Wpisy 1 472 278 – 1 472 377
29 marca 2013 12:44 → 29 marca 2013 13:26, 100 wpisów
greg rozumiem że strasznie chcecie swoiskich jajeczek i wakacji na farmie...nie ma sprawy tylko dobrze sie sprawcie!!!
no to musze sie skreślić,ap wszystkim do losowanka !!!
puszcze na lotto coś takiego: 10,13,15,17,49 no i jeszcze jakąs jedna cyferke
medusia
chodzi też, o to, że jak oni przesuną kasę z OFE do ZUS, to będziemy mieli wariant cypryjski, a jak nie przesuną, to będziemy mieli wariant polski, czyli minimum do egzystencji, tak czy tak, to nie tak jak być powinno, ale co chcieć, przecież w naszym kraju nic nie jest tak jak powinno
amour, bo w naszym kraju ludzie sami nie wiedzą, jak oszczędzać na starość. Inny problem, że czasem nie ma z czego oszczędzic
innym problemem jest zarządzanie powierzonymi pieniędzmi; w Norwegii można liczyć na wysokie stopy zwrotu a u nas 1-2 funduszy a reszta?
kndi, w naszym kraju ludzie nie mają pieniędzy na takie rzeczy, jak oszczędzanie na ptrzyszłość
Witajcie grał ktoś wczoraj z was z Lotto Plus albo Mini Lotto ? Ja wczoraj niestety znowu tylko2/5 w Multi Multi jeszcze na 3 losowania kupon ważny a u was jak ? A jaką macie radę żeby łatwo zdać pisemny egzamin maturalny z języka Polskiego i Matematyki bo poprawkę mam w maju ? Konkretnie wypracowanie jak napisać ?
kondi, ale inna jest stopa zwrotu od 5000 zł a inna od 500 zł, tz chodzi o wartość pieniężną
O znowu nikt nie wygrał Lotto a pula rośnie !!!
Witajcie grał ktoś wczoraj z was z Lotto Plus albo Mini Lotto ? Ja wczoraj niestety znowu tylko 2/5 w Multi Multi jeszcze na 3 losowania kupon ważny a u was jak ? A jaką macie radę żeby łatwo zdać pisemny egzamin maturalny z języka Polskiego i Matematyki bo poprawkę mam w maju ? Konkretnie wypracowanie jak napisać ?
amour, na wartość pieniężną juz nie zchodźmy, bo to temat rzeka (choć podstawowy)
kondi mają. ale w porównaniu z krajami zachodnimi to u nas ma 10% a u nich 70%
zgadza się amour i dlatego tak ludzi wkierwia, że grzebią przy emeryturach
Już teraz wielka kumulacja 15 000 000 warto zostać milionerem Lotto oj warto warto !!! Chyba zagram na parę zakładów a wy ?
kondi, zawsze będę mówił, że u nas są za niskie pensje, my mamy standardy europejskie a pensje z białorusi
ale prawda w przypadku emeryturjest taka, jak w przypadku funduszu gwarantowanych depozytów bankowych
prawda jest taka, że ZUS zapożycza się w budżecie państwa na coraz większe sumy, aby wypłacić emerytury. A pożyczka u państwa oznacza zwiększenie jego długu, a większy dług to większe odsetki
więc koło się zamyka, bo kto niby ma zapłacić odsetki od długu państowego?
ale, cała ekonomia, która nijak ma się do polskich realiów, wystarczy spojrzeć na zjawisko inflacji, wskaźnik sobie inni sobie, uważa, że problem jest we wszystkim innym tylko nie w pensjach, tylko, że receptą na kryzys nie jest zapożyczanie się społeczeństwa w bankach i napędzanie przez to gospodarki, tylko praca i pensje podwyższanie pensji, a nie rozdzielanie kasy dla zarządu i prezesa i dla załogi, dlaczego PORSCHE cało swoim pracownikom po 7 tyś euro wypracowanego zysku?
myślisz, że jakby Wałęsa dal każdemu po 100 mln to problem biedy by zniknął?
kondi, ZUS jest instytucją państwową, jeśli ZUS ma dług to państwo ma dług,
a Japonia? Zarabiali i odkładali i popadli w kłopoty z gospodarką.
Teraz na całym świecie jest ZA DUŻO kasy i to jest problem
Teraz na całym świecie jest ZA DUŻO kasy i to jest problem
kondi nie chodzi o jednorazowe świadczenie czy wypłatę, chodzi o to, żebyś mógł ze swojej pensji kupić samochód i dom na raty nawet i zostało Ci na życie, na wyjazd na wakacje itd jak to jest na zachodzie,
kondi, japonia miała problem deflacji to raz u nich kredyt był oprocentowany na 1,0% np
tak amour, ale do ZUS-u odkładamy MY i brakuje z tego co odkładamy. A do budżetu odkładamy MY, a otrzymują nie tylko MY
kodni, nie słyszałem, żeby Japonia miała kryzys gospodarczy na wzór grecji czy hiszpani, portugalii
amour, u nas też tak jest, ale nie u wszystkich. tak samo jak nie u wszystkich na zachodzie
amour, to zerknij na wykresy giełdowe. Nie widać tego na ulicach, ale w ksiegach
kondi, ale chodzi o procent ludzi na zachodzie, u nas jak pisałem to dotyczny 10% u nich 70%, tym się mierzy zamożność społeczeństwa
amour, mam tylko nadzieję, że nie UŚredniasz, bo u nas średnia pensja jest dla mnie na pewno wystarczająca
kondi, ale jeśli ZUS ma zobowiązania np 7mld rocznie a wpływa do budżetu ZUS 4mld ze składek to?
kodni średnia pensja, to jest tak jak wskaźnik inflacji, nieralny
kondi, wiesz jaki jest problem Anglika w ziemie? Gdzie pojedzie na wakacje bo już prawie wszędzie był, polaka? jak ja do wiosny dojadę
o czym rozprawiacie? przecież to chore nie ma lepszych tematów wiadomo gdzie żyjemy i że wszyscy mamy receptę jak to uzdrowić problem jest tylko taki że każda recepta inna a lekarze nie potrafią sie dogadać i wspólnie coś zrobić każdy mądry
Jakby nie patrzeć to chora sytuacja gdy pracodawca wydaje ponad 3 tysiące pracownik dostaje na życie z tej kasy niecałe 1900 złotych a potem mu mówią, że na emeryturze jak dostanie 900 złotych to będzie dobrze
kondi
Nie przesadzaj Twoje typy są bardzo w porządku tylko tak jak wszyscy masz okresy geniuszu i oczekiwania na jego powrót
Nie przesadzaj Twoje typy są bardzo w porządku tylko tak jak wszyscy masz okresy geniuszu i oczekiwania na jego powrót
kiedyś taką Anglię jednym najazdem byśmy podbili, ale komu jakaś wyspa byłap otrzebna z takim klimatem
kodni, racja, u nas był komunizm, ale mieliśmy czas na dogonienie zachodu, 90 mld euro pomocy 2007 - 2013, 400 ponad mld zł na lata 2014 - 2012, to więcej niż plan Marshalla
medea, mój geniusz jest ulotny jak wena u artysty, za to TS wytchnienia nie ma
amour, aby je zdobyć, trzeba jeszcze wiecej wydac....na urzędasów. Kiedyś sie cieszyłem, że UE to bat na naszych zarządzających - teraz nie widzę w tym sesnu
kondi widziałeś może badania innowacyjności krajów europejskich? U nas innowacyjność byłą większa w roku 2005 niż jest obecnie a ile kasy poszło z programu innowacyjności?
amour, znowu wkraczasz na niestabilny grunt.
Gdyby nie monopole, kartele, lobby paliwowe czy inne, juz dawno udzkość byłaby odatkowe 100 lat technologicznie do przodu
Gdyby nie monopole, kartele, lobby paliwowe czy inne, juz dawno udzkość byłaby odatkowe 100 lat technologicznie do przodu
kondi, dlatego jeśli chcemy dogonić zachód, to musimy patrzeć na ich sposób zarządzania i na ich struktury, gospodarkę, a nie na obyczajowośc tylko
dlaczego MUSISZ jeżdzic na palwie, czy robie, gazie?
dlaczego MASZ wierzyć w piekło i niebo? (choć tu sie łamie)
dlaczego masz robić to czy tamto?
dlaczego MASZ wierzyć w piekło i niebo? (choć tu sie łamie)
dlaczego masz robić to czy tamto?
można czerpać ze wzorców, aby nie wymyślać kwadratpwego koła, ale bez przesady
dlaczego jest coś takiego jak prawo patentowe? po uj to potrzebnne?
Dlaczego nie mogę korzystać z technologii atomowej w domu?
Dlaczego nie mogę korzystać z technologii atomowej w domu?
kondi, ok, ale to nie ma znaczenia w tym wypadku, chodzi o pieniądze, jeśli polska dostaje 90 mld euro na budowę dróg i infrastruktury a nie potrafią dobre wybudować A2 do końca no to o czym to świadczy? Jak nie potrafią trawy położyć na narodowym i budują go tak, ze dach się nie zamyka to?
niech wymyslają, patentują, zapisują, że chcą od tego 0,01% zysku w kieszeń i patent uwalniają
kolejny przyklad ot ustawa śmieciowa - ktoś sie obudził, że do 2020 musimy wypełnic normy bo bedzie kara i na zawał prawo zrobili. Prawo do dupy. Prawo może być najlepsze, ale to do mentlności ludzkiej zależy. Od tego, żeby jeden z drugim nie śmiecił, żeby segregował. Jaki problem zakazać produkcji reklamówek?
przecież, za postawienie wadliwej konstrukcji budowlanej grozi kara, więc skoro stawia się most, aby go za chwilę zamknąć, a nikt nie idzie siedzieć to co?
nie chodzi o to, chodzi, ze widać że u nas nie przestrzega się prawa
jakby ludzie nie chodzili do pracy, tylko robili to, co lubią, to do szczęścia i dobrobytu nie potrzebne byłyby podatki
max sorki za przeocznie,
ale jak sie z amourem rozkrecę to nikogo nie widze
ale jak sie z amourem rozkrecę to nikogo nie widze
kondi..wiem wiem jak się rozkręcisz to juz nie ma przebacz
amour.. powo..
amour.. powo..
amour
Zgadzam sie z kondi. Nie ma sensu wymyślać koła, ale jak się coś przenosi w inne warunki kulturowe i organizacyjne to trzeba to robić z głową. 3/4 nieszczęść z naszym rządem bierze się z tego, że się bezmyślnie wdraża rozwiązania, które gdzie indziej się sprawdziły. Vide tzw. kontrola zarządcza w administracji. W teorii polega to na przeglądzie jak działa administracja w działaniu by ją usprawnić, doposażyć, ustalić odpowiedni poziom zatrudnienia by obywatel był sprawnie i dobrze załatwiony. W polskiej rzeczywistosci oznacza to całe sterty gównianych statystyk, które nikomu i niczemu nie służą poza pisaniem Narodowych Planów Rozwoju .... tutaj wpisz dowolne.
Zgadzam sie z kondi. Nie ma sensu wymyślać koła, ale jak się coś przenosi w inne warunki kulturowe i organizacyjne to trzeba to robić z głową. 3/4 nieszczęść z naszym rządem bierze się z tego, że się bezmyślnie wdraża rozwiązania, które gdzie indziej się sprawdziły. Vide tzw. kontrola zarządcza w administracji. W teorii polega to na przeglądzie jak działa administracja w działaniu by ją usprawnić, doposażyć, ustalić odpowiedni poziom zatrudnienia by obywatel był sprawnie i dobrze załatwiony. W polskiej rzeczywistosci oznacza to całe sterty gównianych statystyk, które nikomu i niczemu nie służą poza pisaniem Narodowych Planów Rozwoju .... tutaj wpisz dowolne.
amour ..ja jestem ekonomista technik mechanik operator koparki ręcznej
medusianie zdążyłem puścić w poniedziałek szczęśliwej trójki wg gm dla barana i wpadła 20,30,33 hehe
maxior,kondi,amour i pozostali hej
maxior,kondi,amour i pozostali hej