Wpisy 1 960 738 – 1 960 837
2 marca 2014 15:51 → 2 marca 2014 18:07, 100 wpisów
Stoch odbiera z powrotem koszulkę. 63 punkty przewagi nad Prevcem
będzie ciekawie do końca
chyba Schlierenzauer dochodzi do siebie
jutro kwalifikacje a wtorek znowu konkurs
może Stoch wygra znowu
ale dzisiaj ładnie. prawdziwa wiosna
czemu?
atakowali Wojciechowskiego z PiSu .
Taka nienawiść że szkoda gadać
o wszystko obwiniają PiS a to przecież POpaprańcy rządzą
Chłop zdenerwowany aż się trząsł .
Taka nienawiść że szkoda gadać
o wszystko obwiniają PiS a to przecież POpaprańcy rządzą
Chłop zdenerwowany aż się trząsł .
ja tylko mam nadzieję ,że jak najmniej ludzi będzie głosować w następnych wyborach na PO.
Zawisza już raczej nie zremisuję.właśnie dostali gola na 2:0
Chodzi o to że ludzie przestają chodzić na wybory co PO pomaga
ja zawsze mówię każdemu idź i głosuj , nie ważne na kogo głosujesz ale jak zagłosujesz na tego co źle rządzi to mniej do siebie pretensje
Nie głosują a później narzekają .
ja zawsze mówię każdemu idź i głosuj , nie ważne na kogo głosujesz ale jak zagłosujesz na tego co źle rządzi to mniej do siebie pretensje
Nie głosują a później narzekają .
nie całe 2 minuty i już 3 :0 dla Zagłebia
Młodzi uciekają z kraju , zostają ci co boją się że sobie nie poradzą lub nie chcą zostawić rodziców bez pomocy i myślą że będzie lepiej .
wprowadzić tak jak bodajże w Austrii ,że na wybory jest obowiazek pójścia do głosowania.inaczej grzywna
w tym kraju mimo szczerych chęci, pracowitości w normalnej pracy to tylko cię wyzyskają i napsujesz sobie zdrowie
jedyne to myśl o swojej firmie, lub wyjazd na zachód, jeśli nie masz pleców
ale się rozstrzelali znowu bramka tym razem Zawisza 3:1
W Australii i Szwajcarii są obowiązkowe , kto nie idzie płaci karę , tylko że u nas z niektórych wiosek mają problem z dotarciem ale w dużych miastach się ludziom nie chce .
Dochodzą jeszcze sztuczki z dopisywaniem na listach zmarłych lub wymeldowanych by obniżyć frekwencje , tak było na referendum w Wawie .
Dochodzą jeszcze sztuczki z dopisywaniem na listach zmarłych lub wymeldowanych by obniżyć frekwencje , tak było na referendum w Wawie .
u nas same przekręty
Witam,jackwar ale zeby isc na wybory to trzeba miec na kogo glosowac a jak sie nie ma to sie siedzi w domu.
mw , ja mam dobry zawód i pracę zawsze znajdę bez pleców , tylko problem że nie zawsze jest to duża kasa ale nawet teraz znalazłem nową pracę i to państwówkę
jacun , to nie są wybory jednomandatowe , głosujesz na partię ale najlepiej taką która zlikwiduje złodziejstwo i wyprzedaż majątku narodowego .
jesteś z Warszawy?
jeszcze raz , ci co siedzą w domu głosują w ten sposób na tych co wygrają .
przyjedź do mnie to znajdziesz ale w tesco za 700 zł na zlecenie.
mieszkasz w ogromnym mieście.
mieszkasz w ogromnym mieście.
u mnie małe miasto 63 tys.
warszawa 30 razy tyle. im większe miasto tym więcej szans. w mniejszych miastach raczej kolesiostwo do dobrej pracy
jacun , PiS , Solidarna Polska , nawet Samoobrona , może jeszcze powstanie coś z Kukizem , zawsze można coś wybrać , nawet SLD jest mniejszym złem .
Tusk,Kaczynski,Palikot,Miler,widzisz miedzy nimi roznice?Bo ja nie,kazdyz nich ma ludzi w nosie.
mw , rozumiem i wiem jak jest w małych miejscowościach ale wiem że ludzie potrafią do Wawy dojeżdzać ponad 200km by mieć pracę .
To AWS i Unia Wolności zafundowała nam likwidacje zakładów poprzez wyprzedaż majątku narodowego .
To AWS i Unia Wolności zafundowała nam likwidacje zakładów poprzez wyprzedaż majątku narodowego .
Dzis aws u unie wolnosci masz dzis w sejmie tylko pod innymi szyldami
jacunn ja dostrzegam między nimi różnice, na pewno podziękuje Palikotowi bo on nie na ludziom nic konkretnego do zaoferowania, zmienił poglądy o 360 stopni, kiedys wydawał ultrakatolickie pismo a teraz wypowiedział wojnę kościołowi więc na pewno nie jest wiarygodny...
ja pamiętam jak byłem mały to było więcej zakładów, polikwidowali a to były duże zakłady gdzie pracowało dużo ludzi,
teraz moje miasto schodzi na psy, same hipermarkety i sklepy powoli
dlatego rozważam porozglądać się po Poznaniu. mam tylko 78 km , nie dużo ,co godzinę pociąg leci
jacun , w takim przypadku wybierasz mniejsze zło , ja wiem jedno za PiS była tępiona korupcja , ci co kradli bali się podsłuchów i mniej kradli , rządzili tylko 2 lata i kraj wychodził na prostą . Teraz nie piszą o korupcji i łapówkach bo się boją że z pracy wyleci ale prosty przykład ile było korupcji przy budowie dróg i autostrad ? Nic się prawie nie słyszało a wpisz w wyszukiwarkę ,, łapówki przy budowie dróg" wyskoczy ci cała litania , od góry do dołu cała Polska . Który został skazany ? To nie leży w interesie rządu by to wykrywać i jest zamiatane pod dywan .
gaja Palikot jak chorągiewka , kiedyś gnębił gejów teraz ich obciskuje , jemu zależy tylko na kasie .
Mw , do wawy jadą z Lodzi , białegostoku , Przasnysza Radomia , Dęblina , i masę innych miast w promieniu 200 km. Ty to masz blisko , już dawno bym się tam rozglądał .
Ale co rząd kaczynskiego wykryl.Agent Tomek omamil poslanke sawicką i wreczyl jej iles tam tysiecy.Osmieszyli sie tylko w ten sposob a korupcji nie z likwidowali.Minister zdrowia PISu Piecha zalatwil mieszkanie swojemu synowi z jakims guru farmaceutycznym za umieszczenie jakis lekarst w na liscie refundowanej.I mniejszego zla niema jest same dno.
o mieszkaniu nie słyszałem ale minister sportu Lipiec poszedł siedzieć , możesz mi wierzyć że naprawdę bali się podsłuchów bo sam widziałem jak latali rozmawiając by nie stać w miejscu . Wiem że inne partje nie chcą walczyć z korupcją bo im to jest na rękę no i najważniejsze by nie sprzedawać tego co jeszcze nam zostało , teraz nawet ziemię wyprzedajemy .
Jest coraz większa bieda , szpitale przestają leczyć , robi się zapaść ,podatki rosną , gnębią sektor prywatny , zostanie nam droga ukrainy
Jackwar u nas sie nic nie zmieni chyba ze bedzie jeszcze gorzej.Zobacz sobie oferty pracy na tablicy,stawki po 4,5,6 zl za godzine jak tyle chleb kosztuje.Ja nie mam rodziny takze mam mniejszy problem ale co z tymi co maja dzieci?.Masakra
raczej mnie przyjdzie wyjechać, czekałem bo każdy by chciał u siebie na miejscu być i pracować
6 zł netto u mnie to dobra stawka. ostatnio miałem ofertę 6 brutto i codzienny dojazd po 7 km w jedną stronę
praca dla idei
też jestem kawalerem mieszkam z rodzicami ale ludzie chyba jest jakaś granica opłacalności,niewolnikami chyba nie jesteśmy 6 zł brutto- to jest śmiech na sali
jeszcze na zlecenie
Jedyną gałęzią gdzie rośnie zatrudnienie jest administracja ale ta nie wytwarza dobra .
Stawki takie są bo ludzie nie mają wyjścia a teraz pomyśl ile dadzą jak wprowadzą euro ?
prywaciarzowi nie opłaca się zatrudnić za większą kasę bo nie zarobi na podatek . Trzeba zreformować podatki , sam zobacz ile zwykły człowiek płaci podatku . od zarobku 18% , kupując coś 23% to daje już 41 % teraz różne składki , opłaty dają w sumie ponad 50 %
Stawki takie są bo ludzie nie mają wyjścia a teraz pomyśl ile dadzą jak wprowadzą euro ?
prywaciarzowi nie opłaca się zatrudnić za większą kasę bo nie zarobi na podatek . Trzeba zreformować podatki , sam zobacz ile zwykły człowiek płaci podatku . od zarobku 18% , kupując coś 23% to daje już 41 % teraz różne składki , opłaty dają w sumie ponad 50 %
zlecenie to tak jakbyś robił pół na czarno
nie szukam od 4 miesięcy.
ludzie ja nie mam na razie dużych wymagań. podstawa to umowa o pracę i co najmniej po odliczeniu dojazdów minimalna. to nie jest dużo
juz dawno jestesmy i bedziemy wiekszymi jak nie pogonimy winnych tej sytuacji ,bo oni o siebie to potrafili zadbac,a administracja sie rozrasta ,bo coraz wieksze maja towarzystwo do zatrudnienia z rodziny ,znajomych ...
właśnie rozważam też wariant zagraniczny oprócz poszukiwań w Poznaniu
ja dawno stwierdzilem ze zamiast pracowac w polsce i glodowac lepiej wyjechac i zyc jak czlowiek
Tu czasami czyta ten czat chłopak z Tarnowa , ma 20 lat i jeszcze nie pracował , cały czas zarejestrowany , nie ma pracy , nawet interwencyjnej , codziennie piszemy SMSy na komórce .
zostanie nam mycie tylkow szwabom,bo tam emeryta stac na to zeby miec opieke
wiem po niektórych znajomych że w Poznaniu można znaleźć dobrą robotę
piratka , niestety ci co wyjechali wiedzą że żyją
ci co zostali to jeden drugiego by w łyżce wody utopił .
ci co zostali to jeden drugiego by w łyżce wody utopił .
logistyka(magazyny),praca na produkcji, na stacji paliw, może być jako przedstawiciel, biurowa też. w niedalekiej przyszłości zamierzam C+E zrobić. Nie boję się umysłowej pracy a fizycznej tym bardziej
mw ale zeby ruszyc za praca tez trzeba miec na to srodki,nawet jak dostaniesz prace to musisz miesiac jeszcze przezyc
z tym nie ma problemu, mam oszczędności a rodzice ode mnie nie żądają kasy
wiem ile kosztuje. ale wiem po znajomym że warto,on znalazł dobrą firmę, nieźle zarabia, każdy weekend wolny
pracuje na tirach 4 lata. najpierw pracował w ochronie,nazbierał zrobił, dostał pracę, wyprowadził się od rodziców,
i wieksze szanse na wykorzystywanie pracownikow w mniejszym miescie,
zawsze trzeba się poświęcić. nie ma nic za darmo,nawet jak masz firmę też musisz jako szef poświecić się aby mieć zlecenia,zbyt. też masz dużo na głowię
piratka rzeczywiście tragedia
piratka , problem z tym że kilkanaście lat temu polikwidowali szkoły które dawały zawód , oczywiście jak ktoś chce to się nauczy ale już nie będzie miał tej podstawowej wiedzy tylko praktykę , reszta będzie wykonywać pracę papierkową lub mało skomplikowaną , fachowców już brakuje a ci są to powoli odchodzą na emerytury .
w polsce najpierw upadly wsie , nastepnie male miasta a teraz czas przyszedl na duze miasta
u nas ileś lat to fachowców z prawdziwego zdarzenia w branży budowlanej może braknąć, chyba ze murarze,zbrojarze itp samouki
mw , jeżeli chodzi o tiry to ciężko znaleźć dobrego i uczciwego pracodawcę , oglądam vlog kierowcy który prowadzi dzienniki . jest makabra .
zawodówki ledwo zipią
mój ojciec budowlaniec po zawodowcem,prawdziwy fachowiec. pracuje u kogoś i najmniej zimą ma 3000 netto latem nawet do 4500
ale trzeba umieć. dużo osób co jest fachowcami po zawodówce zarabia ok 2-3 razy tyle co wielki magister co siedzi za biurkiem
w zawodówkach uczyli podstawy wszystkich zawodów , ja jestem elektrykiem ale uczyłem się na tokarce , kuźni , spawania , ślusarki , stolarki , samouk nauczy się tylko tego na co natrafi .
wszystko u nas niepotrzebne juz ktos o to zadbal ,a ksztalcic beda mogli sie tylko bogaci bo glupszym narodem latwiej sie rzadz
10 w tym 2 przerwy płatne po 30 minut. wychodzi 9 godzin samej pracy a płacone za 10
po prostu z kraju zrobili kolonie z której koncerny robią kasę i ją wywożą
pracuje w tej firmie ponad 20 lat