ścisnąć jego "żądło"przy samej skórze i pionowo ciągnąć do góry, aż cały wyjdzie.
W dobrych sklepach ogrodniczych sprzedają takie specjalne plastikowe przyrządy z otworami, które przykłada się do skóry wokół kleszcza i bez problemu wyciągają delikwenta z ciała. Taka plastikowa tabliczka kosztuje kilka groszy, a warto ją mieć przy sobie na wypadach na łono przyrody. Dobranoc !
Ja tam zbieram grzyby przez 3 miechy co roku i mam ze 15 kleszczy rocznie na sobie i jakoś nic mnie nie jest - a nawet raz miałem kumulacje 5 - ale były takie mini że paznokciem przejechałem to mi właziły pod a były już wgryzione
no to fakt pani proadzaca dala ciala hi hi i ten tekst pomililam sie hi hi
Swoją drogą ale babka ma wyczucie co do liczb.
Super typerka z niej
Super typerka z niej
pani sie tylko pomilila nic takiego
trzeba wyczajic jej nick na stronce i podbierac cyferki no bo teraz to jej chyba tylko granie zostanie
Bo wiesz jak podrzucisz pewniaczka od czasu do czasu to lud chętniej gra.
Strzałeczka Wszystkim Jak tam leci Leszcze ...tfuuu tzn. chciałem napisać kleszcze (taki żarcik)
no nie wiem pod ktorym aktualnie sie ukrywa zmienia raz tu raz tam
Sprawa jednak jest poważna bo koleżankę mojej siostry uchlał ten 10-ty zarażony i ma bardzo poważne powikłania po dziś dzień się leczy
czesc gabriel
Mogę jeszcze żarcik w związku z tym ?.... Tak mi się skojarzyło z tym co 10-tym zarażonym więc wizję mam taką ...Bęben losujący a pod nim potencjalny gracz Lotto W bębnie 10 kleszczy
tylko nie tak bo sie kufelki pobija
No dobra konniec głupich żartów bo za niedługo sezon grzybowy a ja bardzo lubię je zbierać i aż mi już ciarki po plecach przeszły. Kurcze czytałem że znów ktoś wytypił 6/12 Idzie ku lepszemu
Generalnie to co jakiś czas mogą być takie wpadki to nadaje troszkę wesołości tym losowaniom i nie są przez to takie sztuczno-sztywniackie
Trzęsie się ziemia w Grecji.. .
5,4 stopnia.
5,4 stopnia.
madzia wlasnie byla na grzybach i sobie halunow nazbierala i stad te wizje
Tu sobie już wyobrażam losowania prowadzone przez Zgrywusa a kiedyś o tym pisaliśmy głośno na tym forum Sam zgrywus już zapewniał że bęben by się zacinał i leciałoby cięgiem 80 z 80-ciu
Majpan teraz sobie pomyślałem o Twoich dzieciach Mógłbyś tak zgrubsza wymienić ich imiona ?
Kurde znowu mam wizję Majpan ustawia dzieci w szeregu i robi nimi symulację Kaskady ...KUŹWA NO TERAZ MI SIĘ WYMIESZAĆ PROSZĘ
Hartge.. .
Miałeś rację, to ja się pomyliłem.. .
.......................................
Miałeś rację, to ja się pomyliłem.. .
.......................................
Majpan nie wygłupiaj się bo własnie wytypiłem 6 pewniaków na sobotę
Wiadomo że nic i tak nie będzie a jeszcze ześlesz na mnie jakąś faktycznie kometę
Narka Majpan Jak coś to wdrepnij jeszcze bo widze że za chwilę sam tu zostanę
https://www.youtube.com/watch?v=0uQ2Dlx-cz8
Zapach kobiety" - Felicjan Andrzejczak
Zapach kobiety" - Felicjan Andrzejczak
https://www.youtube.com/watch?v=vfnyJwi1AL4
Janusz Radek - Kiedy Umrę Kochanie
Janusz Radek - Kiedy Umrę Kochanie
Koniec buszowania ...
Idę spać.
--------------------------------
Idę spać.
--------------------------------
Wędruś luknąłem na onet i nic nie ma wzmianki o trzęsieniu w Grecji
linki.twojapogoda.pl --->> na dole strony pod pozycja 15.
............................................
............................................
Ja myślę że teraz często i gęsto będzie wypadać 36 To teraz będzie taka instruktażowa cyferka dla prowadzących aby się z nią oswoili
https://www.youtube.com/watch?v=DEcI_2QpKTM
Banach feat. Gutek - Jego piosenka o miłości
Banach feat. Gutek - Jego piosenka o miłości