Wpisy 1 349 205 – 1 349 304
23 stycznia 2013 11:02 → 23 stycznia 2013 12:15, 100 wpisów
Markiza jak tu wygrac?
drapciu nie ja...
drapek 10/10 gram z + a że grałem na 4 los to byłoby za drogo grać z + więc zagrałem 8/8.
Markiza twoje liczby są ok tylko nie moge utrafic...
mirek
też dziś mam 10/10+ na jedno i liczby podobne do Twoich
a ja w amorze max 4zł, ale po cichu liczę właśnie na te 400zł
też dziś mam 10/10+ na jedno i liczby podobne do Twoich
a ja w amorze max 4zł, ale po cichu liczę właśnie na te 400zł
mirek jeszcze nie dojechała wogóle do jolki to nie wiem- jak przyjedzie to Ci powiem czy będzie warta uwagi
mirnam
wczoraj padło w pierwszym 6, a w drugim 5 liczb mojej kolezanki, której wychodzi wygrana, zostało tylko 2 i 9 z jej liczb, które nie padły
markiza czy patrzysz na dni podobne numerologicznie...
markiza 2,13,30,34,58
8,13,16,21,29,33,34,36,50
takie już wysłałem
8,13,16,21,29,33,34,36,50
takie już wysłałem
sasiad mi sie śnił a on mieszka pod 16, jak przyszedł do mnie a ja pod 13. zawsze mi sie nr mieszkań sprawdzaja w grze
mirekchcesz by wisznice były słynne na całą pl- najwyższa wygrana w mm+
drapek ..ja wezmę tylko 21..
senna
drapek...
drapek ...mi teraz juz nie idzie złapać 3/3 ...jestem zmęczy muuzguu tylko 1/1 moge dam teraz na wieczór
krzysio ja muszę jeszcze 2x 3/3 trafić w profilu gg36także pomóż koledze
drapek ..na wieczór 10..1/1
dziś po południu 21..1/1
dziś po południu 21..1/1
drapek ..no dobrze jasne juz zapisane ..pamietosz jak przegrosz ty pewnie nie jesteś taki
Ja tylko na chwilę
Dzisiaj takie numery mi się śniły 1,2,3,4,8
Nara
Dzisiaj takie numery mi się śniły 1,2,3,4,8
Nara
witam
i odrazu pytanko kto sie zna na prawie spadkowym
i odrazu pytanko kto sie zna na prawie spadkowym
zmarł brat mojego ojca
jego zona synowie zrzekli sie spadku
mój tata tez
ja tez sie zrzekłem u notariusza
---czy mój syn tez musi ---
sie zrzekac ma 12 lat

jego zona synowie zrzekli sie spadku
mój tata tez
ja tez sie zrzekłem u notariusza
---czy mój syn tez musi ---
sie zrzekac ma 12 lat

wasyl...siemicyyy i znikam..
medea
tak odrzucony
tak odrzucony
krzysio744 i kocuro
wasyl
To niestety w świetle prawa jeśli ty jako spadkobierca po stryju odrzuciłeś spadek to teraz dziedziczy twój syn i żona
To niestety w świetle prawa jeśli ty jako spadkobierca po stryju odrzuciłeś spadek to teraz dziedziczy twój syn i żona
a stryj to innaczej brat mego taty
A więc jeśli tego spadku nie chcecie to trzeba go odrzucić w ciągu 6-m-cy od dnia w którym ty odrzuciłeś spadek. Syn jest nieletni więc na odrzucenie przez niego spadku musisz jako rodzic mieć zgodę sądu a to w zależności od sądu może czasami trochę potrwać
torsan
wasyl
No cóż nazwy członków rodziny powoli zanikają a kiedyś nasz język był w nie bogaty
brat i siostra ojca oraz ich małżonkowie to stryj i stryjenka
brat i siostra matki oraz ich małżonkowie to wuj i ciocia
wasyl
No cóż nazwy członków rodziny powoli zanikają a kiedyś nasz język był w nie bogaty
brat i siostra ojca oraz ich małżonkowie to stryj i stryjenka
brat i siostra matki oraz ich małżonkowie to wuj i ciocia
medea a nie jest tak ze niepelnoletnie dzieci dziedzicza tylko do wysokości długu?
no własnie medusia , bo mama to wszystko zalatwia , oki juz wszystko wiem , a jeszcze jedno pytanko
medusia bo co sprawa to musze
syna ubezwłasnowolnic bo ma 12 lat
czy moge załozyc jedną sprawe ze decyduje za niego do 18 tego roku zycia
medusia bo co sprawa to musze
syna ubezwłasnowolnic bo ma 12 lat
czy moge załozyc jedną sprawe ze decyduje za niego do 18 tego roku zycia
sorelka
Nie ma żadnych rozróżnień w sposobie dziedziczenia przez nieletnich. Oczywiście rozsądny rodzic lub opiekun prawny powinien zatroszczyć się o przyjęcie spadku z tzw. dobrodziejstwem inwentarza czyli tak by za długi spadkowe odpowiadać w dużym uproszczeniu tylko do wartości spadku.
Nie ma żadnych rozróżnień w sposobie dziedziczenia przez nieletnich. Oczywiście rozsądny rodzic lub opiekun prawny powinien zatroszczyć się o przyjęcie spadku z tzw. dobrodziejstwem inwentarza czyli tak by za długi spadkowe odpowiadać w dużym uproszczeniu tylko do wartości spadku.
wasyl
Można ubezwłasnowolnić tylko dziecko powyżej 13 roku życia, bo dopiero wtedy nabywa ono częściowej zdolności prawnej.
Można ubezwłasnowolnić tylko dziecko powyżej 13 roku życia, bo dopiero wtedy nabywa ono częściowej zdolności prawnej.
czy do kazdej sprawy osobno musze zakladac
tamk amsz racje ale... jesli z góry wiadomo,ze zmarły po tórym dziecko dzieciczy ma same długi i to duze a nie ma ich czym pokryć to lepiej odrzucić spadem
bo u mnie to o spadek a własciwie długi po zmarłym
pożyczki
no wlasnie wasyl u mnie tez oto szło.
ojciec dzieci nigdy sie nimi nie interesowal , pozostawiał mnóstwo długów nawet renty nie dostaną bo w zus-ie ma tyle długów....
ojciec dzieci nigdy sie nimi nie interesowal , pozostawiał mnóstwo długów nawet renty nie dostaną bo w zus-ie ma tyle długów....
wasyl
Jako rodzic jak zakładam z pełną władzą rodzicielską jest przedstawicielem ustawowym syna czytaj w każdej sprawie występujesz w jego imieniu oraz podejmujesz decyzji. Problemem są tylko dyspozycje majątkiem dziecka np. spadkiem bo tam ustawodawca "chroni" dziecko przed skutkami decyzji rodziców poprzez konieczność uzyskania zgody sądu na czynności prawne dotyczące majątku np. sprzedaż nieruchomości, jej zastawienie itp.
Jako rodzic jak zakładam z pełną władzą rodzicielską jest przedstawicielem ustawowym syna czytaj w każdej sprawie występujesz w jego imieniu oraz podejmujesz decyzji. Problemem są tylko dyspozycje majątkiem dziecka np. spadkiem bo tam ustawodawca "chroni" dziecko przed skutkami decyzji rodziców poprzez konieczność uzyskania zgody sądu na czynności prawne dotyczące majątku np. sprzedaż nieruchomości, jej zastawienie itp.