Wpisy 1 731 634 – 1 731 733
29 września 2013 00:00 → 29 września 2013 01:33, 100 wpisów
Kajak i kretyn
bajka
Kretyn spływał w kajaku na rzece,
Uśmiechnięty, szczęśliwy jak świnia,
A że kretyn był, więc z istoty rzeczy
Za każdym kilometrem kretyniał.
Niebo było czyste, bez chmurek,
Rzeka niebieska i krzywa.
I wołali źli ludzie, co się wspięli na pagórek:
- Ach, spójrzcie, to kretyn spływa.
Na brzeg wyszła żona w wianku z konwalii,
Wyszedł szwagier z całą rodziną
I płakali, i ręce załamywali,
A kretyn płynął i płynął.
Sens moralny, że słońce wszystkim świeci jednako,
Niech się nikt nie wywyższa, niestety!
Bo nie tylko profesor może spływać w kajaku,
Ale również zwyczajny kretyn.
Konstanty Ildefons Gałczyński
1934
bajka
Kretyn spływał w kajaku na rzece,
Uśmiechnięty, szczęśliwy jak świnia,
A że kretyn był, więc z istoty rzeczy
Za każdym kilometrem kretyniał.
Niebo było czyste, bez chmurek,
Rzeka niebieska i krzywa.
I wołali źli ludzie, co się wspięli na pagórek:
- Ach, spójrzcie, to kretyn spływa.
Na brzeg wyszła żona w wianku z konwalii,
Wyszedł szwagier z całą rodziną
I płakali, i ręce załamywali,
A kretyn płynął i płynął.
Sens moralny, że słońce wszystkim świeci jednako,
Niech się nikt nie wywyższa, niestety!
Bo nie tylko profesor może spływać w kajaku,
Ale również zwyczajny kretyn.
Konstanty Ildefons Gałczyński
1934
byłyscie..to moge sie domyslać ..powiedzmy wie, ale nie znam z tego nicka
Galatasaray - Rizespor 1 - 1
Wil - Chiasso 0 - 0
Hearts - Dundee Utd 0 - 0
Academica - Arouca 0 - 0
Frankfurt - Hamburger 2 - 2
Lausanne - Lugano 1
Wil - Chiasso 0 - 0
Hearts - Dundee Utd 0 - 0
Academica - Arouca 0 - 0
Frankfurt - Hamburger 2 - 2
Lausanne - Lugano 1
Moze myślisz nadal,ze jestem czyimś klonem i ze orientuję sie co było przed ...
Trafiłam na pasko..i zagladalam w mapki, potem miałam przerwe w graniu i przestalam zaglądac ..po pół roku zaczełam znowu grać ..obserowalam stronke przez miesiąc, nim sie zalogowałam i chyba niepotrzebnie
jocia
powiem tak - e46 wyrażała mi się o Tobie w samych superlatywach, ale - niestety - ja w różnych miejscach netu widziałem już tak różne występy /i ! cały czas w temacie/ że mam bardzo ograniczone zaufanie
z tą otaką ceną /po czasie/ zalogowania się - zapewniam Cię nie jesteś pierwsza i jedyna i nie ostatnia, zapewne
dobranoc
powiem tak - e46 wyrażała mi się o Tobie w samych superlatywach, ale - niestety - ja w różnych miejscach netu widziałem już tak różne występy /i ! cały czas w temacie/ że mam bardzo ograniczone zaufanie
z tą otaką ceną /po czasie/ zalogowania się - zapewniam Cię nie jesteś pierwsza i jedyna i nie ostatnia, zapewne
dobranoc
Spokój ma być !!!.
...................................................
...................................................
Nie ma mnie w innych miejscach netu ,w jednym, ale nie moge podac, bo bede namierzona
Jocia, jak Tobie poszło losowanie ?
.....................................
.....................................
W jednym Urzedowym ..i tyle mojej działaności w necie.
Emerytko dziekuję
Emerytko dziekuję
Robal.. ja rozumiem, ale ja niczego nie chcę , wiec nie wiem dlaczego o tym piszesz
Znikam.. .
.......................................
.......................................
trafiłam qjaster ..ale nie pisze, bo mi nie wierzą , albo sie smieja, więc nie bede pisała o tym , wybacz
W każdym razie nie ma czego zazdrościć ( nie pisze o Tobie ) qjaster )
jocia
dlaczego napisałem ? u licha - przez pewne analogie...
A przecież tam, w temacie, to ten smutny chłoptaś ze dwa, czy trzy razy mnie wywoływał - "widziałeś", "widziałeś" - no to sorry, ale ja za parawan takiego wstecznego oglądania zaprzeszłych kuponów - nie będę robił i oczywiście - może Ci się to nie podobać, ale proszę mi nie odbierać prawa wyrażenia swojej opinii, dania głosu
dlaczego napisałem ? u licha - przez pewne analogie...
A przecież tam, w temacie, to ten smutny chłoptaś ze dwa, czy trzy razy mnie wywoływał - "widziałeś", "widziałeś" - no to sorry, ale ja za parawan takiego wstecznego oglądania zaprzeszłych kuponów - nie będę robił i oczywiście - może Ci się to nie podobać, ale proszę mi nie odbierać prawa wyrażenia swojej opinii, dania głosu
No własnie M.P. - jedno miejsce w necie wystarczy, by stracic wiarę w ludzi , tez zaczynam miec ograniczone zaufanie , bo tez doświadczyłam paru nieprzyjemności
qjaster zauważyłam.. cos wchodza z opóźnieniem ..zreszta widac to nawet na mapce
teraz na jutro mi sie przewija niedzielna 42 i 55-
i cos takiego tylko niewiem czy wysylac do 10tki 17,18,19
i cos takiego tylko niewiem czy wysylac do 10tki 17,18,19
42 miałam na 21:40..wiec moze wejdzie ,,18 tez była u mnie w typach 8,18 miałam i 68 68 była mocna i franca nie weszła
które, bo o lubieniu sie liczb nie mam pojęcia ja tylko o luczkich uczuciach cos wiem np.
odtajałam; tak rzadko człowiek wygrywa, ze potem nie wie jak sobie z tym poradzić
aż trudno uwierzyć, ale ....prawo przyciągania naprawdę działa, trzeba tylko trochę popracować
moana..tak..ja krótka kołderkę przeciągam .. moze nie przyciągam ..to żarty.. wiem P.P. iest istotne
moana to sie nazywa fart , dobrze wydaj nie do kasy puli
kup sobie wegiel bo przymroski na dniach a teraz powarznie
kup sobie wegiel bo przymroski na dniach a teraz powarznie
wczoraj weszła znowu suma losowania, czyli 24 i z tego 6, rzadko, bo rzadko, ale wpadają takie dziwolągi, był nawet plus: 7+5+57=69
ja sobie dobieram jest ich kilka, pare nie idzie to reszta szaleje
a tak wogule ts zapomnial o stalych graczach nawet tych z nalogiem nie wspiera
jocia i pozostali wrocilem wlasnie z weseliska
przed snem wydumalem takie o to liczby pewnie oboki
20,22,12,08,15,55,57,59
39,42,45,48,50,17,73,74,76,78(05,07,09)
1 zakladzik wysle tylko z ktorymi liczbami i zastanowie sie na ile liczb
przed snem wydumalem takie o to liczby pewnie oboki
20,22,12,08,15,55,57,59
39,42,45,48,50,17,73,74,76,78(05,07,09)
1 zakladzik wysle tylko z ktorymi liczbami i zastanowie sie na ile liczb
Witam nocna zmiane
Spalam jak niemowle i sasiedzi mnie obudzili, nie wiem ktorzy bo darli sie pod oknem ale jak namierze to im osobiscie O sole mio zaspiewam o trzeciej nad ranem a ze slon mi nadepnal na ucho a glos mam donosny to im sie na przyszlosc odechce ;
Spalam jak niemowle i sasiedzi mnie obudzili, nie wiem ktorzy bo darli sie pod oknem ale jak namierze to im osobiscie O sole mio zaspiewam o trzeciej nad ranem a ze slon mi nadepnal na ucho a glos mam donosny to im sie na przyszlosc odechce ;
jociu czyli jeszcze jestes czytalam koniec Twojej rozmowy z robalem i powiem tyle ze ja mam do ciebie calkowite zaufanie i w te dziwne historie nie wierze.Uwazam je za typowa dla wielu naszych rodakow postawe psa ogrodnika sam tego nie mam to inni tez nie beda mieli. Poza tym to strona o grach i graniu a nie komisja sledcza badajaca uzytkownikow
Medusia..ja nawet nie wiem w 90% o co chodziło
Dziekuję za zaufanie i wzajemnie
Dziekuję za zaufanie i wzajemnie
no wlasnie tak obudzilam sie z przekonaniem ze to jutrzejszy plus.jak ostatnio tak mialam to z dwoch kandydatow na + obaj weszli choc niestetynie jako plus
dobra znikam bo buzia tak mi sie rozdziawia przy ziewaniu ze to cud iz jeszcze fona nie polknelam
oprocz tej 9 zapamietalam jeszcze (bo to byl taki jakis dziwny sen,ze sprawdzam gdzies wyniki losowania ) 7,11,22,40,77,72,56,38,32,66,49
powodzenia no i wracam do snu po reszte cyferek
oprocz tej 9 zapamietalam jeszcze (bo to byl taki jakis dziwny sen,ze sprawdzam gdzies wyniki losowania ) 7,11,22,40,77,72,56,38,32,66,49
powodzenia no i wracam do snu po reszte cyferek