Wpisy 1 472 378 – 1 472 477
29 marca 2013 13:26 → 29 marca 2013 13:45, 100 wpisów
medea ok, ale chodzi o to, że u nas wproawdza sie właśnie te najmniej potrzebne rozwiązania, a nie te korzystne jak np rozwiązania dotyczące zakładania firmy w UK możesz założyć firmę dzisiaj bez rejestracji a po 3 miesiącahc albo 6 nie pamietam, jak Ci będzie szło, ją zarejestrować
rustu2009
Ja też nie puściłam liczb Wodnika i Bliżniąt gdy była dla nich przyjazna aura no i 5/6 w mm przeszło mi koło nosa
Ja też nie puściłam liczb Wodnika i Bliżniąt gdy była dla nich przyjazna aura no i 5/6 w mm przeszło mi koło nosa
Amo.. staliśmy sie kolonią i tak jesteśmy traktowani NIESTETY
amour, sa dobre przykłady i są złe.
U nas jak dokument nie ma pieczątki to jest nic nie wart, a pieczątkę ma urzędnik.
W innych krajach sam wydruk jest tyle samo wart. Bez urzędnika i jego pieczątki
U nas jak dokument nie ma pieczątki to jest nic nie wart, a pieczątkę ma urzędnik.
W innych krajach sam wydruk jest tyle samo wart. Bez urzędnika i jego pieczątki
więcej urzędników= więcej krętactwa, kłód pod nogi, bezsensownego biegania itd.
amour
Ale znając polską mentalność i sposób w jaki działa wielu prowadzących działalność gospodarczą (czyt. znany mi z autopsji przykład wyposażenia pokoju dziecięcego meblami kupionymi jako wyposażenie biura firmy handlującej ciuchami na bazarach) to większość firm w Polsce byłaby pernamentnie w stanie owego 3-6 miesięcznego rozruchu. Tak jak w Grecji swego czasu ponad 90 % nowo stawianych budynków była niezakończonymi inwestycjami by nie płacić podatków no i obejść surowe bo zgodne z dyrektywami unijnymi normy budowlane.
Ale znając polską mentalność i sposób w jaki działa wielu prowadzących działalność gospodarczą (czyt. znany mi z autopsji przykład wyposażenia pokoju dziecięcego meblami kupionymi jako wyposażenie biura firmy handlującej ciuchami na bazarach) to większość firm w Polsce byłaby pernamentnie w stanie owego 3-6 miesięcznego rozruchu. Tak jak w Grecji swego czasu ponad 90 % nowo stawianych budynków była niezakończonymi inwestycjami by nie płacić podatków no i obejść surowe bo zgodne z dyrektywami unijnymi normy budowlane.
ogórek jaki jest każdy widzi. Po jakiego c***a musi mieć kąt wygięcia tyle i tyle stopni, aby dopuscic go do sprzedaży??
lilka, nawet nie wiesz o co mi chodzi, a już , że nie mniej niz ja
MAX...sok pomarańczowy w pindu cała kuchnia uwalona ,możesz posprzątać
lilka, jeżeli max to twój "ch" (czyt. chłop) , to romansować na jednym forum to juz zboczenie jest
ale własciwie każdy ma swoje preferencje.
moze spróbuje tego z moja
moze spróbuje tego z moja
Med.... tyle,że cały mechanizm to przerost formy nad treścią UE dyrektywa aby brukselak wykazać i gdzie demokracja,obywatel DALEEEEKO WYKONAĆ I KONIEC paranoja
trzeba będzie to uwiecznić - z koszyczkiem podczas zamieci snieżnej popierdalanie
siemka
Lila...
13max...
jackwar...
panoramix...
Lila..jak gry liczbowe
Ja pamiętam mój szok jak się okazało, że w Czechach nikt nie słyszał o potwierdzaniu za zgodność z oryginałem każdego gównianego ksera oficjalnego dokumentu. W sekretariacie technicznym programu transgranicznego zarządzanego przez stronę czeską w Ołomuńcu patrzyli na mnie jak na wariata jak pytałam czy kserokopię potwierdzonej za zgodność z oryginałem kopii dokumentu potwierdzającego wybór na burmistrza miasta też muszę potwierdzić. Zastanawiałam się dlaczego się śmieją skoro u nas w Polsce za brak takiego potwierdzenia w poprzedniej perspektywie finansowej poleciał mi na kontroli formalnej bez prawa odwołania wniosek na inwestycję za ponad 1 mln złotych. Po prostu Czesi zamówili taki generator wniosków który po wrzuceniu odpowiednika naszego NIP jednostki samorządu terytorialnego lub firmy sam pobiera i wypełnia stosowne pola dotyczące nazwy, adresu, numerów identyfikacyjnych, osób uprawnionych do reprezentacji, daty założenia i co tam jeszcze jest potrzebne. A u nas pisałam ostatnio wniosek do 8.3 PO IG czyli dostęp do internetu dla mieszkańców w trudnej sytuacji finansowej no i jakiś geniusz nie wpadł na pomysł, że powiat składa wniosek realizowany na terenie swojego działania. Przez pół godziny musiałam wybierać i zapisywac wszystkie wioski i przysiółki z terenu Powiatu bo jakbym zgubiła to niepełnosprawny z takiej miejscowości nie mógłby dostać od nas dostępu do internetu za darmo. Aż strach pomyśleć jak wygląda wniosek samorządu województwa
kondi ..jak zrobisz swojej cucu kisiel to gwarantuję tobie że juz nigdy nie dostanie migreny
Lila...ujowo chyba
medea76..
i tak widze, że lilka cie tu zawsze broni, wspiera, a nawet lekko koloruje - to jest zonka
Lila...
ja to caly czas klamię, wiec u mnie byłoby tylko : kondi skończ ***ic
No ja w już się ustawiam w pozycji startowej jeszcze chwila i .... święta
medea , dla tego województwo nie robi takich wniosków lub jeden na cały rok , tak im sie schodzi
narazicho
trza po seler i majonez zapitaalać bo kisielku nie będzie
trza po seler i majonez zapitaalać bo kisielku nie będzie
13,18,28,41,57