Wpisy 2 172 237 – 2 172 336
30 października 2014 14:30 → 30 października 2014 16:52, 100 wpisów
grzesiu jak jestes...zerknij swoim mistrzowskim oczkiem na cyferki dla mnie z godzin 1213 bo ty lepiej to widzisz...i zostaw info jak co na meila lub kg...
mp puste .....
wasyl .. basen gumowy u ciebie ty rządzi sam pływałes ... a gdzie jest reszta dziewczyny nie chciales z kim
Użytkownik "wylosuj" podsunął mi dzisiaj ciekawy pomysł.
Na stronie multipasko jest zarejestrowanych blisko 15 000 aktywnych kont użytkowników.
Jeśli podzielimy wszystkie kombinacje Mini Lotto (około 850 tysiecy) na użytkowników to wyjdzie po 50-60 kombinacji na jeden profil.
Przed każdym losowaniem mógłbym "rozdać" po równo wszystkim użytkownikom różne kombinacje Mini Lotto, tak, aby na 100% komuś wpadła
Jakby to wyglądało?
Po wejściu na profil użytkownika i na typowania Mini Lotto, pojawiła by się sekcja np. "unikalne kombinacje od multipasko".
Pytanie czy jest to etyczne?
Przy obecnej liczbie zarejestrowanych użytkownikó koszt gry to wciąż około 70 zł, a komuś może być przykro jeśli otrzyma szczęśliwe 5/5.
Temat pod dyskusję. Również został stworzony temat na forum.multipasko.pl
Pozdrowienia !
Na stronie multipasko jest zarejestrowanych blisko 15 000 aktywnych kont użytkowników.
Jeśli podzielimy wszystkie kombinacje Mini Lotto (około 850 tysiecy) na użytkowników to wyjdzie po 50-60 kombinacji na jeden profil.
Przed każdym losowaniem mógłbym "rozdać" po równo wszystkim użytkownikom różne kombinacje Mini Lotto, tak, aby na 100% komuś wpadła
Jakby to wyglądało?
Po wejściu na profil użytkownika i na typowania Mini Lotto, pojawiła by się sekcja np. "unikalne kombinacje od multipasko".
Pytanie czy jest to etyczne?
Przy obecnej liczbie zarejestrowanych użytkownikó koszt gry to wciąż około 70 zł, a komuś może być przykro jeśli otrzyma szczęśliwe 5/5.
Temat pod dyskusję. Również został stworzony temat na forum.multipasko.pl
Pozdrowienia !
Pasko
..etyczne,w końcu to gra losowa.
...to podrzuć mi te trafione
Pozdrawiam
..etyczne,w końcu to gra losowa.
...to podrzuć mi te trafione
Pozdrawiam
tris
..a ja bym się >>>
..bo tego typu pomysł,to dobra zabawa>>coś dla relaksu >>
O!!!.. wyskoczyło u mnie 5/5 czy 6/6 i ....
..na poważnie to tylko >> mapki,ja wolę sam wybrać
..a ja bym się >>>
..bo tego typu pomysł,to dobra zabawa>>coś dla relaksu >>
O!!!.. wyskoczyło u mnie 5/5 czy 6/6 i ....
..na poważnie to tylko >> mapki,ja wolę sam wybrać
taki: no nie wiem co Ty liczysz. Przemysl to moze faktycznie raz w miesiacu ale oczywiscie nie znaczy od razu ze ktos bedzie musial grac na te liczby
ogolnie pomysl jak najbardziej fajny
zapedzilem sie z obliczeniami
zapedzilem sie z obliczeniami
Jak to w grach liczbowych ,nigdy nie wiadomo kiedy trafisz,jest to zabawa
Wszystko zależy od zasobności skarbonki.W Hiszpańskiej jest większe prawdopodobieństwo trafienia i losy są po 130 zł w Polsce.
Trzeba też pamiętać, że w ten sposób 185 kombinacji rozdanych da trafienie 4/5, a 6660 3/5. No i będzie też ta jedna szczęśliwa 5/5
Ktoś w końcu by się cieszył że trafił 5 w Mini Lotto,a że nie poszedł do kolektury no to miał by okazje pójść do Pab się napić
Miło mi, że zapoczątkowałem jakąś dyskusję. Mam jednak jedno "ale". Nie sądzę, że każdy z tych użytkowników wyda aż tyle pieniędzy (zawsze), to raz. Dwa, każdy miałby narzucone odgórnie dane kombinacje (u mnie może je wybierać sam). Trzy, potrzeba trochę więcej niż 15k użytkowników, żeby to miało sens.
"każdy miałby narzucone odgórnie dane kombinacje"
no tak ale co losowanie inne rozumiem ?
mozna by napisac jakis prosty skrypt
no tak ale co losowanie inne rozumiem ?
mozna by napisac jakis prosty skrypt
I tak prawie wszyscy siedzimy w Grach Losowych więc realizować pomysł
kol. wylosuj -
czy w ostatnim zdaniu przypadkiem sam sobie nie odpowiedzialeś na pytanie - "co Wy na to" ?
I ktoś by dostał 1,2,3,4,5 i by pomyślał: "A tego to nie wyślę". U mnie jest na bieżąco podane ile jeszcze zakładów zostało do "pewnej wygranej". Jak na koniec zostaną same takie "mało wiarygodne" kombinacje to i tak je trzeba będzie wziąć, żeby dopełnić całą pulę kombinacji.
Pasko,pomysł pod kątem tego że,będzie można dodatkowo śledzić >> kto miał szanse....
..no i zgłosiłem się jako pierwszy po ,,wygrany zestaw''...
Ubaw nieziemski
..ja już się dobrze bawię zatem jestem ZA!
mykam
..no i zgłosiłem się jako pierwszy po ,,wygrany zestaw''...
Ubaw nieziemski
..ja już się dobrze bawię zatem jestem ZA!
mykam
wylosuj przy 50/60 kombinaciach wychodzi za drogo imo.ale czemu nie ? zrobic
W toto wszystko tak naprawdę nie ma dużego sensu,ale jest zabawa ,jakieś szczęście ktoś może będzie miał i wylosuje sobie z tych zestawów jakieś liczby
wylosuj
ale, jako (jeszcze jeden w sieci) generator - czemu nie ?
ale, jako (jeszcze jeden w sieci) generator - czemu nie ?
2 172 290. Robal_36 2014-10-30 (16:18)
wylosuj
ale, jako (jeszcze jeden w sieci) generator - czemu nie
A -po co?
wylosuj
ale, jako (jeszcze jeden w sieci) generator - czemu nie
A -po co?
Z tym, że to nie jest zwykły generator, a generator, w którym w danym losowaniu nie powtórzą się dwie takie same kombinacje. I co najważniejsze, daje to graczom możliwość obserwacji na bieżąco stanu wylosowanych kombinacji czego totalizator nam nie pokazuje.
siemasz Monet
od Paśki - nie wchodzą, od karola - nie wchodzą, z innych stron - też nie wchodzą, to - czemu nie ?
od Paśki - nie wchodzą, od karola - nie wchodzą, z innych stron - też nie wchodzą, to - czemu nie ?
Desperacja w narodzie rośnie na okoliczność wycyckania TSa z grosza grubszego to i pomysły różnastste się rodzą.
Monet, TS'a nie da się wycyckać bo regulamin tej gry jest tak stworzony, że oni zawsze będą na plusie
Możemy jedynie sprawić by było jak najmniej okazji by coś oszukać. Jeżeli po wysłaniu wszystkich możliwych kombinacji totek stwierdził, że nie było wygranej to coś by było nie tak.
krzysio a na co mi baby jak mam basen i spokój
wylosuj
ale
po pierwsze - primo - co ma wspólnego Twoja "baza losowań" z realnymi, wysłanymi zestawami ?
po drugie - nie trzeba grać we wszystko
ale
po pierwsze - primo - co ma wspólnego Twoja "baza losowań" z realnymi, wysłanymi zestawami ?
po drugie - nie trzeba grać we wszystko
krasnalek i tesa i reszta mp
Robal_36 wasyl-piaski
albin
O to to Robal>>
Liczy się to co cent-com TSa zarejestruje jak przyjęty zaklad..
Liczy się to co cent-com TSa zarejestruje jak przyjęty zaklad..
krasnalek
I tu właśnie jest "mały" problem. Oczywiście, wszyscy grający nie korzystali by z mojej strony. Tutaj im więcej tym lepiej, ale...trzeba by też wziąć pod uwagę uczciwość korzystających ze strony. Jeden weźmie z niej 5 kombinacji i je wyśle, inny weźmie 15 i nie wyśle żadnego. Podsumowując, nie ma idealnego sposobu, ale ten jest najbliższy "użyteczności". W końcu, jeżeli połowa kombinacji by była z mojej strony to zwiększa się szansa, że Ci co z niej nie korzystali zapełnią lukę pozostałą połową.
z klikalności i powtarzalności, lub nie, oprócz ewentualnej kasy dla Ciebie, w rp i potyczkach z teesem - nic "Ci" się nie zwiększa
Tak naprawdę najlepiej by było, żeby totalizator zrobił u siebie na stronie coś takiego na wzór mojej. Wtedy była by stuprocentowa pewność (no chyba, że były by przekręty...) ile jeszcze zostało do wylosowania wszystkich kombinacji i jakie kombinacje zostały już wysłane.
Wystarczy mi, że zrobiłbym coś dobrego i użytecznego dla ludzi. To mi wystarczy
wylosuj
czy jam wysyłać kombinacje ludzi
ja mam zawsze własne pomysły ,a że nie trafione to już inna sprawa
jest strona typoawnia dziennie typuje np. 500 osób czy Ty myślisz że ktoś wysyła te wszystkie możliwości
musi być bogaty
czy jam wysyłać kombinacje ludzi
ja mam zawsze własne pomysły ,a że nie trafione to już inna sprawa
jest strona typoawnia dziennie typuje np. 500 osób czy Ty myślisz że ktoś wysyła te wszystkie możliwości
musi być bogaty
wylosuj TS juz zrobil wiele pozytecznego rozdaje miliony zl gracza
krasnalek
Jak masz własne pomysły kombinacji liczb to na mojej stronie możesz je oczywiście "zarezerwować". Co do pewności wysyłania wszystkich wziętych ze strony kombinacji - oczywiście, że nie mam pewności. I tu tkwi główny szkopuł.
Jak masz własne pomysły kombinacji liczb to na mojej stronie możesz je oczywiście "zarezerwować". Co do pewności wysyłania wszystkich wziętych ze strony kombinacji - oczywiście, że nie mam pewności. I tu tkwi główny szkopuł.
J-23
Robal_36 co ty sie ze mna dzisiaj nie przywitales
W gruncie rzeczy jest tyle programów do totka i można sobie samemu wylosować liczby