Wpisy 15 786 – 15 885
25 lutego 2008 00:02 → 25 lutego 2008 15:01, 100 wpisów
Chyba zaczynam stosować system paryski do DL i EL, bo tylko się człowiek frustruje przez to... Niech kisną w szufladzie przez miesiąc, zawsze to tylko jeden dzień rozczarowania, nie wkurza się człowiek co wieczór...
Prawdopodobieństwo wygrania w Dużym Lotku 6/6 jest takie samo, jak wygrania w Express Lotku 16x nagrody I stopnia. Przy założeniu, że nagroda taka wynosi 180-200 tys złotych - otrzymujemy kwotę ok. 3 milionów złotych.
Po uwzględnieniu cen pojedynczych zakładów i związanych z tym możliwości zawarcia większej ilości zakładów można powiedzieć, że PRAWDOPODOBIEŃSTWO TRAFIENIA 6/6 W DUŻYM LOTKU JEST TAKIE SAMO, JAK PRAWDOPODOBIEŃSTWO WYGRANIA 5 000 000 ZŁ W EXPRESS LOTKU. Jest to średnia równowartość 3-krotnej kumulacji w Dużym Lotku.
Po uwzględnieniu cen pojedynczych zakładów i związanych z tym możliwości zawarcia większej ilości zakładów można powiedzieć, że PRAWDOPODOBIEŃSTWO TRAFIENIA 6/6 W DUŻYM LOTKU JEST TAKIE SAMO, JAK PRAWDOPODOBIEŃSTWO WYGRANIA 5 000 000 ZŁ W EXPRESS LOTKU. Jest to średnia równowartość 3-krotnej kumulacji w Dużym Lotku.
Reasumując - jeśli idzie o opłacalność gier TS, to hierarchia przedstawia się tak:
ML+
i
ML+
ML+
i
ML+
-
Do tych obliczeń najpierw przyjąłem, że mam 10000zł na grę, potem obliczyłem, ile za to wyjdzie kuponów danej gry i zgodnie z prawdopodobieństwem obliczyłem, ile padnie wygranych o danej wysokości. Uwzględniłem też takie rzeczy, jak zmiana podziału puli w przypadku wygranej w Express Lotku itp. Wygrane kwoty to:
ML+ 5 skreśleń: 2014 zł,
ML+ 10 skreśleń: 2216 zł
DL: 2392 zł [liczyłem 200 zł za 4/6]
TSN: 2798 zł [wziąłem średnie wygrane danych stopni z ostatnich dni]
EL: 3240 zł [1000 zł za 4/5, 40 zł i 20 zł za 3/5, stosunek losowań z wygranymi pierwszego stopnia do losowań bez niej - 1:5]
ML 10 skreśleń: 3374 zł
ML 5 skreśleń: 3692 zł
Sami wybierzcie, w co grać najlepiej.
Pasko, proszę mi wyjaśnić dlaczego mam ujemny bilans w parkach. Pozdrawiam
Do wczorajszego losowania mam taki komentarz.
Wczoraj w typach u Paski trafione zostały 47 parki (2/2 ) jest to bardzo dużo Ale ???? dlaczego nikt nie postawił na gorącą parkę 49,50 przecież to jest takie proste jak idzie parka to zawsze jest jakiś CIĄG do powtórek ?????????
Wczoraj w typach u Paski trafione zostały 47 parki (2/2 ) jest to bardzo dużo Ale ???? dlaczego nikt nie postawił na gorącą parkę 49,50 przecież to jest takie proste jak idzie parka to zawsze jest jakiś CIĄG do powtórek ?????????
Zuzia D. bo nie zawsze te parki chodzą parami ,zobaczy mapy.Pozdrawiam
wygraną podejmie pan WIELEBA...dlatego losować lubi tak dużego lotka...ZUZIA D. podawałaś tą parkę wczoraj??? 49,50
Witam ponownie wszystkich i znowu się zastanawiam czy , kolejne pieniądze wyrzucone w błoto niczego was nie nauczyły?! T.S. nieda wam wygrać ,nie zastanawiaj się jakie jest prawdopodobieństwo trafienia 6 tylko jak to się dzieje że znają tak szybko dzięki sieci wyniki losowań a tak naprawdę to znają je przed losowaniem.Jak wreszcie to do was dotrze przestaniecie pieniądze dawać frajerom.
szkoda ze nie wygralem choc mieszkam w warszawie najwiecej milionerow jest z wawy to bylo do przewidzenia ze wawa to zgarnie:)
Matycz wpadła moja trzecia parka a co będzie z czwartą?Pozdrawiam
Ja jestem od kilkulat przekonany że wawa zgarnia pulę- bo zgarniają ją ci z zarządu T.S. tak trudno to pojąć?!!! gutti pozdrawiam cię, jesteś w porzo!
Witam sony! zastanawiam się jak otworzyć Taki interes jak T.S.- nic nie wkładasz a wyciągasz miliony a co najważniejsze nie trzeba się z nikim dzielić!!!
cholera ich wie!! moze tylko tak mowia ze tu padla wygrana a tak naprawde nikt tego nie zgarnia Bo kto ich sprawdzi?? podaja miasto i kolektura a penai e to sciema przykrywka
gutti- bukmacherka zaklady bukmacherskie
i ciagniesz kase po pewnym czasie zostajesz milionerem
i ciagniesz kase po pewnym czasie zostajesz milionerem
Bogdan widzę że ruszasz głową, zawsze podają duże miasto bo niema możliwości sprawdzenia informacji, gdyby podali miejscowość malutką sprawa zaraz by się rypła że to kicz.
Sony- zgadza sie.
No chyba ze ktos system 12 zapuscil ale tez nie ma gwarancjii ze trafi
No chyba ze ktos system 12 zapuscil ale tez nie ma gwarancjii ze trafi
Jest wyjście Bogdan z tą sprawą ale ja bym chciał tak jak T.S oszukiwać wszystkoooooo zgarniać a nie się dzielić.ONI zostają co drugi dzień multimilionerami, z zakładów wpływa 60 milionów a oni rzekomoooo wypłacają komuś 10 ale jaja!!!
sony- pamietasz moze ta afere z nilionerem ktory nie debral kasy z michalowa chyba ?? Tak naprawde tam nikt nie wygral a kase dla siebie wzieli.
gutti - musialbyc byc w zarzadzie TS albo prezesem. TS to zlodzieje tak samo jak Ci z teklewizji Urbanski moze nie jest milionerem? JEST napewno!
Coś tam było,ale żyję na tym padole iemskim już trochę w niedużej moejscowości i nie znam nikogo anikogoś kto zna kogoś aby wygrał większe pieniądze np. dużą bańkę a mam znajomych po całym kraju.
musze szczerze ze ja tez nie zanm! Ale mam sasiada co 5/6 w DL mial na chybil-trafil pokazywal mi nawet kupon
To jest wyjście Bogdan ale do koryta się nie dostaniesz, tam gdzie są wielkie pieniądze tam jest mafia jak się zbliżysz za bardzo to znajdą cię w wisełce.
Mój wujek wygrał 5000zł w multiego ale to są ochłapy dla chołoty - jak ktoś obgryza kurczaka to wszyscy się patrzą ale nikt nie je chyba że Pan T.S rzuci jakąś kość!!
a co to jest 5000 to jest nic wogole smiech na sali zeby 5000 placili za 5/6 i jak tu byc bogatym?? Doradzcie grac czy nie grac?? Grajac robie sobie nadzieje a moze to dzis..:(
Parę lat temu była możliwość wygrania , od kiedy wszystkie lotomaty są sprzężone siecią z centralą wygrane u ludzi spadły o ponad 70%- daje do myślenia ! każdy wypuscczony zakład leci w postaci kodu elektronicznego do centrali więc jaki mają problem wiedzieć przed losowaniem jakiej kombinacji niema , to śmierdzi z daleka wałkiem.
To co to za gar jaka uczciwość jak z góry ktoś zna twoje karty!!! - to się nazywa wałek, kradzież itd.
trafienie 10/10 a jeszcze z plusem to graniczy z cudem
teraz 10/10 wygranuch: 0
i tak codziennie a zakladik 2.50- 5 zł
teraz 10/10 wygranuch: 0
i tak codziennie a zakladik 2.50- 5 zł
wystarczy zmusić zarzą gutti do tego aby losowanie odbywało się w obecności ludzi postronnej czyli widowni i sorawa jest załatwiona, a tak będą dalej otumaniać ludzi.
chyba nic sie nie da z tym zrobic kiedys tez bylo tak ze byla widownia i dziewczynka losowala podobno cieple kulki hehe przekrety sa byly i beda niestety:(
moja była nauczycielka od angielskiego wygrała kiedyś w Multi i to kilkanaście tysięcy. Poza tym ojciec kolegi miał 5/6. Ale to, jak mówicie, ochłapy. Z tym, że zrozumcie też, że raptem ludzi co niby wygrało ponad milion jest 600. Czyli marne 15 obywateli na milion. Nie tak łatwo kogoś takiego. Nawet przy założeniu, że ma się 300 znajomych [co wbrew pozorom jest liczbą dość wysoką], to szansa na znanie kogoś takiego wynosi 1:220. A trzeba jeszcze uwzględnić, że znajomi różnych osób często pokrywają się z sobą.
Oczywiście po wygranej trudno nawiązać znajomość z takim człowiekiem, bo jemu to już lotto albo obraca się w innych sferach, Chyba, że wszystko przepił i przyjdzie żebrać. Ostatecznie w ogóle się nie przyznaje, i nawet nie wiesz, że wygrał.
Oczywiście po wygranej trudno nawiązać znajomość z takim człowiekiem, bo jemu to już lotto albo obraca się w innych sferach, Chyba, że wszystko przepił i przyjdzie żebrać. Ostatecznie w ogóle się nie przyznaje, i nawet nie wiesz, że wygrał.
a gdzie jest w Warszawie ta kolektura 1/774 co padła wygrana teraz?
więc jedyny sposobem aby do minimum zminimalizować wałek to- maszyna powinna znajdować się w np.centrum handlowym i każdy mógłby zobaczyć a nie pseudolosowanie w telewizji. Nagrać losowanie! jaki to problem w tej technologi.
Szanowi multilotkowicze macie rację ale gdzie postukać aby to zmienić wszak mamy swobodę,
Ta kolektura znajduje sie w budynku T.S. bez jaj wy naprawdę wierzycie że dali by wygrać jakiemuś Kowalskiemu?! jest zasada i oni jej przestrzegają - jak mogą mieć wszystko to poco się dzielić!
po wygrane powyzej 2000zł zapraszam na ulice
Targową 25
Warszawa 03-728
Targową 25
Warszawa 03-728
Można zmusić zarząd T.S do zmiany miejsca losowania lub z udziałem publiczności -wystarczy aby tysiące a może nawet sto tysięcy internautów podpisało się pod petycją do senatu i jest takiprzepis że muszą rozważyć czy chcą czy nie takie rządania.
ja jestem za takimi inicjatywami, więc rozpocznijcie ją i się podpiszę. Tak samo można wymusić na nich np. zwiększenie mnożnika wygranych albo prawdopodobieństwa trafienia. To chore, jak człowiek odzyskuje 25-40% włożonych pieniędzy, niech będzie to na poziomie 50-60%.
oni to sobie bardzo dobrze przemsleli teraz wejdzie MULTI 5 losowanka co 5 min i kasa sie kreci coz co zrobic pozostaje marzyc.
Tak jak już było powiedziane nie można wygrać z kimś kto z góry zna twoje karty- poco T.S stworzyło sieć z lotomatów do centrali ano poto aby się z nikim nie dzielić i nawet gdybyś grał za dużą bańkę to nie masz szans!!!
Jeżeli naprawdę chcecie wiedzieć kto wygrywa "wasze " pieniądze podejdzcie pod budynek T.S. zobaczycie jakimi furami odjeżdżają, jedzcieza nimi a oczy wam wyjdą w jakich willach mieszkają. Tak to są ci milionerzy o których słyszycie.
sony bardzo dobrze myśli,można w brew temu co się myśli zmienić coś w tej sprawie.
PANIE I PANOWIE co to da takie użalanie się...nic to nie da,pomyślcie lepiej nad pewniakami,a nie tylko beczeć...
spotkałem znajomego ze szczecina i mówił że gra na 2 liczby i jest dużo do przodu...fakt ostro gra,nie którzy ostrzej,bo tu tylko 100 stawek,ale przynajmniej porządnie trafia
PEWNIAK TO opa żE KOLEJNE ZłOCISZE ODDASZ FRAJEROM ZA NIC!!! jesteś nałogowcem czy co, warto czasami użyć szarych komurek a nie po trupach do celu aż sam nim będziesz!
jak nie macie za bardzo kasy zacznijcie od 2,50, bo takie pisanie to nic nie da,trzeba wysłać list polecony do premiera on wszystko może
Sam list nic nieda OPA musi być petycja podpisana przez około 100000 osób i nie jest to aż taki problem bo więcej osób gra w toto.
Sama petycja nic nieda sony, bo nieoficjalnie mówi się że T.S. sponsoruje niektóre ugrupowania polityczne.
Nie biednemu tylko naiwnemu bogdan, większości ludziom trzeba oczy otworzyć bo codzienność nie pozwala im na normalne myślenie i życie.
Ehh... wydaje mi się, że niepotrzebnie robicie z igły widły tą spiskową teorią. Kiedyś kupony się wypełniało przez kalkę, zero komputerów i co? I też wygrywali!!! Naprawdę nie wydaje mi się, żeby połączenie w sieć miało służyć czemukolwiek innemu niż szybkim podliczeniem zawartych zakładów, kumulacji i pojedynczych wygranych! A co z loteriami zdrapkami? Uważacie, że też trafiają tylko do tych co wiedzą? Nie popadajcie w paranoję kochani.
Uzi a ty wygrałeś?!!! coś za bardzo bronisz T.S. -pracujesz dla nich czy może masz kasę z zakładów?!
tak szczerze to moim zdaniem od przegranych wam się na łeb rzuciło. średnio w totka wygrywa się co 400 000 lat, wy żyjecie dopiero kilkadziesiąt, to troszkę za mało.
bBezqp i tu mas rację po obliczeniu możliwości ilości kombinacji i dodając że T.S. robi co robi dopiero dinozaur teraz mialby szansę na jakąś nędzną wygraną.
Hehe... no dzięki za tego kretyna. Wiem, że zdrapki to bzdura, ale czasami lubię sobie wysłać, zwłaszcza dzieciaki to lubią. Czy wygrałem, no jasne, że nie, gdybym wygrał to pewnie już dawno by mnie tutaj nie było :) A tak na serio - miałem przez te parę lat trochę 4, raz 5, niby nic, ale co zrobić - trzeba grać, więc gram. Nie mam zamiaru prawić wam morałów, jeżeli chcecie wierzyć w spisek to wasze święte prawo, ja myślę jednak, że nie ma tutaj nic więcej poza prawdopodobieństwem.
Czemu tak trudno uwierzyć wam że T.S. oszukuje - na polityków też głosujecieale dopiero jak dziennikarze dojdą prawdy że większość z nich to złodzieje wierzycie.Czekacie na taki cud aż będzie afera!!!
Uzi dlaczego ogłupiasz swoje dzieci nie rób im tego!!! chcesz aby skończyli tak jak ty- naczacie z wywieszonym jęzorem czekając na wygraną.
nic takie ględzenie nie da,jak by kombinowali,czemu ja nie trafiam codziennie 3 na 3
Każdy Polak tak kończy bo tu albo grasz w totka albo kradniesz i wykorzystujesz innych, innej możliwości na dorobienie się majątku nie ma
gutti - jesteś chamski i niezbyt taktowny, takie tanie wypowiedzi świadczą tylko o Tobie!
Nie będę zniżać się do chamstwa na takim poziomie. Żegnam.
Nie będę zniżać się do chamstwa na takim poziomie. Żegnam.
gutti i tak większość ma takie zdanie jak ty, wiemy i czujemy to że T.S. oszukuje ale w ty chorym kraju i systemie tylko złodzieje i cwaniaki dochodzą do czegoś, do tego zmusili nas politycy.
zobaczcie jak TUSK się cieszył bo wygrał,a uważa się za ważniejszego niż prezydent,najgorsze to,że Polacy zagłosowali ci za granicą i było ich bardzo dużo
...tylko ich tutaj nie ma i nie muszą znosić tych podwyżek...a my co??? co z nami będzie ??? wygramy ??? każdy ???
Może i jestem tumanem uzi - ale nie dla Ciebie, bo ty jesteś szczeniak i prostak. Próżniak jakich mnóstwo stoi przy moim bloku. W nocy szczają po klatkach i jedyne co potrafią to chlać piwsko i pluć sobie pod nogi. TO WŁAŚNIE JESTEŚ TY! To właśnie Ty jesteś przegrany i obudzisz się kiedyś z ręką w nocniku.
Ja przynajmniej mam dobrą pracę i nawet jeśli nie wygram w tego całego totka to i tak nic wielkiego się nie stanie. A Tobie polecam nadal tropić spisku - smarkaczu!
Ja przynajmniej mam dobrą pracę i nawet jeśli nie wygram w tego całego totka to i tak nic wielkiego się nie stanie. A Tobie polecam nadal tropić spisku - smarkaczu!
Dzięki sony ale nie dziw się niektórym ludziom co im pokażą w tv. wierzą bezgranicznie nato jest swietne słowo"manipulacja" kto mi nie wierzy to jak ma znajomego informatyka to mu wyjaśni dlaczego T.S stworzyła sieć między lotomatami.
TUSK nic nam nie da tak samo jak Kaczynski to pieprzenie o dupie marynie bla blabli blu blla a oczy wielkie
Bogatsi beda CI co maja pieniadze.
Bogatsi beda CI co maja pieniadze.
MaszOPA dobrą pracę - na czym polega oszukujesz innych?! czy pracujesz dla T.S.
Maniek 50 na zachodzie ludzie dostają się do rządu którzy mają już pieniądze-u nas jest odwrotnie ciągle inna partia wygrywa ma w dupie ludzi i kradni,kradnie ,kradnie więc kiedy ma się zajmować sprawami polski?!
Tak gucci pracuję dla T.S. Wkładam pręciki magnetyczne w kulki do losowania, zajmuję się też zdalnym sterowaniem i zbiorową iluzją. Jestem też świetny w montowaniu taśm, które są później w TV puszczane jako "na żywo".
Oto cała prawda! T.S. to jedna wielka banda oszustów - ja też oszukuję, dlatego ktoś taki jak Ty nigdy nie wygra :)
Oto cała prawda! T.S. to jedna wielka banda oszustów - ja też oszukuję, dlatego ktoś taki jak Ty nigdy nie wygra :)
gratuluję poważnej dyskusji o wszystkim i o niczym, widać poziom jaki sobą reprezentujecie, przykład nastawienia społeczeństwa, zawiść zazdrość i teoria spisku, innych opluć, siebie wywyższyć, oby tak dalej, a inni tymczasem zajmą się ogrywaniem TS :-) i czerpaniem korzyści dla siebie :-)
Gutti coś mi się wydaje że ten UZI to on jest ten gość obszczany na klatce schodowej, bo skoro ma taką dobrą pracę to co robi w takim meliniarskim miejscu?!
użalacie się nad sobą, zazdrościcie innym, a sami nic nie robicie, szkoły są powszechnie dostępne, idźta i uczta się i się dowiecie jak oskubać innych, siedzeniem w domu do niczego nie dojdziecie, rozejrzyjcie się dokoła, ten ma kasiurkę kto coś robi, niema czasu dla rodziny, ale ma szmal i co mu po tym szmalu ? dla mnie ważniejsza jest rodzina, a gram bo wolę grać niż palić i pić :-)
Przykro mi Potle ale od kilku lat jestem zmuszony do pracy na zachodzie, i tak jak potrafią być podli polacy dla siebie żadna nacja nie potrafi- nic nato nie poradzę.
ale co wy gadacie o pradwopodobienstwu byla sobie kiedys kumulacja 20 mln poszlo ponad 30 mln zakladow tarfil 1 czlowiek, kilka miesiecy temu byla sobie kumalcja 4 mln i padlo szostek i co jest?? Oszustwo!!!!
Jestem tu po to, żeby pośmiać się z Przegranych, którzy nie mogą wygrać w lotka, bo kulki są tak ponastawiane, że do usranej śmierci ani gucci, ani Ty sony nie traficie 6 w DL i 10 w ML.
Dlatego nie gram wolę dziecku dać na czekoladę albo kino, albo wysłać esemesa na chore dziecko niż dawać frajerom .
a w nawiązaniu do teorii spisku podzielę się z Wami moją obserwacją, od jakiegoś czasu gram na 8 skreśleń, rozpisując wszystkie liczby od 1-40 i do kiedy grałem sobie na sucho często ilość liczb losowanych z tego zakresu wachała się od 11-15, a od kiedy wysyłam kupony jakoś zaczeło wypadać max 11 z zakresu 1-40, czyżby robili tak z mojego powodu ??? zbieg okoliczności czy TS nie chce dać mi wygrać ?? hahahahahahahahahahahahahahahahahahah