Wpisy 2 353 307 – 2 353 406
31 maja 2015 10:35 → 31 maja 2015 13:46, 100 wpisów
jaka jest szansa że wypadnie ta sama liczba pod rząd 6 razy? żadna chyba że jest tak ustawiona maszyna do losowania i odpowiednio ustawiona kulka przejrzyjcie wreszcie na oczy ludzie.
2 353 308. hades 2015-05-31 (10:40)
jaka jest szansa że wypadnie ta sama liczba pod rząd 6 razy? żadna chyba że jest tak ustawiona maszyna ...
>>>>>>>>>>>>>>>>
A jeżeli nie wpada ta liczba 6 razy pod rząd to jest wtedy ok?
A może powinna co drugie losowanie regularniw wpadać?
Qżwa.ręce opadają.
jaka jest szansa że wypadnie ta sama liczba pod rząd 6 razy? żadna chyba że jest tak ustawiona maszyna ...
>>>>>>>>>>>>>>>>
A jeżeli nie wpada ta liczba 6 razy pod rząd to jest wtedy ok?
A może powinna co drugie losowanie regularniw wpadać?
Qżwa.ręce opadają.
2 353 308. hades 2015-05-31 (10:40)
jaka jest szansa że wypadnie ta sama liczba pod rząd 6 razy? żadna
Odnosząc to do MM, to dość łatwo można to policzyć gdyż:
Wszystkich możliwych kombinacji 1 z 80 : 80
Kombinacji spełniających zadane kryteria : 20
Prawdopodobieństwo zdarzenia : 1 do 4,000 [ 25,000% ]
a zatem prawdopodobieństwo serii 6 kolejnych wystąpień zdarzenia z p=25% wynosi 0.25^6=0.02%
jaka jest szansa że wypadnie ta sama liczba pod rząd 6 razy? żadna
Odnosząc to do MM, to dość łatwo można to policzyć gdyż:
Wszystkich możliwych kombinacji 1 z 80 : 80
Kombinacji spełniających zadane kryteria : 20
Prawdopodobieństwo zdarzenia : 1 do 4,000 [ 25,000% ]
a zatem prawdopodobieństwo serii 6 kolejnych wystąpień zdarzenia z p=25% wynosi 0.25^6=0.02%
Hades>> a ja widzę że Ty wierzysz w to że kulka na ktorej namalowali liczbę 65 ma tę świadomośc że jest wlaśnie takim numerem .. mało tego ma też śwaiadomość że wczoraj i przedwczoraj też ją wylosowali.
A jak zechce to jeszcze ję kilka razy wylosują.
A jak zechce to jeszcze ję kilka razy wylosują.
Witam wszystkich Na dobry początek dnia wydrapalem w krzyzowce XXL 40 zl nr 16 literki I I I
bonus mm tylko 10 000
przecie wczoraj były dwa losowania
a bonus został rozbity w piątek
bo 10 tys. jest co dwa los. dodawane, olus
dziś po 14 tej, jak nikt nie trafi będzie.20.000
dziś po 14 tej, jak nikt nie trafi będzie.20.000
Majpan a Ty jakiś problem z materią masz, znowu?
(jak.zwykle.znaczy)
(jak.zwykle.znaczy)
Miałabym kilka.słów, co do Twojej tu kreacji, która przeczy faktom, ale.szkoda na Ciebie czasu
prostym ludziom zawsze humor.dopisuje...i
to jest cenne
w jakiś sposób
to jest cenne
w jakiś sposób
ale, jak próbują oszukiwać...
to już jakoś niestosowne jak pod jego wpływem pozostają, wciąż
to już jakoś niestosowne jak pod jego wpływem pozostają, wciąż
Do zobaczenia
A Ty Majpan daruj.sobie tę plebejska radość z odpisywania na moje.wpisy - pod moją nieobecność
A Ty Majpan daruj.sobie tę plebejska radość z odpisywania na moje.wpisy - pod moją nieobecność
edi8>>> ad vocem 2 353 320.
No tak .. matematycznie to tak wygląda.
A los płata różne figle.
Kto jak kto ale Ty znasz tzw. Paradoks hazardzisty.
*cyt. - "W pułapkę paradoksu hazardzisty wpadają niektórzy gracze obstawiający gry losowe
No tak .. matematycznie to tak wygląda.
A los płata różne figle.
Kto jak kto ale Ty znasz tzw. Paradoks hazardzisty.
*cyt. - "W pułapkę paradoksu hazardzisty wpadają niektórzy gracze obstawiający gry losowe
W pułapkę paradoksu hazardzisty wpadają niektórzy gracze obstawiający gry losowe np. Lotto. Wychodzą oni z założenia, że warto stawiać na liczby, które dawno nie padały, a nie warto na te, które były wylosowane w ostatnim losowaniu. Jest to błędne założenie
ponieważ szansa, iż w następnym losowaniu wylosowane zostaną dokładnie te same liczby, co w ostatnim, jest równa szansie, że padnie konkretne 6 liczb, które nie padały w losowaniu np. przez miesiąc. Wynika to z tego, że przed losowaniem każda kombinacja liczb ma taką samą szansę na wylosowanie
pozdrawiam{{kwiatek},wszystkich graczy i nie tylko,Zamit odezwij się
trójeczka na dzis 3,6,9,niewykluczam 1,4,7,ale pierwsza jest bardziej prawdopodobna
chciałem Monet zauwazyc że nawet w 20;ce losowanych powtarzaja sie nawet ósemki tylko jak je wychaczyc
cześć
Jaceknoe zawsze graj na powtórki na pięć - sześć skreśleń i w zasadzie w 60%, przy nakładzie 60-80 zł, masz wygraną. W ostatnich 30 losowaniach powtórki wchodziły następująco: 3 x 8 powtórzeń ,2 x 7 powtórzeń, 8 x 6 powtórzeń i 6 x 5 powtórzeń.
Przy pięciu można rzec, że raczej ciężko coś ugrać natomiast pozostałe to już mocno do zastanowienia.
Jaceknoe zawsze graj na powtórki na pięć - sześć skreśleń i w zasadzie w 60%, przy nakładzie 60-80 zł, masz wygraną. W ostatnich 30 losowaniach powtórki wchodziły następująco: 3 x 8 powtórzeń ,2 x 7 powtórzeń, 8 x 6 powtórzeń i 6 x 5 powtórzeń.
Przy pięciu można rzec, że raczej ciężko coś ugrać natomiast pozostałe to już mocno do zastanowienia.
Basia
aż tyle ?
aż tyle ?
<< Dzień dobry >>
....................................
....................................
Przerwa...
Witam
pora zacząć wielkie obżarstwo i spokojnie czekać na rozwój wypadków
Neko
na rozwój wypadków
zgrywusek