Wpisy 1 423 695 – 1 423 794
2 marca 2013 19:31 → 2 marca 2013 20:36, 100 wpisów
unhappy Tak naprawde to traktuje jako zabawe A czy tam bede lub nie to malo wazne Ale Niektorzy innaczej mysla postepuja
skalar, zgoda... ale nawet jesli to tylko zabawa, punktacja powinna byc spojna i logiczna, bo inaczej ta liga pokazuje falszywy obraz rzeczywistosci
unnhapy Jest takie przyslowie jeszcze taki sie nie urodzil aby wszystkim dogodzil Punktacja jest jaka jest i tego nie zmienim
Ciekawe, kiedy będzie na czacie w czasie losowania..19 287 osób... . Tyle było niedawno pań na stronie z modą "wizaż'.
....................................
....................................
A ciekawe ile bylo najwiecej osob na czacie w histori tej strony? Ktos wie?
skalar, to nie jest kwestia dogodzenia... tu mozna bardzo prosto dowiesc, ze punktacja jest bledna, a wiec cala lista jest zle konstruowana i pokazuje glupoty...
Skalar.. .
Najwięcej było ... około 1 600.
..............................
Najwięcej było ... około 1 600.
..............................
pisalem w tej sprawie do pasko, ale on czasem bywa bardzo uparty, choc brak mu argumentow... ale to jego strona, wiec tematu nie drazylem
Złoty.. .
Tak, to ta kumulacja.. .
..........................
Tak, to ta kumulacja.. .
..........................
na 3gry.pl zamiescili skan wygranego pukonu... ktos wyslal 8x system 9 za 3 tys...
http://www.3gry.pl/pub/skan-kupon-lotto-piatka-system9-2013-03-01.png
pasko, pisalem ci kiedys w mailu... przyznajesz punkty nieproporcjonalnie do prawdopodobienstwa trafienia danej wygranej
Co wy się macie z tymi typowaniami.. .To tylko...zabawa, niech sobie ktoś typuję ile ma nicków.. .
.............................................
.............................................
dwa przyklady:
1) mini 4/12 = 25 pkt. (szansa 1 do 57), lotto 4/12 = 15 pkt. (szansa 1 do 42), multi 6/10 = 12 pkt. (szansa 1 do 86)
2) za 6/6 dajesz kum/1000 choc prawdopodobienstwo trafienia 6/12 nie zmienia sie wraz z pula
1) mini 4/12 = 25 pkt. (szansa 1 do 57), lotto 4/12 = 15 pkt. (szansa 1 do 42), multi 6/10 = 12 pkt. (szansa 1 do 86)
2) za 6/6 dajesz kum/1000 choc prawdopodobienstwo trafienia 6/12 nie zmienia sie wraz z pula
Ja tez juz chyba tłumaczyłem ze rozlozylem punkty podobnie jak TS wygrane. Nie można polegać na prawdopodobieństwie. Typując 10 liczb MM jest mala szansa ze się trafi 0 lub 1 liczba. Znacznie większe ze 2 lub 3. Nie znaczy to ze miał bym przyznawać punkty za trafianie 1 z 10.
jesli ktos trafi 9/10 mm, bedzie mial mniej punktow niz ktos, kto trafi 6/12 w lotto przy kumulacji 20 mln, choc szanse tego pierwszego to 1 do 190 tys, a tego drugiego 1 do 15 tys.
pasko, z calym szacunkiem, ale piszesz bzdury... JEDYNYM obiektywnym punktem odniesienia dla takiej punktacji jest prawdopodobienstwo trafienia
unhappy: i co z tego jak mniej dostał by pieniędzy za taką wygraną. Punkty są przełożeniem ile można było zarobić grając na te liczby. Wole trafić 6 z 12 niż 9 z 10 bo wygram więcej.
WN zgodze sie z toba jak maz zona i corka ma swoje nicki i typuja Np ja typuje i moja kobieta i mamy rozne nicki Ale np sa nicki te same po 5-6 a to juz nie fer np yes yes lub jak sie nie myle martiano
unhappy podasz 30 liczb i nie padnie Ci żadna i ja mam teraz dawać ci miliony punktów bo szansa ze nie padnie żadna była bliska zeru. Oczywiscie Ty podając chciał es trafić jak najwięcej...
Unhappy. .
Nawet , jak ktoś typuje z kilku nickow liczby w lotto, to jego szansa na trafienie 6/12 nie wzrośnie, bo 12 liczb z 49 można skreślić na ....92 263734000. Wynik podaję w przybliżeniu.. .
.........................................
Nawet , jak ktoś typuje z kilku nickow liczby w lotto, to jego szansa na trafienie 6/12 nie wzrośnie, bo 12 liczb z 49 można skreślić na ....92 263734000. Wynik podaję w przybliżeniu.. .
.........................................
Ojej. opuśćiłem słowo ...sposobów.. .
.......................
.......................
dobry punkt to jest umnie w żabce i dzisiaj ogolę ts-a z trochu kasy
Złoty. .
.................
.................
powinna być zasada jeden nick z jednego numeru IP.nie ma że ja,żona,córka,teściowa,zięć czy kuzyn i konkubina.
pasko, ciezko sie czasami z toba rozmawia... wygrane w kazdej grze ODDZIELNIE sa planowane tak, by wartosc oczekiwana wygranej W TEJ JEDNEJ GRZE wynosila +/- 50%... ale nie oznacza to, ze wygrane te sa 'kompatybilne' MIEDZY grami... np. za 3/6 w lotto jest to 24 zl przy szansach 1:57, a za 6/10 w mm jest to tylko 12 zl przy szansach 1 do 87
jesli ty chcesz sumowac punktacje za wszystkie gry, powinienes oprzec sie wylacznie na prawdopodobienstwie, nie patrzac na to, ile placi ts
jesli ty chcesz sumowac punktacje za wszystkie gry, powinienes oprzec sie wylacznie na prawdopodobienstwie, nie patrzac na to, ile placi ts
Póżno to losowanie.. . Chyba nie doczekam... .
..................................
..................................
sorry, nie moge teraz watku ciagnac, bo prawie przypalilem kolacje
trochę po świńsku że ktoś ma większe szanse niż parę razy niż zwykły samotnie typujący.Po innych forach wielo-nickowe udziały sa banowane.
Nie wiem skąd ta tolerancja dla wielo-nikowców.PO PROSTU NIE WIEM
a jak jest jeden komp i maz zona corka chca brac udzial w zabawie?
Powiedzcie mi w co najlepiej grać? Gdzie najłatwiej trafić cokolwiek mini czy MM? Co polecacie? zaklady ml sa dosyc tanie ale prawdopodobienstwo trafienia wypada na korzysc mm. W co wy najchetniej gracie?
A jaką dajesz gwarancję że żona i córka biorą udział w zabawie anie ty sam ? ? ?
ŻADNEJ i to jest ambaras.Tak samo jak ci co chwalą się na chacie że niby trafili zaraz po losowaniu 6/6 5/5 czy inne lepsze wygrane.
Mariucha.. .
Mnie taka zabawa w wielotypowanie nie bawi. Mógłbym zatypować z kilku telefonów i laptopa, ale po co.. .
Mnie taka zabawa w wielotypowanie nie bawi. Mógłbym zatypować z kilku telefonów i laptopa, ale po co.. .
Nie da się ograniczyć ilości typowań dla...jednej osoby.. .
............................................
............................................
nie ma gwarancj Ale jak jest tak naprwawde to co wtedy przy jednym kompie?
mariucha to traf w jakies 5\6 lub 7\10 to też dasz taką emotikone
trafiłem raz w typowaniach RAZ 5/5..na moim kompie nie siedzi cała rodzina w jednym czasie Po prostu jest to nie możliwe by grami lotto interesowała się cała rodzina ( chyba ).
Pasko.. .
Nic nie zmieniaj.. . .
...........................
Nic nie zmieniaj.. . .
...........................
tez moglbym jeszcze jeden nick wstawic ale po co? na co?Wystarczy jeden mi
Pasko winien mieć u siebie numery IP wszystkich rejestrujących się.Więc powinien wiedzieć kto uprawia machloje...
Potwierdzenie rejestracji na pocztę to już inny temat na inną okazję.
już to widze
5-cio osobowa rodzina i każdy laptopa i telefon
i po trzy niki
5-cio osobowa rodzina i każdy laptopa i telefon
i po trzy niki
unhappy: gdyby za 9 na 10 mialo byc tyle punktow co prawdopodobienstwo to inaczej musialoby to wygladac. Typowalbys wtedy ze trafisz 9 z 10 i jakbys trafil to faktycznie nalezaloby Ci sie tyle punktow. Tylko gdybys wtedy trafil 8 z 10 to nie dostalbys nic. Podobnie gdybys mial 10 z 10 nie dostalbys nic bo typowales ze padnie 9 z 10 i to obstawiles. Poczytaj o rozkladzie prawdopodobienstwa i napisz mi jeszcze jaka jest szansa na trafienie 0 z 6, 1 z 6, 2 z 6 itd. przy typowaniu 6 liczb Lotto. Czy chdz w jednym przypadku jest to mniej niz 1 do 5? Czy to znaczy ze lotto gdyby bylo sprawiedliwe powinno placic juz od 0 trafien i zawsze ponad 2x co sie obstawilo?
Napewno maAle zobacz ktos typuje z wielu nickow ile trzeba sie naglowic w typowaniach To bez sensu tak sie glowic zeby byc w tej lidze
Mariucha.. .
Masz dziwne...pomysły.. . Jeszcze zaczniesz się domagać, aby gracz mógłby wysłać tylko ...jeden zakład.. .Bzdury i tyle. .
................................
Masz dziwne...pomysły.. . Jeszcze zaczniesz się domagać, aby gracz mógłby wysłać tylko ...jeden zakład.. .Bzdury i tyle. .
................................
hejka
Wędrowca -> ty sobie na wysyłaj zakładów realnie nawet za 500 zł.Ale dlaczego inny ma np.figurować jako Basia,Kasia,Luiza i 3x razy zgarnąć nagrodę jaką są zdrapki fundowane przez Pasko ? Kombinatorów tutaj nie brak.
05 17 22 25 45 57 76 79 po proszę na dzisiaj
Mariucha.. . Prędzej będzie koniec... Świata, niż zagram w Lotto.. .
...................................
...................................
Fajna strona dla miłośników lotto.Ale powoli zaczyna być pożywką dla pasożytów,kombinatorów i cwaniaków.Taka prawda.
3osoby rozumiem bo moze byc tak ale wiecej to watpie Napewno nie raz ten temat byl poruszany Dobra ide robic ta paste