Wpisy 1 481 847 – 1 481 946
4 kwietnia 2013 14:59 → 4 kwietnia 2013 15:45, 100 wpisów
Ulala.. .
.......................................
Ulala: myłaś ostatnio okna ????
..............................................
.......................................
Ulala: myłaś ostatnio okna ????
..............................................
Andruska.. .
.....................................
.....................................
witam wszystkich
sorelka zgadzam sie z Tobą,ja zaobserwowałam ze ludzie obecnie konczacy szkołę średią coraz mniej wiedzą...
sorelka zgadzam sie z Tobą,ja zaobserwowałam ze ludzie obecnie konczacy szkołę średią coraz mniej wiedzą...
moze nie wszyscy ale zdecydowana wiekszośc. bo w szkolach teraz nie uczą myślenia tylko wypełnianai durnych testów
Ulala.. .
Nie. Tylko tak się zapytałem.. .
...................................
Nie. Tylko tak się zapytałem.. .
wiem to po moich dzieciach. dzis był egzamin szostoklasity i co bały sie ze zle peselki wpisza...
a egzamin tez slabo poszedł, skupialy sie nie na tym na czym trzeba
a egzamin tez slabo poszedł, skupialy sie nie na tym na czym trzeba
O jeny szóstoklasisty ja tu o maturze mówię bez urazy.
Sorelka własnie szkoła nie uczy teraz myślenia...te testy czesto rozwiązuje sie mechanicznie..
Ulala.. .
Niedługo powinna się pojawić liczba...45.{{diabelek
Niedługo powinna się pojawić liczba...45.{{diabelek
Szukam ale coś nie mogę znaleźć przykładowych wypracowań na pisemną ?
zadaj mu pytanie z czym nie ma problemu
Jeszcze raz na pisemnej będą dwa tematy: pierwszy z lektury a drugi nieznany utwór nieprzerabiany !!! I teraz cały sęk jak posiłkować się na danym fragmencie tekstu co będzie na maturze ?
krzysztof mam dla Ciebie super temat na maturę, napisz o totalizatorze, tym zabłyśniesz na 100%
Nie chodzi mi o lektury tylko o tekst !!!!!!!!!!!
krzysztof_c
Ale zachowujesz się jak szóstoklasista. Proponuję powrót do źródeł czyli podszkolenie się w sztuce pisania rozprawek oraz czytanie lektur a nie opracowań, vademeców, gotowców itp. wynalazków. To tyle w temacie tematu związanego z lekturą szkolną. Jeśli chodzi o tekst to z tego co pamiętam należy go przeczytać a następnie napisać krótką wypowiedź potwierdzającą, że zrozumiało się tekst.
Ale zachowujesz się jak szóstoklasista. Proponuję powrót do źródeł czyli podszkolenie się w sztuce pisania rozprawek oraz czytanie lektur a nie opracowań, vademeców, gotowców itp. wynalazków. To tyle w temacie tematu związanego z lekturą szkolną. Jeśli chodzi o tekst to z tego co pamiętam należy go przeczytać a następnie napisać krótką wypowiedź potwierdzającą, że zrozumiało się tekst.
Jak się na nim posiłkować trzeba !!!!!!!!!
Ale teraz zmiany są wiesz ?
dziś o 14 00 2 x 10 tys i czemu tym się nie chwalą?? ale w keno jak padnie 10 koła od razu w tabelke "wysokie wygrane" omg
krzysiu jesli chodzi o temat drugi to musisz sie skupić na tekście (to często jest wiersz)..i znać zasady analizy i interpretacji dzieła literackiego..
krzysztof
Musisz po prostu zrozumieć o co w nim chodzi. Jeśli rozumiesz tekst to napisanie czegokolwiek związanego z jego treścią lub tematem to sprawa prosta jak drut
Musisz po prostu zrozumieć o co w nim chodzi. Jeśli rozumiesz tekst to napisanie czegokolwiek związanego z jego treścią lub tematem to sprawa prosta jak drut
gaja
Ja zdałam język polski wstyd się przyznać na piątkę, ale to były czasy tematów typu Samotność człowieka w literaturze
Ja zdałam język polski wstyd się przyznać na piątkę, ale to były czasy tematów typu Samotność człowieka w literaturze
No to się dowiedziałem.
i cały czas modliłam się, żeby nie musieć interpretować i analizować wierszy, bo tego nigdy się nie nauczyłam w błędnym w oczach polonistów przekonaniu, że wiersz się po prostu odczuwa a nie zastanawia czy onomatopeja czy nie
To lepiej wybrać temat z lekturą ? Tylko jakoś ja zrobiłem o lekturze w tamtym roki i co kicha dlaczego ja się pytam ?
krzysztof
A czego oczekiwałeś ? Że istnieje klucz uniwersalny, którego można się nauczyć i odtworzyć niezależnie od tego czy tekst dotyczy robotyki czy hodowli arbuzów w Armenii
A czego oczekiwałeś ? Że istnieje klucz uniwersalny, którego można się nauczyć i odtworzyć niezależnie od tego czy tekst dotyczy robotyki czy hodowli arbuzów w Armenii
Medusia ja tez zdawałam "po staremu",ale według mnie to nie była zła formuła,miało to swój urok na zasadzie przelania na papier zebranej przez 4 lata wiedzy z zakresu literatury i nauki o języku..takie swoiste podsumowanie..
O jeny !!!
Właśnie i dochodzimy do całego sensu jakim jest klucz !!!
Wielkie dzięki za pomoc .
gaja
Tak, ale dla ludzi nie lubiących czytać i o umysłach ścisłych to mogła być droga przez mękę. Natomiast nowa matura z polskiego to koszmar dla każdego uczącego się rozumowo człowieka myślącego.
I z tą konkluzją żegluję do domu
Tak, ale dla ludzi nie lubiących czytać i o umysłach ścisłych to mogła być droga przez mękę. Natomiast nowa matura z polskiego to koszmar dla każdego uczącego się rozumowo człowieka myślącego.
I z tą konkluzją żegluję do domu
krzystof c w tych nowych maturach jest klucz co do oceny pracy przez oceniających. Musi zawierać pewien schemat, ale przecież Wam w szkole o tym mówią, więc jaki masz nadal problem, ten klucz jest znany ogólnie. Popytaj rówieśników, bo większość stąd raczej starą maturę zdawała
I co 2+ dostał ?
a najlepiej na korki idź, a nie męcz ludzi, pytaniem jak zdać maturę
nie wiecie może czy jak się zęba leczy kanałowo i w środku jest trutka to można pić alkohol czy nie?
Jaka trutka ?
torsan ja wiem, że jak mnie kiedyś bolał ząb, bo nerw gdzieś podszedł to trułam spirytem salicylowym
i mi przeszło, a potem byłam u dentystki i mowie, ze mnie bolał, a ta ze on nie jest do leczenia
dobrze ze ja mam juz kanal zrobiony ale czuje przez dziaslo te prenty xd ale jeszcze cie bedzie bolec;d
Bo zęby trzeba myc i tyle w temacie !!!
no trza myc ;d bo bidnie z portfelem potem gorzej czysci jak ts ;d
Myć nie wybić !!!
Mini puściłem ile ?
pylcek
- najniższa i najwyższa na tym pukonie ? podasz, czy wolisz nie zapeszać, albo, co gorsza podpatrzą i podmienią
- najniższa i najwyższa na tym pukonie ? podasz, czy wolisz nie zapeszać, albo, co gorsza podpatrzą i podmienią
Zakładów a in chybił czy sam ?
Zakładów na chybił czy sam ?