Wpisy 1 443 698 – 1 443 797
13 marca 2013 17:00 → 13 marca 2013 17:56, 100 wpisów
to ma blisko żeby stare kości ogrzać,do sauny se wejdzie i tyle
ze wszystkich wiar najlepsze jest chrześcijaństwo i buddyzm ale to ludzie niszczą wiare , a nie ona sama siebie
a pamietac trzeba, ze papiez jest monarcha absolutnym... z chwila wyboru posiada we wladanie wszystko, co do tzw. sedes apostolica nalezy...
Qbik a to po świecie hulałeś za jakąś wygraną?
kASA I TYLKO KASA JAK SŁABA JEST ICH WIARA ŻE KOLEJNY RAZ MUSIELI PRZYSIEGAĆ????
SAMI SOBIE NIE WIERZĄ
SAMI SOBIE NIE WIERZĄ
cześć
qubik
qubik
1,2,3,5,13,14,18,20,23,24,27,29,30,33
Moja 14stka
Moja 10ątka
44,45,47,48,59,60,66,74,75,80
Moja 14stka
Moja 10ątka
44,45,47,48,59,60,66,74,75,80
gała..widzisz tu jedna niunia tak czeka na ciebie na sakachi znikam...
a
pijany z pijanym sie dogada ?
Walą tam na całego
wytrzeźwieją wtedy może
pijany z pijanym sie dogada ?
Walą tam na całego
wytrzeźwieją wtedy może
ja eeetam papiez....
aaaaa
co jest z tymi zdeapkami? Albo ja już nie widze lub co,bo mam zdrapke xingo...z liczb niczego nie widze a literki mam R R R
mała
to brygada RR
to brygada RR
krzysio jak cichociemny tu zaglada,dajcie po pewniaczku,ja daję dwa 14,15
5,33
tczewianka....ja nie zabiore twoja 2/2 ...nic nie moze spadnie ..lepiej dasz mi tylko dokładnie 1/1 na suchooo...
cześć mała
i dobra teraz ide tam po kawka ...
to krzysio masz 7
tczewianka...to jest tooo moje 7...akurat podałaś takie same 1/1
krzysio dawaj swojego pewniaka
a to nie zauważyłam jesli podawałeś,ale to dobry znak,7 wleci
Ok teraz dostrzegłam ...linia ukosna w trzecim kwadraciku...czyli 5 zl
tczewianka...mówię ..to moje 7....druga pewniaka ..ciezko znależć ..lepiej połącz z kim..lila albo 13maxa ..razem 2/2 + kombinacja na 3/3
i dobra juz ide tam..
krzysio mam,70
Odezwała się rywalizacja między ekskluzywną frakcją w kurii rzymskiej, jaką jest dyplomacja (z niej wywodził się Sodano), a resztą, która jest podejrzewana o brak czysto świeckich umiejętności zarządzania.
Spór ten jest złośliwie nazywany "wojną wietnamską". Stawka jest olbrzymia. "Rząd" Kościoła zatrudnia ponad 2 tys. ludzi; oprócz kwestii duchowych i czysto kościelnych zajmuje się m.in. administrowaniem ogromnym majątkiem (tylko Kongregacja Ewangelizacji Narodów zarządza budynkami wartymi 9 mld euro) oraz stosunkami z innymi państwami.
http://wyborcza.pl/1,75477,13490300,Koterie_Watykanu.html
Spór ten jest złośliwie nazywany "wojną wietnamską". Stawka jest olbrzymia. "Rząd" Kościoła zatrudnia ponad 2 tys. ludzi; oprócz kwestii duchowych i czysto kościelnych zajmuje się m.in. administrowaniem ogromnym majątkiem (tylko Kongregacja Ewangelizacji Narodów zarządza budynkami wartymi 9 mld euro) oraz stosunkami z innymi państwami.
http://wyborcza.pl/1,75477,13490300,Koterie_Watykanu.html
7-8 ładna parka
Unhappy najbardziej nie mogę strawić tego zwrotu majątku kościołowi.To oni grabili ,kradli,oszukiwali przez wieki/w taki sposób się dorobili tego majątku/a nasi głupcy z rządu nie potrafia zrobic z tym porządku
http://photos.nasza-klasa.pl/28284524/9816/other/std/a81952dd8b.jpeg
tczewianka ...jak chcesz 70 drugie miejsce ..
ja podaje fotosik ..ty sama szukasz druga pewniaka ...ja tak druga pewniaka super 05..1/1
ja podaje fotosik ..ty sama szukasz druga pewniaka ...ja tak druga pewniaka super 05..1/1
Amour a to Ty nie wiesz w jaki sposób kosciół wszedł w posiadanie wszelkich dóbr?
po pierwsze, majątek który państwo zwraca kościołowi, był jego własnością, poprzez nadanie ziemi czy budynków w którymś tam wieku przez księcia, króla, szlachcia, w posag(szlachcianki, która szła do zakonu) itp
wiem, wiem, i piszę
po drugie, ziemie te były zabierane za czasów komunistycznych tak jak ziemie i budynki zwykłym obywatelom i powinny oddane każdemy komu zabrano
po drugie, ziemie te były zabierane za czasów komunistycznych tak jak ziemie i budynki zwykłym obywatelom i powinny oddane każdemy komu zabrano
http://photos.nasza-klasa.pl/28284524/9802/other/std/101fa8841e.jpeg
tczewianka, tez tego nie moge zniesc... jest to zwyczajne sqr....synstwo wobec tych, ktorzy na takie uprzywilejowanie liczyc nie moga i przez lata sadza sie ze skarbem panstwa... a panstwo od lat, mimo kilku projektow ustaw, przez ponad 20 lat nie uchwalilo ustawy reprywatyzacyjnej, ktora by to uregulowala i ucywilizowala
no to niedługo zabraknie nam terytorium Polski,żeby wszystko oddać
tczewianka ..prosze bardzoo wwww..
--
http://www.iv.pl/images/35602779435112054213.jpg
--
i dobranoc ..
--
http://www.iv.pl/images/35602779435112054213.jpg
--
i dobranoc ..
dla zwykłych ludzi nie zostanie nawey skrawek ziemii
przykład, szlachcic, który posiadał 10 wsi i teren np. leżący w jurysdykcji obecnego Krakowa, uchodzi z życiem na polu bitwy i jako votum dziękczynne wyznacza 5 hektarów ziemi pod budowę kościoła i daje te tereny pod jurysdykcje kościołowi, ten buduje tam kościół, szkołę itd stąd kośćiół ma takie tereny i w takich miejscach
ludzie wygrywają sprawy o zwrot mienia, najlepsze jest to, że kamienica warta kiedyś 100.000 zł, dzisiaj jest warta 10 mln zł i co wtedy?
pomijam juz to, ze ta kpmisja to byl przekret na przekrecie... przyjmowano wielokrotnie zanizone wyceny przedstawiane przez strone koscielna, przez co zwrocono im kilkakrotnie wiecej
pomijam fakt, ze odszkodowaniem za ten majatek byl przez 70 lat fundusz koscielny, ktorego przeciez nie zwrocili... ba! nadal maja dostawac jego ekwiwalent w postaci 0,5% podatku!
pomijam fakt, ze odszkodowaniem za ten majatek byl przez 70 lat fundusz koscielny, ktorego przeciez nie zwrocili... ba! nadal maja dostawac jego ekwiwalent w postaci 0,5% podatku!
amour pewnie czasami tak było,ale mnóstwo majątków kościół odbierał podstępem
a macie kursy
szybkich randek ?
szybkich randek ?
tczewianka, ale konkretne przykłady, bo tak to można wszystko powiedzieć
no encyklopedią to ja nie jestem,czytałam o tym ale nie pamiętam na jakiej stronie
to byl bardzo reprezentatywny i szeroko komentowany w warszawie przyklad: http://www.zw.com.pl/artykul/571359.html
franek,co Ty ?randkowac chcesz?
ale ja nie rozumiem jednej rzeczy, mamy demokrację, każdy może napisac ustawę, proszę jeśli ktoś nie chce aby podatek był płacony na kościół, niech napiszę tę ustawę zbierze 250 tyś podpisów i złoży w sejmie, przejdzie to nie będzie płacony podatek, nie to taka jest wola większośći
tczewianka
hehe nie , tak pytam
hehe nie , tak pytam
a może tak ogólnonarodowe referendum?jak wtedy gdy pytali nas o wejście do Unii
często kościół stoi w centrum wsi, albo lekko na uboczu, bo w tamtych czasach i nie tylko tamtych bo teraz też, ludzie chcieli mieć kościół w swojej wsi i szkołę itd np niedaleko mojej miejscowości na nowo budowanym osiedlu, pierwszy wniosek jaki był głosowany to to, że wszyscy chcą kościół na osiedlu,
kurde trzeba się za politykę wziąćmarnujemy talenty na TS-a
tczewianka, a może ustawię dezubekizacyjną przeprowadzą w końcu? i rozliczą komunę? dlaczego rozliczyli III rzesze a ZSRR i PZPR nie?
amour, po pierwsze, 100 tys. podpisow... po drugie, nasze wladze wielokrotnie pokazaly, gdzie maja takie inicjatywy... WSZYSTKIE trafialy do kosza lub nigdy nie zostaly poddane pod obrady (trafialy do tzw. zamrazarki)
teraz dla młodzieży kościół
to internet i te sprawy
ciekawe czy wejdzie
spowiedż przez internet
to internet i te sprawy
ciekawe czy wejdzie
spowiedż przez internet
No widzisz amour a kiedyś ludzie chodzili kilka albo i kilkanaście kilometrów na mszę.Dziś nie pomoże kościół pod nosem,nie chce sie ludziom i nic ich tam nie ciągnie
tamten grunt na bialolece kosciol wycenil na 65 zl za m2... srednia cena dzialek w tej dzielnicy w momencie wyceny przekraczala 400 zl...
amour ..przestaniesz płaci kościół zbiera kasa i spaać nie wiecej ..dladczego ludzie mają tratktować i widzisz jak teraz ...aa dawno Jesus nie interesuje kasa czy jak
BOŻE
widzisz i niegrzmisz
widzisz i niegrzmisz
ale ja nie mam nic przeciwko utrzymywaniu kościoła z podatków.Tylko mam na mysliu budynki jako zabytki a nie pasibrzuchów i ich zbytki.Powinni mieć kasy fiskalne i odprowadzac podatki jak my wszyscy
przekręty są wszędzie, ale nie można wszystkich wsadzać do jednego wora
są pasibrzuchy
i są brzuchomuwcy
i są brzuchomuwcy
amour chciałeś napisać że to jeden i ten sam chu***
tylko w innym opakowaniu
tylko w innym opakowaniu
A ja wsadziłabym nasz kler razem z politykami do jednego wora.Jedni drugich warci.Pilnuja tylko swojego interesu a ludzi maja w d...
amour, to czy wiekszosc chce placic, to sie wlasnie dopiero okaze... tylko ze tu nie o to chodzi... chcesz, to sobie plac! mnie nic do tego...
problem polega na tym, ze ten 0,5% uszczupli podatek... a wiec dajesz nie ze swoich pieniedzy, tylko z kasy, ktora moglaby pojsc na znacznie pozyteczniejsce cele... z kasy, ktora nalezy sie skarbowi panstwa... to jest 0,5% podatku!
po drugie, panstwo doplaca kosciolowi corocznie ponad 1,5 mld zl, glownie w postaci wynagrodzenia dla kapelanow i katechetow, funduszu koscielnego, remontow itd. a to jest bardzo nie w porzadku
http://www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/policzylismy;ile;zarabia;kosciol;z;budzetu;1;6;miliarda;taca;1;2;miliarda;,6,0,936710.html
problem polega na tym, ze ten 0,5% uszczupli podatek... a wiec dajesz nie ze swoich pieniedzy, tylko z kasy, ktora moglaby pojsc na znacznie pozyteczniejsce cele... z kasy, ktora nalezy sie skarbowi panstwa... to jest 0,5% podatku!
po drugie, panstwo doplaca kosciolowi corocznie ponad 1,5 mld zl, glownie w postaci wynagrodzenia dla kapelanow i katechetow, funduszu koscielnego, remontow itd. a to jest bardzo nie w porzadku
http://www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/policzylismy;ile;zarabia;kosciol;z;budzetu;1;6;miliarda;taca;1;2;miliarda;,6,0,936710.html
ci co robią przekręty zacząc od handlarza na rynku aż po rząd i korporacje kture rządzą światem wg.mnie
wlasnie tczewianka, zapomnialem o zwolnieniach podatkowych, ktore - biorac pod uwage przychody kosciola - powinny dac kilkaset mln przychodow do budzetu
tczewianka wśród polityków, księży, lekarzy, elektryków itd znajdują się ludzie, którzy dobrze wykonują swoje zadania czy powołanie i tacy którzy byle byle. Wszędzie tak jest
wiesz 0,5 % z podatku to są pieniądze groszowe, ja bym podniósł pensje po lepiej ściągać 19% z 5000 zł nić 25% z 1000 zł
dobra, ja juz spadam... ale proponuje to dobrze przemyslec... gdy w gre wchodzi racja stany i dobrze pojety interes panstwa, ideologie trzeba odlozyc na bok