Wpisy 1 350 358 – 1 350 457
23 stycznia 2013 21:50 → 23 stycznia 2013 22:10, 100 wpisów
fiolka juz nic nie bede sie wtajemniczal w Twoje zycie bo do warszawy musze jechac
mariucha
Nie masz legitymacji do roszczenia o wstąpienie w stosunek najmu po zmarłej, bo ona nie miała już praw do lokalu bo została eksmitowana. Ja bym spróbowała w tej sprawie o lokal socjalny zagrac vabank tj. zgłosic śmierc babci wraz z zgłoszeniem, że zamieszkiwałeś z babcią od owych 15 lat i w przypadku otrzymania przez nią lokalu socjalnego zamieszkałbyś z nią a teraz kiedy zmarła zostaniesz bez dachu nad głową, dlatego zwracasz się o przyznanie tobie lokalu socjalnego. W najgorszym przypadku odrzucą twój wniosek.
Nie masz legitymacji do roszczenia o wstąpienie w stosunek najmu po zmarłej, bo ona nie miała już praw do lokalu bo została eksmitowana. Ja bym spróbowała w tej sprawie o lokal socjalny zagrac vabank tj. zgłosic śmierc babci wraz z zgłoszeniem, że zamieszkiwałeś z babcią od owych 15 lat i w przypadku otrzymania przez nią lokalu socjalnego zamieszkałbyś z nią a teraz kiedy zmarła zostaniesz bez dachu nad głową, dlatego zwracasz się o przyznanie tobie lokalu socjalnego. W najgorszym przypadku odrzucą twój wniosek.
mariucha
W ten sposób zyskasz przynajmniej szansę na coś więcej niż czekanie na lokal komunalny od miasta w normalnym trybie.
W ten sposób zyskasz przynajmniej szansę na coś więcej niż czekanie na lokal komunalny od miasta w normalnym trybie.
to zarąbiście ponoć nie wywalają na ulice nikogo u nas nie ma brata alberta trudno ok...dzięki jak mogę się odwdzięczyć za tę rozmowę.koleżanko?
ja dzis zainwestowałem wczorajsza wygrana (24zł z lotto) w MM i w zdrapki ale w zrapkach niestety nic
Lila ma rację jak nie dadzą ci lokalu socjalnego to nie mogą Cię eksmitowac do marca.
nie wiem jak wam dziękować dobrze że was mam bo znajomi,rodzinka i inni wypięli się teraz na mnie.
Jeśli sąd nie przyjmie wniosku o "wejście" do postepowania w miejsce ś.p. babci to złóż nowy wniosek o przyznanie lokalu socjalnego na tej podstawie, ze mieszkałeś z babcią i nie masz dokąd pójśc a twoja sytuacja finansowa nie pozwala ci zapewnic sobie dachu nad głową. problem w tym, ze jak jesteś zdrowym samotnym facetem to roszczenie jest słabsze niż w przypadku schorowanej starszej pani.
na piecu 58
widzisz gdybyś była na miejscu to bym ci zapłacił i jakoś by to było a tak samemu to tylko wola boża ratuje...
wiesiu...fionkaa shrek u niej dzisiaj był i jej koperte podpintolił
medea76 w szoku jestem ale moja sprawa za bardzo zagmatwana jest i niewiem co dalej bedzie
siostra załatwiła mi adwokata z rodziny ale ten od wczoraj niby choruje więc sam muszę walczyć..
mariucha
W tych sprawach samodzielnie i pod względem prawnym nieporadnie napisane pismo czasami lepiej się sprawdza niż prawniczy wywód na 20 stron
W tych sprawach samodzielnie i pod względem prawnym nieporadnie napisane pismo czasami lepiej się sprawdza niż prawniczy wywód na 20 stron