Wpisy 1 693 416 – 1 693 515
1 września 2013 11:27 → 1 września 2013 13:44, 100 wpisów
Wedrus moj sen wsiadam do autobusu gdzie jest sporo ludzi, jakas
przeprowadzka, kolezanka myje podloge ja gdzies ide takie szczatkowe
bo nie wiele zapamietalam
przeprowadzka, kolezanka myje podloge ja gdzies ide takie szczatkowe
bo nie wiele zapamietalam
Bolek.. .
...............................
...............................
przykladowo 6000 PLN za program z kodami zrodlowymi, dokumentacja, licencjami i strona
Agatka.. .
Prawdopodobna liczba z Twojego snu to: 24.
...........................................
Prawdopodobna liczba z Twojego snu to: 24.
...........................................
chuja jest warte bo gdyby bylo to cos warte cos to juz dawno bys to skoncyzl i na pewno nie probowal sie tym dzielic.
utarty schemat myslenia takich ludzi (gdybys wiedzial jak wygrac to na pewno bys sie z tym nie dzielil)
ja nie mysle jak typowa maszyna, mysle ze szukasz frajerow a ja z checia zrobie nawet rewizje Twojego kodu, mam nadzieje ze dzialalnosc gospodarcza tez prowadzisz bo z checia bym sprawdzil.
dzialanosc gospodarcza to moja brocha, ty przeciez nie masz licencji to kij ci do tego
po drugie prawo autorskie to nie prawo do licencji, a ja sprzedaje prawo autorskie
po trzecie wartosc kodu jest duzo wieksza niz licencji, godzina pracy programisty kosztuje 30-90 zl czyli teoretycznie zeby taki program napisac potrzeba z 50.000 zl
po czwarte zarobki ze sprzedazy licencji zwroca sie po sprzedaniu 100 kopii na cala polske, a z tego moga byc korzysci nie tylko dla mnie ale i dla posiadacza programu
to nie jest naciaganie ludzi, rownie dobrze moglbym sprzedawac program do tworzenia np. html, chodzi o zmiane marki i sprzedawanie go
i dlatego jestem ciekawy kim Ty ***a jestes i co chcesz ludziom wciskac
mnie nie zalezy na typie programu moze byc do zamiatania podlogi, dla mnie chodzi zeby byl dobry, spelnial swoje zadanie, zeby mozna go bylo sprzedac
lottomat jestes k.... nakrecony tylko ts em to co ja bede ci mowil o marketingu, programowaniu itp... jak ty nie masz o tym pojecia skoro ironizujesz
trudno CI okreslic czy chcesz zrobic generator html, czy moze chcesz generowac szablony, a moze plugin n++, a moze nowa wersje aptany ?
chce zrobic frameworka do php, ktory generuje szablony, ktory korzysta tylko z bazy
wykorzystywac nowe technologie webowe, ktore pozwola stworzyc prosto i efektywnie portale i systemy ERP
wiesz potrzebuje dlatego jakis system zabezpieczajacy php przed kopiowaniem, dlatego musze chyba napisac sam metode zabezpieczenia skryptow php
moze czyta, ale co z tego, ja nie lubie sie zamykac na jeden temat
"1 693 456. angierski 2013-09-01 (12:08)
wiesz potrzebuje dlatego jakis system zabezpieczajacy php przed kopiowaniem, dlatego musze chyba napisac sam metode zabezpieczenia skryptow php" to Cie pograzylo
wiesz potrzebuje dlatego jakis system zabezpieczajacy php przed kopiowaniem, dlatego musze chyba napisac sam metode zabezpieczenia skryptow php" to Cie pograzylo
jestes w bledzie, bo tak naprawde, to nie zrobiles jeszcze nic konkretnego
haha to zobacz sobie ioncube on zabezpiecza przed kopiowaniem
Witam. Faktycznie kod PHP można zabezpieczyć jeśli potrzeba poprzez Zend Guard czy też wspomniany ioncube. Spotykałem to często przy rozwiązaniach e-commerce, płatnych sklepów internetowych.
do ioncube sie chcesz porownywac i tworzyc taki system zabezpieczania ? no prosze Cie, litosci, ioncube nie chroni przed kopiowaniem tylko robi obfuskacje kodu, kto sie uprze na Ciebie i tak zrobi z Tym co chce, bo to tylko kwestia czasu kiedy za pomoca RE sie to odwroci albo stworzy bardzo przyblizony kod, tymbardziej ze sa platne uslugi ktore pozwola odwrocic to
do niedawna python i kod zrodlowy DropBoxa byla wyzwaniem, nawet za to sie juz wzieli i da sie odwracac kod pythona
http://www.techrepublic.com/blog/it-security/researchers-reverse-engineer-the-dropbox-client-what-it-means/
Pasko no ale co z tego ze sie da jak to tylko ma potencjalnie utrudnic dobranie sie do kodu amatorom
lottomat: pewnie tak. Ja tam się nie zagłębiałem w możliwości hakowania tego tematu.
dla takich amatorskich programow ma to tylko przewage, bo nikt powazny nie bedzie rozkladal jakis zwykly program na czesci
ja chcialem po cichu w myslach powiedziec angierskiemu ze jakiekolwiek generatory, nawet takiej jak on chcial robic html czy cos tam sa gowno warte
a jak juz szablony, jakies systemy erpy chcesz robic przez generatory to powaznie ... ogarnij sie
tak tylko rozbudowa takiego erp przez ludzi ktorzy pracuja w firmie jest o tyle proste ze nie potrzeba trzeciej osoby ze strony firmy sprzedajacej
czyli liczy sie komercyjnosc a nie wykonywanie pod konkretna firme tak jak joomla itp
ale fakt, że ludzie zarabiają czasami kasę na takich rzeczach na oprogramowaniu że się w pale nie mieści... ostatnio jestem trochę w temacie e-learningu, czyli po prostu tworzenia szkoleń dostępnych online. Duże firmy potrafią zapłacić 100 000 funtów, żeby im stworzyć dopasowane dla nich szkolenie. W praktyce używa się do tego open-source-owy Moodle framework i customizuje się go odpowiednio, co może zająć sporo czasu, ale mimo wszystko
napisz cos na miare funkcjonalnosci Subiekta i wystaw to, a zanim to zrobisz sprawdz ile ktosztuje licencja programu na stronie producenta
jest też napisany w PHP sklep internetowy Oxid (napisany przez niemców), gdzie ceny licencji dochodzą do 50 000 Euro za rok używania... całość napisana w PHP.
Oczywiscie ze tak Pasko, dotknales takiego tematu gdzie sie kase trzepie bo przeciez elearning jest modny
dzierzawa eshopow to tez popularne jest, sam w Szczecinie znam taka firme ktora sie tym zajmuje i maja pieniazki eleganckie
dodatkowo maja hosting u siebie wiec klient nie ma prawie nic do grzebania
ale za program do Lotto od anonima Angierskiego kupisz za 6 kafli ? bo ja NIE nawet jakbym milion dziennie zarabial
Pasko problem jest tylko jeszcze taki ze nie bardzo dadza Ci taka oferte ze daja Ci 100k funciakow i mowia zrob mi platforme do tego i tego, przeciez to wybrani robia a nie pierwsze lepszy programista
podoba mi sie IT ale ja w zyciu czym innym sie zajmuje i nie programuje zawodowo, chociaz cos tam wiem o tym
moze angierski sie pochwali swoim portfolio, moze cos na githubie wystawi albo da linka, no jak mam go ocenic po tekscie jak nic zrobil i nie pokazal
witam
chce pobrać multipairs ale po pewnym czasie się zawiesza i nie idzie dalej i niewiem czemu
lottomat: ja nie mówiłem, że ja czy ktoś trzepie kasę, tylko firmy. Więc oczywiście zlecenie otrzymuje duża firma, która ma podwykonawców.
tak jest wszedzie od budowania domow, drog, po przetargi na budowe fontanny, chodnika po ukladziki w urzedach, w Polsce co i rusz czyta sie o sensacjach, kojarzysz byla Pania Prezes PKA, podpowiem taka otyla ze znanym prezenterem telewizyjnym, poczytaj na czym miliony kosili i czy nie byly to gowniane, ustawione szkolenia
Test MM: /Bezpłatny, mogą korzystać wszyscy/.
--------------------------------------------------
1. o1, o3, o4, o7, o9, 12, 14, 16, 18, 19.
2. 20, 22, 23, 25, 27, 29, 32, 34, 37, 40.
3. 41, 42, 44, 47, 48, 49, 50, 52, 54, 56.
1. o1, o3, o4, o7, o9, 12, 14, 16, 18, 19.
2. 20, 22, 23, 25, 27, 29, 32, 34, 37, 40.
3. 41, 42, 44, 47, 48, 49, 50, 52, 54, 56.
Cd:
o1, 16, 19.
23, 27, 29, 32, 37.
44, 48, 52, 56.
o1, 16, 19.
23, 27, 29, 32, 37.
44, 48, 52, 56.
Test zawsze będzie ...bezpłatny.. .
.......................................
.......................................
Obiadek się gotuje, losowanie zbliża i gdyby nie koniecznośc powrotu jutro do pracy świat byłby piękny