Wpisy 2 218 718 – 2 218 817
17 grudnia 2014 19:30 → 17 grudnia 2014 20:13, 100 wpisów
krasnalku ale nie mam aż takiej pracy zrozum tam dla mnie i od mnie tak trochę na siłę wziął.
krzysztof c KUR..A około 400 zł nie umiesz liczyć 1680-1280=400
Jam wiem jakie są paragrafy czytałem umowę.
krzysztof c
jutro na chwilę przerwij grę na konsoli i udaj się do pracodawcy wujka i zapytaj ile zarabia wujek
jutro na chwilę przerwij grę na konsoli i udaj się do pracodawcy wujka i zapytaj ile zarabia wujek
Czyli gdzie jest pozostałe 400 ?
1680-1280=400 kto to jeszcze potwierdzić może z was ?
krzysztof był?eś w urzedzie pracy? mówiłm ci pojedz i sie zapytaj
mas zumowe o prace u siebie?
nie to masz problem
mas zumowe o prace u siebie?
nie to masz problem
krzysztof c weź umowę i idź do inspektora pracy on ci wytłumaczy to nic nie kosztuje
sorelka
my tu mamy rozwiazywać jego problemy
nie znając jego umowy
bo on nie ma czasu
przecież przed nim ważne etapy
formuły 1 na konsoli
i dlatego te codzienne pytania
TAKIE SAME
od miesięcy
my tu mamy rozwiazywać jego problemy
nie znając jego umowy
bo on nie ma czasu
przecież przed nim ważne etapy
formuły 1 na konsoli
i dlatego te codzienne pytania
TAKIE SAME
od miesięcy
krzysztof c uczyłeś się czytać ze zrozumieniem to właśnie tak przeczytaj umowę
Nie róbcie chłopakowi z mózgu wody
Ustawa nie tak przedstawia ile on ma zarobić.Jest to jego pierwsza praca . A pracodawca dostaje pieniądze na stworzenia
miejsca pracy na które przyjmie bezrobotnego
Ustawa nie tak przedstawia ile on ma zarobić.Jest to jego pierwsza praca . A pracodawca dostaje pieniądze na stworzenia
miejsca pracy na które przyjmie bezrobotnego
w nocy z soboty na niedzielę zostanie rozegrany kolejny wyścig w formule 1 na torze w japonii w którym to wystąpi nasz jedyny rodak krzysztof ccc. liczymy, że zdobędzie kolejne punkty do klasyfikacji ogólnej grand prix i będzie się wspinał do góry tabeli aż na sam szczyt
Do rozwiązania są jeszcze dwie sprawy.
Ta z zajazdu,czy może ta ze sklepu
Ta z zajazdu,czy może ta ze sklepu
marek mi po prostu go szkoda robią z niego wała jak Rosja cała
ja mu dam wyścig ale na szczocie do podłogi
a umowy i tak nie dostanie bo dzieci w przedszkolu skalniakiem straszył
a umowy i tak nie dostanie bo dzieci w przedszkolu skalniakiem straszył
Marek
Krasnalka
Krzysztof CCCP
---
http://img.fastshell.pl/images/8e943668d6a837cd83eb.jpg
--
---
http://img.fastshell.pl/images/8e943668d6a837cd83eb.jpg
--
Krasna...
Jestem w temacie na bieżąco
A ile on dostanie pieniążków to jest wola pracodawcy
Bo to jest jego staż a nie jako praca
Jestem w temacie na bieżąco
A ile on dostanie pieniążków to jest wola pracodawcy
Bo to jest jego staż a nie jako praca
Jackwar
bo w lutym dostanie pit do wypełnienia i jeszcze będzie musieł podatek dopłacić
Marek.
Nie chcę się wymądrzać,ale chyba nie ma czegoś takiego,jak wola pracodawcy.Myślę,że obowiązują jakieś przepisy.
Nie chcę się wymądrzać,ale chyba nie ma czegoś takiego,jak wola pracodawcy.Myślę,że obowiązują jakieś przepisy.
krasnalka niekoniecznie pracodawca może sam go rozliczyć na zero
krzysztof c , tu masz ile możesz dostawać na stażu i czy PiT ci się należy , okazuje się że nie zawsze dostaniesz PiT
http://www.money.pl/forum/wysokosc-wynagrodzenia-za-czerwiec-2014-r-na-stazu---prosze-o-pomoc-t3848508.html
http://www.money.pl/forum/wysokosc-wynagrodzenia-za-czerwiec-2014-r-na-stazu---prosze-o-pomoc-t3848508.html
krasnalek - zgadzam sie z Tobą, wujek dostaje kase na zaplacenia skladek podatkow reszte czylipensje sam płaci a jak nie to ma powany problem
Myślę, że nie do końca macie tutaj rację.
Przede wszystkim koszt zatrudnienia pracownika od strony pracodawcy to lekko ponad 2000 zł ... 1680 zł brutto to kwota około 1240 "na rękę" dla pracownika + składki ZUS po stronie pracownika + składki ZUS po stronie pracodawcy, minus tam parę kosztów... tak czy siak dla pracodawcy to koszt około 2025 zł w tej chwili. Ale uwaga jest to koszt, więc pracodawca odlicza go sobie od dochodu... czyli niejako nie zapłaci 18% podatku od tej części, zyskując blisko 400 zł, czyli "na rękę" kosztuje go pracownik nieco ponad 1600 zł
Przede wszystkim koszt zatrudnienia pracownika od strony pracodawcy to lekko ponad 2000 zł ... 1680 zł brutto to kwota około 1240 "na rękę" dla pracownika + składki ZUS po stronie pracownika + składki ZUS po stronie pracodawcy, minus tam parę kosztów... tak czy siak dla pracodawcy to koszt około 2025 zł w tej chwili. Ale uwaga jest to koszt, więc pracodawca odlicza go sobie od dochodu... czyli niejako nie zapłaci 18% podatku od tej części, zyskując blisko 400 zł, czyli "na rękę" kosztuje go pracownik nieco ponad 1600 zł
ale on ma teraz przerwę na zmianę opon
w swoim bolidzie, nadającymi się na deszcz
iiiiiiiiiiiiiiii
nie jest zainteresowany fachowymi tu radami i wypowiedziami
w swoim bolidzie, nadającymi się na deszcz
iiiiiiiiiiiiiiii
nie jest zainteresowany fachowymi tu radami i wypowiedziami
w typowaniach w stalych liczbach w mini jest tylko na 10 ceferek a gra sie na 12 prosze to poprawic
w przypadku krzysztofa temat idzie nieco dalej, bo chodzi tu o to, że na niego ma być dofinansowanie z urzędu pracy ... powiedzmy, że będzie to 800 zł. I w tym momencie pracodawca chce zakombinować tak, że z tych 800 zł odprowadzi tylko to co musi, czyli składki ZUS i podatek dochodowy od kwoty którą niby płaci pracownikowi (ale nie płaci), wyjdzie tego powiedzmy 400 zł .... i pozostałe pieniądze odda faktycznie krzysztofowi.
W tym momencie wujek nic nie płaci, płaci tylko urząd pracy co dofinansowuje... ale jest to oszustwo jakby nie patrzeć
W tym momencie wujek nic nie płaci, płaci tylko urząd pracy co dofinansowuje... ale jest to oszustwo jakby nie patrzeć
tomecki72: jeśli chodzi o stałe zestawy to jest to max. 10 liczb per zestaw. Pisałem Ci maila już w tej sprawie wczoraj.
on jest na pracy interwencyjnej bo se stażu nie załatwił
wujek dostaje kasę z Urzędu pracy
wujek dostaje kasę z Urzędu pracy
ok marku... no to właśnie tutaj jeszcze się zmieni ze składkami ZUS pewnie, z których chyba jest zwolnienie.... tak czy siak z tego co wiem, to chodzi w końcówce o to samo, żeby wujek nic nie płacił kompletnie, ale zatrudnił faktycznie krzysztofa i oddał mu resztę co dostanie po opłaceniu co tam musi opłacić ... a musi mu opłacić chociażby podatek dochodowy od fikcyjnej/udawanej kwoty, którą niby mu płaci.
no ok wolalby, zeby bylo 12 tak jak gra sie sytemem 12 cyferek
tak czy siak na umowie musi mieć podaną kwotę brutto i netto poborów
Marek.
Żeby Ci tylko nie zbielało.
Żeby Ci tylko nie zbielało.
OKO.
tomecki72: naprawdę masz zbiór stałych zestawów po 12 liczb?
Ale jest dobra wiadomość, możesz sobie sam to rozpisać i podać po prostu 990 zakładów po 5 liczb do sprawdzenia.
Ale jest dobra wiadomość, możesz sobie sam to rozpisać i podać po prostu 990 zakładów po 5 liczb do sprawdzenia.
nie chodzi mi w stale zestawy ze nie mzona wpisac 12 tylko 10 w Mini
marku marku tylko nie strać całej swojej wypłaty jak się zapatrzysz
Pasko , jemu chodzi że w kolekturze może wysłać zakład mini na 12 liczb i chciał by tu typować na 12
nie w stale sestawy licxz ja sobie wpisuje po losowaniu sprawdzam i wszytko wiem nie musze latac po kuponikach
tomecki72: jak rozpiszesz sobie swoje 12 liczb na 990 zakładów po 5 liczb, to dokładnie na to samo wyjdzie.
Bo skreślając 12 liczb, Lottomat tam w środku jakby rozpisuje Ci to na 990 zakładów i z tego masz wygrane potem.
Bo skreślając 12 liczb, Lottomat tam w środku jakby rozpisuje Ci to na 990 zakładów i z tego masz wygrane potem.
a w mini mozna 1 kratke wyslac 12 cyferek a atam moge wpisac w baze tylko 10
Pasko ale w zestawach nie wpisze 990 zakładów
nie chcesz chłopakowi ułatwić
tomecki ale za to w narzędziach możesz wpisać i sprawdzić
nie chcesz chłopakowi ułatwić
tomecki ale za to w narzędziach możesz wpisać i sprawdzić
ok widze ze sie nie dogadamy to tak jak by w multi mozna by bylo wpiasc 9 zamiast 10
Polski zajęły 11 miejsce w Mistrzostwach Europy coś stało z 4 drużyną Świata ?
tomecki72
rozpisz na dwa po sześć i zsumuj trafienia
na to samo wyjdzie
rozpisz na dwa po sześć i zsumuj trafienia
na to samo wyjdzie
no niestety system nie został przygotowany na więcej niż 10 liczb, więc mówię wprost, że takiej możliwości nie będzie.
Ale zobacz tutaj: http://www.multipasko.pl/kalkulator/express-lotek/
Spasko ale chyba jednak zapłaci jednak jest nadzieja.
tutaj możesz podać 12 liczb i wszystko Ci ładnie przeliczy systemowo i to nie na jedno losowanie, ale nawet na 100 i więcej jednocześnie.
tomecki72 To jak ty grasz w Mini,Pasko ci pisze dwa razy ,a ty nie pojmujesz