Wpisy 1 748 565 – 1 748 664
14 października 2013 15:36 → 14 października 2013 17:07, 100 wpisów
@1 748 505: kowadło:
A jakie jest prawdopodobieństwo, że z 80 liczb padnie dokładnie te 20: 17,56,59,63,30,68,47,25,75,72,15,22,33,37,58,42,12,48,16,74
I to dokładnie w takiej kolejności, a nie innej.
W moich obliczeniach wynik astronomiczny Pozdrawiam
A jakie jest prawdopodobieństwo, że z 80 liczb padnie dokładnie te 20: 17,56,59,63,30,68,47,25,75,72,15,22,33,37,58,42,12,48,16,74
I to dokładnie w takiej kolejności, a nie innej.
W moich obliczeniach wynik astronomiczny Pozdrawiam
Można i tak zrobić, ale po co.
68 >> 02, o6, o8, 10, 14, 41, 60, 68.
-------------------------------------
68 >> 02, o6, o8, 10, 14, 41, 60, 68.
-------------------------------------
Znikam.. .
Test podam przed godz. 17.
.........................................................
Test podam przed godz. 17.
.........................................................
witam wszystki ma ktos moze jakis pomysl na wieczor na bonusa z multi?????
Wynik możliwości - http://www.wolframalpha.com/input/?i=80%21%2F60%21
Zgadza się.
W przybliżeniu jak i do 86000000000000000000000000000000000000
A jednak to się dziś zdarzyło !!
W przybliżeniu jak i do 86000000000000000000000000000000000000
A jednak to się dziś zdarzyło !!
Równie dobrze można teraz nagrać na kamerę ruch uliczny na drodze i spisać rejestracje 10 samochodów, które przejadą przez drogę jeden po drugim... i potem zapytać się kogoś jakie jest prawdopodobieństwo, że 10 samochodów o takich rejestracjach, przejedzie jeden po drugim, dokładnie w takiej kolejności ?
Szansa niesamowicie mała ktoś policzy można by powiedzieć, że zerowa.
Po czym pokazujecie nagranie z kamery, że te samochody przejechały właśnie w takiej kolejności (w końcu jakieś musiały
Czy to oznacza, że ktoś padnie z wrażenia, że zdarzyło się coś co on przeliczył jako 1 do miliarda miliardów ?
Szansa niesamowicie mała ktoś policzy można by powiedzieć, że zerowa.
Po czym pokazujecie nagranie z kamery, że te samochody przejechały właśnie w takiej kolejności (w końcu jakieś musiały
Czy to oznacza, że ktoś padnie z wrażenia, że zdarzyło się coś co on przeliczył jako 1 do miliarda miliardów ?
Witam ponownie wszystkich
pasko czy wiesz może jaki jest rachunek prawdopodobieństwa ile do ilu w przypadku 8/10 z plusem
Ale jaki to ma sens? Na mnie nie robi wrażenia coś co jest po fakcie. Wrażenie zrobiłoby na mnie to gdyby ktoś mi pokazał stojąc na skrzyżowaniu (bez podstawiania aut) że te samochody faktycznie przejadą oraz że ktoś mi powie tą kolejność w MM przed losowaniem
pasko dlatego tak piszę bo to moja największa wygrana w tym roku i ogólnie
ok już znalazłem 1:18 461
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28%28%2819%21%29%2F%287%21*12%21%29%29+*+%28%2861%21%29%2F%283%21*58%21%29%29%29+%2F+%28%2880%21%29%2F%2810%21*70%21%29%29
1 los = 0,011%
x losów = 100%
x= 100/0,011 = 9090,(90)
Więc 1:9091
1 los = 0,011%
x losów = 100%
x= 100/0,011 = 9090,(90)
Więc 1:9091
lucato to są kombinacje bez powtórzeń...
losujesz założny 20 liczb ze zbioru 80 ....
nie uwazało sie na matmie
losujesz założny 20 liczb ze zbioru 80 ....
nie uwazało sie na matmie
jeśli w tym drugim to już widzę co źle, nie pomnożyłem przez 1 po 1 * 60 po 8 i to przez 10 po 7
lucato w losowaniach ogolnie
a permutacje to skladowa kombinacji permutacja to n!
a permutacje to skladowa kombinacji permutacja to n!
Na mojej ulicy zdarza się prawie codziennie, że 10 samochodów przejeżdza jeden po drugim i w tej samej kolejności
W końcu ludzie pracują o różnych godzinach i zeby zdążyć wyjeżdżają codziennie o tej samej porze do pracy
Samochodów jest dokładnie 10 i szanse, że wyjadą jeden po drugim w dokładnej kolejności jest co najmniej 1: 365 na rok a nie ZEROWA
W końcu ludzie pracują o różnych godzinach i zeby zdążyć wyjeżdżają codziennie o tej samej porze do pracy
Samochodów jest dokładnie 10 i szanse, że wyjadą jeden po drugim w dokładnej kolejności jest co najmniej 1: 365 na rok a nie ZEROWA
jak gralam na 7 to cos wygrywalam a teraz na 10 i wiecej jak 5-6 niechce wejsc!!!!!!!
a co do samochodów na skrzyzowaniu .... tu mozliwości jest nieskonczenie wiele bo ciągle są nowe samochody , nowe rejestracje, jakieś samochody ulegaja kasacji prawda?
wiec szansa ze kiedys na tym skrzyzowaniu takie same samochody przejada w tej samej klejności jest znacznie mniejsza niz to ze drugi raz wylosują tę sama 6/6 czy 20/20
wiec szansa ze kiedys na tym skrzyzowaniu takie same samochody przejada w tej samej klejności jest znacznie mniejsza niz to ze drugi raz wylosują tę sama 6/6 czy 20/20
zerowa to szansa na to ze na tym skrzyzowaniu w ciagu najbliższych 10 minut przejedzie 10 statkow kosmicznych czyż nie?
Lucato: no otóż dokładnie to. Jaki to ma sens po fakcie? Ja cały czas piję do wpisu 1 748 505.
Jak ktoś przed faktem coś takiego wywróży to ja mogę być pod wrażeniem
Jak ktoś przed faktem coś takiego wywróży to ja mogę być pod wrażeniem
Pasko ale co wywrózy ze wylosowanie danego przedziału jest takim to a takim p-wem?
sorelka nieraz tak się zastanawiam myśląc o zdarzeniach w życiu np o wypadkach na przejazdach kolejowych musi kilka czynników się złożyć aby doszło do wypadku i myślę że w grach ts jest tak samo musi kilka czynników się złożyć aby wygrać
tak tylko ze w grach losowych masz skonczoną ilośc zdarzen- nie wazne ze ejst ich bardzo dużo
wiesz ze wypadnie 1,2,3,4,5,6
nawet jeśli by to były pary 1,2
1,3,
1,4
1,5
1,6
2,3
2,4
2,5
2,6
3,4
3,5
3,6
4,5
4,6
5,6
nawet jeśli by to były pary 1,2
1,3,
1,4
1,5
1,6
2,3
2,4
2,5
2,6
3,4
3,5
3,6
4,5
4,6
5,6
sorelka
w życiu też jest skończona, wprawdzie możesz ruszyć się o milimetr inaczej , ale pomimo że jest ich dużo da sie je wyliczyć (nie da sie na mój rozum, ale czysto teoretycznie się da)
pamiętaj że TS to też życie
w życiu też jest skończona, wprawdzie możesz ruszyć się o milimetr inaczej , ale pomimo że jest ich dużo da sie je wyliczyć (nie da sie na mój rozum, ale czysto teoretycznie się da)
pamiętaj że TS to też życie
Matematyka w grach losowych przydaje się do tego, aby ...policzyć, ile trzeba zapłacić za wysyłane kupony.. .
...................................................
A. o1, o3, o6, o8, 10, 12, 13, 14, 16, 18.
B. 19, 20, 22, 25, 28, 30, 32, 34, 29, 30.
-------------------------------------------------
C. 42, 44, 46, 48, 51, 55, 57, 58, 59, 61.
..........................................................
Zawsze skreślajcie SWOJE liczby.
Podejrzane:
10, 12, 14, 16, 18.
19, 20, 30, 34.
42, 46, 48, 57, 58.
...................................................
A. o1, o3, o6, o8, 10, 12, 13, 14, 16, 18.
B. 19, 20, 22, 25, 28, 30, 32, 34, 29, 30.
-------------------------------------------------
C. 42, 44, 46, 48, 51, 55, 57, 58, 59, 61.
..........................................................
Zawsze skreślajcie SWOJE liczby.
Podejrzane:
10, 12, 14, 16, 18.
19, 20, 30, 34.
42, 46, 48, 57, 58.
sorelka, mówisz że to są permutacje, a ja Ci mówię że się mylisz bo odpowiedz na jedno ważne pytanie "CZY WAŻNA JEST KOLEJNOŚĆ"
nie, nie jest ważna więc kombinacje
nie, nie jest ważna więc kombinacje
lucato....
permutacje sa składowa kombinacji
zajrzyj na jaką kolwioek stronke
permutacje sa składowa kombinacji
zajrzyj na jaką kolwioek stronke
więc w grach ts też nie
zawsze losowanie może się nie odbyć z braku prądu czy wlotu boeinga w studio Ttotalizatora
zawsze losowanie może się nie odbyć z braku prądu czy wlotu boeinga w studio Ttotalizatora
jak losujesz ze zbioru liczb ileś tam to są to kombinacje , jak losujesz i wrzucasz do bębna kulki bedą z powtórzeniami
sorelka tak ale ja nie wliczam prawdopodobieństw matematyczno-kombinacyjnych tylko prawdopodobieństwo tu i teraz w przypadku chybił trafił (a dokładnie czas i miejsce zawarcia zakładu) bo głównie tak gram a jeżeli chodzi o swoje liczby to inna nie moja bajka
w sumie co napędza maszyne? jak ona działa? czy da się obliczyć jakie liczby padną po czasie jakim się mieszają? zawsze są poszeregowane liczby od 1 do 80
jedynie różni w każdym losowaniu je odległość od ścianek, to w jaki sposób są nastawione do frontu i to jak długo będą się mieszały
jedynie różni w każdym losowaniu je odległość od ścianek, to w jaki sposób są nastawione do frontu i to jak długo będą się mieszały
sorelka
dzisiaj Ty się śmiejesz,a ktoś płacze.
jutro(teoretycznie)będzie odwrotnie...
dzisiaj Ty się śmiejesz,a ktoś płacze.
jutro(teoretycznie)będzie odwrotnie...
multi ale godzina nadania nie ma znaczenia, oni maja takie kompy ze gdyby faktycznie stsrowali to komputer kilkaset milionów zakładó przeliczy w ciagu 2 sekund i wywali te liczby ,ktre beda korzystne dla TS a
lucato - podobno to ma znaczenie w jakiej kolejności kulki wpadaja do bębna...
a gdyby nie były numerowane tylko wszytskie zólte by były to co>
a gdyby nie były numerowane tylko wszytskie zólte by były to co>
wpierw musisz zadać sobie pytanie czy jest ważna kolejność przecież Ci to tłumaczę
później czy zużywamy wszystkie elementy a następnie czy elementy się powtarzają
po tym algorytmie można stwierdzić czy to kombinacje , wariacje czy permutacje oraz czy z lub bez powtórzeń
później czy zużywamy wszystkie elementy a następnie czy elementy się powtarzają
po tym algorytmie można stwierdzić czy to kombinacje , wariacje czy permutacje oraz czy z lub bez powtórzeń
Nie chodzi o to.
Chodzi o to, że coś się zdarzyło, następnie ktoś się pyta jakie było na to prawdopodobieństwo i gdy słyszy wynik, to mówi: "No patrzcie, lotto oszukuje, szansa na to była znikoma".
W ten sposób to ja mówię, padło dziś 20 liczb Multi Multi i prawdopodobieństwo jak teraz policzę, to wyjdzie kosmos... a jednak tak właśnie padło
Chodzi o to, że coś się zdarzyło, następnie ktoś się pyta jakie było na to prawdopodobieństwo i gdy słyszy wynik, to mówi: "No patrzcie, lotto oszukuje, szansa na to była znikoma".
W ten sposób to ja mówię, padło dziś 20 liczb Multi Multi i prawdopodobieństwo jak teraz policzę, to wyjdzie kosmos... a jednak tak właśnie padło
ksings 1 748 603 wierzysz czy nie ale nieraz tak jest w podświadomośći sam tak nieraz mam tylko problem na tym polega że nigdy tego głosu nie słucham
ksings....tak moze bedzie dziś teraz śmiechu jutro mozliwe prawdziwe płakunia dorosły człowiek......
no i oto chodzi .... bo p-wo tego ze dzis padną liczb 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20
jak takie same samo jak to ze padnie kazda inna 20 liczb...
mimo ,że taka 20 nie jest do ogarniecai przze nas...
nie jest do przyjęcia jako ta mało prawdopodobna prawda?
jak takie same samo jak to ze padnie kazda inna 20 liczb...
mimo ,że taka 20 nie jest do ogarniecai przze nas...
nie jest do przyjęcia jako ta mało prawdopodobna prawda?
ksings a szkoda bo zawsze się sprawdziło przynajmniej w moim przypadku
sorelka
nie teoretyzuj,tylko zagraj na przedział liczb np.1-26.
graj dziesiątkami.ale(Ale są dwie,jedna daje,druga nie)ile chcesz wysłać zakładów? MM,to jest gra dla bogaczy.sprawdź ile wchodzi np.8/10 w tym przedziale,i jak często?zadziwisz się.
nie teoretyzuj,tylko zagraj na przedział liczb np.1-26.
graj dziesiątkami.ale(Ale są dwie,jedna daje,druga nie)ile chcesz wysłać zakładów? MM,to jest gra dla bogaczy.sprawdź ile wchodzi np.8/10 w tym przedziale,i jak często?zadziwisz się.
ksings ja nie gram wogole... i to jest moja siła
problem w tym ze kombinacji 20 z 80 jest tak dużo ze glowa pęka
za malo jeszcze losowan było zeby powiedizec cos konkretnie.
za malo w stosunku do liczby wszytskich mozliwwych
problem w tym ze kombinacji 20 z 80 jest tak dużo ze glowa pęka
za malo jeszcze losowan było zeby powiedizec cos konkretnie.
za malo w stosunku do liczby wszytskich mozliwwych
multi multi +
zgadza się.
podświadomość swoje,a myślenie swoje.
też tak mam
zgadza się.
podświadomość swoje,a myślenie swoje.
też tak mam
sorelka1 748 621 nie zawsze ale nieraz ma to znaczenie sam się o tym przekonałem takie jest moje zdanie lecz nie wiem na jakiej zasadzie to działa bo wszystkim tak jak już pisałem steruje los
Nie zawsze jednak prawdopodobieństwo ma zastosowanie
Bo, jak wytłumaczyć padnięcie 80 "szóstek" w LOTka czy 34 "dziesiątek w swoim czasie" Multi-lotka??
Bo, jak wytłumaczyć padnięcie 80 "szóstek" w LOTka czy 34 "dziesiątek w swoim czasie" Multi-lotka??
sorelka uwierzysz lub nie ale 3 x kiedyś o tej samej godzinie trafiłem 7/10 7/10 z plusem oraz 8/10 dodam tylko że w innych dniach rzecz jasna ale tak jak mówię nie wiem dlaczego tak to działa
sorelka>>
bez złośliwości ale proponuję przemyśl i zweryfikuj sens albo wycofaj taką tezę.Bo jest błędna.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
1 748 612. sorelka 2013-10-14 (16:32)
w zyciu relanym nie ma skonczonej liczby zdarzen
bez złośliwości ale proponuję przemyśl i zweryfikuj sens albo wycofaj taką tezę.Bo jest błędna.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
1 748 612. sorelka 2013-10-14 (16:32)
w zyciu relanym nie ma skonczonej liczby zdarzen
dragon prote.....
80 osób wytypowalo sobie wlasnie taką to 6/6
to tak jakby na lekcji pani kazała dzieciom rzucać kostka i zapisywala wynki... wiesz ile osób by jednoczesnie maiło na kostce 4?
klika na pewno
a za nastepnym rzutem mogli by miec wszyscy albo nikt...
80 osób wytypowalo sobie wlasnie taką to 6/6
to tak jakby na lekcji pani kazała dzieciom rzucać kostka i zapisywala wynki... wiesz ile osób by jednoczesnie maiło na kostce 4?
klika na pewno
a za nastepnym rzutem mogli by miec wszyscy albo nikt...
W części B zrobiłem błąd podczas wpisywania.
Powinno być tak:
B. 19, 20, 22, 25, 28, 30, 32, 34, 39, 40.
Powinno być tak:
B. 19, 20, 22, 25, 28, 30, 32, 34, 39, 40.
sorelka
nie przedział 1-80
to jest bez sensu
krótkie przedziały,skreślenia na 10 cyferek
nie przedział 1-80
to jest bez sensu
krótkie przedziały,skreślenia na 10 cyferek
ksings
no tak monet zycie sie kiedys konczy i juz cie zdarzenia nie obejma, ale przyjdą inni
Użytkownik rafalski38 dodał nowy komentarz w dziale Zdrapki
Znikam.. .
.............................
.............................
Cudem to jest kiedy ojciec rodziny za 1,200zł jest w stanie utrzymać rodzinę,a wygrana w lotka to tylko szczęście
Adminie Pasko
czy możesz podać jak często np.w przedziale 1-26 pada 8/10 ?
ja to wiem z Viltomierza,czyli programu napisanego przez Ciebie,na podstawie pomysłu Viltoma.
czy możesz podać jak często np.w przedziale 1-26 pada 8/10 ?
ja to wiem z Viltomierza,czyli programu napisanego przez Ciebie,na podstawie pomysłu Viltoma.
trisetum dokładnie
Żeby wygrać, trzeba nie grać
To powiedział mądry człowiek, ale kiedy dużo przegrał!
Tyle w tym temacie
To powiedział mądry człowiek, ale kiedy dużo przegrał!
Tyle w tym temacie
dobra to ja uciekam życzę wszystkim wysokich wygranych o 21:40 cześć do poklikania.
ja terz będę mądrym człowiekiem,i powiadam wam;
prawdopodobnie grając,i tak się nie wygra,ale nie grając,na pewno się nie wygra.
oklaski poproszę
prawdopodobnie grając,i tak się nie wygra,ale nie grając,na pewno się nie wygra.
oklaski poproszę
ale nie grając masz pewność ze nie wygrasz i jednoczesnie nie zapłacisz podatku od naiwności
1 748 644. sorelka 2013-10-14 (16:50)
no tak monet zycie sie kiedys konczy i juz cie zdarzenia nie obejma, ale przyjdą inni
Sorelka>>> to nie do końca tak.
Wszystko co ma początek musi mieć swój koniec.
Może nam to umknąć gdyż przeważnie koniec jednego jest początkiem następnego.I odwirotnie...
Sorelka>>> to nie do końca tak.
Wszystko co ma początek musi mieć swój koniec.
Może nam to umknąć gdyż przeważnie koniec jednego jest początkiem następnego.I odwirotnie...
a nadzieja jest po stokroć mądrzejsza,niż się o niej mówi.potrafi dać skrzydła spadającym,które kiedyś pozwolą im wzlecieć.