Wpisy 1 642 737 – 1 642 836
31 lipca 2013 09:47 → 31 lipca 2013 10:29, 100 wpisów
Cześć byłem dzisiaj odebrać wypłatę za te 5 dni pracy w stolarni bo szef nie podpisał umowy bo za dużo etatów ma a pani powiedziała mi że mam zostawić numer to da mi znać a i zostawiłem jej jeszcze ile godzin robiłem. Pracuje się teraz 10 godzin od 17.07 a dwie są darmowe. No powiedzcie czy to jest normalne czy wyzysk ? A tak naprawę wolno było mnie jemu bez umowy zatrudnić bo śmiem wątpić ?
krzysztof/witamy w realnym świecie a ty chciałeś umowe o prace pierwszego dnia
bry
zeleczka
tris
zeleczka
tris
Ale można on zapłacić za to grzywnę ?
zeleczka zaraz bedzie więcej bo mi po nocy w gardle zaschło
Przecież na czarno nie można zatrudniać i do tego w stolarni prawda ? A jak bym coś sobie zrobił kto by miał problem ja oczywiście. Czy z ubezpieczenie z urzędu mnie ratuje ?
{{braklo ikon}}
krzysztof to sa prywaciorze jeszcze takich złodzieji w życiu spotkasz sporo
krzysztof c zycie przed tobą nie raz i nie dwa cię wyruch....
bo taki ten swiat
bo taki ten swiat
zelka mi tez
krzysztof c pierwsza umowa zawsze jest na okres próbny / 3 czy 6 mies. /
nic nie poradzisz na to jak jest - no chyba,że zastanowisz się nad przyczynami obecnej sytuacji w naszym kraju i zaczniesz coś robić.W tym względzie nie musimy się godzić na obecną rzeczywistość.
Byłem od niedawana powstałym zakładzie gdzie buty robią typu gumofilce bo właśnie ten były szef sprzedał halę im chyba ? I wczoraj się pytał o prace i dzisiaj a pani powiedziała że mam zostawić jej CV. A co mam napisać że pracowałem w stolarni 5 dni ?
Grunt w tym że żadnej umowy nie dostałem .
wyru chali cię
I jestem ciekaw kiedy zadzwoni telefon i o ile zadzwoni ?
no to teraz już wiesz,że umowa zawsze być musi.I nie daj się nabrać na "umowy śmieciowe" - to juz lepiej na czarno ))
Użytkownik ***player*** dodał nowy komentarz w dziale Zdrapki
Gracz z miejscowości Gorzów Wielkopolski wygrał 250 000,00 zł w grze Kaskada
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
Żelka witam
triset - Daj no linka do tego o loteriadzie - bo gdzieś chyba pobłądziłem /z początkiem, czy końcówką - lottoforum czy forumlotto, czy kom czy peel / może być bez wuwuwu
triset - Daj no linka do tego o loteriadzie - bo gdzieś chyba pobłądziłem /z początkiem, czy końcówką - lottoforum czy forumlotto, czy kom czy peel / może być bez wuwuwu
iwka/umowy smieciowe tylko zawadzaja przy rozliczaniu się z zusem
Też tak mi pracownik wczoraj powiedział.
Ale te umowy śmieciowe nie są wliczane do emerytury ?
o boze uciekam
ni ma sensu juz tu siedziec
zlatują sie jak muchy do g fufna
ni ma sensu juz tu siedziec
zlatują sie jak muchy do g fufna
r 36 http://www.forumlotto.pl/2326,150.htm od trzeciego postu licząc od dołu
krzysztof c
jak walą w rogi - pisz z adresem i niech im tam wszystko wpadnie - cebeeś, efbiaj, pzu, ircha, sanepid i skarbówka i nawet stado trolli z innych województw
jak walą w rogi - pisz z adresem i niech im tam wszystko wpadnie - cebeeś, efbiaj, pzu, ircha, sanepid i skarbówka i nawet stado trolli z innych województw
asia
zelka wieczorem popiszemy
zelka wieczorem popiszemy
tylko przy pracy na czarno - nie zapomnij zarejestrować się na pośredniaku w urzędzie pracy aby mieć ubezpieczenie zdrowotne. Idiotyczne decyzje zmuszają do przystosowania i odkładaj/inwestuj to co zarobisz też np. w nieruchomości,złoto jako zabezpieczenie na starość.
Nie podoba mi się ta rzeczywistość bo względem pracy w naszym kraju zielonej wyspie ponoć ? A wam jak się żyje ?
trisetum
aha
dzięks
odwróciłem słowa w adresie i paCZę matrix, czy co...
aha
dzięks
odwróciłem słowa w adresie i paCZę matrix, czy co...
A to mogę jakoś im zasmrodzić ?
krzysztof c to jest właśnie szara rzeczywistość. Zasmrodzic możesz zawsze,tylko musisz uważać żebyś przy okazji sobie nie zaszkodził
krzysztof c jak się znajdzie "zyczliwa dusza" i szef się dowie,że podpintoliłes to może być he he nieciekawie.
Pracowałem 5 dni.
normalnie do siedmiu dni pracodawca ma obowiązek zgłoszenia pracownikado Zus
Na początku była mowa o podpisaniu a jak się wczoraj spytałem to nie ma etatów.
To może mnie zgłosił nie wiem ?
krzysztof jak na 10h pracy jeszcze 2 godziny za darmo robisz i to bez umowy innej roboty szukaj
Zmykam robić obiadek.Mam ochotę dzisiaj na krokiety,a przy tym sporo pracy
krzysztof c a jeżeli nie chcesz aby postępował tak z innymi - odczekaj trochę czasu - lub np. gdybyś zmienił miejsce zamieszkania lub poproś któregoś z kolegów.Napisać donos)) niech i pracodawca ruszy głowa dlaczego u nas jest jak jest.
triset -
!@#$% - nie wiem - po końcówce adresu - chyba nie - ale nie mam pojęcia
wszedłem kiedyś czegoś tam szukając i {szczena}
!@#$% - nie wiem - po końcówce adresu - chyba nie - ale nie mam pojęcia
wszedłem kiedyś czegoś tam szukając i {szczena}
Chyba od siedmiu dni.
I nic oficjalnie nie zrobi. Nawet jak zgłosi PIP
Wystarczy że zatrudniający napisze oświadczenie że nie spełniał oczekiwań nie rokuje przydatności na wykonywanym stanowisku.
A jak będzie cwany to domaluje że stwarzał zagrożenie dla siebie i innych,każe ze dwóm pracownikom podpisać i tyle.
I nic oficjalnie nie zrobi. Nawet jak zgłosi PIP
Wystarczy że zatrudniający napisze oświadczenie że nie spełniał oczekiwań nie rokuje przydatności na wykonywanym stanowisku.
A jak będzie cwany to domaluje że stwarzał zagrożenie dla siebie i innych,każe ze dwóm pracownikom podpisać i tyle.
Tris tak, zrobiłam jak mi napisałeśszkoda że nie byłeś nigdzie w pobliżu
żelka ale kiedyś też się dałem nabrać przez wujka na to...no bo kto wcina frytki z dżemem