Wpisy 1 592 799 – 1 592 898
27 czerwca 2013 23:20 → 28 czerwca 2013 00:31, 100 wpisów
ubezpieczenie mam w de.Huk-Coburg..aa on jechal sam na de.blachach..to jak to mial zrobic..aa ze sam zle dokrecil kola to by byla jego wina..
ulexxa w Polsce ja sie ma pełne ubezpieczanie to można siekierką auto zdemolować samemu i tak wypłacą tylko tracisz zniżki
ulexxa , powinien cie powiadomić , i razem zadzwonilibyście na policje , spisali by protokół zgłoszenia , plus mandacik dla kierowcy i zadzwoniła byś do ubezpieczyciela ,
Alex..ale ja mam w de.ubezpieczeniea nie w Pl. sasiad zawinil..wiec nie ma opcji takiej..
ja kiedyś z 1 śrubą jeździłem tydzień bo mi złodzieje odkręcili i została tylko z zabezpieczaniem
ulexxa , ja mam opony zimowe i od nowości tego samochodu nie zmieniam na letnie , nie kalkuluje się , jeżdżę na zimówkach cały czas , co pięć lat zmieniam opony
Alex..wiesz co mi sasiad powiedzial?..ojej jakos sie to zrobi..jestem
jackwar zimowa tak nie łapie jak letnia chyba że mało km robisz to tak
alex , głupoty piszesz , nawet jak by to była śruba z tyłu to na jednej nie ujedziesz kilometra
Jacki..nie wiem dlaczego dalam mu sie..podkusic na te zmiane opon..on jest niewyplacalny..
ulexxa , stało się , trudno . Chłopina cie naciągnął i naraził na koszta
30tys rocznie robie i nie bede oszczędzał na oponach aby potem żałować
jack ściągałś kiedyś stalówke na tyle z piasty to zobacz kiedyś nawet z nogi trzeba walić aby zeszła jak zaśniedzieje
niedawno nowy silnik jest z Norwegii wlozony..chodzi jak igla..super..ehh ja to sie mam..jest duzy combi..
opona nic nie łapie , tylko ma przyczepność
alex , jak mi nie wierzysz to jutro mogę zrobić zdjęcie że są zimówki i poczytaj na forach innych czy nie jeżdżą . Mi to doradził gość który zmienia opony .
alex , jak mi nie wierzysz to jutro mogę zrobić zdjęcie że są zimówki i poczytaj na forach innych czy nie jeżdżą . Mi to doradził gość który zmienia opony .
alex , jak jest przykręcona to tak ale na jednej śrubie to takie siły działają na zakrętach że 3 śruby urywa
To źle ci doradził ale to twoje zdrowie jak zabraknie ci kiedyś 1m 2m do drzewa czy sarny
jackwar ja tydzień jechałem i dopiero jak zaczeło bić przy 80 to sie skapnełem że coś nie tak
ja rocznie robię 20 tyś , w zimę jeżdżę prawie tylko po mieście , raz do roku wypad 460 km w jedną stronę .
alex , nie zabraknie , zimówki mają to do siebie że są plastyczne jak bym na letnich jechał w zimę to był by problem , odwrotnie nie ma problemu
alex tam mają opony podzielone na deszcz , przejściówki i sucha
i jeszcze te grupy podzielone na super twarde , twarde , miękkie i super miękkie .
i jeszcze te grupy podzielone na super twarde , twarde , miękkie i super miękkie .
http://autokult.pl/2011/05/24/dlaczego-nie-mozna-jezdzic-w-lecie-na-oponach-zimowych-poradnik
oczywiście powiesz że tam nie ma śniegu ale jest temperatura toru i pod to dobierają opony .
jackwar nie bądźmy babami każdy robi co chce po co te spory nocne
ten link to jest sponsorowany przez producenta .
piszą głupoty
np: Głębsza rzeźba bieżnika to także większe opory toczenia, a co za tym idzie
piszą głupoty
np: Głębsza rzeźba bieżnika to także większe opory toczenia, a co za tym idzie
to jest nie prawda !! opór toczenia zależy od powierzchni jaką opona się styka
Ze względu na to, że opony zimowe wytwarza się z bardziej miękkiej mieszanki niż opony letnie, są one bardziej podatne na przebicie. Najechanie taką oponą na dziurę może doprowadzić do natychmiastowego jej zniszczenia
też nie prawda , jeszcze żadnej nie zniszczyłem i nie wulkanizowałem .
a teraz powiedz mi która opona ma lepszą przyczepność z miękkiej mieszanki czy twardej ? w F1 wiedzą
Dobre ide bo sie zmęczyłem myślałem że od d u p a c h pogadamy a ty o oponach
dobra Panowie..stleniam sie pospac ciutke....pa Wam..i dzieki za dobre slowa....jeszcze miuzik dla Was..
http://www.youtube.com/watch?v=MwpMEbgC7DA
http://www.youtube.com/watch?v=MwpMEbgC7DA
nie oszczędzam , odpada mi wiele kłopotów
1. nie muszę składować i czekać na odpowiedni moment do zmiany
2 . przy mojej jeździe to zmieniam na nowe po 5 latach , jak bym miał dwa komplety to po 5 latach i tak już powinienem kupić nowe
3 nie zaskakuje mnie pogoda , na jesieni byłem u znajomych i spadł wcześniej śnieg , znajomy na letnich nie mógł ruszyć na trawie , ja nie miałem problemu .
same plusy .
1. nie muszę składować i czekać na odpowiedni moment do zmiany
2 . przy mojej jeździe to zmieniam na nowe po 5 latach , jak bym miał dwa komplety to po 5 latach i tak już powinienem kupić nowe
3 nie zaskakuje mnie pogoda , na jesieni byłem u znajomych i spadł wcześniej śnieg , znajomy na letnich nie mógł ruszyć na trawie , ja nie miałem problemu .
same plusy .
jackwar serduszko nie gniewaj
sie ale zimówki nie maja takiej przyczepnosci
co letnie
mam u siebie zimówki
jezdze i hamuje oki
puki jest sucho
ostatnio pada i masakra wpadłem w poslizg i zucało mnie jak szmate po ulicy
niestety alex ma racje
sie ale zimówki nie maja takiej przyczepnosci
co letnie
mam u siebie zimówki
jezdze i hamuje oki
puki jest sucho
ostatnio pada i masakra wpadłem w poslizg i zucało mnie jak szmate po ulicy
niestety alex ma racje
a jak policja cie zaczyma to masz mandat
czemu na letnich nie wpószcza cie w góry
ino zimowki cza miec
wasyl , jak alex pisał te moje są wielosezonowe . ja naprawdę jeszcze nie miałem sytuacji bym żałował . jadę w śnieg , deszcz i upał .
wasyl , ja mam z literkami m+s a w góry to nie puszczają bez łańcuchów
jackwar
wielosezonowe to nie zimówki
wielosezonowe to nie zimówki
zimówka to zimówka
dodam tylko ze brat faceta przyjechal i zabral zimowe..zalozyli je znowu..ii tak mam teraz zimowe znow..czyli wszystko wymiana byla na darmo....ii kupa zniszczen dodatkowo..ehh die juz sobie..pa Wam..
wasyl a nie pomyślałeś że te zarzucanie to inna przyczyna ? może źle ustawiona geometria , może zrobił się klin wodny ?
ulexa
no własnie klin sie robi czemu bo nie ma odprowadzania wody
zimówki sa do sniegu i ciapki
to nie to samo
zimówki sa do sniegu i ciapki
to nie to samo
jackwar czy to wazne
grunt ze sie o mało nie rozjeb....(cenzura)
zimówki mam bo letnich ni ma
jezdze bo musze ale dusza na ramieniu
grunt ze sie o mało nie rozjeb....(cenzura)
zimówki mam bo letnich ni ma
jezdze bo musze ale dusza na ramieniu
wasyl cytuję z artykułu :Wysoki bieżnik zaprojektowany jestt specjalnie po to, żeby lepiej wbijać się w śnieg. Z kolei na twardej nawierzchni takiej jak asfalt opona zimowa ma z nią mniejsze pole kontaktu niż opona letnia.
czyli trudniej jest by powstał klin wodny
czyli trudniej jest by powstał klin wodny
Jacki..hee??..wladowali te do garazu..hmm jutro sprawdze boo wzieli nowa zapasowke tez..
jackwar dziabniem bo usniem
zostawmy kola z boku cza ts rozdupc....(cenzura)
to ładnie , może było słabe ciśnienie i baran najechał na krawężnik i rozszczelnił opony .
powinnien kase oddac za naprawe
nie odda bo kasy niema..powiedzial tylko..ze jakos sie to zrobi..dla mnie to on jest jak..barania laka..
niemota i tyle
niedokrecic srubek w kole
niedokrecic srubek w kole
ulexunia jakos sie to zrobi
olej to idz na pałki zgłos popsucie mienia z jego winny i tyle
olej to idz na pałki zgłos popsucie mienia z jego winny i tyle
ze jakos sie to zrobi....co to za typ pewnie by na plasteline skleił
ulexunia a jak ty go o to poprosiłas
zeby to zrobił
zeby to zrobił
Wasylniu..ehh slow brak..pa ide nynac bo oczeta juz mi"spadaja"ide tam..
No to jeszcze przed snem dla zainteresowanych na jutro z programu ktorym sie ostatnio wspieram 2,28,39,57,64,80 plus ewentualnie 14,15,16
Ulexxa,wasyl i pozostali
Ulexxa,wasyl i pozostali
medusia....
Dzis szanse znakow zodiaku wygladaja tak
Panna 100%
Lew i Bliznieta ponad 90%
Skorpion i Byk ponad 80%
Panna 100%
Lew i Bliznieta ponad 90%
Skorpion i Byk ponad 80%
kurde ale muchy sra-ją po monitorze same plamki mam
i klocki , co one muszle klozetową se zrobiły u mnie