Wpisy 1 489 464 – 1 489 563
10 kwietnia 2013 09:57 → 10 kwietnia 2013 11:28, 100 wpisów
na prąd też są kolektory , czyli panele fotowoltaniczne . wiatraki nie są takie szkodliwe , duże owszem są jakąś udręką dla ptaków i innych zwierzątek ale takie małe przydomowe to nie
ulala , problemem we wszystkich kolektorach jest gromadzenie tej energii
Gracz z miejscowości Białystok wygrał 14 177 124,10 zł w grze Lotto
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
to fajnie , ale teraz co czytam to podobno ci co się starają to muszą i na tym tylko bank zarabia a kredytobiorca tylko niewielką część
jackwar...muszę wygrać...zeby zrealizować te pomysły
zrodła termalne sa tez superanckie
zrodła termalne sa tez superanckie
ulala ale źródła to tylko w Toruniu oczywiście żart , lecz taka inwestycja to z kumulacji w dużego i jedynie opłacalna dla jakiegoś miasteczka
jackwar...no właśnie,teraz może tak jest, ale jakieś 3lata temu nie było tak,przynajmiej u mnie i przegapiłam sprawę
A może lepiej byłoby jednak wyłączyć te zasysanie tego chłamu reklamowego, jak w 1489467 - na podpuchę ?
.........................................
m.dorotka
...
i miłego dnia, trafnych
.........................................
m.dorotka
...
i miłego dnia, trafnych
fiolka to może byś i tak nie dostała ? pewnie skorzystali ci co mieli skorzystać a reszta niech buli
jasza , nie opłacalne jedynie przydomowe i to pod warunkiem że masz świeżą dostawe
jackwar i ulala
Największym problemem z wiatrakami był taki, że prawo energetyczne wymaga by każde źródło energii elektrycznej zostało przyłączone do sieci a to oznacza mało przyjemne kontakty z koncernami energetycznymi. Pamiętam, ze swego czasu przepisy były tak głupio skonstruowane, ze jakiś gość który miał stara poniemiecką elektrownię wodną musiał włączyć ją do sieci i sprzedawać prąd koncernom energetycznym (dzięki niemu wyrabiały normę energii z źródeł odnawialnych) a potem kupować od nich własny prąd.
Największym problemem z wiatrakami był taki, że prawo energetyczne wymaga by każde źródło energii elektrycznej zostało przyłączone do sieci a to oznacza mało przyjemne kontakty z koncernami energetycznymi. Pamiętam, ze swego czasu przepisy były tak głupio skonstruowane, ze jakiś gość który miał stara poniemiecką elektrownię wodną musiał włączyć ją do sieci i sprzedawać prąd koncernom energetycznym (dzięki niemu wyrabiały normę energii z źródeł odnawialnych) a potem kupować od nich własny prąd.
jackwar...nie byłoby takiej opcji żebym miała nie skorzystać gdybym chciała
Dajcie spokój przecież Ministerstwo Finansów niedawno przyznało się, że kombinuje by uznać oszczędności z tytułu kolektorów i instalacji geotermalnych dotowanych z źródeł publicznych za dodatkowy dochód i opodatkować.
medea/co do tych wiatraków to nasi posłowie chyba jak dobrze wyczytałem nie podpisali uchwały i opłacalność tego interesu jest mizerna podobnie jak prąd wytwarzany z słońca,,,tego nie mozna sprzedawać jak sie nie myle,bo juz firmy u nas budujące wiatraki padaja np:Remedium
A propos dzisiejszego dnia. Mamy nów w Baranie czyli biorąc pod uwagę ostatni w czasie wcześniejszy nów w tym znaku uzyskujemy 21 kwietnia ub. czyli cyferki 8,24,26,33,36,47,52,54,58,59,64,73,75,80
generalnie inwestycja np po przez kupno udziałów do projektu jakiegoś to ryzyko jak cholera a miało byc tak fajnie
medea , kiedyś było takie prawo lecz teraz już elektrownie się bronią bo płacą drożej za taki prąd . Firmy padają bo nie chcą im płacić i się inwestycja nie zwraca . Niestety jak to u nas , wolą zapłacić kary do Brukseli niż dać komuś zarobić .
trisetum
Zakaz sprzedaży wynika właśnie z tego rozwiązania, o którym wspominałam tzn. konieczności "wpuszczenia" wyprodukowanej energii do sieci energetycznej należącej do koncernów.
Zakaz sprzedaży wynika właśnie z tego rozwiązania, o którym wspominałam tzn. konieczności "wpuszczenia" wyprodukowanej energii do sieci energetycznej należącej do koncernów.
trisetum , a mówisz o tych firmach co udziały sprzedają
to od początku był przekręt , dziennikarze to udowodnili , nie da się tak interesu zrobić na udziałach , jedynie firma zyskuje co kase bierze
to od początku był przekręt , dziennikarze to udowodnili , nie da się tak interesu zrobić na udziałach , jedynie firma zyskuje co kase bierze
jackwar/ale nie wszystkie firmy np Future inwestuje z kasy udziałowców ma już ..naście wiatraków i ładny biznez z nimi
jackwar
No bo u nas zazwyczaj jest tak. Przyjmujemy jakieś prawo prośrodowiskowe wyznaczając sobie ambitnie termin wdrożenia za jakieś 10 lat. Przez pierwsze 9 nie dzieje się nic. W 9 roku zaczyna się kombinowanie coby tu zrobić panowie by jak najmniej wydać a normy spełnić. No i tu wychodzą skutki całkowitej nieskuteczności pieniężnych kar administracyjnych. Dla zwykłego człowieka kara kilku czy kilkunastu tysięcy to straszak idealny a dla koncernu energetycznego po prostu kolejny koszty jaki wrzucą do taryfy i szlus
No bo u nas zazwyczaj jest tak. Przyjmujemy jakieś prawo prośrodowiskowe wyznaczając sobie ambitnie termin wdrożenia za jakieś 10 lat. Przez pierwsze 9 nie dzieje się nic. W 9 roku zaczyna się kombinowanie coby tu zrobić panowie by jak najmniej wydać a normy spełnić. No i tu wychodzą skutki całkowitej nieskuteczności pieniężnych kar administracyjnych. Dla zwykłego człowieka kara kilku czy kilkunastu tysięcy to straszak idealny a dla koncernu energetycznego po prostu kolejny koszty jaki wrzucą do taryfy i szlus
tylko nie wiadomo co dalej bo ten biznez dopiero u nas raczkuje a posłowie to ciule
trisetum , firma ma biznes ale udziałowcy zyski mizerne do kasy jaką włożyli . tak samo jak w funduszach emerytalnych , wkładasz pieniądze a masz udziały , warte dziś tyle jutro tyle ,
medusia widzę że na ten tydzień rozpiski w profilu brak dla baranka wg gwiazdy mówią 13,24,27
dla raczka 19,41,42 tyle ogarnąłem
dla raczka 19,41,42 tyle ogarnąłem
trisetum
Ci z PSL i okolic to nie takie ciule tylko bardzo sprytni byznessmeni, którzy dziwnym trafem razem z krewnymi i znajomymi królika zawsze są blisko wszystkich dotowanych i wspieranych przez państwo nowych rozwiązań proekologicznych, na których co ciekawe ich firmy zawsze robią kasę podczas gdy założone przez zwykłych obywateli jakoś dziwnie ledwo wiążą koniec z końcem o ile ich jakaś kontrola wcześniej nie puści w przysłowiowych skarpetach
Ci z PSL i okolic to nie takie ciule tylko bardzo sprytni byznessmeni, którzy dziwnym trafem razem z krewnymi i znajomymi królika zawsze są blisko wszystkich dotowanych i wspieranych przez państwo nowych rozwiązań proekologicznych, na których co ciekawe ich firmy zawsze robią kasę podczas gdy założone przez zwykłych obywateli jakoś dziwnie ledwo wiążą koniec z końcem o ile ich jakaś kontrola wcześniej nie puści w przysłowiowych skarpetach
posłowie robią to co im firmy karzą , dają im ustawe gotową a ci walczą by przegłosować dla dobra kraju i rodziny , gdzieś rodzina musi pracować .
Wczoraj odzyskałem od Ts całe 34zł ale dzisiaj nie będę w żb i nie zagram
no nic, Wy tu sobie byznesujcie,a ja zmykam do swojej skromnej pracuni
powodzenia i do potem
powodzenia i do potem
1 489 467. multipasko 2013-04-10 (10:00)
Dlaczego dzisiaj to info jest na MP skoro to było 30 kwietnia?
Jaki sens?
Jaki sens?
trisetum...wiem, wiem ale ponarzekać zawsze można
był czas że nie miałam i też narzekałam
był czas że nie miałam i też narzekałam
foLa ..zobacz niunia czeka loda z kim..
---
http://www.iv.pl/images/88481233557182756834.jpg
--
i znikam...
---
http://www.iv.pl/images/88481233557182756834.jpg
--
i znikam...
jackwara....wiem..
dobra , biorę się za rozbieranie dysków narka
jak mi się uda to zamieszczę filmik na youtube i dam wam link
jak mi się uda to zamieszczę filmik na youtube i dam wam link
jackwar ..dla ciebie ..oto auto CCCP..
---
http://www.youtube.com/watch?v=jyNbaYfK3d0&feature=player_embedded
--
---
http://www.youtube.com/watch?v=jyNbaYfK3d0&feature=player_embedded
--
krzysio , widziałem taką akcje z ochroniarzem , przejechał z 1000 metrów w centrum warszawy i na zakrętach jeden w prawo drugi wlewo zleciał , głowe rozbił a że miałem kolegę w tej firmie to powiedział mi że kradli alkohol w domach centrum i wskoczył im na machę by zatrzymać , niestety później już tylko myślał jak się utrzymać wycieraczek .
rustu
Niestety na ten tydzień nie udało mi się dorwać do źródła cyferek dla znaków zodiaku czyli niestety będę miała najwcześniej na przyszły tydzień
Niestety na ten tydzień nie udało mi się dorwać do źródła cyferek dla znaków zodiaku czyli niestety będę miała najwcześniej na przyszły tydzień
rustu za to z tajnego źródła testowanego od pewnego czasu z jocią na dziś są liczby 42,29,36 oraz 19,9,53,60
Monet: bot się zagolopował i nie zauważył, że to już jest. Usprawniłem go nieco, aby następnym razem nie miał wątpliwości
medusia dla baranka wg gwiazdy mówią 13,24,27bo to zdążylem obczaić i coś czuję że te będą na dniach a jutro w mini 24,27
rustu
Fajnie, że udało ci się dotrzeć do GW, bo u mnie w mieście przychodzi tylko do kilku kiosków i od pewnego czasu jego wierna czytelniczka a prywatnie moja kumpela, od której gazetkę otrzymywałam po przeczytaniu, ma problem z jej zakupem. Ciekawy zbieg okoliczności
Fajnie, że udało ci się dotrzeć do GW, bo u mnie w mieście przychodzi tylko do kilku kiosków i od pewnego czasu jego wierna czytelniczka a prywatnie moja kumpela, od której gazetkę otrzymywałam po przeczytaniu, ma problem z jej zakupem. Ciekawy zbieg okoliczności
Szczególnie, że wygadałam się przed znajomą kolektorką o typowaniu na podstawie GW i z tego co pamiętam ona sobie z mojego już wówczas egzemplarza świątecznego wydania spisała cyferki rodziny no i trafiła 5/9
trisetum w poprzedniej edycji krzyż xl D D D to było chyba 30zł
Dzisiaj nie gram to zatypowalem z pamięci bez pomocy 6.13.15.17.21.24.29.44.53.73
1 489 523. Monet 2013-04-10 (10:30) Gród Gryfa
Jaki sens?
.........
I sam się pomyliłeś - bo to było 30 marca
Pozdrawiam
Jaki sens?
.........
I sam się pomyliłeś - bo to było 30 marca
Pozdrawiam
witam
jaka jest najmniesza ilosc kombinacji w mini lotto aby trafic 3